Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

wednesday list.

wednesday.
Om du fick välja vem i världen du skulle äta middag med imorgon kväll, vilka hade du valt?
Jag skulle ätit på italiensk restaurang (i Italien kanske till och med!) med Joakim, Jonna, Vippe och Ea. Vi hade ätit spaghetti (i alla fall jag) och pratat gymnasieminnen och om allt vi hittade på som tonåringar tillsammans. De var några av mina bästa vänner då och det vore så fint att se hur den konstellationen skulle se ut och agera idag ihop.

2001
vippe och jonna sjutton år hemma hos mig en nyårsafton 🙂

Vill du bli berömd? För vad?
Om jag fick drömma helt fritt så vill jag skriva fler böcker. Försöker ju skriva en andra roman nu men det går verkligen inget bra. Hade en paus för att bli kompis med den igen men nu tvivlar jag på om den ens är något att ha överhuvudtaget.  Vi får se hur jag gör. Kanske börjar jag om bara, det är ju egentligen ingen stress. Okej ska sluta prata om detta nu och istället svara på frågan: berömd för ett författarskap vore drömmen. Fast då måste ju saker bli bra och till och med bäst. Men man lever ju ganska länge i varje fall.

friday
Om idag var din perfekta dag, hur skulle den se ut då?
Idag är det onsdag. Jag hade nog önskat att det var onsdag i juni kanske istället. Och en röd dag imorgon. Vi kanske ska resa iväg imorgon eftermiddag, jag och ett par kompisar. Så idag går vi på stan och handlar bikini och jox, tar ett glas eftermiddagsvin, lagar mat hemma hos någon, besöker en bar, skjuter fram packningen av resväskorna tills imorgon. Och vi behöver inga strumpbyxor heller.

När sjöng du sist för dig själv?
Imorse. Sjöng den här. Sjunger på den ganska ofta har jag märkt, den fastnar lätt på hjärnan.

Om du fick leva tills du var 90 år och antingen fick ha kroppen eller sinnet av en 30åring de sista 60 år av livet. Vad hade du valt?
Översätter den här listan från nynorsk, denna fråga var SVÅR att översätta, men jag tror jag fick det rätt.. Jag hade absolut valt kroppen för jag väljer att lita på att mitt sinne ändå varit öppet, nyfiket och fungera bra större delen av livet. Men kroppen kommer fallera hur man än gör.  Tänk om man kunde ordna så man fortfarande kunde kuta till bussen när man var 85. Det hade jag lätt velat.

Har du en känning på hur du kommer att dö?
Nä såklart inte, men kvinnorna på min mammas sida i släkten blir väldigt gamla. Så det kanske jag blir, vi får se. Om jag inte där i någon sjukdom eller så. Eller så blir jag påkörd av en bil för att det har varit nära så himla många gånger att en dag händer det väl bara.

new york.
Nämn tre saker som du och din flick/pojkvän har gemensamt.
Vi älskar mat, helg och att vara ifred. Det bästa jag vet typ är att vara ifred med min kille. Sitta bredvid varandra och göra egna grejer men hångla ibland.

Vad är du mest tacksam över av allt?

Mina vardagar. Att jag får vara ensam om dagarna och bara syssla med sådant jag tycker om att göra. Det är lyxigt. Hoppas det håller i sig länge.

Om du fick ändra något i hur du blivit uppfostrad, vad skulle det vara?
Oj svår fråga. Jag tycker ändå min mamma uppfostrat oss bra. Men kanske önskat att min uppväxt varit mer politiskt. Att vi hade pratat mer om viktiga händelser kring middagsbordet, att jag lärt mig och förstått politiska konflikter, krig och orättvisor på ett tydligare sätt. Det är så svårt..

way out west.
Om en kristallkula skulle spå en sanning om dig själv, din framtid eller om någon annan, vad skulle du vilja veta?
Har funderat på denna frågan hela dagen och kommit fram till att jag nog inte vill veta något alls. Jag tror jag hade blivit besviken vad den än hade sagt och har heller ingen lust att ta reda på vad som ska hända sen. Det är ju det som är det spännande med att leva, att man inte riktigt förstår någonting.

Är det något du har drömt om länge och varför har du isåfall inte gjort det än?
Ja, det är ju det här med att bo tre månader i Tokyo. Eller i alla fall vara där i över en månad. Anledningen att det inte blivit av är för att jag inte känt att det är dags än. Men inom tre år helt klart. Då händer det.

vad är det största du uppnått?

Boken.

Vad värdesätter du högst i en vänskapsrelation?
Att vi är snälla och uppmärksamma på varandra. Och att vi delar samma humor. Och spontanitet! Dras något enormt till människor som inte är så strukturerade utan följer magkänslan. ”Ska vi ses nere på hörnet om fem minuter och fika?” ”Klart vi ska!”


vad räddar du om det börjar brinna?
Jeansjackan jag gjorde tillsammans med JC 🙂 Jag älskar den verkligen, om man får säga så om kläder. Jo, det får man. Och Magnus räddar jag också såklart.

 

lista fritt översatt från mariell.


Translation.
Read in google translator by clicking ”in english” in the right frame.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • ”Det är ju det som är det spännande med att leva, att man inte riktigt förstår någonting” Alltså <3<3<3<3 ja exakt så!

  Elin 2015-03-03 16:14:47 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • Älskar också din jeansjacka! Perfekt på sommaren till mina höga shorts som jag har en miljon av. ^_^ Fick den av mina vänner i födelsedagspresent vilket jag tycker säger mycket, de känner mig och vet hur de ska göra mig glad. 🙂 Kram

  Lise 2015-02-26 15:25:34 http://instagram.com/larsochlitelise
  Svara
 • Många säger ju att det är svårt att skriva den andra boken, på grund av.. någonting. Prestationsångest kanske?
  Jag tror du kommer fixa det! Massor med hejarop och kärlek <3

  Julia 2015-02-19 11:29:47 http://suncigarette.blogspot.se/
  Svara
 • Lister er gøy! Humor er så viktig i vennskap, og jeg skulle så gjerne besøkt Tokyo, og jeg er så enig: Det er så godt å bare kunne sitte i fred sammen med kjæresten sin!
  For en fin tanke å spise middag sammen med en gruppe som var bestevenner for flere år siden. Nå lurer jeg på hvordan det ville vært – kjempekoselig, tror jeg!
  Forresten så lagde jeg en liste om tid for noen uker siden, hvis du en vakker dag får lyst til å svare på noen spørsmål om det temaet!
  http://etdrysskanel.wordpress.com/2015/01/25/a-list-about-time/

  Synne 2015-02-19 09:31:23 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Ja, precis som Frida skrev – det finns ännu fler frågor i listan, och man ska svara på dem tillsammans med någon man vill bli kär i (och den tillbaka) och sen ska man stirra varandra i ögonen i fyra minuter. Det är grymt och verkar skitläskigt, men jag har en jag vill pröva det med.

  Pam 2015-02-19 07:52:36
  Svara
 • Åh. Älskar att vara ifred tillsammans med min pojkvän. Nu är han dock inte min längre, och ibland gör det så ont i mitt hjärta.

  L 2015-02-19 07:27:35
  Svara
 • This list reminds me a lot of a study I thought you might like:

  http://mobile.nytimes.com/2015/01/11/fashion/no-37-big-wedding-or-small.html?referrer=&_r=1

  The idea of the study is that you can make two people fall in love with each other with a list of questions.

  And thank you for your lovely blog! I’ve been reading it for quite many years now. 🙂

  Sofia 2015-02-19 06:53:45
  Svara
 • Hei Sandra! Oppdaga akkurat at du snart kjem til Trondheim for å snakke om boka di og eg vart SÅ GLAD! <3 det er nok det beste som kunne hendt akkurat no. Puss!

  Edda 2015-02-19 03:18:52
  Svara
 • ett rosa kök från 50 talet kommer lastat! http://www.boredpanda.com/time-capsule-kitchen-60s-nathan-chandler-furniture/

  emma 2015-02-19 02:59:42
  Svara
 • men hejhej du svarar ju på dom här frågorna:
  http://www.nytimes.com/2015/01/11/fashion/no-37-big-wedding-or-small.html?_r=0
  man ska typ fråga dom om man vill bli kär

  frida 2015-02-19 00:57:01
  Svara
 • Haha, härligt att du nämnde jeansjackan innan Magnus. Iofs var frågan ”vad” 🙂 Heja, heja med skrivandet.

  Kram på dig, Nina. Själv har jag två andra autoimmuna sjukdomar. Gör ont i hjärtat när folk som är ca 70+ skyndar förbi mig. Det är inte lätt att leva med kronisk smärta, önskar att någon kunde hitta botemedel för alla autoimmuna sjukdomar nu.

  E 2015-02-18 23:45:14
  Svara
 • Älska listor! Har nog sparat ner 20 bilder på ditt hår och perfekta hårfärg. Undrar om frisören blekte ditt hår innan hen la i det rödblonda? För du har väl mörkare hår än så du har nu egentligen och då måste man väl bleka först? Vill ha precis som du, den perfekta rödblonda (rädd för det bruna as well), men är livrädd för att bleka och på så vis förstöra’t… Puss!

  Anna 2015-02-18 21:49:02
  Svara
 • Ulrika: Word! Tror den ödmjukheten (men icke mesigheten) är nyckeln till framgång. Fint att se.

  Emilia 2015-02-18 21:45:12
  Svara
 • Är lite nyfiken på hur det funkar med bokskrivandet när man väl fått en roman utgiven. Har du någon redaktör på förlaget som ger feedback på det du skriver? Eller börjar hela processen om igen och du får skicka ditt manus till flera olika förlag? Är du liksom ”signad”? Ingen superviktig fråga men är nyfiken på hur förlagen jobbar med sina debutanter.
  Hoppas det lossnar med skrivandet och tack för att du vågar skriva så mycket om ditt skrivande! Intressant att läsa om, tycker jag.

  Lisa 2015-02-18 21:19:20
  Svara
 • Vilken rolig och annorlunda lista. Får jag sno den fina sandra? <3

  ISA 2015-02-18 21:07:18 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Också imponerad av ditt fina hjärta och hur obitchig och odivig du är (enligt ovanstående kommentar + svar). älskar den här ödmjukheten du har (samtidigt som du inte lägger dig platt för varenda person som kommer med kritik utan har lite girl power också).

  Och angående boken:
  det löser sig.
  En dag hittar du tillbaka till vad du vill formulera.
  Jag lovar.

  Ulrika 2015-02-18 20:25:01 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Hallå jag tycker du måste vara lite snällare mot dig själv! Vi alla är SÅ pepp om det blir någon bok till, men tror du inte stressen över att du måste leverera gör att du inte gör det? Kan du inte försöka skriva som du gjorde innan du trodde att det skulle bli en roman, det kanske släpper då? Alla dina unika besökare skulle säkert köpa en bok i alla fall och vi älskar ju dig och ditt språk, du behöver inte alltid tänka att allt ska bli så bra jämt för det blir det i alla fall 🙂

  Alexandra 2015-02-18 20:23:07 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • Vilken fin lista! Roligt med lite ovanligare frågor än vanligt.
  Det här med spontanitet är så jobbigt tycker jag, för jag är verkligen inte spontan! De flesta är så himla spontana och har en ”det löser sig”-attityd, vilket stressar mig oerhört! Önskar att lite fler personer var o-spontana, haha

  Hanna 2015-02-18 19:11:15
  Svara
 • Finaste Sandra, angâende min kommentar, givetvis vet jag att du inte menade nâgot illa, det är ju omöjligt att tänka pâ alla bekymmer folk har när man skriver en blogg. Jag bara blev liksom pâmind om hur ont det gör när kroppen inte fungerar. Sâ himla gulligt av dig att skriva om ditt svar, känner mig lite skyldig. Du har ett sâ fint hjärta. Stor kram

  Nina 2015-02-18 19:00:33
  Svara
 • Listan är ju väldigt lik de där 36 frågorna två främlingar ska ställa varandra för att sen ha ögonkontakt i 4 minuter med resultatet att de EVENTUELLT blir kära 🙂
  http://www.vice.com/video/strange-love-000 http://www.nytimes.com/2015/01/11/fashion/no-37-big-wedding-or-small.html 😉

  ebba 2015-02-18 18:59:53
  Svara
 • <3

  mariell. 2015-02-18 18:37:24 http://hjartesmil.com
  Svara
 • Åh vilken fin lista, och finurliga svar. Har gjort Tokyo tre månader, och har planer och önskningar på att få flytta dit lite längre än så igen. Ska tillbaka för femte gången nu i april, och jag längtar så mycket att det gör ont (och pirrar i magen, tur att min bästa sambo ska följa med).

  Tokyoyo 2015-02-18 18:22:29 http://tokyoyo.se
  Svara
 • önskar detsamma om min uppväxt: att den varit mer politiskt. men försöker se det som att jag tagit igen jävligt mycket på kort tid som andra ”lärt sig” eller växt upp med hela livet. jag blev nog inte politiskt engagerad förrän typ 19-årsåldern. önskar SÅ att mina föräldrar pratat politik och världsnyheter med mig och min syster.

  elise 2015-02-18 18:19:20 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Du skrev att tanken pâ att inte kunna springa till bussen som gammal, hur du bara ville grâta av den tanken. När jag läste det sâ kunde jag inte svälja min mat, det var som nâgot vasst skar in, rakt in i mig. Jag har inte kunnat springa till en buss sedan jag var 25 pga MS. Och gud vad det gör ont att inte kunna det.

  åh. vilket dåligt samvete jag fick nu. förlåt. menade verkligen inte att göra någon ledsen. klart livet fortsätter fastän man inte kan springa till bussen. klart livet kan va väldigt fint fastän man inte kan det. tycker åldrandet verkar läskigt för att det är så definitivt, men hoppas på att upptäcka andra saker istället. verkligen ursäkta för att jag framkallade den där obehagliga stunden hos dig. ska försöka omformulera svaret i blogginlägget nu. puss.

  Nina 2015-02-18 17:53:34
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström