Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vi tog ett tåg till paris.

Paris.

I torsdags gick jag och Elsa upp okristligt tidigt för att åka tåget från Nice till Paris.

Paris.

Vi lyssnade på musik, läste bok, åt medhavd picknick och spanade på landskapet som såg ut som i en tecknad film. Någon undrade förresten hur man gör med tågbiljetterna, om man köper på plats eller hur det funkar: jag köpte biljetter några veckor i förväg på SNCF.

Paris.

Några timmar senare var vi framme i Paris! Vi tog en taxi till Ile Saint-Louis  som är en ö mitt i Paris där vi hade hyrt en lägenhet (via airbnb i fall någon undrar).

Paris.

Där var redan Gustav, Pontus och Magnus och väntade på oss!

Paris.

Lite trötta pga hade gått upp vid fem på morgonen för att flyga flygplan.

Paris.

Vi promenerade ut. Det regnade så himla mycket och skulle inte sluta förrän vi åkte hem fyra dagar senare. Bu.

Paris.

Fint vare i varje fall.

Paris.

Vi lokaliserade ett lunchställe där vi åt chevre chaud och fyllde på energin med stora koppar kaffe.

Paris.

Efter maten flanerade vi runt i Marais.

Paris.

Elsa och Gustav ville besöka alla Marais vintageaffärer ungefär så det gjorde vi. Pontus läser bok när Elsa letar klänningar, det tycker jag var gulligt.

Paris.

Bra gatunamn.

Paris.
När det blev sen eftermiddag gömde vi oss på en bar för att undfly regnet men mest gömde jag min kamera under min regnjacka.

Paris.

Poff var det kväll! Vi drack rosévin i vårt fönster och planerade aftonen.

Paris.

Magnus kände sig sjuk så han fick stanna hemma :*( Han fick resterna från vår tågpicknick till middag: tabbouleh med körsbärstomater.

Paris.

Vi promenerade tillbaka till Marais igen.

Paris.

Som tur var hade lägenheten vi hyrde paraplyer man kunde låna.

Paris.

Vi satte oss på La Favorite, där jag åt min hejdåmiddag för två år sedan när jag skulle flytta från Paris. Jag åt samma sak som då: råbiff och sedan hängde vi på uteserveringen och drack rödvin ur små vinglas och talade om livet.

Paris.

Mysigt och varmt trots regnet som tur var.

Paris.

Vid midnatt traskade vi hemåt och dag ett i Paris var avklarad.

 ,

Translation. Last Thursday Elsa and I took the train from Nice to Paris where we met up with Gustav, Magnus and Pontus. We’d rented an apartment on Ile Saint-Louis, an island in the middle of Paris, over the weekend. On the first day we went vintage shopping and had steak tartare at La Favorite in Marais.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Tycker ”Paris is the most beautiful in the rain” låtit så klyschigt men bilderna ger lite sanning till påståendet ändå. Fint!

  Fröken Cocco Sohl 2015-05-10 20:34:37 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Tråkigt med regnet, men ni ser ut att ha haft himla mysigt trots det! Och så är ni ju så himla fina!

  Bloggare hos fitnessguru & recensent av hälsoprodukter, kika in:
  http://llisahedman.fitnessguru.com

  Lisa - bloggare hos fitnessguru 2015-05-05 09:43:42 http://llisahedman.fitnessguru.com
  Svara
 • regn kan ju vara LITE av en moodkiller tyvärr, men ni ser ju ut att ha haft det himla fint ändå <3

  ISA 2015-05-04 23:33:26 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • åh! när jag var i paris bodde jag på rue des mauvais garcons! höll på att smälla av när jag såg det på bokningspapprena.

  xyz 2015-05-04 23:26:49
  Svara
 • Har precis börjat läsa din blogg, har velat göra det länge men har aldrig blivit av och så fick jag låna den av en vän nu i veckan. Måste bara säga att jag fullkomligt älskar den!! Blir inspirerad att skriva själv ^^
  Stor Kram<3

  Emelie 2015-05-04 22:56:06 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • Så otroligt fina bilder! Alltid lika bra på att sätta ihop fina och kreativa inlägg!

  Madeleine 2015-05-04 22:36:23 http://stenbergsflickan.blogg.se/
  Svara
 • Så himlans finns, trots regn och en liten sjukling.

  Hey Emelie 2015-05-04 21:40:03 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Låter jätteroligt och trevligt.
  Paris är ju så himla fint<3

  Tora Hansson 2015-05-04 21:15:21 http://torahansson.blogg.se
  Svara
 • SNÄLLA

  SNÄLLA svara på detta. Jag ska till Berlin i sommar med mina två tjejkompisar (kul!!!). De är äldre än jag (över 18) och kommer alltså in lagligt+är allmänt mycket modigare, coolare och ”svartklubbiga” än jag (redan i Sverige). Min första kompisresa minus festivaler och är orolig. Vill ju bra ha jättekul, men har svårt att släppa oron. Skulle aldrig kunna gå hem genom Berlin själv på kvällen om jag ej kmr in nånstans tillexempel, men vill ju ej hålla dem tillbaka. Snälla ge mig lite tips och pepp. Lever lite efter ”Vill bara ha kul, njuta o leva livet men det är ej värt det om jag typ blir våltagen i en buske” men så kan man ju inte tänka hela livet.

  Puss, Emilia

  Emilia 2015-05-04 20:40:54
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   hej! jag är ju inte sandra, men jag har varit i berlin ett par gånger. berlin är en väldigt ofarlig stad in jämnförelse med typ paris eller stockholm. dessutom vet jag att åldersgräns ofta inte är en big deal i berlin, bara en ser cool ut (svarta kläder funkar typ jämt) och inte ljuger om sin ålder för vakten. 🙂 LYCKA TILL!

   Linda 2015-05-04 22:48:32
   Svara
 • Bästa Sandra! Tänker bara gå rakt på sak och fråga hur gör man när en av ens närmre kompisar gör slut med sin pojkvän efter ett rätt stabilt förhållande där vi, flera stycken umgåtts med varandra. Jag och hennes pojkvän var bekanta innan de blev tillsammans och under tiden de var tillsammans blev vi rätt bra vänner. Nu vill min kompis inte att jag ska prata med honom mer för att det gör henne obekväm och naturligtvis vill jag inte att hon ska känna så! Men det känns också fel att bryta med han helt för att hon tycker det och jag vill ju egentligen att vi fortfarande ska vara kompisar. Deras förhållande tog slut för att hon inte längre kände sig kär och ingenting annat. Knivig situation, hjälp?

  Alice 2015-05-04 18:27:46
  Svara
 • haha snygg censur av ciggen!

  olga 2015-05-04 18:07:58 http://nouw.com/zolgaz
  Svara
 • Hej Sandra! Har en fråga som är väldigt orelaterade till inlägget, men aja here we go: Hur hanterar man motgångar på bästa sätt? Eller typ överhuvudtaget? Jag har haft väldigt mycket motvind de senaste månaderna (åren), får aldrig de jobb/killar/vänner jag vill ha och dessa motgångar får mig alltid att känna mig så himla dålig, otillräcklig och värdelös. Hur gör man för att inte bli helt knäckt av sånt? när inget går som man vill och man ligger och gråter i sängen till 2 på natten varje kväll och kan inte andas, vad gör man då?

  Sara 2015-05-04 17:52:27
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara <3
   Jag tycker det låter som om du behöver prata med ett proffs om det här. Ingen ska behöva gå och känna så som du gjort så längre. Våga ta kontakt med en kurator eller liknande, tror de kan hjälpa dig. Kanske via skolsyster? Eller ungdomsmottagningen? Eller vårdcentralen? Heja dig!

   Linnéa 2015-05-04 18:33:13
   Svara
 • satan på kvallen på sista fotot! magiskt bra!!!

  lovisa 2015-05-04 17:19:35 http://polichinelle.se
  Svara
 • vill ju så så gärna åka till paris, verkar som en sådan fin stad

  Daisy 2015-05-04 17:07:27 http://vinylbrus.blogspot.se/
  Svara
 • Hej Sandra! Har ställt den här frågan förut men det var ett tag sen nu så tror att du missade den, provar igen! 🙂 jag och min finaste åker till Paris i början på juni och behöver lite tips på vad man bara MÅSTE hinna med, vi är nämligen bara där i tre dagar vilket känns som otroligt lite tid i en sån stad…

  Hanna 2015-05-04 17:01:06
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Sandra har skrivit en jättebra resguide om Paris, heter Paris 2.0. Högst upp under reseguider kan man hitta den 🙂

   Hanna 2015-05-04 17:14:33
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Jaa jag vet men det är så otroligt mycket i den, långt ifrån vad man hinner på tre dagar så skulle vilja ha dom allra bästa missa-inte-för-allt-i-världen-tipsen! 🙂

    Hanna 2015-05-05 16:24:59
    Svara
 • fan va fint fotat! hah, kommer verkligen ihåg det inlägget med parisavskedet. inte kan det ha varit två ÅR sen!? det var ju typ för ett par månader sedan bara känns det som!

  christina 2015-05-04 16:38:10 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • Such beautiful photos!

  Daisy 2015-05-04 16:37:35 http://www.prettygreentea.com
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag skulle vilja ha din rådgivning eller någon annans för jag har känner mig så kluven. Jag pluggar för tillfället media på en yrkeshögskola och jag har ett år kvar. Jag trivs inte alls och det är inte som jag har förväntat mig över huvud taget. Skolan tar ingen hänsyn till oss elever alls och vi har värdelösa undervisare. Det enda jag vill göra är att hoppa av och börja om från början någonstans men jag vågar inte för att jag:
  1) Är 28 år och känner mig alldeles för gammal
  2) Det är så svårt att komma in på Universitetet för det är så många som söker.

  Jag har en utbildning sedan en tid tillbaka inom IT också men jag fick aldrig några jobb inom det. Just nu praktiserar jag och jag bara hoppas att jag kan få börja jobba här men jag vet inte om de anställer mig. Vad ska jag göra? Finns det någon som vill hjälpa mig och vägleda mig i rätt riktning?

  L 2015-05-04 16:25:59
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Hej L! Nu vet jag inte jättemycket om vilken profil du studerar när det kommer till media, men jag tänker såhär: man måste vara någonstans där man trivs och känner sig sedd för att kunna växa, om du inte känner dig utmanad/sedd/etc där du är nu – hoppa av! Antingen kanske det finns någon annan yrkeshögskola som du kan läsa vid, eller så kanske du kan gå och prata med en studievägledare på något universitet du är intresserad av? Har du långt till närmaste universitet – ring! Det finns ingen mening med att pina sig själv genom en utbildning. Jag är nu 25, men har under hela min studietid på universitetet studerat med folk i ålderspannet 19-45-ish. Att du är 28 nu innebär ju bara att du har hunnit samla på dig så mycket erfarenhet utanför universitetet, lär dig att värdera din egen kunskap, försök tro på dig själv, och när du har kul kommer du se att det går av bara farten! Som jag har förstått det är det endast mina vänner (jag har läst statsvetenskap) som har medieerfarenhet som får jobb. Så hej-tjing, bra yrkesområde du valt!

   Sarah 2015-05-05 08:25:15
   Svara
   • Svar på Sarahs kommentar.

    Tack finaste Sarah för att du svarade!

    Jag studerar till Webbkommunikatör (eller det sägs att det är den titeln vi ska få när vi slutar) men det känns inte som jag lär mig särskilt mycket. Samtidigt tar skolan ingen hänsyn alls till oss elever utan de gör precis som de själva vill. Vi klagar och klagar och klagar men de skakar bara på huvudet och tycker att vi är jobbiga bara för att vi säger våra åsikter. Jag bor ju i Göteborg och det är så svårt att komma in på en utbildning här och eftersom jag jobbar lite vid sidan om vill jag heller inte flytta på mig någon annanstans. Men eftersom jag har studerat på Universitet sedan tidigare ser jag den stora skillnaden i jämförelse med Yrkeshögskolan jag går på. Men jag har snart studerat ett år och om jag hoppar av känner mig så värdelös och misslyckad. Särskilt efter all tid jag har lagt ned och alla böcker jag har köpt och jag vet inte ens om jag kommer få jobb efter det här heller. Skolan hjälper inte ens till med praktikplats utan min chef där jag arbetar ideellt hjälpte mig för alla andra jag mejlade svarade aldrig och det var över 18 företag.

    L 2015-05-05 13:43:52
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

     Hoppa av! Om det inte känns bra så lita på din magkänsla och skit i det. Och skit i den där känslan som säger att du är värdelös och misslyckad för att du hoppar av. Jag går sista terminen på en treårig utbildning nu och klasskompisar till mig har hoppat av under i princip hela utbildningen, så det är aldrig för sent att ångra sig. En ska inte slösa tid på saker som inte känns värda det. Som Sarah sa, det är ingen mening med att pina sig igenom en utbildning. Och det låter ju verkligen som att du vill hoppa av, klart du ska göra det då. Skit i förnuftet, förnuftet har fel ibland. Det finns alltid andra vägar – gör högskoleprovet om du har en utbildning du vill gå som är svår att komma in på, eller ta en annan väg, praktisera inom det du vill göra och skaffa erfarenheter på andra håll.

     g. 2015-05-05 21:42:05
     Svara
 • Åh jag vill verkligen åka till Paris någon gång, det ser så fint och mysigt ut!

  Maria Ekblad 2015-05-04 16:21:58 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Sandra, vad tyckte du om Marocko? Värt att åka dit? Kul marknad i Marrakech eller? Köpte du något mer än matta?
  puss

  Matilda 2015-05-04 16:04:43
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman