Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Glad måndag! Jag är fortfarande i New York men reser hem om några timmar. Här kommer lite bra/roliga/viktiga grejer jag samlat på mig under veckan som gått.

angestpodden
Jag gästar den fina podden Ångestpodden och pratar kärlek. Om olycklig kärlek, break-ups, hur man ska göra om ens kompis är i ett dåligt förhållande med mera. Finns i podcast-appar och på itunes!

b
Bokhora skriver om det här med att man sitter framför sin dator tills man somnar ungefär, och därmed har slutat läsa bok på kvällarna. Så är det för mig också alldeles för ofta :/
Hur som helst ber de läsarna att tipsa om sträckläsarböcker i kommentarsfältet, och såna tips älskar man ju. Fyll för all del själv på med ditt eget vetja.

1
Förra veckan bokade jag och tio (10!) kompisar den här villan i Toscana via airbnb. Vi ska va där en hel vecka i juli och bara äta pasta och bada. Alltså! Drömsommar.

te
Kanske det bästa i hela detta inlägg: Samtycke i sex beskrivet som en kopp te. Så himla himla himla bra detta. Och roligt.


This Raw Food Cut Into Perfect Cubes Is Oddly Soothing


Lotta Lundgren förklarar hur du ska använda löken. Älskar hennes språk.


Sist men inte minst, en Håkan-cover. Hittade den här av en slump när jag satt och youtube-inceptionade (som man gör ibland). Alltså dör på dom! Så otroligt jäkla överfint.

.
.

 Translation. Some things to brighten up your Monday: Understand Consent With the Help of Stick Figures and a Cup of Tea, This Raw Food Cut Into Perfect Cubes Is Oddly Soothing,a Håkan Hellström cover.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Wow lyssna in Melinas nya låt I Used to Play på Spotify! Grym. Som hon skrivit, producerat och mixat själv!

  Malin 2015-05-20 20:04:18
  Svara
 • du har väl inte missat håkan live med maggio, kärlek är ett brev skickat tusen gånger <3 <3 <3

  agnes 2015-05-20 15:07:53
  Svara
 • Var otroligt tröstande att lyssna på kärlekspodd idag. Är SÅ himla ledsen. Mest jämt. För en snubbe som jag bara fick träffa i en himla vecka. Hur accepterar man sånt ens? Vi gilla varandra SÅ himla mycket och allt var så enkelt, vi var så öppna med det. Och sen fick han vara rationell (pga massa komplicerade saker och framförallt att han inte har TID vilket låter bisarrt men så är det) och säga att det är bäst att inte fortsätta för det kommer inte gå. Det tär ju inte på min självbild på samma sätt eftersom att det inte har med mig att göra men det är så svårt att acceptera. Och helt bisarrt vad mycket man kan känna för en person på så kort tid? Direkt när jag såg honom, tappade andan. Hur accepterar man att kärlek inte går pga att universum är sämst? HUR ?

  Y 2015-05-19 15:34:26
  Svara
  • Svar på Ys kommentar.

   Först: <3
   Sen: Om jag fick pengar varje gång en kille sagt att han "inte har tid just nu" så skulle jag vara rik. Det måste vara "det är inte du det är jag"-grejen som grabbar säger. Sörj honom i 3,5 dag (pga halva tiden ni hängde och vanligtvis så brukar det ta halva tiden av tiden man haft relationen att komma över hen) och sen ut hitta en som vill ta sig tiden! Någon som är förälskad tar sig tid, även man har en stressig period, ALLA ska ju äta och sova och duscha och det gör man ihop om man är kär och har en stressig period.
   Lycka till, kramar
   Hopplös romantiker

   C 2015-05-19 20:22:10
   Svara
 • toscana ar SA mysigt. hyrde ocksa en villa dar for nagra somrar sedan och det var underbart. MEN ocksa lite laskigt pga vi hittade en skorpion inomhus! 😮 se upp!

  emma 2015-05-19 13:43:04
  Svara
 • Fastän jag läst din blogg i evigheters evighet blev jag ändå så himla glad av att hamna på ett av DINA gamla inlägg när jag googlade ”komma över någon”. Visste du att det är ditt inlägg som hamnar överst när man googlar det? Hur som helst så berättade han jag visserligen bara träffat i några veckor men redan fallit handlöst för att han gillar att hänga, men inte har några känslor för mig liksom. Och det gjorde så ont. Mer ont än jag kunnat föreställa mig. Så nu har jag sökt på ditt namn i podcaster-appen och laddat ner alla poddar jag hittade och ska lyssna på dem under hela arbetsdagen. För du skrev i ”komma över”-inlägget från 2013 att man ska hänga med kompisar som peppar när det gör ont, men eftersom mina vänner inte jobbar på mitt jobb så får du vara min vän istället. Hoppas du är okej med det? 🙂 Stor puss bästa du!

  Bella 2015-05-19 08:57:41
  Svara
 • gahhhhh vilket jävla drömställe det där! tack för tipset om ångestpodden, så himla bra namn på en podd f.ö!

  e 2015-05-19 07:48:14 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra!

  Tack för en superblogg som aldrig gör en besviken!
  Jag har kikat lite i din New York guide.
  Jag och mamma planerar nämligen att åka till stan som aldrig sover nu i juni och funderar lite.
  1. Är juni helt fel årstid att åka till New York?
  (Hade gärna åkt på hösten men mamma har så svårt att få ledigt då…)
  2. Har dina vänner några fler bra tips på hotell/hostels med ok läge?
  (Såg att du tipsade om The Jane och The Ace men tänkte om du möjligen hade lust att höra om det fanns några fler tips. För som jag fick för mig så brukade du själv ha turen att kunna bo hos vänner mest?)
  3. Har du några typ top 5 must see, som man borde kolla upp, om man bara är där ca 6 dar? 🙂

  Tusen tack på förhand!

  Ska bli så kul att se New York och kommer garanterat att använda din guide för sevärdheter!!

  /Malin

  Malin 2015-05-19 02:13:07
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin! Jag svarar fast jag inte är Sandra. 🙂 Däremot har jag New York som största passion, så jag delar gärna med mig av tips.

   På min New York-blogg har jag samlat flera listor med tips och länkar, bland annat om bra och prisvärt boende och ”måsten”, saker att göra i NYC. Du hittar mycket på den här sidan: http://www.newyorkmybite.com/p/forsta-gangen-i-new-york-nyborjarguide.html

   I bloggens sidomeny finns även massa etiketter, så du kan söka på allt från restauranger till shopping och sevärdheter.

   Juni är inte alls fel månad för en resa till New York! Ska själv dit igen om några veckor. Visst kan det vara lite varmt på sommaren men i New York finns sysselsättningar och lösningar för ALLT och ALLA. Bästa staden i världen.

   Ha en underbar resa!

   Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2015-05-20 07:41:41 http://www.newyorkmybite.com
   Svara
 • ziggysnyggdust på Instagram skriver så fint. Du kan ju läsa lite om du har tid att döda någon dag (och annars också, om du har lust och så).

  Kebne 2015-05-18 23:26:48 http://kebnejuthberg.forme.se
  Svara
 • Sandra. Idag är det prick tre månader sen han gjorde slut. Tre månader. En hel årstid. Och idag firade jag med bubbel, för jag överlevde, JAG FUCKING ÖVERLEVDE, och jag behöver aldrig uppleva de månaderna igen. Jag ville bara berätta det för dig för. Hej sommaren!

  Rebecka 2015-05-18 22:00:25
  Svara
 • Sandra!!! Jag har också en massa måndagspeppiga grejer att dela med mig av. Har nämligen två trollkarlar till vänner som skapar magi av ett slag som en bara måste dela med sig av. Here it goes:

  Den första magikern är min vän Lovisa. Hon kallar sig för Hey Lo och gör musik. För några veckor sedan spelades faktiskt hennes musik i musikguiden i P3 med låten Ensam. Den är helt otroligt fin. Lyssna här för sjutton: https://soundcloud.com/hey_lo/heylo_ensam

  Den andra fantastiska personen som gör magi är min Freja. Hon har förmågan att skriva poesi på ett sätt som verkligen är m a g i s k t. Hon har både tumblr (enlitencirkus.tumblr.com) och en instagram (där heter hon osanningar) där hennes små ord ibland får mig att vilja skrika ut hennes namn på gator och torg bc so freakin stolt.

  Klart slut varulvstjut!!!!!!!!!!!!!!!!

  Lisa 2015-05-18 21:11:16
  Svara
 • Jag och min pojkvän ska till toscana i augusti och letar boende nu också! vad hette ert boende? 🙂 behöver bara lite tips <3

  Jasmine 2015-05-18 20:04:47
  Svara
 • Åh den podden har jag inte hört, den får jag lyssna på!

  Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf 2015-05-18 19:09:50 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Haha jag går också på samma skola som Melina! hon är helt sjuuuukt bra! hon har en låt till ute på spotify utöver sunflower medow som heter I used to play bästa låtarna på min spotify-lista för tillfället! Älskar! längtar efter fler

  Elina 2015-05-18 18:28:12
  Svara
 • Åh covern var ju hur fin som helst! Så duktiga! 🙂

  Myhrans 2015-05-18 15:52:47 http://myhrans.devote.se
  Svara
 • Åh, jeg ble sittende og se på det bildet av maten skikkelig lenge, hoho. For noen helt supre sommerplaner dere har!
  God mandag, fine Sandra!

  Synne 2015-05-18 15:15:39 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • Jag vet Melina är så duktig! (Hilma med för den delen) Det är en lyx att ha så duktiga personer på sin skola

  Amanda 2015-05-18 14:59:37
  Svara
 • Jag tror minsann att jag och min familj (+ min farbrors familj) bokade exakt samma villa i Toscana två veckor i juli 2008! Var i alla fall en superstor villa i Toscana som såg ut exakt på pricken som på den där bilden. Är det precis utanför Siena?

  Shelley 2015-05-18 14:43:07 http://shelleymulshine.com
  Svara
 • OMG där är ju Melina! Henne känner jag, så kul! Hon är verkligen underbart duktig sångerska!

  Ebba 2015-05-18 14:33:03
  Svara
 • Hej!
  Min italienska kille är mozzarella-importör (!!!) i Berlin och hans kompis har gjort en liten mini-dokumentär om hur de gör osten nere i Italien. Den är fantastisk och vackert vemodig.
  Tänkte att du nog skulle gilla den!

  Anna 2015-05-18 14:23:06
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman