Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

flickvännen och den vita staden.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Här kommer två boktips i ett för att de hör ihop. Det är Karolina Ramqvists Flickvännen samt uppföljaren Den vita staden.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Vi börjar med Flickvännen. Den handlar om Karin som är ihop med John. John är alfahannen i ett gangstergäng. En morgon försvinner han iväg på ett jobb utan att berätta hur länge han ska vara borta. Karin lämnas kvar i deras hus med en mobiltelefon med ett kontaktkort.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Det är inte första gången det händer förstås, som det kanske är om man lever med en kriminell man som försörjer en.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Boken utspelar sig enbart i huset, där Karin går omkring och väntar. Hon försöker få timmarna och dagarna att gå fortare genom att bläddra bland TV-kanalerna, göra manikyr, kedjeröka och ta lugnande tabletter.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Så spännande bok, långsamheten gör att det kryper i en, man sitter konstant på helspänn och väntar på att något fruktansvärt ska hända.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

:'(

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Bok två, Den vita staden, kom ut i år. Det är en fristående fortsättning, dvs att man egentligen inte behöver ha läst Flickvännen. Fast jag tycker nog att man ändå borde ha gjort det. Så mycket som binder ihop dem.

flickvännen + den vita staden. by karolina ramqvist.

Utan att berätta för mycket har det nu gått några år, och Karin sitter i samma hus, men den här gången är det inte hennes längre. Kronofogden har lagt beslag på det och Karin är pank och dessutom nybliven mamma. Den vita staden handlar om några panikslagna dagar när Karin försöker göra allting bättre.
Två otroligt bra böcker, hög spänning, väldigt sorgligt och mycket välskrivet.

Här är en recension jag skrev för några år sedan om Karolina Ramqvists bok Alltings Början.

 

Translation. Two Swedish books I’ve just finished.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • vilka bra tips! jag har knappt läst en hel bok under 2015 pga kurslitteratur och netflix kom ivägen och även fast jag skulle vilja läsa fler skönlitterära böcker är det så himla svårt att börja och komma in i vanan igen. har försökt med ett par böcker, min jag fastnade inte i de på samma sätt som en tv-serie – jag vet inte, det kanske bara går för långsamt jämfört med en serie. men de här verkar riktigt bra! får se om jag kan hitta tillbaka till böcker. tack!

  Victoria 2015-05-23 12:26:33 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra.
  Tack för ett fint boktips!
  Funderar på att köpa en baddräkt från mybabyjo. Trivdes du i din rosa baddräkt med körsbär? Var det bra kvalitet? Vad hade du för storlek? Fick du betala import charges? Kommer du sälja den på någon framtida bloppis? 😛 Snyggaste jag sett ju haha.
  Tack för blogg drömmen. Finaste stunden på dagen typ. <3

  e 2015-05-20 19:28:40
  Svara
 • Såg nyss sista avsnittet av Mad Men. OMG på en viss kärleksscen. Årets bästa! Tips.

  Kaykaysorbet 2015-05-20 18:40:36
  Svara
 • Jag läste Flickvännen då den kom ut och måste snart se till att läsa uppföljaren också.

  Jag är inte gammal, runt 20, men jag känner igen mig väldigt mycket i Flickvännen. Jag har under många år träffat killar med samma typ av liv, samma beteende som John, samma livsstil, den ena värre än det andra. Sovit hos killar med pistoler under sängen för att kunna skydda sig om någon skulle dyka upp. Varit med i diverse uppgörelser som en form av vittne. Involverad i både det ena och det andra. Droger som vägts framför ögonen på mig. Sms om att de hör av sig om ett par dagar, att de inte kan ses i kväll. De har ett och annat att ta i ut med. Lösa. De kan inte säga vad de gjorde dagen innan, de kan inte berätta vem det är som ringer. Jag har aldrig tagit emot några pengar, värderat utbildning högt, alltid jobbat och kommer ifrån en extrem akademisk medelklassfamilj, men mitt liv har privat inte levts utifrån de förutsättningarna. Spänningen blev, eller har blivit, som en drog. Det där obeskrivliga. Att leva på gränsen. Det gör mig rädd för mig själv ibland. Jag är nu i ett förhållande med en helt fantastisk kille, men jag saknar det där ibland, jag känner mig vissa stunder näst intill galen. Allt man sett, upplevt, alla baksidor, alla hemligheter man bär på.

  Ja. Jag ville bara dela med mig lite. Ur ett verkligt perspektiv. Om någonting jag inte kan dela med mig av till någon annan.

  S 2015-05-20 18:12:19
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman