Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

fyra gulliga djurvideos.

djur

Funny Cockatoo just discovered his acoustics skills.

sandrabeijer

Best thing about being a dog: You can move your bed to the best spot in the house. Any time.

sandrabeijer

Happy duck gets excited when his owner arrives from school.

sandrabeijer

Fluffy Ragdoll Cat Loves Being Slid Across Floor

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • det. går. inte. att vara djurvän och samtidigt äta kött. Mindre än 2% kött kommer ifrån mindre gårdar där djuren kan leva drägliga liv (om vi nu tycker att det är drägligt att födas upp för att ätas upp överhuvudtaget).
  Vi får moralpredika hur mycket vi vill för djuren och naturen kan inte göra det för sig själva. Sandra, och alla andra som gör samma sak, är hycklare. På sin höjd kan de få kalla sig selektiva djurvänner, där de är vänner till de som enligt deras tycke är gulliga nog. För hennes älskade hund (och alla andra) är dummare och mindre kännande än de grisar hon äter upp, det är ett faktum. Ett faktum som visserligen personer blundar för men som likväl är helt och hållet sanningen.

  Sandra 2015-05-25 09:47:04
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Håller helt med dig! Jag vet inte om det är hyckleri eller att de inte tar in att djuren de äter faktiskt är kännande, levande varelser som förtjänar ett lika bra liv som de djur de gulligullar med. Man kan inte vara djurvän och äta kött från djurindustrier – punkt. Det går inte ihop sig.

   Linda 2015-05-25 16:16:50
   Svara
 • Viktigt att komma ihåg att det alltid finns flera nyanser av allt, även om en äter kött kan en vara djurvän, men sen handlar det också mycket om hur mycket kött en faktiskt äter. Vi äter för mycket kött generellt och behöver äta mindre. Det finns de som äter kött vid varje måltid och sånt blir jag upprörd över.

  Svara
 • Hej! Är det okej att citera en del av det här inlägget: http://rodeo.net/niotillfem/2011/07/en-text-om-hogstadiet/ på textilmuseet.blogspot.se? Länkar givetvis hit och tydliggör att du är skribent redan i inläggets rubrik!

  C 2015-05-25 08:31:10
  Svara
 • Happy duck =)

  Emma 2015-05-24 19:21:17 http://alltomkladerna.wordpress.com
  Svara
 • Hej! Rakt på sak här: Håller du på att fasa ut/ner på bloggandet? Övergripande sett så har jag fått känslan av att det är färre inlägg, sena inlägg, glömda dagar (nåja, vi vet att du reser 🙂 och återanvända publicerade inlägg från andra plattformar som figurerar som ”dagens inlägg”. Jovisst, vet också att du brukar blogga mindre när nätterna är längre å ljusare. Men upplevt ovanstående fråga ett bra tag nu. Som läsare är man ju anonym inför dig, men du är en så fin del av vår vardag så när man upplever att du är mindre närvarande i bloggen så blir man bekymrad. Å lite ledsen. Vi vill ju bara att du ska finnas kvar!

  Mia 2015-05-24 14:49:53
  Svara
 • Kan. Ej. Förstå: Att någon så tydligt ser att djur är kännande individer och samtidigt blundar för deras lidande. En gris är mer intelligent än en hund, mer intelligent än en mänsklig fyraåring.

  Till alla som älskar dessa filmer men äter kött, ägg och mjölk: Det framstår som att ni är väldigt lurade att delta i en norm, när ni går emot dina egna kunskaper om djurs känsloliv. Läs på om hur mjölk, ägg och kött produceras. Ni betalar för att ta ifrån nyfödda kalvar deras mammor. Ni betalar för att låsa in, utnyttja och döda personligheter med egna känslor och behov. Varför? Jo pga normen. För kunskapsmässigt vet ni ju egentligen. <3 obs anklagar alltså samhället och ej konsumenten. Men snälla fundera över era val och vilka normer ni sponsrar.

  Mvh en som absolut inte är perfekt men som har genomskådat våldet mot djur.

  M 2015-05-24 14:18:25
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Men herrejösses vad ni moralpredikar. Jag förstår inte denna ständiga hets med pekpinnar gentemot andra människor. Det fungerar att både vara djurvän och äta kött. Hur ni än vrider och vänder på det finns det den möjligheten för alla djur föds inte upp under vidriga omständigheter. Alla djur tas inte från sina mammor. Alla djur fixeras inte för att inte trampa ihjäl sina kultingar. Det finns alltid två sidor. Man är ingen mördare för att man tycker om en gullig anka och kanske äter anka.

   Sluta moralpredika.

   Lisa 2015-05-24 22:39:10
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Man mördar inte själv men bidrar till en industri som föder upp och sedan dödar djur. Och nej, köper man industriproducerat kött är man inte djurvän. Om man kallar sig det är man en hycklare eller vet inte bättre. Jag har besökt massor av gårdar och även slakterier, både i Sverige och utomlands, och kan säga att de flesta djur inte lever ett gulligt Bregottfabrikenliv som Arla, Scan m.fl. vill få det till. Det är industrier där de föds upp enbart för att bli mat. Ledsen, men om ni tror annat lurar ni er själva.

    Linda 2015-05-25 13:52:31
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     Förlåt mig Linda – eller alla andra namn du kallar dig men är det här en nyhet för dig? Boskap har sedan urminnes tider fötts upp för att bli mat och så har det alltid varit. Människor är köttätare precis som rovdjuren och jag förstår inte vart du vill komma med ditt så kallade resonemang. Om vi inte slaktar djur kommer det bli alldeles för många precis som det blir med både älgar och rådjur som skjuts av. Du verkar inte inse det.

     Lisa 2015-05-25 17:31:49
     Svara
     • Svar på Lisas kommentar.

      Jag heter Linda (och kallar mig därför endast det ). Jag skriver inte alla kommentarer under olika namn.;) Övriga kommentarer är skrivna av någon annan. Djuren föds ju upp för att bli mat. Slutar vi äta dem föds de inte upp och blir således inte för många. Dåligt argument. Först jagade vi för att överleva, inte många som jagar som rovdjur idag, men om du gör det – ät du det kött du jagat med gott samvete. Därefter födde man upp för husbehov och djuren var jätteviktiga och behandlades säkerligen bättre än idag, åtminstone så gott de kunde. Idag har vi industrier som föder upp massor av djur som köttätare köper färdigpaketerade i affären. Rovdjur? Ärligt? 🙂

      Linda 2015-05-25 18:55:57
      Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Tänkte på precis samma sak! Och till alla er som älskar djur, att se djur glada och som bli glada av sådana här underbara videos – det finns ingen bättre känsla än att leva efter sina värderingar och faktiskt inte bidra till djurs lidande.

   Anna 2015-05-24 21:17:35
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Håller helt med er! Det går verkligen inte ihop. Jag tycker själv att det är helt galet att stödja djurindustrin om man har den minsta respekt för andra varelser och jag kallar mig vegetarian pga kan ej stå för något annat… men iband äter jag också kött. I väldigt svaga stunder. Oerhört sällan dock och trots att jag vet att det är fel. Precis som jag handlar på hm ibland. Och köper godis istället för att ge pengarna till någon som behöver dem för att överleva. Osv. Det är svårt att ställas inför val hela tiden. Tror människan skulle behöva vara mycket mer ofri egentligen. Men ja. Tycker också det är lite märkligt att tycka djur är så himla gulliga som Sandra tycker och ändå äta dem. Jag gillad inte djur så mycket men inser ändå att det är moraliskt förkastligt att döda och äta dem och ännu värre behandla dem så som vi gör.

    moa 2015-05-25 01:11:26
    Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Håller med dig helt. Tror t.ex. Sandra t.o.m. äter anka, men lägger upp en bild på en gullig anka som älskar sin ägare. Wake-up call – de ankor ni äter bor i djurindustrier och mår skit. Och anka som anka. Alla ankor som får chansen skulle bli lika personliga som ankan på bilden. Folk följer Esther the wonder pig, åååhar och gulligullar, sen äter de bacon till frukost. Hyckleri eller blundande för verkligheten?

   Linda 2015-05-24 20:31:47
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind