Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

five apartments.

Vår lägenhet börjar äntligen ta sin form på riktigt, så bered på många före och efter-inlägg inom närmsta framtiden.
Men denna lördag tänkte jag att vi istället skulle spana in andra hem jag har bott i. Fem stycken lägenheter har jag levt i totalt sedan jag flyttade hemifrån en augustidag 2003 som förvirrad nittonåring.

my home.
Min första lägenhet var en en-och enhalva på Östermalmsgatan. Det var min styvpappas pappas övernattningslägenhet som han inte hade använt på några år. Jag frågade honom om jag fick hyra den av honom och det fick jag. Här bodde jag 2003 till 2007, alltså i drygt fyra år.

my home.

jag målade alla dörrkarmar rosa.

my home.

Och toaletten helt neonrosa!

my home.

Garderoben var stor och förvarade alla färgglada klänningar.

my home

Och ovanför skrivbordet satt sånt jag tyckte var viktigt, som fotografier på kompisar, kärleksbrev och hundar.

Fler bilder på den lägenheten finns här.

my home
2007 gick jag ut Berghs, fick mitt första riktiga jobb på reklambyrå och till hösten fick jag tag i ett förstahands hyreskontrakt i Vasastan! Så flott. En liten etta på tjugofem kvadratmeter på Norrtullsgatan. Älskade den. Den var ljus med sneda tak och en helt enorm kastanj utanför fönstret.

my home
Målade även här alla dörrkarmar rosa.. Och satte upp bilder överallt målade av Michael Sowa. Och blommiga lampor i taket.

saturday.

Hängde klänningar lite överallt och brydde mig inte nämnvärt om saker hängde snett.

flowers
flowers
Och fyllde alla små vrår med sådant jag tyckte var fint.

Fler bilder på den lägenheten hittar du här.

my room.
Efter Norrtullsgatan flyttade jag tre år senare till New York med Nina hösten 2010. Vi flyttade in i en minitrea på 40 kvadratmeter på Lower East Side. Så här såg mitt sovrum ut.

my room.

Jag fraktade över ganska mycket från mitt gamla hem. Som den här valaffischen.

love will tear us apart

Tejpade upp ett Joy Division-citat i vardagsrummet.

new neighbour.

Och hade katter på besök jämt. De satt och spanade in på oss från brandtrappan.

Fler bilder på den lägenheten hittar du här.

my home.

Ett år senare flyttade jag till West Village.

marc johns print

Fy satan i helskotta vad jag älskar den här läggan.

my home.

Och här sov jag. Bland alla klänningar och min lilla stringhylla som snällt fått följa med överallt

Har fraktat hem ganska mycket prylar från lägenheten (många har undrat det). Men det finns en del kvar (som hyrs ut). Har fortfarande en liten pickande dröm att flytta tillbaka till New York. Men vem har inte det.

Fler bilder från den lägenheten finns här.

wednesday.
Nu bor jag här, vid Nytorget med min gulliga pojkvän. Med drömsaker som balkong där massa kompisar får plats, fönster åt både söder och norr samt tre meter i tak. Är så KÄR i mitt hem.
Alla bilder från lägenheten hittills finns i min inredningskategori.

Glad lördag!

.

Translation. The five different apartments I’ve lived in as an adult.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • I remember all your apartments since livejournal days!

  christine
  http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  christine 2015-06-08 14:24:02 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • hej sandra! tack för fin blogg! läser alltid när jag är utomlands så att jag ska mildra hemlängtan.

  jag har en fråga: hur gjorde du för att frakta grejer hem från usa? jag bor här men flyttar tillbaka i augusti så skulle vilja göra det. vet att det är fett dyrt att köpa färdigstämplade paket (plus att de är fett små) och du som har fraktat stora grejer vet väl säkert? kram & tack

  eva 2015-06-08 05:36:08
  Svara
 • Kom just på en sak: är detta första gången du verkligen flyttat ihop med en kille i menigen att han har lika mycket av sina saker i lägenheten som du har? Eller var du och Tobias också sambo?

  Rebecka 2015-06-07 20:19:16
  Svara
 • Såååå fina lägenheter. Har följt din blogg länge och minns allihop. Tänk vad tiden går…

  Ann Onym 2015-06-07 16:46:32
  Svara
 • Varför tog du bort min kommentar om jag undrade om lägenheten i NY var bostadsrätt?

  Undrar bara..Konstigt beteende det där att censurera livet

  Anna 2015-06-07 16:36:17
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   tar inte bort några kommentarer. ibland fastnar vissa i spam-filtret och då måste jag godkänna dem manuellt bara. då dyker de upp senare.

   sandrabeijer 2015-06-07 19:19:22
   Svara
 • Hur länge fick du köa för ettan i Vasastan?

  Testar igen 2015-06-07 15:02:55
  Svara
 • ja dom rika dom kan…

  Anna 2015-06-07 14:28:12
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Är du bitter eller?? 🙁

   Rebecka 2015-06-07 20:17:03
   Svara
   • Svar på Rebeckas kommentar.

    Om du hade flyttat 17 gånger på 10 år och ännu inte ens lyckats få första hand i Rinkeby så hade du nog också varit bitter…

    Karin 2015-06-07 20:59:12
    Svara
    • Svar på Karins kommentar.

     Jag närmar mig det! Har flyttat sjukt många gånger under mina sex år i Stockholm. Men inte fan fäller jag onödiga kommentarer för det och framförallt önskar jag verkligen inte att alla skulle ha det lika illa? Bara för att jag har haft det skit med mina bostäder ska jag inte bittra sönder och missunna andra att de har det bra.

     Rebecka 2015-06-08 06:48:59
     Svara
     • Svar på Rebeckas kommentar.

      Vad bra, Rebecka. Problemet är att människor är olika och tar olika hårt på saker. Bara för att en viss företeelse inte stör dig så behöver det inte vara likadant för alla. Jag har alltid haft lite svårt för attityder kring saker som en vanlig dödlig aldrig skulle ha råd med eller möjlighet till, kan för mig uppfattas som lite skrytsamt. ”Det är väl bara att göra si eller så, då” (om spontanbesök, lägenhetsköp etc). Nej, den möjligheten finns inte hos alla. Föredrar lite ödmjukhet här nånstans. Otroligt lite av det i bloggvärlden generellt, upplever jag.

      Karin 2015-06-08 09:04:32
      Svara
      • Svar på Karins kommentar.

       Nej, att folk är olika är jag fullt medveten om. Tror dock det kan vara bra att påvisa för folk som fäller bittra kommentarer att man faktiskt kan välja glädje istället, att man inte måste deppa ned sig över att man själv inte fått det så bra.
       Och vad gäller andra halvan av din kommentar: kan inte goda förhållanden uppvisade i bloggar inspirera andra? Känns som om du förespråkar jantelagen?

       Rebecka 2015-06-08 10:12:49
       Svara
       • Svar på Rebeckas kommentar.

        Kan tycka det är orättvist att folk får tag i förstahandskontrakt på en hyresrätt i ett högstatusområde endast fyra år efter de flyttat hemifrån medan jag köat och haft mig i 10 år och knappt får på vischan, liksom. Det upptar mycket tid för mig att bo som i en kappsäck och aldrig veta när man måste flytta nästa gång, jag är inte tjugo längre så att bo på 20 kvadrat är sådär charmigt i min ålder.

        Man vet ju dessutom hur bostadsmarknaden ser ut i den här stan och så finns folk som glider på bananskal och får ett eget kontrakt i Stockholms kanske finaste område, bara sådär… Vill också minnas att Sandra vid nåt tillfälle uttalat sig om att hon aldrig skulle kunna bo i ”typ Farsta” utan det var bara innanför tullarna som gällde. Känns nedlåtande mot oss som MED TUR kommer få sin första egna lägenhet där i krokarna.

        Att folk köper bostadsrätter, reser jorden runt och lever allmänt glammigt för ihoptjänade pengar, arv, Lottovinst eller vad det nu må vara är väl en annan femma som jag inte missunnar någon, men man måste förstå att inte alla är så priviligerade.

        Karin 2015-06-08 11:37:14
        Svara
        • Svar på Karins kommentar.

         Livet är orättvist. Så är det bara. Det kan inte reglera vad folk gör för blogginlägg på basis av att livet är orättvist, då måste man till slut censurera allt. Du har ingen okränkbar rättighet att inte bli stött av andras liv som personer som Sandra Beijer måste anpassa sig efter eller respektera. Min halvsyster är död, men för det ber jag inte Sandra att lägga in en disclaimer på alla sina inlägg med Mira och skriva ”jag vet att alla inte har en halvsyster som är i livet och jag tänker på er nu”, det vore ju fullständigt absurt, trots att jag kanske blir ledsen av de inläggen och tänker på att jag inte kan ha sådär roligt med min egen syster längre.

         Om Sandra sagt det där du säger om att hon aldrig skulle kunna tänka sig att bo i ”typ Farsta” så håller jag fullständigt med dig om att det är nedlåtande. Det är förkastligt att säga sådant just med tanke på att det 1) finns folk som trivs där eller 2) inte kan välja någon annanstans att bo. Men det följer inte ur den kommentaren att det är ett förkastligt inlägg av henne, det här ovan, där hon på ett positivt och glatt sätt visar upp platser hon trivts på, bara för att de är fina och lyxiga och hon fått dem på ett sätt som hon aldrig fått om hon inte haft privilegier.

         Rebecka 2015-06-08 12:30:40
         Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Är tyvärr beredd att hålla med. Vilken annan 20-nånting får ett förstahandskontrakt i Vasastan i Stockholm som andra står en hel livstid i kö för… Eller ens har råd att köpa någonting med dagens läge.

   Karin 2015-06-07 18:24:00
   Svara
 • Så fina lägenheter! Det är kul att följa din inredningstil och se hur den förändrats. Blir inspirerad av det här inlägget 🙂

  Ingrid 2015-06-07 12:57:04
  Svara
 • Åh vad fint! Gillar att alla ställen bär på sina egna historier.
  Tycker att du har fått så mycket oförtjänta kommentarer på senaste tiden att din blogg har blivit tråkig osv. Eller det kanske inte är speciellt mer nu än förr, jag vet inte, men jag vill bara förtydliga: det har den INTE. Du är lika bäst som vanligt. Puss!

  Rebecka 2015-06-07 11:31:37
  Svara
 • mitt favoritinlägg någonsin! gillar din första lägenhet allra mest, den har ett sådant magiskt skimmer över sig, som tagen från en novell av marie hermansson.

  Rebecka 2015-06-07 11:04:36
  Svara
 • Wow, otroligt! Förstahandskontrakt i Vasastan?! För mig skulle det innebära 25(?) års kötid eller 10 miljoner på banken… alternativt ett antal 100000 i kontantinsats.

  Ett 19-årigt jag flyttade också hemifrån men för 10 år sedan (10 år i år faktiskt) från Göteborg till Stockholm, och jag kan fortfarande bara drömma om ett förstahandskontrakt på en hyresrätt, i innerstan är nog helt uteslutet i det här livet.

  Har på 10 år flyttat närmare 17 gånger, är så less på det så ni anar inte… Med lite tur kan jag få en egen lägenhet i söderförort till hösten och det är via kontakter, INTE den ordinarie kön. Då pratar vi alltså Farsta, Hökarängen, Blåsut – inte innanför tullarna…

  Karin 2015-06-07 07:59:37
  Svara
 • Hej! Jag undrar ocksa angaende att skeppa? Hur gor du? Dock ocksa Australien. Tips? Kram!

  Anna 2015-06-07 01:46:50
  Svara
 • så himla himla fina läggor du bott i. alla drömmiga men också rätt olika? inte så konstigt kanske, att de ser olika ut alltså. dock undrar jag hur fan man håller rent i en liten lägenhet med så mycket prylar? fattar att det är meningen att allt ska ligga framme men jag bor just nu på 26kvm och får PANIK över hur dammigt och skitigt allt blir så himla snabbt? vill typ göra mig av med allt jag äger. kanske spara sängen, nån gaffel och ett vinglas och gömma under skyddsplast. hehe. nårä, men är det meningen att man ska behöva dammsuga och torka av allt liksom varje dag? hur gjorde du? ba sket du it? ska jag typ dra ner persiennerna och fylla det där glaset med vin ändå upp till kanten och tänka på nåt gammalt hångel istället? ah du fattar.. kram också! ps. vem är jag ens som ställer en STÄD-fråga? aja.

  jag heter inte ebba 2015-06-06 22:20:42
  Svara
 • tre meters takhöjd herregudars. och nevvan alltså GUD jag längtar dit så himla mycket jag också, börjar till och med tvivla lite på sf som är så sjukt sjukt fint och drömmigt för att jag längtar till östkusten. hjälp.

  Vicky 2015-06-06 22:01:41 http://vickys.se/
  Svara
 • Så fint att få ta del av dina hem! <3
  Hoppas din lördag är fin!

  Agnes 2015-06-06 21:17:01 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Hej Sandra!
  Underbart inlägg, tack för inblicken i ditt liv

  Undrar om du köpt lägenheten i NYC? Varför annars hyr du ut den?

  Hoppas du har underbara dagar i Dalarna

  Må gott!

  Anna Svan 2015-06-06 17:42:31
  Svara
 • Själv har msn flyttat mindre gånger än det går att räkna på en hands fingrar. För att inte sakna mamma och pappa för mkt hade jag en övernattningslägenhet i växsjö men åkte till mamma varje helg som min pappa betalade. Sladdbarn som jag är tiggde jag till mig finansiering. För att sedan flytta in några kartonger i min killes lägenheten. Men, det var för långt från mamma och familjen och ett radhus. Så jag tjatade på att vi skulle köpa ett radhus på samma gata som min syster. Stora steg jag gjort från mamma i mitt liv. Men, ändå inte alla som lyckas flytta från sin mor och far över 30 år. Så det är ju en stor ambition att jag kan bo på andra sidan småstaden utan mamma och pappa. Fast jag ändå är dör varje vecka och glor på Astrid Lindgren filmer och drömmer om tonåren och hockeyspelare fast jag har barns

  Lotta 2015-06-06 17:22:46
  Svara
 • äre inte dyrt o skeppa? Har du några smarta tips på hur man bäst släpar med sig favorit grejer hem från tvärs över världen? Ska flytta tillbaka hem till Sverige efter 4 år i Australien, har lixom mitt allra första egna hem här (som dessutom är ett hus!!!) och ska flytta ur om en vecka och panikar och gnyr stup i kvarten för jag vill inte göra mig av med mina fiiina saker! Inget flygbolag erbjuder extra baggage, kostar typ $400 per kg och skeppa tar mååånader o e ändå dyrt :c

  cams 2015-06-06 16:51:13
  Svara
 • Älskar din inredningsstil!

  Svara
 • Åh så fint att få se alla dina läggor! <3 I lägenheten som jag hyr i andra hand just nu har toaletten precis samma neonrosa färg som du hade plus att den har ett himmelblått handfat och toalett. Helt galet och helt underbart!

  Fredrikapåvinden 2015-06-06 16:15:21 http://Fredrikpavinden.com
  Svara
 • Hur sjutton lyckades du få det förstahandskontraktet? Hur länge hade du köat då? Dör av avundsjuka.

  Ann 2015-06-06 15:46:24
  Svara
 • Såå underbart blogginlägg!

  Helena 2015-06-06 15:13:07
  Svara
 • Men åh vilka många fina lägenheter du bott i, så himla mysiga allihop!

  Myhrans 2015-06-06 13:35:42 http://myhrans.devote.se
  Svara
 • den första new york-lägenheten <3 älskar new yorkiga–tegelstensväggs-lägenheter. http://singmyspring.blogspot.com

  e 2015-06-06 13:13:14 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Psssst Sandra! Du borde ha ett ”finaste som har hänt er”-inlägg för jag har något jag MÅSTE BERÄTTA.
  Du vet när något har hänt pch man måste ringa sin bästis och berätta? Så känner jag, fast ”jag måste berätta för Sandra!” För jag har läst din blogg hela min uppväxt och du känns som en storasyster för mig och antagligen så himla många andra. Och för att min bästis ligger i min säng och sover fortfarande och jag sitter i soffan och bakisäter cheesecakeglass.
  Okej vidare. Jag fick hjärtat utslitet och krossat för ett tag sen. För-jäv-ligt. Fyfan. Igår ringde min bästis och sa att vi måste gå uuuuuuut och jag sa neeeeej jag orkar inte och hon övertalade mig, åkte hem till mig och vi drack champange som egentligen är för dyr (fick i 18-års present) och sen skulle vi ut då. Vi åkte till stammisklubben som är dånande och fantastisk. Där jobbar en vakt som jag har haft ögonen för i snart ett år och som i panik sa till mig ”men fattar du inte, jag kan inte ens titta dig i ögonen utan att gå under, jag rodnar och alla ser” en gång. Men han har ändå varit så himla tillbakalutad och gjort mig galen för hans ögon bränns så himla mycket och han är så fin!!!!

  Igår sa han att han slutar jobba där om 2 veckor. Vi stötte in i varandra i korridoren av toaletter. Han tog tag i mig och ”kan du berätta allt om dig? berätta varför jag dras till dig såhär?” Och sen stängde de andra vakterna av hela korridoren för att vi skulle få vara själva. Hela korridoren med ca 30 toaletter. De sa att det brann och att de som ville gå på toa fick gå upp en trappa och vaktade dörren utanför oss. Vi pratade hur länge som helst och sen tog jag tag i honom och kysste honom (har VÄNTAT SÅ LÄNGE) och han lyfte upp mig på handfatet. Alltså. Så fin kväll. Just nu ör jag SÅ JÄVLA glad att idioten innan tappade mitt hjärta med flit så att jag kunde ta tillbaka det.
  Obs. Det brann faktiskt på toaletterna. Eller ja. På handfatet iaf.
  Obs 2 innan vi gick hem kramade han mig framför alla och sa ”kom tillbaka imorgon”
  SANDRA!!!!!!!!! Glad jävla lördag hela jävla världen!!!!!!!

  Sabine 2015-06-06 13:05:47
  Svara
 • Så mysiga lägenheter allihopa. Åh<3

  Tora Hansson 2015-06-06 12:30:11 http://torahansson.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind