Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

att måla en vägg i vardagsrummet.

Kommer ni ihåg inlägget när jag frågade er vilken färg vi skulle ha på vår ena vardagsrumsvägg? Förra veckan köpte jag äntligen ett knippe prover för att testa vilken färg som skulle vara finast.

Jag valde mellan tre olika blå som ser typ exakt likadana ut på den här bilden.. 204 Pale powder, en ljusblå färg med lite grönt i. 205 Skylight, en ljusblå med grått i, och 235 Borrowed Light, en helt ljusblå.
Alla tre är från märket Farrow & Ball.  Ett färgprov är en mycket liten burk målarfärg. De kostade 70 kronor styck, så en bra grej för att testa vilken som känns bäst på väggen.

Så körde vi igång.

Så här blev det sedan! Otroligt jäkla omöjligt att fånga på kamera, men ändå.

Här ser man ännu mer hur omöjligt det är. Denna bild är oredigerad. De runda prickarna är hur de säger att färgerna ser ut på hemsidan. Den längst till höger som är mest i skugga (därav den stora färgskillnaden) tyckte vi i alla fall var för babyblå. Men vi velade mellan de andra två.

c

Så här ser färgerna ut enligt hemsidan, så ni får en liten bättre bild. Alltså väldigt lika men ändå inte. Lite grönare, lite gråare och lite blåare.

ja

Efter några funderingar samt en röstning när vi hade kompisar på besök valde vi den blågröna, nummer 204. Jag hade i och för sig valt den i mitt huvud sedan jag hittade den här fina beskrivningen av färgen på Pinterest för några månader sedan : ) Jag vet inte om vi kommer ta just Farrow & Ball-märket till väggen pga så sjukt jäkla dyr, men ska försöka hitta en liknande färg hos ett annat märke tänker jag.
Spännande iaf tycker jag, och roligt. Resultat kommer snarast!
.

Translation. Three colors we have been choosing from for our livingroom wall. I think we’re going for the one on the left, Pale Powder no 204 by Farrow & Ball.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Den där typen av färg är den bästa i hela livet! Nästintill ett missbruk för min del men det är som guld i mina ögon. Har muggar, skålar, vissa väggar, kjolar, underkläder, soffa och plåtburkar. Och så passar den extra bra till guldramar, vinröda sagofåtöljer, Wes Anderson-gula detaljer och gröna växter dessutom. Bra val. T.o.m Bäst!

  Maria 2015-08-02 20:48:55 http://www.marialeck.com
  Svara
 • Det var en väldigt fin tröja du hade på bilderna där, klassisk! Var har du köpt den?
  Nästa gång du besöker Göteborg får du inte missa Steinbrenner & Nyberg, en lokal cafékedja med eget bageri. Den på Östra Larmgatan har en fantastisk sopp-och tårtbuffé med dagens soppa, olika bröd och tårtor måndag-lördag. Mycket god kvalitet med gott rykte och världsberömt i Göteborg 😉

  Linda 2015-07-26 03:07:07 http://www.greenthumbs.eu
  Svara
 • tyckte den med grönton var finast! kommer bli så bra med det! <3

  emma 2015-07-23 16:11:31
  Svara
 • Tips!
  Jag har målat om ett par köksstolar. Hittade en färg på colorama men expediten var dryg så jag tog med mitt färgprov (alltså bara en lapp med färgen där namnet, märket och färgen var på) och så blandade dom exakt den på City gross för typ 1/3 priset. Blev superbra! Detta var ju dock ingen väggfärg men de har det också :).

  Lisa 2015-07-23 14:15:13
  Svara
 • enligt mina erfarenheter brukar personalen i färgbutiker kunna blanda den nyans du vill ha, och också vara väldigt bra på att veta vilken färg som passar bäst till vilket underlag! 204:an var verkligen en superhärlig nyans 🙂

  Anna 2015-07-23 14:13:20
  Svara
 • Hej!
  Jag hoppas verkligen, verkligen att du kommer se och kunna svara på min fråga eller dilemma som jag har just nu..
  Nu är det så att jag för första gången i mitt liv har träffat en kille som verkar vara hur fin som helst, snäll, rolig ja en bra snubbe helt enkelt! Men jag har ALDRIG haft varken ett förhållande eller något som hör därtill vilket gör mig sjukt nervös inför hela situationen. Jag gillar honom men är lite osäker, jag fyller hela 20 år om några veckor och hittills har jag aldrig behövt utelämna några känslor eller mig själv till någon annan, jag har backat från situationer som blivit för intensiva med killar förr och den enda jag känner att jag verkligen kan lita på är mig själv.. Vilket är ett dåligt tänk när man ska försöka lära känna en ny person som möjligtvis skulle kunna bli en stor del av mitt liv, problemet är alltså hur vågar man? Jag har ju väntat på kärlek hela mitt liv och nu när jag i princip får den serverad på silverfat känns det inte lika lockande, vad betyder detta, är jag inte tillräckligt attraherad av honom eller är det mig det är fel på? Jag vill ju men är rädd att jag kommer ångra mig…

  Skulle bli så enormt tacksam för ett svar då du i princip blivit som en kär vän på håll, som dessutom är en jättestor inspirationskälla i mitt liv!!

  Emma 2015-07-23 13:13:35
  Svara
 • Bara en jätterandom grej. Du vet allt med tryffel har snabbt utegångsdatum när det har öppnats? Annars försvinner det tryffliga. Tänkte att du köpte ju en tryffel ett tag sedan… Sorgligt om den har förlorat smaken nu :'(

  Hanna 2015-07-23 00:16:43
  Svara
 • Personligen: Allt med mycket grönt i, eftersom det – trots sin klyscha – är en väldigt skön färg. Lite varmare. Lite bättre ihop med guld och kanske mmm.. vinrött? & växter. & allt egentligen.

  Förresten! Har du möjligen någon hjärta/smärta-musiklista liggandes med rätt portion aggressivitet i? Är i *den perioden* just nu.

  Bebebezz, Bea, Bealou 2015-07-22 22:26:26 http://villakollektivet.blogspot.se
  Svara
 • Vad smart att måla prover på väggen först! Ditt val blir nog jättebra! 🙂

  Bloggen Bakom 2015-07-22 17:25:59 http://doersmagazine.se/blogg/
  Svara
 • Vad kul att se dig i Nöjesguidens FestivalTV. Åh vad jag gillar webbtv-formatet, å extra kul när du är med:) mer mer mer!

  Amanda 2015-07-22 17:14:13
  Svara
 • har en lika dan tröja :’) fast det är egentligen mammas gamla som jag fick ”ärva”

  M 2015-07-22 16:19:16
  Svara
 • Blir nog super! 🙂

  Linda 2015-07-22 14:22:09
  Svara
 • Jättefin tröja, varifrån kommer den?

  Hanna 2015-07-22 13:22:35
  Svara
 • Alla färgerna var jättefina, men favoriten vart 204, kanonsnygg färg!! 🙂

  Diana (LaMadre) 2015-07-22 11:04:18 http://lamadre.se
  Svara
 • Alla färgerna var jättefina, men favoriten vart 204, kanonsnygg färg.

  Diana (La Madre) 2015-07-22 11:02:14 http://lamadre.se
  Svara
 • En fråga som är helt off topic, men när du började jobba som copy writer i Usa, hade du problem med språket eller hur kunde du så pass bra engelska att du kunde jobba utan problem?

  Hanna 2015-07-22 10:29:04
  Svara
 • Håller med om 204 🙂 Din randiga tröja är förresten jättefin! 🙂

  Svara
 • Men ååh vad snyggt Sandra! Tror det blir görfint, speciellt med guldiga detaljer i rummet. Gillar att det är någon annan färg än vitt!

  Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf 2015-07-22 10:14:25 http://www.mariaekblad.se
  Svara
 • svårt! men 204, känns som att den kommer slå fint mot alla växterna som finns i rummet.

  vardagskonst 2015-07-22 09:55:10 http://www.vardagskonst.se
  Svara
 • Åh, ja en liten varning för att köpa billigare färg. Det är inte bara nyansen som det kommer an på, utan hela färgens… lyster! Målarfärg är ju generellt rätt dyrt om man ska ha mycket, men ni ska ju bara ha till en vägg.. Jag håller med Ida om att det är bättre att vara supernöjd och betala lite mer då. Har själv varit med om att måla ett helt rum och sen stå och känna att neeej, det blev inte rätt – bara att gå och köpa mer färg och måla om två lager i en ny nyans… haha kanske är perfektionist, men det är inte en upplevelse att rekommendera 😀

  Beata 2015-07-22 09:10:34
  Svara
 • Har använt F&B överallt som jag målat, bäst enligt mig! Rolig att måla med, fantastiskt slutresultat. Nä jag jobbar inte med F&B 🙂
  Lycka till!

  Lennart 2015-07-22 09:00:48
  Svara
 • 204! SJUKT snygg!

  Anna 2015-07-22 08:45:20
  Svara
 • 204:an var nog min favorit också, jag tror den kommer bli superfin! Så himla svårt men kul med färg ändå, ser fram emot resultatet sen.

  Julia 2015-07-22 08:30:30 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Vi köpte också svindyr färg till ett rum – så värt det. Finaste väggarna. Tänk på att ni typ inte alls behöver mycket till bara en vägg, alltså blir det inte så dyrt! Inte säkert att ett annat märke kan fixa tillräckligt samma, och då står man där halvnöjd :/

  Ida 2015-07-22 08:27:41
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind