Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

lördagslistan.

marrakech
Vilket är ditt bästa sommarprat?
Hittills i år: Tom Alandh och Daniel Poohl.

cap d'antibes.
Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Okej tar ett gäng av bra kombinationer: Färska räkor i brun papperspåse, långfrukost utomhus, hångel på dansgolv, smörstekta kantareller på rostbröd, lobster roll på en parkbänk New York och skrivflow på en helt vanlig förmiddag.


Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
Alexandra och Linn hade födelsedagsfest med skogsrave-tema, jag hade kattöron i form av glowsticks och hånglade i en fotoautomat.

När var du avundsjuk på någon senast?
Är avundsjuk på alla med skrivflow för tillfället.

har du något onödigt du gör?
Biter på naglarna, röker cigaretter, blir sjuk för ofta, har ångest över framtiden.

Kan du visa bild på något jättebra?
new york, red hook

Det här med att jag var barbent och utan tröja i New York i oktober förra året är ju onekligen något bra. I år åker jag dit igen och förlänger sommaren!

Vad är det sämsta med denna vecka?
Min visdomstand.

lipsticks.
 Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
Idag är det lördag och jag tänkte se lite band på festivalen, allra helst Amazon och Alt-J. Ikväll spelar jag skivor på Nöjesguiden-festen och så blir det säkert massa spännande upptåg både innan och efter. Imorgon åker vi hem till Stockholm igen, äter förmodligen på McDonalds.

När hade du hjärtklappning senast?
Jag testade lustgas på en svartklubb igår. Det var en så oerhörd märklig upplevelse. Det kanske är olagligt förresten? Aja, de sålde det i alla fall helt öppet. Det var så konstigt, konstigt hur som helst, oklart om det ens var bra eller dålig känsla, bara weird. Och med hjärtklappning.

vad ska du göra i höst?
Skriva på bok två, spela in lite webbteve, jobba på ett projekt tillsammans med Flora, föreläsa lite, blogga järnet, resa till New York, skriva på lite olika skrivuppdrag, inreda badrummet, testa att göra egen gnocchi.


har du några planer inför slutet av sommaren?
Äta massa skaldjur med min mamma när hon kommer hem från Frankrike, gå på korvkurs med Magnus, Popaganda, Guldknappen samt fira några födelsedagar!

linn 25.
Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Kanske flytta in hos honom innan vi ens var ihop och vi bara hade träffats kanske fem gånger. Men det var det ju värt för sedan flyttade vi aldrig ifrån varandra.

vad borde du göra men orkar bara inte?
Sortera kvitton. Alltid sortera kvitton.


vad har du i ditt kylskåp?
Just nu har jag paprika, ägg, parmesan, bacon, gräddfil, champinjoner, olika lök, öl, vin, nagellack, kaviar. Typ.

kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Nästa vecka bjuds det på Way Out West, lite outfits, ett boktips och några filmtips bland annat!

.

Denna lista gjorde jag även för exakt två år sedan och då såg svaren ut såhär.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Nagellack i kylskåpet?? Det låter intressant och konstigt, men varför har du det där? ps. Tack för en fin blogg + vi ses på Popaganda<3

  Lisa 2015-08-16 23:48:02
  Svara
 • Åh, var kan man gå korvkurs någonstans? Vi ska köpa ett lamm av våra kompisar nästa gång de slaktar, och vi har en köksassistent med korvtillsats, så är sjukt sugen på att göra lite lammkorv, men det känns som att det kanske är lite svårt, vore bra att få lite vägledning till en början.

  Therese 2015-08-16 19:11:23 http://cultureofmakeup.com
  Svara
 • Inte farligt gött med New York resa alltså. Avis!

  Emma Maria 2015-08-16 18:26:37 http://Nouw.com/emzooh
  Svara
 • Mythos<3

  Agge 2015-08-16 13:12:18
  Svara
 • Heej! Ville bara fråga varför du har nagellacket i kylskåpet, är det bättre för den? 🙂

  Jenny 2015-08-16 12:44:22
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Jag har länge trott att man ska ha nagellack i kylen för att de ska hålla bättre.. Tror att det kommer från att min mamma har det, och då hade jag också det. Men sedan satte jag mig och googlade på det för en tid sen, och tydligen så är det en ”myt”. I så fall skulle nagellacken stå svalt även i affären. Men man ska ha nagellacken i rumstemperatur. Inte i solen, utan helst mörkt. Det är i alla fall vad jag fick fram genom mina googlingar.

   Anna 2015-08-16 14:56:41
   Svara
 • Tror inte lustgas är olagligt. Man erbjuds mycket av den varan vid förlossningar. 🙂

  Sandra 2015-08-16 07:40:08
  Svara
 • Vilken Svartlklubb var du på?

  Mmmm 2015-08-16 01:46:17
  Svara
 • Sandra…. idag blev jag så himla glad och lycklig. En tjej skrev till mig efter brevväns-inlägget. Vi bor en minut i från varandra. Helt sjukt!!! <333

  Emma 2015-08-15 23:45:31
  Svara
 • Men din höst låter ju helt megapepp! fylld med roligheter!

  ISA 2015-08-15 23:30:18 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Alltså så fint att läsa listan från två år sen och svaret till ”vad ska du göra i höst” och veta hur bra det blev. Kanske ett litet pepp till nu när svaret är ungefär detsamma fast två år senare? Veta att ett skrivflow kommer när man minst anar det och att det löser sig tillslut. Och att om det inte löser sig så är du så himla bra ändå på så många sätt så det skulle inte göra så mycket. Jag hejar på dig i vilket fall. Puss och kram!

  Lisa 2015-08-15 22:54:23
  Svara
 • Tror allt att lustgas är lagligt!

  Ångest över framtiden. Åh. Känner detsamma. Varför kan den ångesten aldrig ge sig? <3

  Linnéa 2015-08-15 22:44:16
  Svara
 • En fråga! Eller en fråga om råd! Kanske ett rop på hjälp!

  Sandra. Eller någon vem som helst. Det var ett bra tag sen, några år sen, som jag träffade världens finaste kille. Vi hade den mysigaste helgen tillsammans och han sa sånt han inte hade vågat säga till någon annan. Förut. Det gick ett tag, vi gick på en promenad, stannade upp i en lekpark, gungade i varsin gunga och pratade. Vi hade redan både hånglat och legat, med promenaden ville vi ta reda på mera. Vad det nu fanns att ta reda på. Jag visste ju och kände allt. Kärlek.

  Snart hamnade jag dock i situationer där jag inte kände mig bekväm. Vi umgicks på ställen där han kände alla och jag ingen. Jag kände mig pressad och det blev för mycket. Jag förstod inte att han tyckte om mig för den jag var när jag var med honom utan trodde att han dömde mig för mina vänner. Jag hade inga vänner som var som oss och hans. Politiska. Jag blev arg, gjorde honom rädd och allt gick itu.

  Men jag har aldrig slutat tänka på honom. Jag undrar fortfarande hur det hade kunnat bli, vad som hade hänt om jag vid vårt möte hade vetat att jag har en diagnos. En personlighetsstörning, som jag kommit fram till tack vare att jag velat förstå det som hände. Det var inte jag, han eller vi. Det var mina symtom som gick emellan, allt det där jag inte kunde hantera. Känslorna utanför oss.

  Idag är jag i en relation med en annan. En fin en. Snart firar vi ett år och sen fyra månader tillbaka bor vi tillsammans. Men jag grubblar ibland. Eller rättare sagt varje dag. Detta är inget i jämförelse med det jag upplevde med världens finaste. Det är bra och jag älskar. Men känner mig inte lycklig.

  Ikväll var jag på fest utan min kille och för första gången på tre år kunde jag hälsa på världens finaste utan att det gjorde ont. Men jag ville inget mer, jag ville inte prata och när andra pratade om honom grävde det sig i magen på mig. Han är så fin. (!!!!!)

  Vad ska jag göra? Skall jag acceptera det som hände och leva livet som det bärt av? Hur kan jag veta vad som är rätt? Vad gör jag om vi råkar ut för varandra igen och det visar sig att han också tänker på mig? Jag sårade honom och ibland blir jag rädd att orsaken till att jag inte går ur mitt nuvarande förhållande, trots att jag ofta känner mig olycklig, nu är för att jag inte vill såra någon igen. Borde jag gå och prata med en psykolog?

  Tack för en fin blogg. Och snälla ni som läser, hittar ni en fin, skräm inte personen. Ibland behövs bara lite tid.

  Moroten 2015-08-15 22:05:42
  Svara
  • Svar på Morotens kommentar.

   Anledningen till att du inte känner dig lycklig är troligtvis för att du inte lärt dig förstå din diagnos och förutsätter att män är svaret. Men, svaret är snarare att du troligtvis analyserar allt väldigt mkt, är oerhört emotionell, tar åt dig av saker som kanske inte folk annars gör. Svårt att släppa saker och gå vidare. (Manisk). Vet ingen själv som direkt bryr sig såååå mkt om sina ex. Kärlek ska inte vara sjukt svårt, det finns väl anledning till att du är med den du är med nu. För att han är bättre för just dig i längden. Han kanske inte är lika emo och känslig som du verkar vara och kan balansera dig. Hört flera som har add, adhd och Aspergers som aldrig känner sig lyckliga i en relation. Ständigt vill söka nytt. Förstått att det beror på ältandet och rastlösheten, ursäkta ordvalet men det något sjuka behovet av bekräftelse… samt alla tankar om tvivlet som kommer med en störning. Att inte vara förstådd för man på ett vis är utanför samhällets ramar. Jobba på att förstå hur du tänker jämför med din sambo, dina barn, din chef och dina vänner så ska du de att du hittar hem. Där är svaret. Du verkar vara i en bubbla och tar saker på SÅ STORT allvar som andra kanske kan tycka är lite löjligt, inte förstår poängen med eller vill vara delaktiga i.

   Bristen på förståelse för din omgivning och dig själv är det som gör dig olycklig. Du är för mkt i samma tanke banor, som bara går runt runt. Normalt går folk inte runt i tanke cirklar utan är på väg framåt.

   Lycka till!

   Mmmm 2015-08-16 14:26:51
   Svara
 • hihi. Lite kul att din ”borde göra”, är samma nu som för två år sedan ^^

  Edie 2015-08-15 19:53:43 http://edies.se
  Svara
 • Usch usch usch USCH herregud blev så spänd när du skrev att du testat lustgas. För läste en bok där kärleksintresset dog av det just precis innan han och flickan skulle bli sams igen. Så gör det inte igen! Men bra att inget hände ju. Superbra bok förresten – Malin + Rasmus = sant <333

  Elvira 2015-08-15 17:19:48 http://mylifestylebyelvira.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Elviras kommentar.

   Det var inte lustgas i boken, det var butangas, helt olika saker. Lustgas kan man inte dö av på det sättet, det är lika lagligt som tomater, man får det hos tandläkaren och på sjukhuset när man föder barn och det finns i såndär sprut-grädde på burk och på olika caféer i gräddsifoner, tex Starbucks. Det säljs helt öppet på internet och i en affär i Slussen.

   Bella 2015-08-15 19:43:23
   Svara
   • Svar på Bellas kommentar.

    Jag har en vän som dött av lustgas, kvävdes ihjäl. Självklart använder sjukvården lustgas utan bekymmer, de använder alla möjliga preparat utan problem för att de är UTBILDADE I LÄKEMEDELSDOSERING. Hur många har inte fått morfin vid ett benbrott utan att för det dö av överdosering? Gemene man vet dock inte hur man doserar gas eller andra preparat. Och sjukvården använder inte patroner från sprutgrädde heller, då den kemiska uppsättningen är annorlunda. Svartklubbar och dylikt är inte sällan kassakor för kriminella gäng, vilka kanske inte är kända för att värna om sina medmänniskors hälsa.

    Tråkigt att något som är så farligt bara tycks framhållas som något positivt. Var försiktiga och bruka inte, om ni ändå klarat er vid egendosering av lustgas har ni haft tur till skillnad från min vän. Var tacksamma för det.

    http://www.mitti.se/elever-boffar-dodlig-lustgas/

    T 2015-08-17 09:10:25
    Svara
 • Det konstigaste du gjort är så <333 Och sortera kvitton är så himla -.-' verkligen det sämsta med o ha ett företag, pappersarbetet.. Så många saker som är så svåra att förstå, och motsatsen till det man egentligen gör då man har ett företag helt inriktat på kreativt arbete.. Jaja, jag försöker tänka att jag lär mig och att jag blir bra på den delen också, så går det väl av sig själv till sist och man behöver inte skjuta upp det och känna världens dread inför det..

  Emilia 2015-08-15 16:44:31
  Svara
 • Varför tar ni inte bort era visdomständer i Sverige? Har noterat att flera bloggare lidigt av dem i långa perioder så det verkar vara så att era tandläkare vill av nån anledning spara dem? I Finland tar man direkt bort alla visdomständer (tom opererar bort dem som inte vill komma upp på ytan) så fort de dyker upp just eftersom de så ofta ställer till med problem. Även kommunala tandläkaren gör det – sjukt bra tycker jag!

  Julia 2015-08-15 16:16:58
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Anledningen till att visdomständerna inte tas bort omedelbart är att de skyddar de andra tänderna från att inte nötas ned och de ser till att tandköttet inte blir infekterat. Men om tanden är outhärdlig så måste den självklart tas bort.

   Lisa 2015-08-16 11:37:31
   Svara
 • Dagens tips: min restaurang-kompis har sagt att löken tappar sin smak om de förvaras i kylskåp. Alltså: ha löken någon annan stans :))

  Ronette 2015-08-15 16:11:20 http://thispastweek.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman