Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

två födelsedagar och en korvkurs.

friday and saturday

Denna förmiddag tänkte jag att ni skulle få hänga med på både min fredag och min lördag.
Min fredagsmorgon började med att jag klädde på mig dessa kläder och solen sken genom sovrumsfönstret. Och nej jag har inte packat upp min packning från Way Out West än…

friday and saturday

På förmiddagen kom Emmy från Sveriges Radio förbi. Hon ska göra en ny poddserie för SR som ska börja gå i höst, och jag är med i ett avsnitten. Säger till när det är ute! Tills dess tycker jag ni ska lyssna på Språket i P1 där Emmy är programledare, himla fint är det.

friday and saturday
Efter intervjun satte jag mig på ett café och jobbade tills klockan slog fem. Då kom Devi förbi min balkong på en aw. Vi drack rosévin och hon var så här fin.

friday and saturday

Två timmar senare gick jag ner till Bleck. Min franske vän Kris är i stan och han fyllde dessutom år! En födelsedagsmiddag var på sin plats. Här är Kris + middagsgästerna.

friday and saturday

Kris öppnade presenter och av mig fick han ett fint doftljus som doftade citron och verveine. Filip och hans flickvän Lynn gav nog den bästa presenten dock: dessa glasögon. Som gjorda för Kris och enbart Kris.

friday and saturday

Piff poff var det ny dag. Jag och Magnus gick ner och åt lunch på Katarina Ölcafé. Skulle kunna äta deras matzo ball soup vareviga dag. Det är en judisk maträtt som är typ klimp i hönsbuljong med selleri och morötter.  Låter verkligen inte så kul men det är det. Vi tog sides som ölkorv och picklad gurka med smetana också.

friday and saturday

Och så gick vi på långpromenad. Här genom Riddarholmen.

friday and saturday

Efter en och en halv timme inräknat några klädaffärsstopp var vi framme på Kungsholmen. Vi bestämde oss för att ta ett glas vin på Mäster Anders. Där är det så fint.

friday and saturday

Vi satte oss på uteserveringen.

friday and saturday

En timme senare var det dags att röra sig ett kvarter bort och svida om till detta! Jag gav Magnus en korvkurs hos Taylor & Jones i julklapp och de hade inte en ledig tid förrän i lördags (?!?). Trodde aldrig dagen skulle komma. Men det gjorde den.

friday and saturday

Det var femton andra personer på kursen också och alla fick ansvar över en korvsort. Vi tog den bästa korven: merguez.

friday and saturday

Man fick göra alltihop: mala, krydda, stoppa, snurra etc.

friday and saturday

Var praktiskt taget färdiga korvmästare när kursen var klar. Då fick vi hem totalt sex kilo korv. Gudars skymning, kan bli en del korvrecept på bloggen framöver.

friday and saturday

Efter kursen åkte jag till Vasastan där Livia hade sin trettioårsfest på en innegård!

friday and saturday

Det var frukttema och pyntat till tusen med levande frukt, uppblåsbar frukt, fruktpynt, fruktljus och en hoppborg (!).

friday and saturday

Alla var så färgglada och fina.

friday and saturday

Men finast av alla med frukthatt och kjol med bananklasar var förstås Livia.

friday and saturday

Jag tog selfie med Alexandra och Devi.

friday and saturday

Samt hängde i källaren med Petra och Viktor.

friday and saturday

Vid elva plockade vi med oss alla ballonger och så fortsatte natten i Vanadisparken. Där var det dock för mörkt för att fota, försökte verkligen.

.
Translation. A Friday and a Saturday containing wine on my balcony, Kris birthday dinner, outdoor lunch with Magnus, a make-you-own-sausage-course and a fruit theme birthday party.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Men hoppborg! Hur ser man till att skaffa sig ett sånt? Har drömt om en födelsedag med hoppborg, bollhav, karuseller, sockervadd etc. i några år nu. Såsom i den 2:a eller 3:e ”Meet The Fockers”-filmen (kommer inte ihåg vilken), så vill jag ha det!

  AL 2015-08-26 11:26:19
  Svara
 • ååh! Jag har också funderat på att köpa en sån kurs till min kille!! Vad kostade det? Var det en lyckad present? 🙂

  ida 2015-08-26 10:30:12
  Svara
 • Så bra present ju! Jag vill genast boka en till min kille. Men undrar, Betalade du för två personer eller fick du va med på Magnus plats? Tänker på att ni verkade jobba i samma grupp. 🙂

  Isabell 2015-08-25 16:05:39
  Svara
 • Underbart present du gav till Magnus! Jag ser fram emot korvrecepten.

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2015-08-25 14:16:41 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • fyfaaan vad avis jag blir mvh älskar körv.

  c 2015-08-25 13:03:41
  Svara
 • Hej. Jag blir gång på gång chokad av det bristande ansvar du tar för din konsumtion, i detta fall kött. Det är inte direkt ovanligt att vita medelklassfeminster inte kopplar deras konsumtion som antifeministisk och rasistisk, men det är den. Vår konsumtion, _din_ påverkar andra negativt, och de som kommer lida mest är de som redan har det dåligt, alltså kvinnor och rasifierade i fattiga länder. Köttindustrin släpper ut ca 20% av alla världens växthusgaser 3 gånger mer än HELA transportindustrin. En sak att sitta på kammarn och själviskt skita i att ens konsumtion påverkar dem som redan har det dåligt men att stå på en plattform och föra det vidare och göra reklam för det är väldigt osympatiskt. Bredda din feministiskaanalys (för den delen mänskliga) lite.

  sandra 2015-08-25 12:41:12
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   hahaha visste att det skulle va nån som skrek om köttkonsumtion här
   varför sitter du på datan för o kommenterar? fattar ni hur mkt västvärldens elkonsumtion bidrar till miljöförstöring? varför läser du bloggar och inte facklitteratur om mänskliga rättigheter? SKÄMMES

   jullan 2015-08-25 16:45:48
   Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   MEN LÄGG AV VA. så du påstår att man inte kan vara feminist och köttätare. så första- och andravågens feminister var också ”dåliga” feminister? du går jääääävligt långt med att säga att man är antifeminist och rasist för att man äter kött. DU kanske skulle plugga på din kunskap om vad antifeminister och rasister står för. blir så matt på sånna som dig. ingen kan göra allt, men alla kan göra något. FAN TA DIG att klanka ner på andra som också kämpar för att göra jorden en bättre plats att leva på. FAN TA DIG för att du väljer att se allt någon gör fel, istället för att titta på vad någon gör rätt. kan inte vara lätt att få vänner med den attityden, eller ett glatt liv heller för den delen..

   linda 2015-08-25 13:29:04
   Svara
   • Svar på lindas kommentar.

    Tro mig, är väl insatt i både feminism och rasism (du borde läsa ”eating animals”). Och ja, jag går långt i min analys, som de flest borde göra men det är inte så långsökt egentligen. Köttindustrin släpper ut 18% av världens västhusgaser, att sluta äta kött är det absolut mest miljövänliga en person kan göra. De där 18% kommer göra livet väldigt mycket svårare för de redan allra fattigaste, det är inte vi i västvärlden som kommer lida av den skada vi gör på naturen. Det är rasifierade och redan fattiga som kommer behöva stå ut med ännu mer svält och brist på vatten, miljöflyktingar är något vi alla kommer att drabbas av.

    Det finns massor feministiska och antirasitiska kamper som behöver bekämpas, och jag ser att sandra bedriver flera av dem, det är en av anledningarna jag läser. Vet dessutom att hon är en fin person pga hänger/hängt i lite samma kretsar som hon. Det är inte det som är poängen, poängen är att hon står på en stor plattform (och det gör hon bra på många sätt) men ur ett miljöperspektiv och då också för de som kommer påverkas av hennes aktiviteter är det förkastligt. Det är inte en åsikt, det är fakta. Du borde kanske läsa något om systemverksamhet och miljövetenskap. Men tack för omtanken om mitt liv, lever det utmärkt, tack.

    Sandra 2015-08-26 01:32:22
    Svara
 • Haha att du varit tvungen att klippa av ditt förkläde till kortkort..!

  M 2015-08-25 10:32:31
  Svara
 • hej!
  jag behöver poster-tips från dig eller alla andra grymma i kommentarsfältet! ska inreda min nya lägenhet och går så lätt vilse i posterdjunglarna på internet. någon som har tips på grym hemsida med lite mer ovanliga posters OCH gärna gärna tips på någon väldigt girlpowrig poster? puss och kram

  johanna 2015-08-25 10:10:09
  Svara
 • Hej bästa Sandra!
  Jag vill tipsa om en serie som du säkert blivit tipsat om förut (men en gång till kan inte skada), nämligen My Mad Fat Diary! Alltså!!! Den är så bra. Det är grymt manus, grymma skådisar, 1996, hjärta och smärta. Och humor. Och bra musik. Jag är hopplöst förälskad i huvudkaraktärens kärleksobjekt Finn.
  Hoppas du vill kolla, puss!

  Matilda 2015-08-25 09:38:10
  Svara
 • vill inte verks sur o bitter egentligen haha, men jag hoppas verkligen att de där skoskydden blev bytta när ni gick in igen!

  Nina 2015-08-25 08:37:25
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   oui oui!

   sandrabeijer 2015-08-25 08:39:43
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman