Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en fråga om läppstift.

lipstick

Nu när jag har himla blont hår tycker jag mycket om beige läppstift. Det gör att ögonen hoppar fram och man kommer lite närmare den där matta sextiotalslooken som jag tycker är väldigt fin. Dock fattar jag inte hur man får ett läppstift i färgen beige att sitta kvar?

lipstick

Jag använder detta korallbeiga från Chanel. Det är en ganska glansig färg så efteråt pudrar jag läpparna lätt med puder.

lipstick

Rouge Coco Catherine nr 410 heter förövrigt läppstiftet om någon undrar.

lipstick

Och sedan dricker jag ett glas vatten eller fuktar läpparna eller whatever man gör när man är en människa, och läppstiftet blir spräckligt och värdo.
Alltså vet nån? Hur får man beiget läppstift att hålla? Och är det någon särskild variant man ska köpa och måste man bete sig på något särskilt sätt?

.

Translation. I like beige lipstick color but the color disappear almost immediately. Do you have any special trix how to make the color stay on your lips?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Sen när tog Clara Henry över din blogg!!! Du passar verkligen så jäkla bra i det blonda, detsamma gäller dina vänner <3 fan för att man har för mörka drag för det

  Elin 2015-09-09 12:49:54
  Svara
 • Om du vill att det ska sitta som berget, sätt fondation på läpparna, sen läppenna och sen på med ett matt läppstift eller ett flytade läppstift som torkar matt. Dock, om du har torra läppar som mig, se till att använda rikligt av ett bra lipsyl innan du går och lägger dig och sen lägga på ett lager när du vaknar så det hinner sjunka in innan du ska sminka dig. 🙂

  Maya 2015-09-09 09:13:50
  Svara
 • Mac prep and prime för läppar!

  Karin 2015-09-09 08:59:25
  Svara
 • Läppstiftsprimer såklart!! Jag har också prep & prime från MAC som någon skrev innan, men min är mer som ett klart ”stift” , påminner lite om typ lypsyl i texturen! Läppstiftet sitter superbra och blir jämnare och snyggare applicerat. Kram!

  Thea 2015-09-09 00:40:24
  Svara
 • Läppenna under läppstiftet och lipstick sealer över! Vissa festnätter kör jag endast läppenna och lipstick sealer och då sitter det SOM BERGET. Annars rekommenderar att endast köra läppenna, eftersom de i regel är mattare (läs; sitter bättre) än läppstift.

  Sara 2015-09-08 21:30:06
  Svara
 • Alltså håret + läppstiftet =så fint!

  Mia 2015-09-08 20:33:36 https://majorfields.wordpress.com
  Svara
 • Really love your new hair colour!

  Christine
  -http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  Christine 2015-09-08 20:20:01 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • Før du tar på leppestift, så burde du skrubbe leppene med en tannbørste for å fjerne død hud og ”jevne ut” leppene! Så tar du på en god leppepomade, lar den tørke inn, og SÅ tar du på beige leppestift!

  Julie 2015-09-08 19:28:20
  Svara
 • Köpte nytt läppstift idag och blev tipsad om läppstiftsprimer som ska hjälpa med bland annat just hållbarhet, då jag frågade samma sak till experten där. Det jämnar tydligen ut så det inte blir sprickor osv. Har inte testat själv men blev ju sugen att prova. Det var Mac som hade denna jag blev tipsad om 🙂

  Lovisa 2015-09-08 19:23:19 http://lovas.spotlife.se
  Svara
 • Förstår inte riktigt, menar du att beige läppstift skulle vara annorlunda (mer än i färgen dårå) än andra läppstift? Jag använder alltid läppstiftprimer under läppstift, oavsett färg, och jag tycker det brukar sitta kvar jättebra. Har provat några olika märken och varit nöjd med flera. Dock tycker jag utbudet på såna primers är rätt skralt i Sverige så brukar alltid köpa när jag åker till USA. Minns inte nu vad mitt senaste märke heter men det är som en slags penna som smakar mint och är eko, eller iaf endast gjort av naturliga ingredienser eller vad det nu var. Älskar den! Köpte på Sephora. Fin förpackning också, känns så avskalad men lyxig.

  Sonja 2015-09-08 19:21:01
  Svara
 • Vad kör du för bas? (foundation, tinted moisturiser osv) Tycker du inte det är jättesvårt att hitta en ljus nyans som funkar? Jag tycker alla ljusa har för mycket rosa undertoner eller är för mörka i nyans.

  Har ingen aningen om det där med beiga läppstift, gör gärna ett inlägg sedan när du testar dig fram till något bra ifrån alla kommenterar.

  kim 2015-09-08 18:22:05
  Svara
 • Hur får du sådär fina ögonbryn?

  Elin 2015-09-08 17:44:05
  Svara
 • Ingen aning du tyvärr, tycker läppstift överhuvud taget är svårt att få det att sitta en hel dag! Men måste bara säga att du passar verkligen jättebra i den nya hårfärgen Sandra!!

  Linnea, fotografier 2015-09-08 17:38:50 http://phics.blogg.se
  Svara
 • Så himla fin du är!!

  Josefine 2015-09-08 17:04:52 http://nouw.com/josefinejk
  Svara
 • Läppenna underst! Make up store har ett nude färgat annars någon från mac de sitter som berget

  Moa 2015-09-08 16:42:36
  Svara
 • GUDARS, vad fin du är i blont! Verkligen din färg.

  Josefine 2015-09-08 16:03:26
  Svara
 • har du provat liquid lipstick? det ät matta läppstift i flytande form som håller supelänge här är en typ:http://www.sephora.com/everlasting-love-liquid-lipstick-P384954?skuId=1705060 och här en annan som är superbillig från ebay men minst lika bra: http://www.ebay.com/itm/Young-Gir-Waterproof-Liquid-Lipstick-Matte-Makeup-Pencil-Lip-Gloss-Lip-Cream-NEW-/271525299776

  Mirjam 2015-09-08 14:55:49
  Svara
 • Jag hade ofta täckstift på läpparna förut, ett tunt lager sen läppglans av nåt slag. För att få den där rätta beigea färgen. Det satt kvar riktigt bra, och jag måste ju ha tyckt att det såg bra ut då i alla fall.

  Sara 2015-09-08 14:35:27
  Svara
 • Har inga ytterligare läppstiftstips än de som redan finns i kommentarerna men tänkte mest säga att jag tycker du är rätt lik Nina på de här bilderna (komplimang såklart). Vet inte om det är något med leopardtröjan i kombination med det blonda håret och snedbenan kanske…? Fint i vilket fall!

  Julia 2015-09-08 13:38:05 http://prick.blogg.se
  Svara
 • MUS bare sheer

  Fia 2015-09-08 13:30:44
  Svara
 • The problem may be the actual lipstick you are using. If it’s a shiny formula it is usually more sheer and will fade quicker than a mate lipstick. It helps to use a lip pencil all over the lip before, and then work thin layers of lipstick into the lips with a lipbrush, blot with tissue paper, and powder 🙂

  Lisa elridge on youtube has a lot of good tips about making it last : )

  anna 2015-09-08 13:19:14
  Svara
 • Har inga andra tips än de som nämnts redan, men måste bara säga att du passar SÅ bra i denna look! Puss

  Fanny 2015-09-08 12:46:07
  Svara
 • Jag har en penna från MAC som heter prep & prime som är som ett klart läppstift som jag använder innan jag applicerar själva läppstiftet! Funkar hur bra som helst och man kan sippra drinkar utan sugrör en hel utekväll utan att färgen bleks eller suddas!

  Vendela 2015-09-08 12:42:19
  Svara
 • Make Up Store har ett typ ”läppstiftslack” som man tar på hela läpparna efter man tagit på läppstiftet, funkar askalas tycker jag! Jag använder dock bara matta läppstift så vet inte om det funkar så bra på glansiga, men det har typ förändrat mitt liv. Man kan äta dricka pussas som vanligt typ om man lackar på det.

  Daniella 2015-09-08 12:33:57
  Svara
  • Svar på Daniellas kommentar.

   Daniella, det där lacket låter ju helt fantastiskt! Är det ”Lipstick Sealer” du menar? Hittar inget annat på deras hemsida som det annars skulle kunna vara. Måste verkligen ha detta känner jag haha

   Hanna 2015-09-08 20:33:28
   Svara
 • också deras läppenna, köp den ofärgade så kan du använda till samtliga läppstift! Så primer och läppenna!

  niki 2015-09-08 11:40:51
  Svara
 • Använd foundation och puder innan du använder läppenna samt läppstift. Samt använd matt läppstift. Sitter MKT bättre.

  Daniella 2015-09-08 11:39:33
  Svara
 • Använd alltid läppenna och primer! Primern för att läppstiftet inte ska blöda ut och läppennan för att få det att sitta längre. Använd antingen en nyans som är lik den du har på läppstiftet eller en mörkare som gör så det ser lite grövre ut. Glöm inte att använda läppennan på hela läpparna och inte endast på kanterna. En billig och superbra primer hittar du förresten hos Isadora! Den är ungefär som silikon men ger ett perfekt resultat.

  Lisa 2015-09-08 11:16:16
  Svara
 • jag använder too faced’s läppstift Naked dolly och tycker det funkar bra!! Mitt knep är att inte ta något läppstift precis där läpparna möts utan försöker istället lägga som mest längs med läpparnas yttre kanter (inte precis i mungipan dock) och sen fadea det mot ”mitten”. Lite svårt att förklara men hoppas det var lite till hjälp i alla fall! Kram

  Kajsa 2015-09-08 09:55:04
  Svara
 • Jag använder Lime Crimes Velvetines (själv har jag red velvet och wicked, men finns i massa färger) https://www.limecrime.com/velvetines/
  De sitter där de sitter tills man äter något fettigt typ.
  Blir man kysst och den andra undrar ”blev jag alldeles röd nu?” så får man lägga till ”Nope, det är magiskt” innan man kastar sig passionerat i dennes armar.

  Annika 2015-09-08 09:51:25 http://annikabackstrom.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   AH ASSÅ LIME CRIME. Älskar. Glömmer seriöst att jag äns har läppstift på mig. Plus att det sitter jättebra, utan den där frätande känslan

   Alexandra 2015-09-08 23:22:15
   Svara
 • Jag har en produkt som heter Lipcote Lipstick Sealer. Köpte den på urban outfitters för några år sedan för under hundralappen, finns säkert på massa andra ställen! Det är som ett topplack fast för läpparna (och utan glans) och lägger sig liksom som ett skyddande vattenresistent lager. Det är alltså ingen primer, utan man penslar på ett tunt lager och sen håller skiten mycket längre! Brukar även använda det för att göra läppennor och sånt water proof. Smakar dock lite beskt, men det är bara bra för mig som försöker vänja mig av vid att slicka på läpparna 🙂 Tror det finns att beställa på Boots t ex.

  Julia 2015-09-08 09:49:06
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Ska tillägga att jag inte testat detta med just beige läppstift eftersom jag inte använder det, men funkar super för t ex rött och andra färger så kan vara väl värt att prova

   Julia 2015-09-08 09:55:11
   Svara
 • Sandra!!!! Ett lager läppstift, bita av på papper, puder. Sen ett lager läppstift till, dutta lätt med papper och sen puder. Håller hela kvällen inkl med hångel <3

  Daniella i Edinburgh 2015-09-08 09:32:58 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Lip primer och vänj dig av vid att slicka på läpparna. Skitstörigt först men med en del övning så sitter det! Blir det för jobbigt kan du dra på läppbalsam istället för puder ovanpå läpparna så slipper du känna dig torr, blir ju dock en annan look då.

  Emma 2015-09-08 09:30:53
  Svara
 • Om man målar med en beige läppenna på hela läpparna innan man tar på läppstiftet så sitter det mycket bättre. Kram

  Berit 2015-09-08 09:22:15
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind