Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past week’s comments.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
Vart kommer din super fina ljus råsa topp ifrån?
→ Monki!

Kan du berätta lite mer om den här Mason Pearson-borsten?
→ Jag pratar om den bland annat i denna video när jag berättar hur jag fixar mitt hår. Det är en rätt dyr handgjord borste som verkligen gör mycket för håret på ett knäppt sätt. Älskar den innerligt.

cap d'antibes
Hur är din relation till din mamma förresten? Kan du prata om allt med henne? Och kan du fortfarande vara ”barnet” som i princip kryper upp i hennes famn när något jobbigt händer i livet? För ni verkar iallafall ha en så bra relation till varandra.
Jag har en väldigt bra och nära relation till min mamma! Hon är min bästa vän. Hon kommer alltid med fina råd och är så himla snäll mot mig. Och orolig förstås, som mammor kan vara. Hon är också väldigt rolig! Vi pratar nästan varje dag, hon är en av få personer jag fortfarande pratar i telefon med (föredrar sms annars). Klart vi bråkar också (ganska ofta) men så är det väl. Vi är väldigt lika. Jag är dock inte längre ”barnet” som du beskriver. Har inte krupit upp i någon förälders famn sedan jag gick in i äldre tonåren och har inte alls det behovet kvar. Det bara försvann när jag gick till att bli ett o-barn. Tycker typ att det är lite weird med folk som fortfarande är så..? Men kanske bara är jag och att det var så länge sen jag kände så. kram.


Jag är tydligen lite av en analfabet när det gäller tekniska prylar och vänder mig genast till dig hehe
Du (som jag) använder dig nämligen av en macbook air (som även jag älskar). Problemet med den här tjusiga datorn är ju att den inte har gott om hårddisk. Sedan några månader tillbaka har min dator ropat om att den är FULLFULLFULL och att jag måste rensa för att få plats. Det gör att alla mina fina bilder ligger kvar i både mobilen och i min systemkamera eftersom jag vet inte hur jag ska göra för att både rensa samt skape/upprätthålla ett vettigt system med bilderna i en hårddisk
Jag har en extern hårddisk med typ 500gb men jag älskar iphoto och har sorterat alla bilder enligt ett system med titlar för varje mapp och får panik av tanken på att förstöra mitt fina bildsorteringssystem (lite väl systemorienterad människa med typ lätt OCD när det kommer till sådant). HUR GÖR DU??
Jag sparar inga av mina bilder på datorn utan har alla på Flickr. Har skrivit ett helt inlägg om det som du hittar här. Gör även fotoböcker varje år som du kan läsa mer om här!


Hej! Din blogg är goals!! Undrar vad du använder för app när du gör gifs?
→ Puss! Appen heter party party!

Vart är din klänning ifrån förresten? Så fin!
Asos!

friday
Sandra kan du inte göra ett inlägg där du och dina läsare ger de allra bästa tipsen för att ta sig igenom denna tid när allt dåligt väder kommer på en och samma jävla gång? mörkret/regnet/blåsten/kylan
→ Ja bu för dåligt väder :/ Skrev en krönika om detta för Sofis Mode en gång som du hittar här! Uppmanade läsare att komma med överlevnadstips i ett blogginlägg för sju år sedan, här hittar du det!


friday.
Blir så avundsjuk på dig för att du gör dig fin och jobbar hemifrån. Har du tips? Jag är student och har svårt att komma upp, iväg och sätta igång med plugget många gånger. Samt att jag ska jobba hemifrån/själv, men jag bara procastinerar :’( Tips?

→ Jag känner igen mig i det där från när jag pluggade. Jag tror jag gör det annorlunda den här gången för att jag 1. är äldre. 2. får bara betalt om jag faktiskt går upp och gör grejerna. 3. jobbade på kontor i 6 år och har det i mig.
Mitt bästa tips hur som helst är att inte plugga hemma utan att ta sig ut till något café som om det vore ens kontor. Då måste man liksom upp och äta frukost och klä på sig etc. Lycka till puss!

fo
Vilken krånglig sida Creative verkar vara! Försökte komma dit från bloglovin’-appen och då ville den att jag skulle logga in och prenumerera och hålla på, jag gav upp, gick till datorn, men då hamnar jag bara på fel saker. Ville BARA hitta feministiska sommarpratslistan, men jag blir bara yr och runtslussad.

→ Det är nog bloglovin som är krångligt : ) Den vill att man ska vara inloggad etc etc. Gå in direkt på Creative HÄR!


ÅÅÅH Sandra, letar efter ett vitt skoskåp! Var kommer ditt i hallen ifrån?
Jysk!

s
Vad tycker du om nyaste säsongen av Paradise hotel?
Sådär. Inte fastnat helt tyvärr. Men kämpar på och hoppas att en Täljeblad-hottie snart kommer att uppenbara sig!
Visste ni förresten att han älskar mig? Han är mitt frikort så Magnus ligger farligt till!
kristian

 


fina sandra! hur redigerar du denna filmen? i vilket program är väl det jag undrar mest! kanske har du redan skrivit om det, men skulle du (eller någon fin filur som läser detta) vilja länka inlägget i så fall? har så många videos som väntar på att bli redigerade. PUSSS
→ Jag redigerar min filmer i iMovie och har gjort ett helt inlägg om det här!


så tufft ändå att man kan ändra ögonfärg för en dag! vart kan man beställa linserna?
undrar också vilken modell och färg du har på dina jeans? satans fina, som du.
→ Tack puss <3 Jag googlade bara på färgade linser och hamnade således på färgadelinser.se! Där finns dom. Det står inte på jeansen vilken modell det är men det är Dr Denims högsta variant i en blandning av stretch och jeans om jag minns rätt! kram.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • vilken storlek på borsten är det? är det bara britsle eller både nylon och bristle? vill ha det som är bäst bäst bäst!

  clara 2015-10-25 20:43:33
  Svara
 • Hej sandra! Frågade för många veckor sen om hur man startar en blogg. Men nu när jag och min kompis har startat en är det så himla svårt att få läsare, vi har typ 2 per inlägg. Hur får man folk att hitta ens blogg? Och hur får man dom sen att stanna kvar? Kanske en krånglig fråga men skulle hjälpa superdupermycket! Hare bra <3

  Mirjam 2015-10-03 15:27:34 http://brons.blogg.se
  Svara
 • roligtt inlägg! roliga svar, älskar termen o-barn, det är exakt så jag känner mig.

  nellie 2015-09-28 11:22:30 http://nellie414.tumblr.com
  Svara
 • Vad tråkigt och ganska onödigt av dig att uttrycka att man är ”wierd” för man kramas med familjen. Har redan sett att du sagt förlåt etc men tycker du kan reflektera över varför du tycker det är så himla konstigt, för jag förstår verkligen inte..

  Sandy 2015-09-27 21:07:22
  Svara
  • Svar på Sandys kommentar.

   Krypa upp i famnen det låter som en vuxen tjej sätter sig i sin mors knä. Hur kan inte det vara märkligt på ett vis som inte känns helt vanligt brukat av vuxna kvinnor och tjejer. Jag tycker bilden jag får i mitt huvud snarare är lite obskyrd och högst ifrågasättande varför skulle någon vilja göra det som är över 5-6 år? Kan krypa upp i famnen betyda något annat än sitta i knät? Eller sitta i knät och kramas. Vem skulle göra det vid 30 år? Det är för mig en stor gåta… Ännu större gåta hur någon kan ta åt sig av att man tycker det skulle vara märkligt. Vad är det med människor i denna bloggen, som ofta har ett behov av att alla ska tycka som de själva göra? Därtil blir sårade av precis allt. Hur känslig får man vara för minsta lilla grej. Hur orkar man lusläsa varje mening och ord i detalj? Annars är ju ett bra tips, läs det ni gillar och skit i resten så slipper man ju hans upp sig på precis varje detalj som får hjärtat att slå en kullerbytta utan anledning… För ingen menar något illa. Hej!

   M 2015-09-28 04:57:07
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Måste faktiskt instämma i det här Sandra och M! Hur ”intim” man är med sina föräldrar är högst olika och väldigt bundet till hur man är uppfostrad. Det finns inga rätt eller fel riktigt, men eftersom det ändå är ett ganska känsligt ämne så måste ju en stark aversion mot det som upplevs som annorlunda vara ganska vanligt? T.ex. tycker jag (i smyg) att det är riktigt märkligt, smått sjukligt, att min sambo på 29 år kan dela en trängre säng med sin mamma över en natt om hon är på besök. Själv hade jag hellre sovit på soffan än att som vuxen ligga så nära min förälder att kroppskontakt under en hel natt är oundvikligt! Jag tycker det är obehagligt. Intimitet i en säng, eller som i Sandras fall ”gosande” i någons famn, är bara reserverat mina kärleksobjekt. Jag delar inte säng med mina vänner eller mina yngre bröder (23 och 18) och jag gosar inte med dem heller. Samtidigt kan jag tänka mig att min sambo, med sina preferensramar och vanor, tycker att mitt familjeliv är torrt och sterilt. Att det borde vara hämmande och osunt att inte kunna få fysisk tröst av sina syskon och föräldrar. Kanske t.o.m. att det är begränsande att bara få tröst genom ord och kanske en kram? Tycker verkligen inte att vi ”ointima” behöver reflektera över vad det skulle vara för fel på oss. Ens barndom och samliv med ens föräldrar behöver inte vara dåligt bara för att man inte är lika närgången. Jag älskar mina föräldrar och mina syskon djupt ändå. Vi har en annan syn på det hela bara, vilket många säkert tycker är mycket ”wierd” också. Har inga problem alls att respektera den åsikten, jag förstår verkligen att andra tycker annorlunda i den här frågan. Ta det inte på så stort allvar! Människor är både lika och olika, och det är jättebra. Kram alla!

    T 2015-09-30 06:39:21
    Svara
  • Svar på Sandys kommentar.

   jag tycker ni gör det här lite större än vad det är… det är klart jag kramar min mamma, mycket och OFTA. Jag tror vi helt enkelt har helt olika bilder i huvudet vad ”krypa upp i famnen hos sin mamma” innebär. Och om vi inte har det, är vi alla olika bara. Så är det med det. tackåhej.

   sandrabeijer 2015-09-27 22:40:33
   Svara
 • Hej Sandra! Jag ska så småning om gifta mig och har fått tag på den mest fantastiska spetsdröm med vippig kjol, och massa lager från tidigt 60 tal. Skulle verkligen behöva få lite tips och inspiration på tjusiga skor, smycken och allt som är fint att ha på sig på sin stora dag. Skulle du inte kunna göra ett sånt inlägg? kram kram

  Amanda 2015-09-26 00:43:11
  Svara
 • pst pst.. modellen på dr denims högsta heter Solitare!

  niki 2015-09-25 19:53:26
  Svara
 • Du framställs som extremt ytlig och osympatisk med att kalla oss som känner sig trygga i våra föräldrars famn som knäppa. Min mammas famn är den tryggaste famnen jag vet och så länge jag lever kommer jag alltid vända mig till min mamma.

  Och om du inte ville göra någon ledsen så kanske du borde tänkt dig för innan du uttrycker dig så förbaskat klumpigt.

  L 2015-09-25 14:53:04
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Åh, denna lättkränkthetens högborg.. Fantastiskt!
   Hur orkar ni med er vardag när ni tar så illa upp för minsta lilla? Zzzzzz

   Jennie 2015-09-25 23:02:57
   Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   förstår, och bad om ursäkt lite längre upp om du såg. menar inget illa, och tycker inte att jag var inte särskilt hård i orden heller i själva inlägget. kanske har vi även olika bilder i huvudet. krama på! det märker du ju att andra i kommentarsfältet oxå gör 🙂 puss s.

   sandrabeijer 2015-09-25 15:52:49
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Jag tolkade inte frågeställaren bokstavligen. Tänkte mer att hon menade så här: ”Brukar du, bildligt talat, ”krypa upp i din mammas famn”, det vill säga ”Brukar du vända dig till din mamma för tröst?”.

    Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2015-09-25 18:22:48 http://www.newyorkmybite.com
    Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Håller med faktiskt, klumpigt uttryckt. Jag har mycket ångest och behöver min mammas tröst väldigt många gånger när ingen annan förstår mig. Trots att jag är ”o-barn” sedan några år tillbaka…

   Anonym 2015-09-25 15:32:42
   Svara
   • Svar på Anonyms kommentar.

    Samma här. Min mamma är min bästa vän och hon är den enda som kan lugna mig när jag känner oro över saker eller är ledsen. Hennes famn är där jag trivs som bäst.

    Tur att vi är fler som känner samma. <3

    L 2015-09-25 15:50:32
    Svara
 • ”Det bara försvann när jag gick till att bli ett o-barn. Tycker typ att det är lite weird med folk som fortfarande är så..?” – det där var det mest idiotiska jag läst på länge. Bara så du vet.

  J 2015-09-25 13:22:49
  Svara
 • Hej Sandra! Hur blir det med din och Michelles podcast? Kommer det fler avsnitt??? :D*hoppas*

  Anna 2015-09-25 01:35:37
  Svara
 • Sandra!! HUR HUR får man en kille?? Jag vet att det bara kommer när en slutar leta efter det och att en inte ska stressa fram det, men jag orkar inte! Har liksom väntat i 16 år….:/ fattar inte om det är jag som gör något jätteavtändande eller är ful eller konstig? Ser bara förhållanden överallt, på tunnelbanan, mataffären, skolan, u name it! Vad har alla dom som jag inte har?

  :-) 2015-09-24 22:52:38
  Svara
 • Även fast det redan nämnts så vill även jag bara säga hur viktigt det är att som offentlig (och officiellt vettig) person vara försiktig med hur man uttrycker sig. Klart du kan tycka att det är konstigt att folk har fysiskt kontakt med sina föräldrar i vuxen ålder, lika som jag har rätt att tycka att folk som bråkar med sina föräldrar i vuxen ålder påvisar osunda relationer.

  Man måste vara medveten om att normen kommer från ett medelklassperspektiv men att alla familjeförhållanden och relationer ser olika ut, det finns mycket som inte går att bestämma utifrån rätt och fel.

  Att reflektera är nyckeln till allt gott oki

  Lisa 2015-09-24 22:26:28
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   ”normen kommer från ett medelklassperspektiv”? Snälla, klass kan faktiskt inte blandas in överallt. Vad i helvete har beteenden kring huruvida man sitter i knät på sin mamma med klass att göra??

   Rebecka 2015-09-26 11:08:08
   Svara
   • Svar på Rebeckas kommentar.

    Klass är allt! Om man inte är medveten om det är man antagligen liberal eller liknande.. Jag syftade på att det sammanhang som Sandra socialiserats in i så är det ju uppenbarligen konstigt med folk som har närkontAkt med sina föräldrar?

    Lisa 2015-09-27 20:47:46
    Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Jag förstår hur du tänker men jag håller inte riktigt med. Jag tycker att det är viktigt att människor som har stora plattformar håller sig till lagen, men inte tvättar sig ren från åsikter som går emot andras och ej heller blir av med andra mänskliga quirks vi har. Det finns en gräns för hur mycket man ska behöva tänka på andra när man driver en sida som handlar om en själv, man vill inte såra någon men överdriven censur är bara löjligt.

   OT: Dessutom börjar jag bli majorly trött på att man (som vanlig person med) måste inkludera alla scenarios i sitt tyckande, annars så får man checka sina privileges. ”Ett barn var högljutt på en restaurang, fan vad jobbigt.” ”Alltså, vissa barn har faktiskt insert-sällsynt-sjukdom-som-0,1%-av-populationen-har så tänk på det, va?”

   L 2015-09-25 12:37:48
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Jag förstår även vad du menar. Egentligen är min frustration inte direkt enbart riktad till Sandra och hennes blogg, utan jag är väldigt less på att ständigt exkluderas från den grupp som anser sig vara PK, feminister o.s.v, som tar väldigt stort medialt utrymme, när de oreflexivt utgår från sin egna bakgrund som mall och lite omedvetet glömmer bort att det finns olika sätt att leva.

    Lisa 2015-09-25 17:18:14
    Svara
 • jag älskar att krypa upp i min mammas famn, kommer aldrig sluta.

  alice 2015-09-24 21:08:27
  Svara
 • Kommer du till bokmässan i år? 🙂

  Svara
 • TIPS TIPS TIPS till dig som hade problem med hårddisk och iPhoto! Jag har också macbook air, en extern hårddisk och tycker att iPhoto är ca bäst. MEN VET DU VAD DU KAN GÖRA!? Du kan lägga hela ditt iPhoto-bibliotek på den externa hårddisken! Det har nämligen jag gjort. Det innebär att varje gång jag vill läsa in/titta på bilder så petar jag in Rut (som jag döpt min externa hårddisk till) och öppnar mitt iPhoto Library som jag lagt där. Supersmidigt. Gör det. Puss!

  Maja 2015-09-24 21:01:21
  Svara
 • Mammas famn var den tryggaste platsen, tycker jag. Kröp gärna upp där och mysade.
  Min mamma gick bort i cancer i våras och jag saknar henne så.

  M 2015-09-24 20:43:03
  Svara
 • ”Tycker typ att det är lite weird med folk som fortfarande är så..? Men kanske bara är jag. kram.”
  Rådiggar din blogg sandra, MEN tycker det var lite okänsligt för dig att skriva så. för någon som dig med din socioekonomiska bakgrund och livsstil är det kanske wierd, men för de med diagnoser, traumatiska händelser, mobbning och annat tufft i livet så kan föräldrarnas stöd vara allt.

  så snälla, tänk till innan du uttrycker dig så igen för du gör det annars så fint.

  K 2015-09-24 20:01:17
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   felåt, ville inte göra någon ledsen såklart. såklart alla ska få göra som de vill.

   sandrabeijer 2015-09-24 20:15:41
   Svara
 • Naaaaaj Sandra! Du får inte säga att det är wierd att krypa upp i mammas famn. Jag kryper upp i både mammas och pappas famn och kan sitta så en hel kväll. Det är fint, mysigt och så himla tryggt, för man vet att de aldrig någonsin kommer överge en. Jag kommer nog fortfarande göra det även om jag är 57 typ. Du har en fin blogg. Kram

  Stina 2015-09-24 19:48:44
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Känner EXAKT samma. Bästa som finns ju. Att kunna vara så nära med ens familj (och vänner också för den delen) och kunna typ kramas, hålla handen och skeda är bra för själen.

   Chris 2015-09-24 20:01:11
   Svara
 • Dr Denim Soltaire leggings heter Dr Denims högsta modell. Älskar dom och använder knappt andra byxor sedan jag köpte ett par såna. Hehe.

  H. 2015-09-24 19:38:26
  Svara
 • Hej! 😀 Gillar också dessa inlägg! Och kom på en fråga till nästa gång: funderar nämligen på att åka till New York i vår. Typ februari, mars eller april. När tycker du att vi borde åka? Är februari och mars hemskt för att det fortfarande är kallt eller kan det ändå vara nice? 😀

  Julia 2015-09-24 18:32:14
  Svara
 • Älskar sånna här inlägg, vet inte riktigt varför men tycker det oftast är så intressant att läsa dina svar.

  Linnéa 2015-09-24 17:22:14 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind