Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Happy Monday y’all. Min början på denna vecka känns evighetslång. På onsdag morgon flyttar vi äntligen tillbaka till vårt hem och jag vill att det ska vara nu! Kan knappt fatta det, typ glömt bort hur det var att bo där. Det är dock byggdamm prick överallt. Har beställt rejält flyttstäd men tänker ändå att man kommer gå runt och nysa ett tag framöver.
Här kommer hur som helst ett gäng länkar och tips till grejer jag har samlat på mig från förra veckan.

m

Metro Creative kunde du förra veckan hitta helgtips, DIY hur du kan inreda med växter, en spellista samt skrivråd från poeten Athena Farrokhzad! Den här veckan hittar du något helt annat av lite av varje. Vill du förresten vara med och bidra med exempelvis en serie, en krönika, illustrationer eller något annat är det bara att maila creative@metro.se. Vi läser allt.
.

dansa
#Dansa För Stina.
Antar att få har missat debatten där Katrin Zytomierska kroppshatade på teve under programmet Malou efter tio. De visade klipp från konstnären Stina Wollters instagram som Katrin Z fick kommentera (så märkligt upplagt av tv4). Iaf bra att tv4 har gått ut och bett om ursäkt att de bjöd in Katrin under ”kroppspositiva veckan” (lol på att hon t.om. inledde den). Katrin beteende är verkligen konstigt tycker jag. Fine att hon är uppmärksamhetssökande, men att bete sig som en tolvårig mobbare kan väl inte vara bra för någons varumärke? Hur som helst fortsatte debatten veckan ut och jag tycker det är fascinerande hur många det är som inte ser den större bilden. Det handlar om att flera kroppstyper måste få synas, flera färger och former utan att det måste vara något som ska fixas/ändras/förbättras. Att bara få vara. Hashtaggen #dansaförstina säger mer än tusen ord. Så mycket kärlek och livslust där inne.

https://www.youtube.com/watch?v=-FtenR69qmk
Scream Queens som jag skrev om i våras har äntligen haft premiär. Det är Glee-skaparnas nya serie och är en twistad svart komediserie i collegemiljö. Som en blandning av Scream och Clueluess för ett 2015. Dessutom är det nästan bara kvinnor som spelar alla roller, från rektor till poliser. Så himla härligt befriande.

n

We Effect söker digitala volontärer.
We Effect är en biståndsorganisation som jobbar långsiktigt för att bekämpa fattigdom. Mycket genom kooperativ, lokala samarbeten och hjälp till självhjälp. Nu har min kompis Noak varit med och gjort en fin kampanj där man kan ansöka om att bli en digital volontär för We Effect. Det innebär att man under minst 4 veckor anställs av We Effect för att tillsammans med dem sprida kunskap i sina egna kanaler. Bra enkel grej för dig som vill bidra till något bra! Och bra grej att sätta på cv:et om du vill jobba med liknande grejer i framtiden. Du kan ansöka om att bli en av deras 20 digitala volontärer HÄR.


Kantarellpasta.
Avslutar med mitt recept på kantarellpasta som jag lagade igår (minus bacon denna gång). Kantarellpasta är verkligen något av det godaste alltså.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Så himla mycket bra måndagspepp!
  Älskar Stina och hennes energi som hon tillför till så många.
  Det får en att känna att vi alla inte är så olka ändå, att friheten finns hos oss.

  Agnes 2015-09-28 16:16:34 http://agnesbox.devote.se
  Svara
 • I have to give your chanterelle pasta recepie a try as soon as I get my hands on some chaneterelles. It looks wonderful.

  Good luck with moving back to your flat! Happy Monday, Sandra! xx

  Kate 2015-09-28 16:08:32 http://lostinseasons.wordpress.com
  Svara
 • tycker du borde läsa den här artikeln innan du fortsätter kolla på serien http://talknerdywithus.com/2015/09/26/scream-queens-ryan-murphys-ongoing-problem-with-race/

  hilma 2015-09-28 13:13:47
  Svara
  • Svar på hilmas kommentar.

   Fast hm. Har man sett åtminstone något avsnitt av t ex Glee, så är det rätt tydligt att Ryan Murphy om någon jobbar utifrån ett intersektionellt perspektiv i sina tv-serier. Håller dock med om att det var lite väl hård ton i just första avsnittet där Chanel går oemotsagd, men det är väl för att man ska avsky den karaktären. Författaren skriver även att det var massvis med homofobi i första avsnittet, vilket känns väldigt obegripligt då Murphy själv är homosexuell?

   Elin 2015-09-28 14:42:50
   Svara
   • Svar på Elins kommentar.

    Bara för att man är homosexuell och kanske själv trivs med att skämta om det så finns det så många där ute som inte tycker om det alls och kanske till och med blir sårade av alla stereotyper. Det fulaste var när Ryan lät Chanel säga ”I know nothin’ bout birthin’ babies ‘. Serien är så otroligt fånig och överdriven.

    L 2015-09-28 15:35:22
    Svara
  • Svar på hilmas kommentar.

   shit! tack för länken. så himla vettig. tänker speciellt på delen där det står om att ifall serien inte haft så populära skådisar hade den inte funkat alls, och jag håller med så himla mycket.

   linda 2015-09-28 14:40:48
   Svara
 • Får de som publiceras på Metro Creative betalt?

  Moneysister 2015-09-28 13:12:02
  Svara
 • Happy måndag Sandra!! <3

  Moa 2015-09-28 12:06:18 http://littlecoffeebreak.com
  Svara
 • Alltså, kantarellpastan. Nu vet jag vad jag ska laga till middag i veckan!

  Julia 2015-09-28 11:47:46 http://prick.blogg.se
  Svara
 • är nå så djävulskt pepp på scream queens!!

  chrissy 2015-09-28 11:32:55 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind