Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ett år i hår.

Jag älskar sammanfattningar och jag älskar frisyrer.
Har dessutom ett intensivt förhållande med pagen och har haft sedan jag var 22 ungefär. Det senaste året har mycket förändrats eller nästan ingenting alls beroende på hur man ser på det. Jag tycker såklart det förstnämnda i och med lever med mitt hår på huvudet.
Vi tar en titt.

1aug
I augusti 2014 hade jag lång ljusröd/guldblond page och hade inte färgat eller klippt håret på ett halvår.

2sept
I september färgades det rödbrunt. Var inte supernöjd med denna färg men what to do. Fin till höstlöven i varje fall.

3oktnov
I oktober och november vande jag mig vid att vara nästan brunhårig och så växte håret ut till lång page igen.

4dec
I december ljusades det upp och dessutom skaffade jag blonda Geri Halliwell-slingor längst fram. Samt klippte av det.

5janfeb
Trivdes mycket bra i denna ljusa koppriga färg genom januari och februari.

6marsI mars var håret långt igen eftersom jag inte rört det sen december. Jag började locka det och sätta upp det med hårband för att få en kortare effekt.

7april

I april klippte jag av det igen, tjipp tjopp, la in mer röd färg och blekte slingorna där fram ytterligare.

8sommar
Och så såg det ut hela sommaren.

9augusti
I augusti blonderade jag mig och såg ut på detta vis i drygt 8 veckor. Innan jag insåg att jag skulle behöva bleka håret alldeles för ofta pga utväxt. Orkar ej. Tycker dock himla fint så länge det varade.

10nu

Nuförtiden ser jag ut på detta vis. Strawberry blonde skulle jag gissa är den rätta benämningen för hårfärgen. Trivs jättebra men som några säkert vet glider färg så lätt ur blonderat hår. Använder en balsam i koppartoning och hoppas på det bästa!
Såg förresten att några skrivit att jag aldrig någonsin har haft rött hår och att ni alltid sett mig som blond. Så himla knäppt och spännande tycker jag, det måste ju innebära att vi liksom ser färger på helt olika sätt?  Alltså jag förstår ju att jag inte har perukrött, men en rödhårig person är det ju definitivt på bilderna.
Oh well sidospår, nu var det klart slut med hårsummering!

.

Translation. One year in my hair styles.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Den hårfärgen du hade 2006-2007 tycker jag är jättefin, har alltid önskat mig just den färgen. är det färgat där eller är det naturligt? för den färgen är röd, medan många ovan är guldblont enligt mig.

  Sandra 2015-10-17 18:11:22
  Svara
 • åh, håret ditt er så innmari fint, og du kledde så godt alle disse frisyrene/fargene!

  karen anna 2015-10-15 23:25:17 http://karenanna.blogg.no
  Svara
 • blond

  paula 2015-10-15 13:30:22
  Svara
 • tipstips! har samma rödblonda färg som du och efter en helblekning för tre år sedan fick jag PANNE av att ingen färg satt kvar när jag var trött på det vitblonda. DAVINES ALCHEMIC CONDITIONER säger jag ba, jag körde färgerna Gold, Chocolate och Tobacco och blandade egna nyanser av dessa. funkar precis som balsam/hårinpackning beroende på hur mycket färgeffekter man vill ha. supervårdande, miljösnällt och drygt. använder fortfarande Gold när solblekta slingor behöver fukt och färgdjup. puss!

  ester 2015-10-15 13:20:57
  Svara
 • Hej Sandra! Du ser lika fin ut hur du än har håret! Apropå hår. Har du eller någon annan här något tips på hur man kan liva upp sitt hår om man har världens tunnaste, rakaste, ömtåligaste stripor? Jag kan föna och fixa men så går jag ut och efter fem minuter i rörelse är håret lika platt som det var från början.
  Tack för världens bästa blogg!

  Amanda 2015-10-15 12:19:13
  Svara
 • Jag har också alltid sett dig som blond…. Rödblond, men ändå blond!

  Sigrid 2015-10-15 11:48:09
  Svara
 • Would you ever go brunette?

  Jill 2015-10-15 04:07:05
  Svara
 • Är du inte naturligt lite rödblond? Varför låter du inte bara den färgen växa ut? 🙂

  E 2015-10-14 22:24:57
  Svara
 • i love these summaries so much, your bob is the most perfect thing ever!!

  mai 2015-10-14 21:56:19
  Svara
 • tror det handlar om vilken färg personen hade när man lärde känna den! en kompis till mig ser jag definitivt som *rödhårig* fast jag ser dig som olika nyanser av blont trots att ni säkert har typ exakt samma färg, tänker att hon är *default* rödhårig i mitt huvud medan du är default blond liksom. puss

  Vicky 2015-10-14 19:59:36 http://vickys.se/
  Svara
  • Svar på Vickys kommentar.

   Håller med! Ser dig ju som blond Sandra, men nu när du säger det är det ju bara agustifärgen som är riktigt blond. (Kanske mer ser ljust och mörkt när jag tänker efter, ljushårig eller mörkhårig alltså. Du är ljus- men röd)

   Tokyoyo 2015-10-14 20:08:15 http://tokyoyo.se
   Svara
 • Har varit rödhårig hela mitt liv men händer ibland numera att folk säger ”men du är ju inte rödhårig?”. Har visserligen blivit lite solblekt med åren men får ändå lite av en identitetskris så fort någon säger så..

  Erica 2015-10-14 19:43:52
  Svara
 • Jag är naturligt rödhårig, ungefär som du när du gjort lite mörkare rött hår. Och jag märker att det är många som inte vet att den hårfärgen heter röd, utan kallar mig orangehårig. Den ser kanske mer orange ut än det som vi ofta tänker är färgen röd (som vi ser på kläder och så) men hårfärgen heter ju fortfarande röd. Sånt klädesfärgrött hår kan man ju bara få när man färgar, men det kanske förvirrar en del?

  Amanda 2015-10-14 18:33:53
  Svara
 • hehe, jag är en av de som aldrig lyckats se dig som rödhårig, trots att jag har försökt se det, i och med att du benämnt din hårfärg som röd massvis med gånger. jag kan vääääl se det på bilden med grön jacka i oktober/november. annars nä. men kul ändå! sen så kanske det är helt annorlunda i verkligheten också?

  r 2015-10-14 17:53:23
  Svara
 • Och tycker du är superfin, Sandra! Min favorit är det riktigt, riktigt blonda 🙂

  Emi 2015-10-14 17:43:26
  Svara
 • Är ute efter en vinterjacka, men det är galet svårt att hitta något som passar tycker jag. Alla jackor är så långa och vida/breda, det funkar inte så bra på mig som är 154 cm och behöver ha figursytt om min form ska synas överhuvudtaget. Någon som har något tips på någon bra hemsida, affär eller jacka rentav?

  Emi 2015-10-14 16:33:10
  Svara
 • Åh så himla fin du är! Tycker själv att det är ganska tydligt att du är rödhårig, men rödblond på något vis och nästan lite guld/koppar hår. Otroligt svår färg att beskriva. Min naturliga hårfärg är väldigt lik många av de bilder du visar här och vet aldrig hur jag ska förklara den. ”Rödbrunblondguldkoppar-färg”? Har liksom allt på en och samma gång. Kanske därför många kallar de olika, för att färgen är så svår att beskriva?

  Ta hand om dig finaste Sandra <3

  Sandra 2015-10-14 16:32:35 http://nouw.com/sugkatt
  Svara
 • Älskar sånna här sammanfattningar av frisyrer. Tycker den jordgubbsblonda färgen är väldigt fin på dig. Jag sammanfattade min hårhistoria för ett tag sedan vilket var så kul att blicka tillbaka på. Här finns den att kolla på för den intresserade: http://annamarialarsson.se/blogg/2015/08/min-har-historia/

  Anna María 2015-10-14 15:42:58 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Så fin! Du klär så galet bra i page.
  Själv har jag en hårsjukdom som gör att jag måste bära peruk. Eller måste och måste. Men jag trivs inte utan och gillar inte turbaner. Så avis på att kunna fixa, klippa, locka och platta! Hade varit en lyx för en annan att behöva gå och sköta om sin utväxt ofta eller bara behöva gå till en vanlig frisör. Min nästa peruk ska nog få vara lite kortare, bra inspo! Du är så fin!

  Kram

  Louise 2015-10-14 15:35:06
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Samma problem här Loiuse! Är så avundsjuk på alla med långt hår, trivs inte med peruken.

   Elena 2015-10-14 18:25:24
   Svara
   • Svar på Elenas kommentar.

    Hej! Jaså! Ja jag är också avis många gånger på andra, kanske vi kan mejla med varandra? Vad säger du?
    Hoppas du ser min kommentar!

    Louise 2015-10-15 15:54:17
    Svara
    • Svar på Louises kommentar.

     Hej Louise! Förlåt att jag har inte svarat tidigare. Mejla mig på elena.gon (a) outlook.com. Hoppas att du hittar hit! 🙂

     Elena 2015-10-29 19:09:23
     Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström