Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en lördagsförmiddag i new york.

new york

I lördags var det krispig höstdag upphöjt i tio. Jag vaknade vid 09 vilket är det senaste jag vaknat sedan jag kom hit (sjuk jetlag av någon anledning). Begav mig mot Bleecker Street.

new york

Där mötte jag upp Linn för att äta brunch på en nyöppnad fransk bistro som helst ville att man skulle lämna sin hjort hemma.

new york

Här satt vi och jag åt en macka med scrambled eggs, gruyere-ost, sparris och tryffel. Helt sjukt gott faktiskt.

new york

Efter mat och kaffe tog vi en promenad. Gick bland annat förbi den här mysiga tanten.

new york

Nymålade lyktstolpar.

new york

Och en liten matmarknad.

new york

Vi begav oss upp mot Union Square för att kolla inredningsbutiker.

new york

Köpte en kaffe till på vägen dit. Ändå lördag.

new york

Vi besökte till exempel på Fishs Eddy. Där köpte jag en present till Livia som skulle ha fest samma kväll.

new york

På Union Square huserade ytterligare en matmarknad.

new york

Morötterna i färgskalan gult till lila var allra finast.

new york

Vid 13-tiden skulle Linn gå iväg och träna så då vinkade vi adjö. Jag promenerade en sväng till Washington Square Park bara för att det är så himla fint där.

new york

Tänk vad mycket bra grejer kan hitta på under en lördagsförmiddag om man är lite jetlaggad.

.

Trasnaltion. Last Saturday Linn and I had brunch in West Village and then we went for a walk to Union Square to look at the food market and the interior shops close by.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Sandra! Jag har ett problem som varje dag närmar sig med stormsteg. Det är nämligen så att min fina,fina pojkvän reser bort med sina vänner i februari och de kommer inte tillbaka förrän i maj (detta är något de planerat väldigt länge).
  Vi blev tillsammans i sommras men innan det var jag kär i honom i två hela år utan att han visste om det. Det känns liksom så himla surt att nu när han är min ska vi vara ifrån varandra i tre långa månader. Jag vet inte hur jag ska klara mig, det kanske låter löjligt men jag är faktiskt orolig.
  Det är heller inget allternativ för mig att följa med eftersom jag fortfarande går på gymnasiet.

  Snälla Sandra, eller någon annan läsare! Hjälp mig, hur ska jag hantera detta? Jag älskar honom så himla mycket.

  Carolina 2015-10-21 13:22:34
  Svara
 • fint fint fint <3

  ISA 2015-10-20 23:46:42 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har hamnat i en krisig situation och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den. Jag har arbetat som lärare i 4 år och orkar inte längre. Jag börjar inse att det är helt fel yrke för mig, jag har huvudvärk varje dag och börjar tappa livslusten totalt pga det. Vad gör man när detta är allt man kan liksom? Det är det här som jag har utbildat mig till. Jag är 26 men har liksom en hyra att betala varje månad, vilket gör att det blir svårt för mig att plugga igen på nytt för att sedan kunna välja ett annat yrke. Känns hopplöst, vad gör man, på riktigt?

  Ina 2015-10-20 22:44:29
  Svara
  • Svar på Inas kommentar.

   Vet du vad du skulle vilja arbeta med annars? För i sådana fall kanske du kan lägga upp en plan för hur du ska nå det målet utan att behöva säga upp dig från ditt nuvarande jobb. Exempelvis ta kvällskurser, engagera dig i olika ideella organisation eller klubbar osv. 🙂

   Niki 2015-10-21 07:51:13
   Svara
   • Svar på Nikis kommentar.

    Tack för ditt svar Niki. Jag vill så gärna plugga till socionom. Har sett att det finns någon utbildning på distans, kanske kan man också kombinera kurser och bilda sin egen examen? Vet inte hur det ser ut exakt, men har bestämt mig för att träffa en studievägledare.

    Ina 2015-10-21 20:14:45
    Svara
    • Svar på Inas kommentar.

     Kul att du vill bli socionom, jag jobbar inom socialtjänsten där arbetsgivarna fullkomligt skriker efter personal. Just nu är det arbetstagarnas marknad med möjlighet att välja och vraka mellan olika tjänster, exempelvis kan man jobba med relationsvåld och ensamkommande flyktingbarn. Jag önskar dig all lycka till! 🙂

     Niki 2015-10-22 09:17:48
     Svara
    • Svar på Inas kommentar.

     Hej! Jag rekommenderar boken Äntligen måndag? av Torild Carlsson som kan vara ett komplement till studievägledning. Mycket välskriven, tankeväckande och nästan lite politisk. Den fick min svärmor att säga upp sig från sitt jobb, så den väcker mycket känslor 🙂

     Julia 2015-10-22 07:55:28
     Svara
  • Svar på Inas kommentar.

   Hej Ina!
   Ville skriva till dig för jag vet exakt hur det känns. Är också utbildad lärare, arbetat snart 5 år. Till våren har jag sökt utbildning för att göra något annat.
   Från början kände jag som du, att det kommer vara svårt att gå från en lön till student inkomst igen. Dock så kan man få högre lån om man tidigare har arbetat samt att har du äldre poäng från högskolan, så kan du räkna med dom till en ny examen. Behöver därför bara gå 1,5 år, läsa ett nytt huvudämne . Kan vara allt från konsthistoria, arkeologi , psykologi osv osv (beroende på vad du vill bli såklart, vill du bli tex sjuksköterska måste du gå alla 3 år eftersom det är en yrkesexamen ) på vardagarna tänkte jag vikariera som lärare (det är ju stor brist , och med utbildning får man bra betalt). Mitt tips är att kolla olika utbildningar där du kan välja egna kurser till en ny examen.
   Jag är från Skåne och vet att det finns många olika kurser i Lund, men kontakta studievägledare där du bor ,
   För det finns säkert där med! .
   Sen har man stor erfarenhet från mycket som lärare, du kan tex prova att söka jobb som vägledare redan idag, eller så.

   Hoppas du fick lite tips på vägen 🙂 (sen så ta tjänstledigt , det får arbetsgivaren inte säga nej till om du ska studera . Om du säger till några månader innan. Så har man en säkerhet sen om du väljer ett yrke som är lite mer osäkert )
   / Caroline 🙂

   Carro 2015-10-21 07:34:23
   Svara
   • Svar på Carros kommentar.

    Alltså, det ör så jäkla fint att en främling tar sin tid och svarar här. Känns otroligt skönt att höra att man inte är ensam om detta, läraryrket är verkligen tufft. Tusen tack för ditt svar Caroline. Efter att ha tittat runt på nätet har jag bestämt mig för att besöka en studievägledare redan nästa tisdag då dom har drop-in tider, för att se om jag kan få handledning och hjälp med att lägga upp en plan. Någonstans måste man börja. Hoppas att du själv har funnit din väg. Ha det fint! 🙂

    Ina 2015-10-21 20:05:30
    Svara
 • Frågar av nyfikenhet, har du kvar din lägenhet i NY? Äger/ägde du den? (kanske har du redat svarat då jag sett frågan ställas tidigare) Kram, tack för en så klok och fin blogg.

  Emma 2015-10-20 20:33:49
  Svara
 • Hej hej Sandra! Letar efter den ultimata vintermössan, vet du ett bra märke eller ställe där man kan köpa mössor med bra kvalitet men som inte är alltför dyrt eftersom är en fattig student. Kram!

  Cornelia 2015-10-20 20:18:16
  Svara
 • Sandra. Jag låg i helgen. För första gången sedan jag blev dumpad av mitt ex. Och vet du; det var så. bra. SHIT. Fylls av kåthet när jag tänker på det. Nu går jag runt i korridorerna med halvpirr i kroppen och hoppas nästan att jag ska möta honom. Hoppas det upprepas nästa helg, eller så.

  Hannah 2015-10-20 19:08:16
  Svara
 • Alltså öronen på barnet i vagnen framför dig på trappen (kaffe-bilden) – SÅ GULLIG!!!
  Ser för övrigt fantastiskt ut, skulle helst hoppa på nästa plan..:!

  elin 2015-10-20 17:07:21 http://elinsparis.spotlife.se
  Svara
 • Alltså du och new york <3 ni är som gjorda för varandra.

  Daniella i Edinburgh 2015-10-20 15:28:48 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • lät megamysigt. precis vad man skulle behöva! dock så är man fast med att skriva en rapport om kapitalförsörjning, ledarskap och organisation. hej och hå. får unna mig själv en prommis kanske senare

  emma 2015-10-20 15:06:07
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind