Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

7 frågor om böcker och läsning

marrakech

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Jag läser bokrecensioner när jag kommer ihåg att göra det, jag får rekommendationer av bloggläsare samt av kompisar och framförallt går jag in i bokaffärer ofta, minst en gång i veckan, och läser på bokryggar och flanerar runt bland hyllorna. Men jag är ganska petig och faller inte så lätt för en recension/tips/bokrygg pga bok är ett sånt commitment tycker jag? Men när det väl händer är det en väldigt fin känsla.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Uppväxt i en familj där det höglästes varje kväll så jag lärde mig tycka om böcker tidigt. Hade även en idé om att jag skulle bli författare när jag gick på dagis vilket triggade mig att lära mig att läsa och fatta bokstäver i tidig ålder. Var en extrem bokmal under hela min skolperiod, kanske för att böcker är det allra bästa sättet att stiga in i nya världar som är bara ens egna.

new york.

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Inte så jättemycket. Har alltid tyckt om skönlitteratur och alltid dragits till kärlekshistorier och romaner med fokus på språket. För tillfället läser jag nästan bara svenska böcker samt ungdomsromaner, men jag tror det är för att jag själv skriver på svenska och försöker skriva just en ungdomsroman och jag tycker det är inspirerande att se hur andra gör.

4. Hur ofta köper du böcker?
Någon gång i månaden. Som sagt så hänger jag mycket i bokaffärer men det är sällan som jag hittar någon bok som drar i mig. Vill verkligen inte ha en bokhylla full av böcker jag aldrig ha läst, och därför kan man ju inte shoppa böcker hela tiden.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
Hehe snodde denna lista från en bokblogg. Jag bokbloggar ju inte men skriver om böcker några gånger i månaden. Ser det precis som att tipsa om vad som helst annat, har man läst något man gillar så vill man ju berätta om det! Till skillnad från bokbloggarna skriver jag däremot inte om böcker som jag inte tycker om, eller inte kommer igenom Fast det händer iofs ganska så sällan pga petig från början.

kenya

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Ärligt talat gör det mig inte så jättemycket. Till skillnad på film där ett dåligt slut kan vara katastrofalt och förstöra alltihop tycker jag bokens poäng verkligen är att man ska längta tillbaka till den om dagarna och vilja läsa mer. Om slutet inte är spot on så har jag ändå tagit mig dit och det måste väl ändå vara något. Böcker jag inte tycker om läser jag aldrig klart. I överlag tycker jag om öppna, inte helt självklara slut.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
Aldrig i böcker jag läser själv, alltid i böcker andra läser.

 

lista från bokhora.

.

Translation. A list about books.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • älskar sådanna här lister, jag älskar böker och den blogg så detta inlägget blev win win för mig. har precist läst ut ”lola och pojken i huset brevid” och den var en väldigt fin bok om tonårs kärlek. tänkte att du kanske skulle gilla den? den handlar om lola som är 17 år och hon älskar att ha färgsprakande och lite lustiga kreationer på sig. sedan så träffar hon en super drömmig kille och ja, du får läsa helt enkelt. boken har även en del feministiska pepp meningar och fina vänskaps relationer om du inte var såld ännu. puss och kram

  Anna 2015-11-05 16:37:41 http://anniwalden.tumblr.com
  Svara
 • A

  Anna 2015-11-05 16:25:08
  Svara
 • Lever för dina boktips. De slår sällan fel. Har du läst Dancer av Calum McCann förresten?

  The Stockholm Review of Literature 2015-10-24 14:04:08 http://thestockholmreview.org/
  Svara
 • Lustigt. Jag är precis tvär om med att ha böcker och älskar att ha massa böcker som jag inte har läst. Som mitt egna bibliotek!! Verkar tråkigt att bara äga böcker jag redan läst. Men då har jag och min sambo precis samma tänk och vi har en massa böcker!

  Elin 2015-10-23 23:54:18
  Svara
 • Känner precis likadant med att välja böcker. Är jättepicky när jag väljer någon, blir inte heller så ofta besviken. Har läst de flesta Murakami-böckerna översatta till svenska. Skulle vilja hitta liknande böcker, med både lite mystik och drama.

  Ida 2015-10-23 16:08:53 http://tinysigns.wordpress.com
  Svara
 • Älskar dina bokinlägg! De bästa 😀

  Cykelkatten 2015-10-23 14:00:28 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • Hej, jag antar att du redan läst Maken av Gun-Britt Sundström..? OM inte tycker jag den passar perfekt in på denna meningen ovan: ”Har alltid tyckt om skönlitteratur och alltid dragits till kärlekshistorier och romaner med fokus på språket.” Det är min absoluta favoritbok av alla (och jag har läst ganska många i alla fall)!

  Anna 2015-10-23 12:49:37
  Svara
 • Jeg vil anbefale alle å lese Maria Parr, Tonje Glimmerdal! Den er helt sikkert oversatt til svensk, og selv om hovedpersonen er bare ti år, er den feministisk, morsom, trist og veldig, veldig fin!

  Astri 2015-10-22 23:42:03
  Svara
 • Sista svaret fick mig att le

  Rakel 2015-10-22 22:27:12
  Svara
 • har du läst The shock of the fall? Om inte så rekommenderar jag dig och alla ni andra att lägga händerna på den så snart som möjligt för alltså åh, vad bra den är. Språket är lättsamt men ändå sååå finurligt och vackert. Strukit under fler rader i den boken än i någon annan bok någonsin.

  ”The Shock of the Fall’ is an extraordinary portrait of one man’s journey through the spinning vortex that is mental illness. It is a brave and groundbreaking novel from one of the most exciting new voices in fiction.”

  Rebecca 2015-10-22 22:14:22
  Svara
 • Ahhhhh <3

  Daniella i Edinburgh 2015-10-22 22:04:09 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Alltså jag har en idé om att man skulle kunna få ihop en bokcirkel genom att fråga här? Det kanske är helt orimligt? Finns det någon som vill ha en bokcirkel i Malmö/Lund trakten med mig?

  asapalmborg @ hotmail . com

  Åsa 2015-10-22 21:20:10
  Svara
 • SANDRA! Såg precis en helt fantastisk film på bio som heter The Lobster.
  Trailer här: https://www.youtube.com/watch?v=TR_NcqD-Gfs
  Den är så knäpp och rolig och mörk och läskig och härlig att det inte är klokt.
  Kram!

  Lisa 2015-10-22 20:42:00
  Svara
 • Vad gör en när allt har blivit fel, från utbildningen en gick på, till staden en bor i, till… allt? Jag studerade arkitektur i fem år, men sen jag kom ut så har det bara känts tyngre och tyngre, har jobbat i flera år men är helt utbränd. orkar. inte. mer. Om jag skulle valt om så hade jag nog studerat något mer konstnärligt, som tex att bli illustratör.. gillar att rita. gillar iofs att skriva också.. men. hur vågar jag satsa på något jag inte vet är rätt? inte vet om jag kan försörja mig på? är dessutom så trött att jag inte kan tänka klart, men hur kan en slappna av och få ordning på ens mående när allt är uppochner? Och vill ju inte ta en massa fler års studielån hellr. Jag är less så fort jag går upp på mornarna men vet. inte. vad jag ska göra?!

  lilla a. 2015-10-22 19:10:14
  Svara
  • Svar på lilla a.s kommentar.

   Hej lilla a. Det låter som en jobbig situation. Det första du behöver göra är att prata med en läkare eller psykolog om hur du mår. Det enklaste är att boka en tid på din vårdcentral och sen kan de hjälpa dig vidare. När man är utarbetad, deprimerad och less så behöver man hjälp för att må bättre. Sen, när det är lite lugnare och du mår bättre igen så kan du fundera över framtiden och vad du skulle trivas med. Då kommer det kännas enklare att testa nya saker eller byta jobb. Men först behöver du lite vila, samtal och tröst för att bli lite gladare. Kram från en psykolog som träffar personer med liknande problem varje dag, och vet att det kan bli bättre.

   H 2015-10-22 21:16:55
   Svara
 • Har du läst något av Rainbow Rowell? Jag har sträckläst Elanor & Park, Attachments och Fangirl senaste månaden. Lite väl förutsägbara och cheesy historier men det är nåt med dom som gör de till de absolut bästa kärleksskildringarna jag har läst. Sitter med en (bra) knut i magen tills boken är slut.

  Elin 2015-10-22 18:30:16
  Svara
 • Underbar boklista! Jag ska sno den när jag kommer igång med bloggandet 😀

  Julia 2015-10-22 18:07:40
  Svara
 • Om du vill läsa sjuk fin ungdomsbok kan jag varmt rekommendera ”det borde finnas regler” av lina Arvidsson. Den har precis kommit ut som drömmig film också! Så himla vacker historia som jag önskar att jag läst när jag var 14.
  Kram!

  Amanda 2015-10-22 18:03:05
  Svara
 • Ååh, den här listan tar jag och snor 🙂

  Amanda 2015-10-22 17:53:21 http://momentswithme.blogg.se
  Svara
 • alla bokrelaterade inlägg <3 <3 <3 <3 <3 <3

  mimmi 2015-10-22 17:11:29
  Svara
 • Linn 2015-10-22 17:08:01
  Svara
 • Boktips! Jeanette Winterson – Skrivet på kroppen. Den exploderar inom mig gång på gång.

  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström