Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

lördag i new york: vi går på matmarknad.

smorgasburg.
I lördags  åkte jag och Magnus till Williamsburg på fastande mage. Vi skulle nämligen på matmarknad. Att äta tills vi sprack var planen.

smorgasburg.
Jag hade glömt mitt minneskort i systemkameran hemma så ni får nöja er med mobilbilder! Tur att det var så fotovänligt.

smorgasburg.
Smorgasburg är en stor matmarknad nere vid vattnet i Williamsburg i Brooklyn. Runt 30 stånd är samlade med mat från all världens hörn och allt ser så himla HIMLA gott ut.

smorgasburg.
Magnus började med att köpa en liten bläckfisk.

smorgasburg.
Den var insprängd med något slags vitlöksbröd vilket kanske låter märkligt men var gott.

smorgasburg.
Sedan köpte vi en bao med kycklingcurry och kokosnöt.

smorgasburg.
Och efter det gick vi förbi ett dessertstånd och tog en efterrätt mitt i maten. Tre stycken små whoopie pies som är som muffin-sandwich typ. En cookiedough, en peanut butter och en s’mores.

smorgasburg.
Sedan hamnade vi vid Red Hook Lobster Pounds stånd (vi besökte deras befintliga restaurang i Red Hook förra hösten) och beställde såklart en lobster roll som alltså är kanske det godaste jag vet. Hummer med varmt smör i korvbröd alltså.

smorgasburg.
Efter lobster rollen ställde jag mig i kö för detta.

smorgasburg.
Ramen burger!! Så pepp på detta knäppa, har velat testa så länge. Magnus tyckte mest att den var märklig.

smorgasburg.
smorgasburg.
I approve. Jättegoda smaker, stark och syrlig. Känns dock inte som att äta burgare utan mer som en nudelrätt. Kommer lätt äta det igen om jag får chansen.

smorgasburg.
Omnom klart slut med matmarknad. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Manhattan och klädde ut oss till skelett men det får ni se en annan dag.

Translation. A day at Smorgasburg, a food market in Williamsburg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Nu vill jag inte skapa dålig stämning här i kommentarsfältet, men kan inte alla vi läsare acceptera att Sandra äter vad hon vill, hur ofta hon vill och att hon skall få stoppa vilket mat i magen hon känner för utan att behöva rättfärdiga det? Bara för att hon nu för tiden är en offentlig person så är det inte OK att hoppa på henne för att hon äter kött. Fine om du är vegan/vegetarian, jättebra om du är nöjd – men det är faktiskt inte okej att attackera andra människor för att de inte delar precis samma åsikter om kött och dylikt som du. Det verkar lite som att vissa som kommenterar här på bloggen glömmer bort att ord kan såra. Jag blir riktigt upprörd när dessa personer kommenterar nedlåtande saker, det är inte okej att uppföra sig på det viset. Sandra må vara en offentlig person men hon ska inte behöva stå till svars för varenda sak hon gör, bara för att en del inte gillar det.

  Cissi 2015-11-09 18:56:23
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Exakt! Är så jäkla leds på alla kommentarer om överkonsumtion/veganism, superbra om folk väljer att göra det, men att shamea någon som inte gör samma sak är snarare kontraproduktivt. Och om man nu är ärligt nyfiken på Sandras inställning till något av det här kan man ju söka i bloggen, hon har ju svarat på det ca 1000 gånger nu.

   K 2015-11-10 10:54:26
   Svara
 • Hej Sandra! Av nyfikenhet undrar jag hur du tänker kring djurätande? Blir du ofta i frågasättningar för att du äter djur och vad tycker du om att en sätter stämplar på sig ang sitt ätande, som vegan eller vegetarian? Själv har jag benämnt mig själv som vegetarian länge men trivs inte att vara den som begränsar bland mina vänner och vill nog mest vara/ äta vego när jag bestämmer men inte när jag är bjuden på mat etc. Men hur gör man då, tänker jag? Kan man sluta vara vegetarian?

  Ellen 2015-11-06 20:42:10
  Svara
 • Vad allt ser så gott ut, vill också på matmarknad!

  freja 2015-11-06 15:28:52 http://frejalimelake.blogg.se
  Svara
 • alltså vad gott det ser ut, är hungrig nu som det inte var nog som det var liksom

  jenny 2015-11-06 00:44:13 http://hejflorida.blogg.se
  Svara
 • Hej fina Sandra,

  Nu är det min tur att vända mig till din vishet i tider av kärlekstrubbel.

  Jag befinner mig i en sån himla jobbig situation. Jag har ett seriöst förhållande med en kille jag varit kär i superlänge och han är den raraste, smartaste, mest kärleksfulla personen ever. Vi båda har investerat mycket i förhållandet och håller även på att flytta ihop (av andra skäl än kärlek dock).

  Till problemet: Jag blir oftare och oftare inte mig själv med honom. Jag som annats är en utåtriktad, glad och omtänksam person kan plötsligt, helt oprovocerat, bli tyst/tom/otrevlig/börja gråta med honom. Vi har pratat om det ett flertal gånger och försökt hitta orsaker, men trots att vi löst dom så händer det igen. Det är så sjukt frustrerande, och jag försöker gång på gång bara bestämma mig för att sluta med detta, för jag mår dåligt av det, han mår dåligt av det och vår relation får verkligen ta stryk. Jag älskar honom så otroligt mycket, och vill vara med honom mest i världen, men jag kan inte hjälpa att jag bli såhär. Vi har ett par gånger även haft större dispyter (baserat på både detta men också annat) där jag nästan ber honom att göra slut med mig för att jag ser hur dåligt han mår när han ska behöva bära allt detta och ta massa skit. Men han säger att han älskar mig no matter what och villig att vara tålmodig.

  Men ni har vi haft ännu ett stort gräl, denna gång över telefon på olika sidor av jordklotet, och han har efter mycket eftertanke börjat tänka om det faktiskt är rätt att stanna i förhållandet. Det förstår jag till 100 procent, jag kan inte tänka mig någon annan som skulle palla att vara ihop med någon som har detta beteende. Men så säger han såklart vet att jag inte är såhär ”egentligen” och att han därför vill ge det en sista chans i hopp om att jag ska ”bli mig själv” igen.

  Är så sjukt rädd att förlora honom och gråter hela tiden, men vet bara inte hur jag blir av med det.

  Snälla, hjälp mig.
  Kram
  <3

  R 2015-11-05 19:33:06
  Svara
 • Åh Sandra, jeg må bare si ifra nå; jeg blir helt gal av den pop-up menyen som spretter opp nederst på siden.. :/:/ Er det noe som lar seg gjøre noe med?

  Ida 2015-11-05 16:58:03
  Svara
 • Alltsåååh, kan inte tänka mig en bättre marknad, mat är det bästa i hela världen!

  K 2015-11-05 16:40:55
  Svara
 • Åh va mycket god mat, jag blev speciellt nyfiken på whoopie pies, aldrig hört om något liknande förut.

  Agnes 2015-11-05 16:40:49 http://agnesbox.devote.se
  Svara
 • oohhh lobster rolls! They are my favourite as well. Delicious!

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2015-11-05 16:29:48 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Superfin mössa Sandra! Är den nyinköpt och i så fall varifrån? 🙂

  Sofia 2015-11-05 16:18:09
  Svara
 • Ramenburger ser kjempegodt ut!

  Synnøve 2015-11-05 15:33:47 http://itadakimat.com
  Svara
 • Vad mysigt med matmarknad! Hur var det vegetariska utbudet? = är det värt att åka dit om en är vegetarian?

  Stina 2015-11-05 13:35:46
  Svara
 • Åh, vært der og ramen burgern er <3

  Hildur 2015-11-05 11:53:34
  Svara
 • Hi Sandra, I have been a fan of your blog for many years now but ever since the site has been moved to this new one, I feel it hasn’t been very great for english readers. In the past I used to be very active in writing and reading comments. But the new ”english translated” site is very buggy when it comes to comments, as it doesn’t load all of the comments when it’s more than what is shown, and I have also had problems commenting. This has stopped me from commenting since the change which i feel very sad about, as your blog has always been a very lovely community to me.

  Secondly, I have noticed in the past week too that if I google your blog and click on the tab that says ”Translate this link” on Google, the english version of your site doesn’t actually load. I would have to go into your site, then click on the translation link from there to load it. I really hope that all these can be looked into as I’m sure you have a lot of english readers too. I am using a macbook if that helps.

  All these aside, I am a very huge fan of yours and will always continue reading. You have inspired me a lot, and through your blog I have had so much inspiration on movies, food, fashion and interior and I look forward to more! Enjoy your NY trip and all the best wishes to you and Magnus! 🙂

  English reader 2015-11-05 09:00:02
  Svara
 • Så obehagligt att du typ bara gillar att äta döda djur 🙁

  Alex 2015-11-05 07:56:23
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Du måste gå runt med obehag väldigt mycket med tanke på att majoriteten människor i Sverige äter kött. För övrigt tror jag inte att sådana kommentarer får en köttätare att sluta äta kött, så förstår inte din motivation annat än att vara otrevlig.

   Charlotte 2015-11-05 19:55:20
   Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Jag har pendlat mellan att vara vegan/vegetarian i många år, men accepterar att alla gör som de vill. Att säga att folk är obehagliga om de äter döda djur tror jag inte direkt leder till något gott.
   Däremot tycker jag att det är bra om folk tänker på miljöaspekten av köttätande (och mejeriprodukter) och på djurhållningen.

   hanna 2015-11-05 15:21:01
   Svara
 • finns en ramen burger som jag går förbi varje dag här i sf! kom och ät vettja så kan vi dricka öl. <3

  Vicky 2015-11-05 07:25:52 http://vickys.se/
  Svara
 • alltså lobster roll <3

  Daniella i Edinburgh 2015-11-04 22:36:29 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström