Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments. part 1.

Sandra, jag ska åka till New York alldeles själv i januari. Är så himla pepp, MEN undrar hur det är att röra sig ensam i staden på kvällarna? Är det taxi, promenad eller tunnelbana som är säkraste transportsättet?
→ Hej! Det beror lite var du bor. Jag rekommenderar taxi, samt promenad där det är mycket folk. Tunnelbanan är lungan också egentligen men jag själv skulle inte åka tunnelbana efter 23 och kanske inte heller längst ut i Bronx liksom. kram.

Jag har precis flyttat till en ny stad för att börja plugga på universitet. För ungefär två veckor sedan var jag med och hjälpte till på en aktivitet med kåren och där var den, vad det verkar, sötaste och härligaste killen jag träffat på länge. Vi pratade inte mycket endast i grupp, eller vad man ska säga. Vet inte ens om han la märke till mig eftersom jag är en person som brukar smälta in i massan. Min fråga är: hur gör jag för att gå vidare? (Vänner på Facebook- check!) Är det creepy om man bara frågar om man ska hitta på något? Eller ska jag vänta ut tiden till nästa tillfälle men kåren för att kunna prata mer då? Behöver en fet självförtroende boost!
→ Hej! Det beror på såklart vad du vågar, men egentligen är det ju inga konstigheter att höra av sig direkt. Jag skulle (pga lite feg) vänta tills nästa tillfälle med kåren, försöka få upp ett snack med honom då, och sedan slänga iväg ett mess på fejjan om att hitta på något! En sak som man inte får glömma om det är läskigt att hitta på något själva är ju att man alltid kan maskera det genom att bjuda in flera människor. Typ: ”Jag och tre kompisar ska på bio/fest/stranden/fika imorgon, vill du hänga på?” Kommer gå toppen det där! kram.

Gjorde du och Magnus 3d figurer?? Jag ska till New York med min familj över jul och funderar på att göra en familjestaty :)) Har kollat in http://www.doob3d.com, var det där dina vänner gjorde sina?
→ Vi gjorde aldrig det för jag glömde helt bort det?!?! Så värdelöst, är verkligen besviken på mig själv. Vet inte vad stället hette men det låg i Soho och kostar 100 dollar per gubbe.

Boys <3 Kan inte du recensera den Sandy? Det vore kul att höra din syn på den, du som läst genus och allt. Har hittills i min bekantskapskrets inte hört en enda som inte antingen älskar den eller tycker den är vedervärdig..
→ Jag tycker ändå den är rätt fin och lite rolig. Har bara läst massa dålig kritik om den och kan ju hålla med om att om det är meningen att de ska skildra den genomsnittliga hipster-duden så kanske de inte helt hamnat rätt. Men om man tänker att de skildrar två rätt osäkra popkillar som bor ihop på Söder och inte lägger så mycket värdering mer i det tycker jag ändå om den på något vis. Känner igen flera av mina killkompisar i huvudkaraktärerna (särskilt som yngre) – när alla känslor satt utanpå kroppen och de skulle stajla med någon feminist-grej utan att veta riktigt vad de sa. Plus att jag tycker så mycket om varje scen Nour är med i, hon lyfter hela serien till en annan nivå.

Superbra tips! Jag skulle också hemskt gärna vilja ha ett annat tips. Jag tänkte fixa en överraskningsfest för min man, fira att vi varit gifta i sex år och att han fyller år. Vill gå på härlig restaurang och därefter karaokebar, sån där man hyr ett eget rum. Kan du tipsa om bästa karaokebaren? I Stockholm alltså. Tack snälla!
→ Grattis! K Karaoke är den bästa karaokebaren enligt min mening. Den har öppet senast och där kan man även hyra sitt eget rum. Kram!

Hej Sandra! Har en fråga till din frågehörna. Växte upp i en ganska liten stad nära göteborg, kort och gott kan man säga att hela uppväxten var rent kaos skol- och kompismässigt. Mobbning och skolbyten och hela grejen. När jag sedan tog studenten tog jag mitt pick och pack och började plugga på universitet i en annan studentstad. Nu läser jag mitt sista år där och har verkligen hittat så himla många fina kompisar och varit med om otroligt grejer, byggt ett helt nytt liv. Men, till problemet. Jag tar examen om ca ett halvår och är dödsrädd över vad som ska hända då. Är så rädd för att livet ska gå tillbaka till hur det var innan jag började plugga, alltså utan kompisar och saker att göra. Det är ingen idé att stanna kvar här i stan efteråt eftersom alla andra också ska iväg, så funderar på att dra till en storstad men det känns fruktansvärt ensamt. Känner mig rädd och ledsen. Har du några tips? Kan tilläggas att jag kommer ut i reklambranschen också. Tack, stora kramar!
→ Hej! Jag fattar att du är orolig och det får man vara. Så fort man ska göra stora förändringar så blir man ju orolig, så är det för vem som helst. Jag hade också svårt att få kompisar i grundskolan, låg status, folk ville inte va med en etc bla bla bla. Det sitter ju kvar. Så fort jag har skaffat ett nytt jobb, flyttat till en ny stad eller börjat plugga på en ny skola har jag varit fullkomlig meganervös och livrädd i början. För man vet ju hur det kan gå. Jag kan iaf lugna dig med att det här ändå är väldigt ovanligt i vuxen ålder. Vuxna människor är oftast snälla människor faktiskt. Du kommer hitta kompisar och det kommer bli bra, ganska så hundra procent säker på detta. Spana in mina brevvänsinlägg också när det närmar sig! Finns så många bra personer där (kommer ha ett nytt snart)! Förövrigt har människorna jag mött i reklambranschen inte alls varit sådär som man kanske tror att de är, typ douchiga nollåttor. Nej, de har varit påhittiga, kreativa, knäppa, öppna, snälla och oftast också haft en bakgrund med halvkul i grundskolan. puss!

Hej Sandra! Det går en helt magiskt vacker pojke i min klass och ett tag verkade det som att han gillade mig, men nu på en fest vi hade drack min kompis sig full för första gången och han gick med armen runt henne istället för mig. Under kvällens gång gick jag istället med hans kompis och pratade och när jag skulle säga gå hem tidigt tjatade han konstant i 2 minuter på att jag skulle stanna, vilket jag gjorde. Men då pratade han ändå med bara min kompis och frågade vem i klassen hon skulle vilja hångla med. Ska jag bara skita i honom? Mina vänner säger att det är jätteuppenbart att han bara ville ligga, men jag vill inte att han ska vilja ligga med henne. Det skulle vara en fest igen i helgen men han struntade i att ha den eftersom jag skulle åka hem (jag pluggar i en annan stad än den jag är född i). Jag känner nästan inget för honom eftersom han känns lite som en sån där ”fuckboy”, men vill inte lägga honom på hyllan ändå…? Har du Sandra, eller någon annan, några kloka tips? Kram.
→ Hej! Jag tycker det låter som dina kompisar har rätt. Den här killen vill uppenbart hångla med någon, typ den som har lust. Du kan säkert få hångla med honom om du vill, han låter inte sådär jättesvår att få på kroken. Hur det blir sedan är ju svårare att veta, men av erfarenhet tycker jag att öppna kort fungerar bäst med s.k. ”fuckboys” (älskar detta nya ord btw?). Typ ”Hej, tack för hånglet senast, tycker du verkar skön, vill du ses någon dag?”, de verkar liksom inte vara beredda på att tjejer ska vara med rättframma än de själva. Och så vet man snabbare om man ska gå vidare mot ett nytt span eller inte. Förresten är ju såklart öppna kort alltid det bästa och alltid det läskigaste, men ändå!

hejhej skulle va jättegulligt om du gjorde ett inlägg (eller bara svara med en miniguide) om hur du gör pin curls! Jag letade lite men det enda jag hittade i ditt arkiv var en hänvisning till en video som inte syntes :/ (och typ all youtube videor är när pinsen (?) ska tas ut, vill veta hela processen haha)
→ Videon som jag hänvisade till var inte min utan en jag fann på youtube. Jag skulle absolut youtuba ”how to pincurls”, det måste finnas. Det är egentligen inget svårt, du snurrar håret inåt så som ett snigelskal ser ut kan man säga, och när du är vid hårbotten sätter du fast hårspännet. Det är smart att rulla alla slingor i hela håret åt samma håll, antingen utåt eller inåt. kram.

 Åh Sandra, jeg må bare si ifra nå; jeg blir helt gal av den pop-up menyen som spretter opp nederst på siden.. :/:/ Er det noe som lar seg gjøre noe med?
→ 
Va vilken då? Menar du den med alla metro-bloggarna? För mig syns den bara när jag scrollar uppåt. Så fort jag scrollar neråt försvinner den. Jag använder Chrome och Firefox! kram.

Hej försökte hitta soffborden som du skrev var från Ikeas PS kollektion men hittar det inte på deras hemsida. När köpte du det? Vet du mer exakt vad det heter? Vilket års kollektion eller så? Tack för hjälp och sjukt mycket fin inspo!
→ Jag tror tyvärr de är slutsålda. Jag köpte de på Ikea Kungens Kurva men har hört från andra bloggläsare att de inte finns kvar. Länken där jag länkar till soffborden här, verkar vara död. Tror det är PS 14 men kan också va PS 12? puss

SANDRAAAAA VAR HITTAR JAG BLOGGAR SOM DU LASER?! Sokt overallt och hittar ingenting :((((
→ Men hallåååå det är ju en STOR knapp i högerram som heter ”The Blogs I Read”. Där!! Behöver kanske uppdateras för det var något år sedan jag gjorde det, men där hittar du iaf massor.

 photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Måste faktiskt hålla med om att bannern är lite störande, eftersom (i varje fall jag) liksom skrollar upp och ner en del och så har man anpassat sidan efter skärmen och så poppar den upp och så måste man göra om det :/ vore bättre ifall den var där jämt faktiskt i så fall!
  kramis

  Siri 2015-11-13 15:40:24
  Svara
  • Svar på Siris kommentar.

   Håller helt med om bannern, ofta när man scrollar så hamnar man ju inte i ”perfekt höjd” med texten och går upp lite igen ner lite osv. bannern flyger upp och ner och täcker massa text och bild. Har dessutom en dator med inte så stor skärm så med bloglovin bannern uppe (läser alltid via bloglovin) och bannern nere blir det lite för lite plats kvar.
   I-landsproblem av högsta graden, men fortfarande störigt tyvärr 🙁

   Malin 2015-11-16 15:01:13 http://silerparlor.devote.se
   Svara
 • hej sandra! har du någonsin varit i umeå? i så fall, har du tips på restauranger/barer/cafeer och saker att göra? 🙂 kram

  sandra 2015-11-13 13:55:24
  Svara
 • Åh, jag blir också galen på pop up-grejen som kommer när man scrollar up, min skärm är 13 tum så den lilla raden tar upp svinmycket av mitt internetfönster och man måste liksom tänka på att scrolla ner pyttelite efter att man scrollat upp så raden försvinner, annars får inte hela bilder plats.

  Cecilia 2015-11-12 20:54:48
  Svara
 • åh, vill du tipsa om lite ensam-aktiviteter i new york? ska dit i nästa vecka och stannar i fem dagar, känner folk i staden men peppar att strosa runt själv en hel del, sätta mig någonstans och läsa i flera timmar och titta på folk, osv. snälla tipsa om bra ensam-häng-iga ställen!

  e 2015-11-11 20:28:13 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra. Jag undrar om du skulle kunna göra ett inlägg där du berättar om hur du går tillväga när du skrev din bok/skriver. Hur börjar du? Vad gör du innan du börjar skriva själva boken? Börjar du skriva handlingen direkt eller börjar du i någon annan ände? Hur kommer du fram till hur dina karaktärer ska vara?
  Var får du inspiration ifrån?
  Kram <3

  Evelina 2015-11-11 18:56:00 http://louiseevelina.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra! Tack för en jättebra blogg. Undrar om du kan svara på detta till nästa frågeinlägg: Du skriver ibland om killar du tycker är snygga/heta/hunkiga. Nästan som att du tänder på dem. Jag undrar bara om Magnus någonsin har reagerat på detta? Har han någonsin blivit svartsjuk eller bryr han sig inte? Pratar han om tjejer han tänder på (eller att någon tjej är snygg/het/bejbig?)? Min kille skulle nämligen bli sårad om jag skrev så på min blogg, och jag skulle nog få ett stick i hjärtat om han gjorde så mot mig. Jag tycker att det är jätteintressant hur olika förhållanden är så det vore roligt om du svarade! Obs är bara nyfiken på dina och Magnus tankar, inget moraliserande från min sida!

  Perla 2015-11-11 18:21:00
  Svara
 • Hej Sandra! Först och främst tack för en jättefin blogg, dagns höjdpunkt att läsa:) Sedan undrar jag något jätteskumt; Jag använder mycket kjol och för några år sedan tipsade du om någon slags varmare under. kjolen- grej du hade som värmde rumpan jättebra (har för mig att den kanske satt ihop med strumpebanden men inte helt säker) Vad hette den och var hade du köpt den? Hatar att frysa men älskar kjolar och klänningar:)

  Anna 2015-11-11 15:36:46
  Svara
 • Jag håller med om Pop up-menyn. Den är jobbig och i vägen. Den kommer bara upp när man scrollar upp. Men när jag läser blogg scrollar jag oftast ner så att jag läsa bildtexten och sen upp så att jag kan se hela bilden (ibland får båda inte plats på skärmen och ibland scrollar jag ner för mycket så att jag måste scrolla upp igen) och då kommer pop up-menyn och täcker bilden, så att jag ändå inte ser hela bilden!

  Skulle uppskattas mucho om man t.ex skulle kunna klicka bort den första gången den dyker upp, eller nåt sånt!

  Matilda 2015-11-11 12:55:13
  Svara
 • Fast att vara en förebild – det är inget en kan ”avsäga sig” från att vara. Oavsett om det är önskat eller inte, så tycker jag en får finna sig i att andra personer kan ha en som förebild, särskilt då som mer eller mindre offentlig person. Därmed inte sagt att det är något personen måste anpassa sig och sina vanor efter, men jag tycker också att det hade varit intressant att höra din (Sandras alltså) åsikt om den listan (har dock ett svagt minne om att du fått en liknande fråga om det någon gång innan).

  Isabelle 2015-11-11 04:01:19
  Svara
 • Hej Sandra! Min pojkvän fyller snart år och jag är döönervös för vad jag ska ge honom (vi blev tillsammans för ca ett halvår sedan) – och då kom jag på att du säkert är en guru på sånt här! Så pleease help!! Man vill ju inte bara köpa en tröja liksom, utan något som betyder något men på samma gång inte blir too much pga bara varit tillsammans en kort tid? Alla förslag är megauppskattade <3

  Sofia 2015-11-10 23:34:18
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Min första present till min pojkvän då vi varit tillsammans ungefär lika länge var en casio-klocka! Andra tips: en behandling hos barberare om han har skägg, några fina skor typ sneakers eller dr martens (går att beställa ganska billigt från amazon), en ryggsäck/väska, dagsspa för er två osv. Kolla vad som går att hitta på tillsammans i er hemstad eller försök komma på något han pekat på i butik som han skulle vilja ha!

   Lisa 2015-11-11 00:15:19
   Svara
 • Blir bara tvungen att svara gällande tjejen här ovan som var orolig över att bli ensam igen. Jag hoppade av gymnasiet och drog till en småstad från en by på landet. Kände knappt en själ här, träffade min sons pappa inom loppet av några månader och blev gravid lika fort. Efter det har mina år swishat fram, jag har en högskoleutbildning som lärare, vänner och kollegor jag trivs med. Det jag vill säga är väl att det många gånger är lättare att bygga upp ett liv som vuxen än som tonåring, jag upplever att de flesta människor vill ha vänner. Är man dessutom ny på jobbet, brukar det ju finnas fler i samma sits och dem brukar man lätt dras till. Tycker tjejen ovan ska prova vingarna och flyga, för vänner kan man möta på de mest oanade platser. 🙂
  Vet inte hur det är i andra städer men här i Falun där jag bor finns det Facebookgrupper, bland annat ”Häng i Falun” där folk träffas spontant och går ut och dricker öl med varandra. Tänker att sånt borde finnas i mängder i större städer :).

  Madde / Livet som mamma, lärare och doula 2015-11-10 21:56:38 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej Sandra! Jag och min pojkvän vill gärna flytta till USA under obestämd tid nästa år, men vi blir så himla förvirrade kring hela visumgrejen, det är ju verkligen en djungel. Vilken typ av visum har du haft under dina vistelser? Hur har du gått tillväga? Har du några tips när det kommer till själva flytten? Det vore jättesnällt om du ville svara! Kram!

  Lovisa 2015-11-10 21:46:40
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Jobbvisum är sjukt svårt. Men finns olika språkkurser/andra utbildningar som kan ge er studentvisum.

   Annars åk tre månader och bo/res rundor, tror det är maxgränsen på turistvisum!

   Edith 2015-11-11 13:09:46
   Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej, tror Sandra skrivit en del om det här men det går inte att bara ”bestämma sig” för att man vill flytta till USA. Om du ska jobba där måste du hitta ett företag som vill anställa dig innan du åker, och betala ett sk green card åt dig. Vilket Sandra gjorde, men det är väldigt svårt. Åk någon annanstans istället är mitt tips.

   Emma 2015-11-11 01:32:16
   Svara
 • Hej. Alltså angående den undersökningen som är gjord på hur många inlägg på bloggar som handlar om alhohom dör du toppar listan på 32%. Vad tycker du själv? Du romantiserar ju alkohol på ett helt galet sätt och undrar om du ajälv reflekterat över det i flytande du har på unga personer?

  Hanna 2015-11-10 18:56:30
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Vill inte komma med pekpinne egentligen, men jag måste få kommentera en sak: precis som Sandra säger kan man inte kalla detta en undersökning. De har gjort en snabbkoll mitt i sommaren och är faktiskt högst tveksam till att procenten ligger på 32% egentligen. Och jag skriver som sagt inte detta för att vara en pekpinne, utan det är faktiskt relevant och viktigt i sammanhanget. Att göra en undersökning på 8 bloggar över en så kort tidsperiod kan inte få en korrekt siffra, och man bör därför inte använda de siffrorna som statistik.

   Däremot (!!) Så är det ju självklart bra att diskutera. Du tycker det romantiseras på ett galet vis och jag tycker inte samma, det är en intressant diskussion som man kanske bör fokusera på. Min ståndpunkt är att alkohol är med i inlägg relaterade till fester osv för att det ser ut så, att censurera vissa delar av livet, som alkohol, tycker jag inte heller är helt rätt. Men det är väl en balansgång.

   Malin 2015-11-16 15:14:17 http://silerparlor.devote.se
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Vad är det som är ”helt galet” med sättet Sandra skriver om alkohol..?

   Emilia 2015-11-11 07:44:11
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   En måste inte ta rollen som förebild för alla bara för att en har stor roll, Sandra bloggar om sitt liv och bara för att hon nämner alkohol ibland i sina inlägg så betyder inte det att alla som läser direkt vill dricka alkohol. Och blir en triggad av det är det ett problem en får ta upp med sin psykolog, inte Sandra X

   Daniella i Edinburgh 2015-11-10 19:47:00 http://Forbiddenforest.blogg.se
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström