Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

att ta tillbaka natten.

hello

Här sitter jag på mitt köksgolv i en ny tischa, på en bild inställd på så högt ISO-antal att man nästan kan bli lurad att det är juli utomhus.

hello

T-shirten är framtagen av Nattskiftet, en organisation som flera av mina vänner jobbar med. Nattskiftet verkar för rätten att vara trygg i natten och är en kamp mot våld och sexuella övergrepp. Exempelvis har de nattkompisar på flera nattklubbar och festivaler som man kan grabba tag i om man känner sig otrygg.
Nattkompisen kan följa dig hem, eller vänta med dig på din buss, eller gå och tar en nattburgare på Donken, eller sätta sig på en bänk och prata, eller vad som helst som du kan tänkas behöva. Så viktigt initiativ tycker jag.

hello

De som jobbar med Nattskiftet jobbar helt volontärt och får inga bidrag från någonstans. Men nu har de en kampanj som heter ”Köp en tisha eller swisha”, för att kunna fortsätta med sitt viktiga arbete. Hipstertischan är en limiterad minikollektion med design av Axel Hugmark och går att köpa HÄR. Överskottet går till Nattskiftets arbete. Man kan även swisha valfritt belopp till 123 550 36 69.

https://vimeo.com/144466177
Spana in Nattskiftets film och deras hemsida här.

Natten måste få tillhöra alla.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej min kommentar verkar ha försvunnit :/ hur gjorde du med storlek? Tycker din ser lagom ut på dig. Och undrar om man ska beställa i sin vanliga storlek eller om man ska gå upp eller ner i storlek för att den ska sitta bra. 🙂 Tack för fin blogg kram

  Sienna 2015-11-21 22:12:17
  Svara
 • Hej Sandra! Tycker att det är ett jättebra initiativ och super snygg t-shirt! Undrar hur storlekarna är? Har ju mätt och kollat storleksguide och så men undrar ändå, vill att den ska sitta ungefär som din gör – lagom tajt/lagom slapp. Gick du ner/upp i storlek eller tog du din vanliga? Vill absolut inte att det ska bli nattlinne-slappt, och kändes som att storlekarna är rätt stora!
  Hoppas du har tid att svara! tack för fin blogg, läst sen ca -05 och vad mycket smarta tankar och framförallt insikter du har gett mig genom åren, lite som en klok storasyster 🙂
  Kram

  Sienna 2015-11-21 19:40:31
  Svara
 • Hur tar man hjälp av nattskiftet? Ringer man upp dem eller måste de redan vara i närheten??

  M 2015-11-17 19:22:11
  Svara
 • Vem följer med nattkompisarna hem sen då, eller är det alltid två som följer med? Eller är grejen att de inte är fulla?
  Bra grej annars

  Agnes 2015-11-17 00:34:09
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Hej Agnes!
   Nattkompisarna volontärarbetar nyktert varje gång de är ute och vandrar. De går även alltid minst i grupper om 3 personer.
   Kul att du gillar vår organisation! Kram! / Emilia på Nattskiftet

   Emilia 2015-11-17 13:42:08 http://WWW.nattskiftet.org
   Svara
 • Hej fina Sandra,

  Nu är det min tur att vända mig till din vishet i tider av kärlekstrubbel.

  Jag befinner mig i en sån himla jobbig situation. Jag har ett seriöst förhållande med en kille jag varit kär i superlänge och han är den raraste, smartaste, mest kärleksfulla personen ever. Vi båda har investerat mycket i förhållandet och håller även på att flytta ihop (av andra skäl än kärlek dock).

  Till problemet: Jag blir oftare och oftare inte mig själv med honom. Jag som annats är en utåtriktad, glad och omtänksam person kan plötsligt, helt oprovocerat, bli tyst/tom/otrevlig/börja gråta med honom. Vi har pratat om det ett flertal gånger och försökt hitta orsaker, men trots att vi löst dom så händer det igen. Det är så sjukt frustrerande, och jag försöker gång på gång bara bestämma mig för att sluta med detta, för jag mår dåligt av det, han mår dåligt av det och vår relation får verkligen ta stryk. Jag älskar honom så otroligt mycket, och vill vara med honom mest i världen, men jag kan inte hjälpa att jag bli såhär. Vi har ett par gånger även haft större dispyter (baserat på både detta men också annat) där jag nästan ber honom att göra slut med mig för att jag ser hur dåligt han mår när han ska behöva bära allt detta och ta massa skit. Men han säger att han älskar mig no matter what och villig att vara tålmodig.

  Men ni har vi haft ännu ett stort gräl, denna gång över telefon på olika sidor av jordklotet, och han har efter mycket eftertanke börjat tänka om det faktiskt är rätt att stanna i förhållandet. Det förstår jag till 100 procent, jag kan inte tänka mig någon annan som skulle palla att vara ihop med någon som har detta beteende. Men så säger han såklart vet att jag inte är såhär ”egentligen” och att han därför vill ge det en sista chans i hopp om att jag ska ”bli mig själv” igen.

  Är så sjukt rädd att förlora honom och gråter hela tiden, men vet bara inte hur jag blir av med det.

  Snälla, hjälp mig.
  Kram

  R 2015-11-16 21:10:13
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Jag tycker att du ska leta upp någon att prata med! Typ en psykolog kanske! Eller gå till ungdomsmottagningen om du är under 24 (?). Jag känner igen mig lite i det du skriver, om jag mår dåligt eller är stressad så mår jag ofta sämre med de jag älskar eftersom jag då också får ångest eller dåligt samvete. Det blir liksom för mycket känslor. Jag tycker att din kille verkar väldigt fin och förstående, så för bådas skull så kan det nog vara bra att reda ut vad som är fel! Du kanske känner dig pressad att vara perfekt inför honom? Får dåligt samvete för att han är så snäll och förstående? Efter att ha varit deprimerad i några år var det först när det började gå ut över min pojkvän (classic) (typ jag blev arg för allt och kunde börja gråta om han stoppat in något i diskmaskinen på ”fel” sätt) som jag gick till UM. Nu två år senare är vi fortfarande tillsammas 🙂
   Och, skulle du och din pojkvän ta en paus så får du tänka att detta säkert också blir bra. Allt kommer bli bra.

   Jossan 2015-11-16 22:07:41
   Svara
 • Hej Sandra! Har precis börjat kolla på en Australiensk kortserie jag tror du skulle älska. The Beautiful Lie, som handlar om en vacker och destruktiv kärlekssörja som jag bara inte kan sluta titta på eller bli helt förälskad i de små scenerna fyllda av kärlek som får varenda hår på kroppen att resa sig

  Maja 2015-11-16 20:24:54
  Svara
 • Hej Sandra! Tack för bästa bloggen!! Det är nu så att jag nyss fyllt 18 och det enda jag vill är att dra ut o dansa till hiphop! Har du eller läsarna kanske nåt tips på var man kan gå? 🙂 <3

  Maja 2015-11-16 20:11:37
  Svara
 • Jag blir lite ledsen att dom inte kunde komma på ett annat namn bara… Det finns en grym konstnär som kallar sig Nattskiftet (kolla instagram!) och hon blev upprörd när hon såg att hennes alias användes. Hon skrev mycket om det för nåt år sedan, jag vet inte om dom kom överens på något sätt men jag tycker ändå att det är så himla tråkigt med sånt. Annars är det ju en bra grej dom gör såklart.

  Anna 2015-11-16 17:16:26
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Fast det där är väl bara töntigt att bli upprörd över? Då får man väl varumärkesskydda sitt namn om det känns viktigt. Dessutom är det ibland okej att varumärkesskydda ett namn som redan är skyddat så länge det är branscher som inte kan förväxlas med varandra. Till exempel därför ABBA både är sill och en musikgrupp.

   Emma 2015-11-18 21:47:36
   Svara
 • Bra grej! Borde finnas överallt. 🙂

  Carro 2015-11-16 15:40:13
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind