Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Hej alla stjärnor där ute. Måndag igen. Helgen var svinmörk och det är svårt att bara blogga ”vanligt” eller hur man ska säga. Därför struntade jag i bloggen igår och bara umgicks med människor jag tycker om och pratade pratade pratade. Och världen fortsätter ändå, man äter sin middag, köper en kaffe på Sleven, somnar i sin säng. Så ser det ut. Och så kanske det måste se ut, precis som krönikan jag länkade till i mitt förra inlägg där Viktor Banke skriver:
” Vi måste våga vara bra nu. Vi kan inte hemfalla åt orimlig politisering eller låta hämnd styra våra viljeyttringar. Vem som sa något plumpt, vem som underskattade faran från gärningsmännen, vilka det nu är: sådant kan vi ta sedan, eller helst inte alls. Låt oss nu göra precis som vi brukar. Var lugn, tro det bästa om saker och ting, och ägna dig åt allt som är roligt och vackert. Begränsa inte barnen, krama dem. Gå till den där restaurangen du har läst om. Var du än är.”

Jag börjar denna veckas bloggande som vanligt med en måndagspepp, alltså bra länkar från veckan som gått. Känns ändå som en fin start på veckan, att dela med sig av saker som gjort mig smartare, gladare och kanske fått mig att tänka till.


Hanna Fridén: Rikta inte ilskan över dåden mot de som flyr från IS blodbad
Hanna Fridén skriver som vanligt briljant om händelserna i helgen.
”Rädslan är förståelig, ilskan likaså, men rikta den rätt. Rikta den inte mot alla som flyr IS blodbad, som inte har något kvar, som är rädda och flyr för sina liv. Människor som har mycket större skäl att hata IS än vad du, förhoppningsvis, någonsin kommer ha. De här människorna är inte emot oss, de är våra största bundsförvanter i kampen mot IS. Så länge vi inte låter terror göra oss irrationella och straffa de människor som förlorat mest.”
Så jävla viktig krönika. LÄS!


Underbaraclara: Fredagen i bilder. 
Läste om Claras fredagskväll på lördagsmorgonen när jag var så jäkla ledsen och tycker det finns något så fint och tryggt med hennes foton och liv. Det är så långt ifrån mitt eget men jag är så glad att man får en liten bit av det där lugna, hemmastadda genom hennes blogg.


North Korean interiors looking suspiciously like a Wes Anderson film set
Otroligt kusliga och mesmerizing bilder om arkitekturen i Nordkorea.

Många är nyfikna och frågor om min badrumsrenovering, och den ska ni såklart få se! Men jag väntar fortfarande på en duschvägg samt en del kakel som fattas pga jag beställde för lite. Sedan så, sedan blir det badrumsinlägg för hela slanten såklart. (obs denna bild ej från mitt badrum, bildkälla här)

12244466_1644336569162965_337294798646462056_o

Avslutar med denna instagrampost från barnprogramledaren Farzad Farzaneh. Så true.

Puss.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej!

  Vad säger du om NY i februari? Dum idé? Jag ska hälsa på min bästa vän och har ingen lust att vänta till senvår men fattar ju såklart att det är trevligare då. Det jag menar är bara, om man aldrig har varit i NY förut är februari en dum idé då?

  Anna 2015-11-16 12:53:11
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Jag har bott i NYC i massa år och måste erkänna att februari nog kan vara den sugigaste månaden här pga kallt, blåsigt, snöslask och inga fina holiday decorations längre (istället kanske lite alla-hjärtans-dag hets på sina håll). Dock är ju NYC ändå NYC och folk kommer fortfarande vara ute och hänga på barer och restauranger osv., det jag menar är nog snarare: Var förberedd högre risk för kasst väder = svårare att promenera runt i gulliga områden, gå på utomhus-upptäcksfärd och barhoppa. Samtidigt kanske det är sjukt bra flygpriser i februari och det skulle ju kunna kompensera rätt bra!

   B 2015-11-17 20:45:55
   Svara
 • Vilket bra måndagspepp! Tips på så vettiga människor!

  Pusshej!

  Tinis - en humorblogg (typ) 2015-11-16 12:04:58 http://www.tinis.me
  Svara
 • hallå bästaste grymmaste sandra! Jag bara MÅSTE tipsa dig om en film som jag tyckte kändes som en 100% fullträff i din smak, i allt ifrån esttiken (kläderna omg) till ploten och ja ALLT!!
  den kom ut 1985 och heter Susan, var är du? (orginaltiteln är desperatly seeking susan) och finns på svtplay tills den 22 november, så du måste hinna se den innan dess för du vill icke missa denna. Se den, skriv ett inlägg om den, för den är så bra! och jag har inte ens sagt det bästa än: Madonna har en huvudroll i den! what!!! äh nu ska jag sluta skriva o tjata men jag blev så himla glad av denna filmen så du måste försöka se den innan den försvinner nu omedelbums, du och alla andra som läser detta! pussx1000 till dig för du också är så bra

  såhär skrev dem på svtplay
  Roberta lever ett trist och stillsamt liv som hemmafru. Genom en olycka får hon ett slag i huvudet och vaknar upp med minnesförlust. Hon och alla andra tror att hon är den vinddrivna punktjejen Susan och börjar leva därefter. Regi: Susan Seidelman. I rollerna: Rosanna Arquette, Aidan Quinn, Madonna, Laurie Metcalf, John Turturro, m.fl. (Desperately Seeking Susan)

  emma 2015-11-16 11:55:26
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Det är en rätt känd film, men det var fint att läsa hur glad du blev av att upptäcka den! 🙂

   Hanna 2015-11-16 12:56:21
   Svara
 • Bra måndagspepp tycker jag! Tråkigt att så många missförstod ditt inlägg i lördags, jag tyckte det var otroligt välskrivet och spot on, men det kan väl inte alla tycka heller antar jag.

  Beatrice 2015-11-16 08:18:17 http://herbariumet.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind