Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

kyckling med trattkantareller och färskpotatis + kantarellpasta med kyckling och tryffel.

friday dinner.

I fredags fick jag bud med ekologisk kyckling. Bara 0,2 procent av Sveriges kycklingar föds upp ekologiskt vilket är ju knäppt lite? Budet var från Reko som nyss lanserat en ekologiskt och KRAV-märkt kyckling så jag bjöd över två kompisar för flott fredagsmiddag.

friday dinner.

Dessa två närmare bestämt. Joakim och Viktor.

friday dinner.

Kycklingen kom hel så först var jag tvungen att youtuba upp hur man styckar en kyckling för det hade jag ingen aning om. Det var inte särskilt svårt förövrigt, och nu kan jag det! Som köttätare tycker jag ändå att man ska vara medveten om vad man äter. Man lär sig mycket genom att laga sitt kött från så tidig fas som möjligt – som i detta fall att stycka den. Att inte ”kunna äta bitar som ser ut som djurdelar” och sånt där krafs är sådan hyckleri. Om du nu ska äta djur ska du veta att du äter djur och stå för det. Okej, ett sidospår. Mot receptet!

friday dinner.

Gjorde rent en rejäl batch trattkantareller (och satte på ugnen på 185 grader).

friday dinner.

Och sedan stekte jag dem så vattnet gick ur dem. Efter det adderade jag olivolja, en finhackad chili, en liten näve salvia, finhackad schalottenlök, saften från en halv citron, två pressade vitlöksklyftor, salt och brynade tillsammans med kantarellerna. Sedan adderade jag cirka tre dl grädde och en matsked dijonsenap och lät allt götta in sig på låg värme. Under tiden stekte jag kycklingen i en annan stekpanna med olja på medelvärme i ungefär tio minuter.

friday dinner.

Därefter la jag alltihop i lergrytan som jag fått med i budet (!), saltade och pepprade (inte snåla) och ställde i ugnen i en timme. Jag tänker att det går exakt lika bra med en ugnsfast form eller en gjutgärnsgryta?

friday dinner.

Strösslade över lite ärtskott när det var klart.

friday dinner.

Serverade med ärtskidor och färskpotatis och vips så var en fredagsmiddag kirrad. Vi var tre personer och de fanns sjukt mycket kyckling över så sedan lagade jag en ny rätt på det som var kvar två gånger på raken (alltså räckte kycklingen till 7 varmrätter).
Nästa rätt blev,

pasta.

Spaghetti såklart! Jag semi-upprepade basen i en stekpanna: lite salvia, vitlök och chili som fick bryna i citronsaft och olivolja. Sedan vände jag över det som var kvar av fredagens middag (minus potatis) i stekpanna tillsammans med al dente-kokt spaghetti, tryffelolja och massa parmesan.
Avslutade med att strössla lite torkad tryffel över som jag köpte i italien i somras (den ska ligga i ett vattenbad i 20 min först).
Jäkla drömpasta blev det.

.
Translation. Two recipes in one: First dish was chicken with chanterelles, snowpeas and potatoes. Then I made a pasta with the leftovers where I added truffel oil and parmesan.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
46kommentarer
 • Grattis till att du fick en lergryta! Det är inte alls samma som att använda en vanlig form. Googla på ”använda lergryta” så får du se! Man blötlägger grytan först osv. Maten blir jättegod i lergryta.

  biggan 2017-08-31 01:33:48
  Svara
 • Jag tycker också att det är väldigt konstigt att bara anta att kommentaren är låtsastrevlig och att ”ingen vuxen människa frågar så”, det är ganska förolämpande, därför att jag är vuxen och undrar uppriktigt och brukar fråga andra och det är ingen som tar illa upp. Det är inte en så konstig fråga ifall faktiskt, och borde inte vara det. Det är sådan tabu kring att diskutera att vissa kulturer ger olika djur olika värde och jag tycker att DET inte är särskilt vuxet. Blev väldigt förvånad över detta svar. Jag undrade helt uppriktigt.

  Sanna 2015-11-24 16:50:19
  Svara
 • Dokumentären Cowspiracy fick mig att lägga om mina matvanor. Finns på netflix. Viktiga, vidgande, allmänbildande grejer (inte alls blodig, mer klimatsmart typ). Du har förmodligen sett den, annars! Tips 🙂 Kram finis

  Melissa 2015-11-18 22:00:25
  Svara
 • Tycker verkligen att det är skrattretande hur du kan kalla dig djurälskare Sandra och ändå äta kött. Att ändå stödja en vidrig branch, bara för att du ska få smaska på något gott på kvällen. Djurvän <3

  johanna 2015-11-18 19:54:44
  Svara
 • Oh killen i lockigt hår är sjukligt söt! Eller båda två såklart. Men vem är han och vad är hans historia? :))

  Tove 2015-11-18 15:22:16
  Svara
 • Det är oartigt att tillrättavisa människor för vad de äter. Man ska inte kommentera vad folk äter. Detta gäller oavsett om folk anser att det är superviktigt att övertyga andra att socker, fett, kolhydrater, ägg eller kött är fel. Vad vi äter är inte logiskt utan främst kulturellt. Jag har alltid ätit väldigt mycket kött men mina närmsta vänner har varit vegetarianer. De har aldrig försökt förklara för mig varför köttindustrin är dålig. De har aldrig propsat på att visa filmer när djur plågas. Jag har blivit inspirerad av att vi ätit mycket goda vegetariska middagar ihop. Nu de senaste åren blir jag inspirerad av mina vegankompisars matlådor. Nu äter jag endast kött en gång i veckan. Jag gick alltså från tre 21 köttmål i veckan till ett i . Detta har skett helt utan propaganda från familj och vänner. Helt utan att få höra att jag saknar empati eller att jag lika gärna kan äta hund . Jag förstår inte riktigt vad det är för typ av vegetarianer och veganer som hänger i niotillfems kommentarsfält? Jag har aldrig någonsin träffat någon som är oshysst mot köttätare.

  Kristin 2015-11-18 10:20:42
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Hej. Du har tyvärr fel när du säger att matvanor är varje människas ensak. Köttindustrin är en av de absolut största miljöbovarna och den pågående och stundande klimatkrisen är i högsta grad allas våran sak.

   Gabriella 2015-11-19 01:47:30
   Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Så bra skrivit! 😀

   K 2015-11-18 14:37:14
   Svara
 • Håller verkligen helt med om att man som köttätare bör kunna tillaga ”hela” djuret. Det är ju även mycket bättre för miljö + köttkonsumtionen om man kan ta vara på allt kött på djuret så räcker ju maten från en hel kyckling en vecka, istället för att köpa ett paket kycklingfileer som endast räcker för en kväll. Det gör ju att färre djur kan generera mer mat och därmed minska konsumtionen!

  Charlotta 2015-11-18 09:52:04
  Svara
 • Ser otroligt gott ut! Vilken kycklingdel använde du i första receptet? MVH en som vill laga detta snarast

  m 2015-11-18 07:57:59
  Svara
 • Om bara dom som kan döda och stycka djur fick äta kött skulle det nog innebära slutet för köttindustrin. Dela en kyckling har jag gjort men slipper helst. Själv vill jag äta mindre kött, eller åtminstone kött från djur som haft det drägligt. Bara tanken på slakt gör mig nedstämd. Om det betyder att jag är en hycklare så får det väl vara så. Ingen är perfekt.

  Tack för en fin och inspirerande blogg!

  Katarina 2015-11-17 23:53:54
  Svara
 • Jag tycker snarare att om man nu ska äta djur så ska man också kunna vara med vid slakt alternativt döda djuret själv. Finns en anledning att man säger att folk inte hade ätit kött om Slakthusen hade haft glasväggar. Och nej, att äta ekologiskt gör ingen skillnad.

  D 2015-11-17 23:11:16
  Svara
 • Det där såg så sjuuukt gott ut. Slurp! Älskar när du delar med dig av recept!

  Ellen 2015-11-17 22:13:39
  Svara
 • Hej Sandra!

  Tycker du det är okej att vissa djur dödas och äts upp men inte andra? Skulle du tex kunna tillaga en hund? Jag vet att kulturellt anses bland annat hundar som ”annorlunda”, men i själva verket är grisar och eventuellt även kossor mer intelligenta och har minst lika mycket känslouttryck. Bara undrar!

  Sanna 2015-11-17 21:51:30
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   du ”bara undrar lite” om jag skulle kunna ”tillaga en hund”?

   sandrabeijer 2015-11-17 22:01:05
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Varför var det en så konstig undran egentligen? För att din mamma äger en hund? Det vore faktiskt intressant om du utvecklade varför du anser det vara okej att äta vissa djur (som ofta är mer intelligenta än hundar, om en nu bryr sig om intelligensen på det djur en stoppar i munnen) än andra?

    En annan person 2015-11-17 22:19:24
    Svara
    • Svar på En annan persons kommentar.

     för att kommentaren är låtsastrevlig och maskerad. inga vuxen människa frågar en sådan fråga på det sättet.
     tror knappast personen ifråga förväntade sig ens 1% att jag skulle svara ”nej har absolut inte problem att äta hundar. eller apor eller katter för den delen heller. det är jättegott med lite chili, fettucini och en skvätt grädde.”
     det är väl ganska självklart att vi äter de djur som vi blivit uppvuxna med att det är okej i vårt samhälle att äta – dvs boskapsdjur, djur med klövar, djur som är vegetarianer. Hade ni varit genuint intresserade av mitt köttätande och inte bara varit ute efter en debatt hade ni med en enkel sökning i mitt arkiv hittat svar, jag har svarat på denna fråga många gånger. kram och godnatt.

     sandrabeijer 2015-11-17 22:34:02
     Svara
     • Svar på sandrabeijers kommentar.

      Jag tycker också att det är väldigt konstigt att bara anta att kommentaren är låtsastrevlig och att ”ingen vuxen människa frågar så”, det är ganska förolämpande, därför att jag är vuxen och undrar uppriktigt och brukar fråga andra och det är ingen som tar illa upp. Det är inte en så konstig fråga ifall faktiskt, och borde inte vara det. Det är sådan tabu kring att diskutera att vissa kulturer ger olika djur olika värde och jag tycker att DET inte är särskilt vuxet. Blev väldigt förvånad över detta svar. Jag undrade helt uppriktigt.

      Sanna 2015-11-24 16:00:14
      Svara
     • Svar på sandrabeijers kommentar.

      Hej igen!

      Ja jag undrade, eftersom att jag själv har vuxit upp i ett land där man äter hundar som vilket annat djur som helst! Har bott i Sverige i 1,5 år och tycker det är konstigt att man gör skillnad på djur på det sättet, när de som äts ändå i de flesta studier om djur har visat sig vara mer intelligenta och till och med mer lojala. Jag äter inte kött alls för jag vill absolut inte döda kossa, precis som jag inte vill döda en hund. Jag undrar faktiskt på riktigt, men har inte sett att du har svarat på denna fråga innan. Eftersom att du reser mycket och verkar prova många olika maträtter så verkade det inte helt omöjligt. Jag tycker att det är väldigt lustigt fenomen att man inte har några problem att tillaga lamm/kalv/gris eller griskulting men vissa andra djur ser man som helt annorlunda. Det är ju ändå ett liv? Blir mycket förvånad över ditt sarkastiska svar, ja jag undrar lite. Alla som kommenterar på din sida vill inte vara dryga eller få dig att känna dig påhoppad.

      Sanna 2015-11-24 15:08:00
      Svara
     • Svar på sandrabeijers kommentar.

      Okej, Sandra. Jag visste inte att du svarat på denna fråga tidigare (har ändå följt dig ett tag men måste ha missat) och uppfattade inte dwn första kommentaren som låtsat trevlig utan snarare kanske litet plumpt formulerad. Men jag förstår om du kände dig påhoppad då jag uppfattat det som att du känner starkt för just hundar och således kan jag hålla med dig om att frågan var onödig i sin ursprungliga form. Jag hoppas att du inte tog lika illa upp av min kommentar för jag menade inte något illa med den utan det var en uppriktig undran. Men om du redan skrivit om saken så skall jag givetvis försöka leta upp det istället. Jag tror däremot att det är viktigt att skapa en obekväm känsla hos köttätare kring djurkonsumtion (givetvis utan att samtidigt försöka såra personen ifråga) då det i mitt tycke är en oerhört viktig fråga och det är svårt att få någon att tänka om genom att okeja personens utnyttjande av försvarslösa varelser. Fastän jag själv egentligen aldrig velat äta kött så var ändå köttnormen så pass stark i mig och runt omkring mig under min uppväxt att det var väldigt nyttigt för mig när jag (samt resterande köttätare) i sjätte klass blev tillrättavisad av en vegan dagligen, varje lunch, om vad det faktiskt var vi stoppade i oss. När jag sedan började sjuan var jag vegetarian och försöker nu, tio år senare, leva så veganskt som möjligt. Jag är återigen ledsen om du kände dig påhoppad då det inte var mitt syfte. Jag uppskattar din blogg (samt din bok) mycket ❤

      En annan person igen ( alltså samma) 2015-11-18 03:04:13
      Svara
     • Svar på sandrabeijers kommentar.

      Okej, Sandra. Jag visste inte att du svarat på denna fråga tidigare (har ändå följt dig ett tag men måste ha missat) och uppfattade inte dwn första kommentaren som låtsat trevlig utan snarare kanske litet plumpt formulerad. Men jag förstår om du kände dig påhoppad då jag uppfattat det som att du känner starkt för just hundar och således kan jag hålla med dig om att frågan var onödig i sin ursprungliga form. Jag hoppas att du inte tog lika illa upp av min kommentar för jag menade inte något illa med den utan det var en uppriktig undran. Men om du redan skrivit om saken så skall jag givetvis försöka leta upp det istället. Jag tror däremot att det är viktigt att skapa en obekväm känsla hos köttätare kring djurkonsumtion (givetvis utan att samtidigt försöka såra personen ifråga) då det i mitt tycke är en oerhört viktig fråga och det är svårt att få någon att tänka om genom att okeja personens utnyttjande av försvarslösa varelser. Fastän jag själv egentligen aldrig velat äta kött så var ändå köttnormen så pass stark i mig och runt omkring mig under min uppväxt att det var väldigt nyttigt för mig när jag (samt resterande köttätare) i sjätte klass blev tillrättavisad av en vegan dagligen, varje lunch, om vad det faktiskt var vi stoppade i oss. När jag sedan började sjuan var jag vegetarian och försöker nu, tio år senare, leva så veganskt som möjligt. Jag är återigen ledsen om du kände dig påhoppad då det inte var mitt syfte. Jag uppskattar din blogg (samt din bok) mycket ❤

      En annan (fast samma som sist) person igen 2015-11-18 02:10:41
      Svara
 • Har du kollat in min blogg? 🙂
  Ge den gärna en chans – vet att du och dina läsare kommer att gilla den 🙂
  Tusen kramar!
  http://nouw.com/goteborgsmamman

  Göteborgsmamman 2015-11-17 19:39:12 http://nouw.com/goteborgsmamman
  Svara
 • Ser ut som om din lergryta är glaserad inuti och i så fall kan man säkert använda ngt annat med lock i ugnen. Men halva grejen med lergryta är ju att det avger vatten PLUS att ju mer välanvänd den blir desto godare blir maten i den!:D

  ida 2015-11-17 19:07:20
  Svara
 • Det blir inte riktigt samma sak med andra grytor. Lergrytan är ju porös, det är därför den ska blötläggas före användning. Den avger sedan vätska under tillagningen vilket ger ett annat resultat. Men man kan ju laga kyckling i andra grytor ändå såklart, det kan ju bli gott utan att vara exakt samma!

  *brynte, förresten

  Hanna 2015-11-17 18:56:47
  Svara
 • Det ser väldigt gott och trevligt ut! Bra med ekologiskt!

  Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room 2015-11-17 18:44:53 http://brassandgold.com
  Svara
 • Both dishes looks absolutely delicious!

  Love a good roast dinner in winter time 🙂

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2015-11-17 17:29:39 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • herre va gott!!

  Emilia 2015-11-17 17:12:39 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Sandra du är bäst älskar att du är så ärlig. Strunta i alla moralpekpinnar som snart kommer hamna här. Klart att det är jättebra att vara medveten att det faktiskt är kött en äter, välja ekologiskt osv??? Du kan ej göra allt såklart <3

  magda 2015-11-17 16:34:51
  Svara
  • Svar på magdas kommentar.

   ”Klart att det är jättebra att vara medveten att det faktiskt är kött en äter, välja ekologiskt osv??? Du kan ej göra allt såklart <3"

   Blir lite ledsen av kommentarer som denna. Nej, klart man inte "kan göra allt" men att sluta bidra till att levande varelser torteras/dödas och att planeten förstörs genom att sluta köpa kött/mjölkprodukter/ägg kräver verkligen ingen kraftansträngning. Det är en så otroligt enkel uppoffring som endast handlar om att lägga om sina matvanor och lära sig nya recept. Det KAN man faktiskt visst göra – och ett ekologiskt djur är fortfarande ett torterat och dödat djur, varför inte välja bort helt istället?! Konstigt att prioritera sin smakupplevelse framför att ett oskyldigt djur ska slippa dö. Låtsasursäkten att man "bara äter kött ibland" låter dessutom i mina öron lika befängd som att säga "men jag dödar ju faktiskt bara djur IBLAND, inte varje dag!", vilket det ju också innebär.

   Leo 2015-11-20 16:20:31
   Svara
 • Tror det är ett steg närmare medlidande, empati och medvetenhet snarare än hyckleri. Tycker nästan det är hemskare med folk som är fullkomligt okej med att äta kött i sådana situationer. Att bli äcklad när man ser kött tillagningen på ett annat vis än hur affärernas snälla presentation, är den mest naturliga och självklara reaktionen enligt mig. Jag undrar om du fortfarande skulle ätit kycklingen om du behövt döda djuret med dina egna händer, inklusive flå, rensa och torka undan efter blodbadet. Om inte – är du väl lika mycket hycklare, enligt din logik, som de som inte vill stycka en kyckling.

  A. 2015-11-17 16:23:32
  Svara
  • Svar på A.s kommentar.

   Tycker iofs att de jag känner som jagar inte har några problem med det. De som själva skjutit, flått och styckat har ofta en stor respekt för varifrån kött kommer och tar inte lättvindigt på det. Äter personligen hellre ett hemmaskjutet vildsvin än falukorv.

   maria 2015-11-17 18:23:11
   Svara
  • Svar på A.s kommentar.

   Hur skulle det kunna vara ett steg närmre medlidande, medvetenhet eller empati på att INTE vilja se vad man äter?
   Hur kan det vara bättre att inte se att det är ett djur överhuvudtaget när man ska äta det? Då har man ju noll respekt för det djuret som dött, och ser det enbart som en bit kött.

   Elin 2015-11-17 18:12:48
   Svara
   • Svar på Elins kommentar.

    Det är naturligt att folk inte tål se var deras kött egentligen kommer ifrån. Det är lättare att vända sig till en slags ‘Out of sight – out of mind’. Det är så socialt accepterat att äta kött idag och affärer är experter på att inte förknippa hela proceduren hur köttet hamnar i burgaren med själva burgaren t.ex. Så det jag vill säga är att när dessa människor väl ser kopplingen så blir de äcklade —> ett steg närmare medlidande 🙂 Sen är det förståss ett steg bak när de ändå fortsätter äta kött, men faktum att de ens blir äcklade är ett tecken på medvetenhet. Förstår inte hur man kan vara medveten och ändå välja att äta köttbiten! SÅ, hoppas jag fick det förklarat. Sandra, du ska såklart få posta mat grejjor hur du vill, kommenterade endast det här för jag tyckte hyckleri-argumentet från en kött-ätare som ändå verkar vara en djurälskare var lite märkligt.

    A. 2015-11-17 22:31:48
    Svara
    • Svar på A.s kommentar.

     Förstår lite hur du menar, men ändå inte. Är själv vegan, men även när jag inte var det så störde jag mig något så fruktansvärt på de människor som inte kunde äta ex kycklingklubbor, klagade på brosk i maten, eller andra saker som påminde dom om vad det just var dom åt, döda djur. Det är äckligt och jag tycker ändå att man inte är närmare någon typ av medlidande av att inte vilja se vad man äter, tycker man att det är jobbigt och hemskt och ändå väljer att blunda och fortsätta äta, ja då kanske man ska tänka om

     Elin 2015-11-18 20:48:39
     Svara
  • Svar på A.s kommentar.

   Men idiot. Fatta att alla inte vill vara veganer. Blir mer och mer övertygad om att veganer är så jävla bittra och dömande därför att er uppoffring att inte äta kött känns så stor att det enda ni klamrar er fast vid för att orka hålla på är att spy ur er galla över vilka mördande as vi köttätare är. Seriöst, dra nåt gammalt över er.

   Lina 2015-11-17 18:00:17
   Svara
   • Svar på Linas kommentar.

    Tråkig ton, det kommer inte skapa mer förståelse från andra sidan. Snarare mer av den där bitterheten som du nämner.

    Jag tror att vissa veganer har fått en aha-upplevelse och när det klickar till i huvudet empatiskt/moraliskt/miljömässigt/hälsomässigt så är det ju nästan lite som att man fått veta en stor hemlis och känslan av att vilja basunera ut det i hela världen är ju lite som när en upptäcker feminism och känner ”MEN HALLÅ! DETTA ÄR JU SÅ HIMLA SJÄLVKLART?!?!?!? VAD HÅLLER VI PÅ MED EGENTLIGEN?!?!?!?” och att då försöka kontrollera sig kan nog vara svårt för vissa. Jag fick aktivt tänka ”åh, inte lägga dig i nu för mycket när du blivit vegan, det kommer bara skapa diskussioner och alla köttätare kommer känna sig attackerade, oavsett hur försiktig du är” men alla kanske inte har det i ryggen. Utan en lär sig istället, när folk blir lika upprörda som dig.

    Min personliga upplevelse har hittills varit att jag förminskas till min nya livsstil, varje lunch brukade kretsa runt andra diskussioner på jobbet. Nu vill de flesta bara prata om min mat, om jag får i mig min näring, att de hörde om en vegan en gång som blev sjuk, att det är natuuuuurligt att äta kött, att det är lite väl extremt ändå Felicia? Det börjar sakta av, men i åtminstone 3 månader har detta vart väldigt tydligt. Och emellanåt känns det som att jag måste ha all fakta i hela världen, försvarstal redo och snällt vara ett uppslagsverk för att kunna mota bort floden av frågor och åsikter där omgivningen försöker försvara sitt köttätande och förinta logiken bakom min veganism.. Men som sagt, börjar släppa just på arbetet, men omvärlden är inte likadan. Tycker nästan det är jobbigt att äta min vegankost framför nya människor för i 9 fall av 10 kommer den middagen handla om maten jag äter och jag endast kommas ihåg för det. Det kan göra mig något bitter, eller åtminstone trött som fan.

    Veganer/vegetarianer ska givetvis inte trycka på sina åsikter på andra människor, det kommer inte hjälpa för fem öre och endast (som i kommentarsfältet här) skapa negativitet. Alla får göra fria val, vi kan tycka att de valen är skit, men det är inte vår uppgift att bedriva ett korståg genom köttätarvärlden. Med det sagt bemöts vi knappast med all världens förståelse heller. Och tror inte det kommer förändras. Så dessa möten mellan arga och veganer och arga köttätare kommer forstätta till världens ände, tror jag. Whatever.

    Detta blev lite långt och jag sidetrackade, men nu var det gjort. Adjö!

    Felicia 2015-11-18 09:03:21
    Svara
    • Svar på Felicias kommentar.

     Jag håller helt med dig Felicia. När det liksom har klickat för en att alla djur har samma värde, oavsett vilken kultur vi lever i, blir man liksom så chockad när någon helt sonika inte har problem att äta (vissa) djur alls. Som med feminism. Men förhoppningsvis kommer även detta sprida sig så som feminismen gör och folk kommer öppna ögonen.

     Sanna 2015-11-24 21:07:04
     Svara
    • Svar på Felicias kommentar.

     Fin kommentar Felicia. Jag har varit vegan i tre år och håller med om allt du sa.

     Sascha 2015-11-18 10:16:23 http://www.coffee-and-heels.com
     Svara
   • Svar på Linas kommentar.

    Oj… Synd att du tycker att veganer är så bittra. Gissar på att när man fått på sig vegan glajjorna är det svårt att ta av sig dem igen och inte hoppa in i diskussioner etc. Tänker att det är lite som med genus-glasögon och folk som tycker att feminister är bittra och ständigt letar efter fel. Önskar verkligen jag kunde hänga med dig o presentera dig till andra veganer jag känner för att visa att de allra flesta verkligen inte fyller den där bittra stereotypen du pratar om! <3

    Håller dock fast vid vad jag sa tidigare- att vara köttätare och kalla andra köttätare hycklare är lite märkligt.

    A. 2015-11-17 21:56:53
    Svara
   • Svar på Linas kommentar.

    Hej Hej vill bara flinka in här o säga att jag inte heller äter djur, inga animalier och stödjer inga verksamheter där djur utnyttjats, men ser mig inte som en av dem där jävligt bittra:) blir däremot lite ledsen när jag vet att det finns människor som dragit såna slutsatser.
    Varenda val man gör innebär ju att det finns andra som inte håller med, eller som gjort helt andra val. Så ser livet ut ju, och då får man helt enkelt vara lite frustrerad för sig själv ibland:)

    A 2015-11-17 20:25:08
    Svara
 • Åh, vad gott! *avlider*

  Tinis - en humorblogg (typ) 2015-11-17 16:16:23 http://www.tinis.me
  Svara
 • Jaaaa jag håller med!!! Blir så provocerad när människor som äter kött blir äcklade av sånt. Var tsm med en snubbe som nästan blev illamående av att tillaga vissa sorters kött (typ sånt som inte är färs eller djupfryst fisk osv) för att det tex kom blod när det tillagades, och han blev äcklad och kunde inte äta om det va ben eller brosk i. Fattar att brosk inte är så gött kanske men asså? Vad tror han att han äter? Hur ser djuret ut som köttet kmr från? Så osexigt.

  xyz 2015-11-17 15:50:20
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman