Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

krönika: jag slösar inga fredagskvällar på mansplaining.

kronika

Idag hittar ni min sista krönika i Metro. Jag sa upp mig som kolumnist för ungefär en månad sedan och nu är det alltså dags.
Jag har haft mycket ångest kring de här krönikorna. Även om jag varit nöjd när de väl skickats in har vägen dit varit krångligare än vad den borde varit. Metro är en så jäkla stor dagstidning, jag nådde ut till en helt annan målgrupp och det fick mig att börja fundera på mitt krönikegrepp.

När jag var kolumnist för Aftonbladets Sofis Mode kändes det så självklart. Jag nådde ut till unga tjejer och jag skrev sådant jag själv hade velat höra och läsa som ung tjej. I Metro blev det inte lika självklart. Jag ville fortfarande rikta mig mot samma målgrupp, men nu blev det andra (framförallt män) som skulle tycka och kommentera (ibland snällt men oftast  tillrättavisande och ibland hotfullt). Har ingen lust med det ärligt talat.

Dessutom känner jag att i tider som dessa känns det typ fel att skriva om tonårsångest och feelings i en så viktig nyhetskanal. Jag är ingen politisk debattör och kommer aldrig att bli, jag är inte bra på sådana texter.
Och därför sa jag upp mig.
Jag kommer inte sluta skriva krönikor såklart och går fortfarande att anlita för sådana jobb, men jag är inte längre fast anställd kolumnist på Metro.
Puh. Lång text det blev.

Här kommer i alla fall den sista krönikan. Handlar om en av många nötter till killar jag har dejtat.
Läs HÄR eller här i sin helhet:

→→→→→→
Vi möts vid en bar på elfte gatan på Manhattan. När jag kommer dit står han utanför och röker, i smala svarta jeans och hatt. Jag är sju minuter sen och undrar hur många cigaretter han har tänt och släckt för att tajma mig rätt, för att kunna titta under lugg precis på det där sättet. Han säger att baren är Bob Dylans favorit, att det var här han drack sitt vin, skrev sin musik. Jag funderar på hur många tjejer han har tagit hit innan mig. Vi sätter oss vid bardisken och han beställer öl till oss.

Han börjar prata nästan genast, berättar om sitt jobb som musikproducent på något skivbolag, femton våningar ovanför marken i flashiga nybyggda lokaler. Han namedroppar hiphopartister och popsångerskor. Han säger att han jobbar hela nätterna, varje helg. Att han är en så otroligt upptagen person. Han frågar inte vad jag jobbar med men säger att han är förvånad över att jag har så många följare på Instagram. Jag tänker att han nog inte är så förvånad ändå, eftersom han inte frågar varför.

Han beställer in fler öl fastän jag inte har druckit upp och pratar om sin uppväxt i Connecticut. Han berättar om att som nittonåring flytta till New York, om kändisar han har träffat och jobbar med. Han radar upp familjemedlemmar och namn på skolor han har gått i. När jag tittar på klockan har det gått en och en halv timme och jag kan hans mormors förnamn men han vet nog inte ens vad jag heter i efternamn.

Han säger att jag är vacker, så otroligt vacker, och han tar av sig sin hatt och sätter den på mitt huvud. Han säger att han är bra på att kyssas.

När vi lämnar baren ringer han sin guy som vi möter upp i gathörn och köper gräs av. Sedan åker vi till mig. Det är jag som bjuder med honom hem och han säger att han älskar svenska tjejer för att de står utanför the dating rules. Jag nickar artigt men tänker att det sista jag vill ge honom är en godnattkyss och därefter åka hem. Jag tänker inte slösa bort min fredagskväll på en bar någon snubbe gillade på sextiotalet utan att få något i utbyte. Han röker sitt gräs i mitt fönster och berättar om hur han inspirerat en dj till en synthslinga i någon refräng. När han har rökt upp klär jag av honom hans kläder och ligger med honom i min soffa. Han säger att han gillar mig sooo much. Jag säger ingenting.

När vi vaknar morgonen efter lämnar han avsiktligt sin skjorta på mitt sovrumsgolv.

Jag säger,

– Glöm inte den där.

Och han skrattar förstulet och svarar,

– Jag lämnar den. Till nästa gång.

Jag tittar på honom, på skjortan, på hans beniga axlar under t-shirten och den där tillgjorda musikproducenthatten. Att han på riktigt tror att jag skulle vara intresserad av honom bara på grund hans manliga existens och excellens. Av hans mansplaining och tonårsskryt.

– Absolut säger jag. Lämna du din skjorta här.

Sedan ringer han mig i tre dagar och jag svarar inte en enda gång och ger bort hans skjorta till en annan snubbe.

 

Translation. My last column in the newspaper Metro.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
146kommentarer
 • Varför skriver du att ni köper gräs? Varför erkänner du brott? Det gör mig så jävla ledsen.

  Pamela Bellafesta 2017-08-28 17:26:32
  Svara
 • oh my god så jävla BOSS. inspiration!

  Emma 2015-12-07 23:54:22
  Svara
 • Åh! Älskade den och slutet så bra!!

  Sandra 2015-12-02 18:44:44
  Svara
 • bästa sandra, jag som ung tjej (21 år på jorden) vill mest skrika ut hur fantastiska dina ord är i mitt huvud och att, var du än skriver så tycker jag minsann att den målgrupp du brinner för passar dig utmärkt då du många gånger, nästintill ”räddar” mig och andra tjejer från våra krångliga omvägar till tankebanor. för jag har länge haft honom på näthinnan, den där (douche-)grabben jag träffade under glittriga stjärnhimlar i februari som lät allt vara på hans, och hans och bara hans villkor och lät alla ord komma från hans mun, inte min och till och med kyssarna, de jag suktade för vara bara på hans villkor. jag har länge tänkt att det är jag som var dum som inte själv TOG PLATS när det kanske snarare är han som var dum som TOG ALL HIMLA PLATS. i universum finns det rum för fler än en men när all ens energi sugs ut av någon som bara pratar om det han är bra på och som inte ens frågar vad jag tycker om att pyssla med i livet blir det där rummet så väldans, väldans litet. att jag kallade honom pangidiot känns inte det minsta ångest längre, nu när jag läst din krönika. och det vill jag tacka dig för. nu känner jag stolt som satte ner min fot åt någon som inte var värd mig. HAN VAR INTE VÄRD MIG. jag förstår det så väl nu. tack. forsätt skriva för oss. fortsätt, fortsätt, fortsätt. <3

  hannah 2015-12-01 04:42:28
  Svara
 • Ärligt:
  Bäst! Bäst! Bäst!
  Tack!

  E 2015-11-27 09:53:41
  Svara
 • Gick in och läste lite av kommentarerna på metro, alltså FAN, kan inte fatta att folk är så dumma i huvudet… Kramar, du äger

  Amanda 2015-11-24 16:52:29
  Svara
 • så bra krönika. vore så fint med en bok som var mer så här. när jag läste din första bok tänkte jag att jag skulle skriva en bok som heter ”det handlar om mig”. som skulle handla om hur jävligt det är att dejta män (ibland). Kärlek är inte alltid så rosa och omtumlande, även om det kan vara det. Kärlek och dejting är ju också det allra tydligaste genusmarkören, att vara feminist och förälska sig i en sexist är en av mitt livs största motsägelse och tragedier. ibland blir jag bara så trött på att bilden av kärleken som någonting som DRABBAR än, jag menar det finns ju en strukturell mening med att vi ska känna så, tror du inte?

  Anna 2015-11-24 16:03:02
  Svara
 • jag tycker det var bland det bästa du skrivit! Satt och fnissade för mig själv på bussen när jag läste:)

  Nelly 2015-11-23 22:01:26
  Svara
 • BAM! fan vad bra! 😀

  Lisa 2015-11-23 21:28:26
  Svara
 • SÅ bra krönika Sandra! Tycker den är helt jävla spot on, fattar inte alls metrokommentarerna?? Fast inte förvånad iofs:( <3<3

  karna 2015-11-23 20:27:25
  Svara
 • den här texten är på nåt vis det ultimata avslutet! älskar den <3

  Svara
 • Tjohej!

  Alltså, jag är förvirrad av den här krönikan och är nog mittemellan Girl Power – WOW-gänget och ”huem, vaa!??”-gänget. Dels så tycker jag att det är så dumt att tänka sig att man uppmuntrar en killes beteende om man har sex med honom, eftersom jag tror att kvinnor och män överlag är rätt lika på det sättet att fina hållbara relationer är att föredra framför ett halvfunktionellt sexliv på enstaka onenightstands (även om denna mening också är påverkad av mina grundåsikter). Jag tror att den här idén om att ”män bara vill ligga” och aldrig ha villa,vovve, volvo – är en lika spridd myt som att kvinnor inte vill ha onenightstands utan bara vill ha förhållanden. Om man märker att man inte får förhållanden eller långvariga vänner utan bara en första nyfikenhet kan man ju börja fundera och ta ansvar själv för att fundera över varför, kanske tillsammans med en terapeut eller så. Samtidigt funderar jag över andra sidan av myntet; om den här killen verkar helt värdelöst ointressant varför spenderar du överhuvudtaget tid med honom? Varför inte bara säga efter en stunds ”konversation”: ”Nu drar jag, känner inte för att sitta här och inte få några frågor kring min person/lighet/jobb/liv/tankar/värderingar/etc. på en dejt” – tänk ifall den här killen var så superintresserad och nervös och kände att han träffade Beijer (om det inte är påhittat som någon skrev) som var cool och världsvan och han bara försökte matcha henne och egentligen var superosäker kring sin person? Alla bara antar för att det är en man som skryter och talar om sig själv och är ego att han är supersäker på sig själv, för det hör till manlighet att vara självsäker. Hade en kvinna pratat på i jättesnabb takt på om bara sig själv hade nog fler funderat på om ”stackaren” var nervös? Samtidigt om en bara vill ligga, varför drar man inte bara iväg honom efter lite snack som man ändå är less på och går in på bartoan eller så? Varför krångla till det med att åka hem och greja på så länge för något som ändå kanske tar mellan 10 minuter till en timme och lika gärna kunde avklarats på en offentlig toalett? Själv tycker jag att en man som öppnar munnen och bara massa skit kommer ut är ointressant, min attraktion till mannen faller platt i och med hans non-existant personlighet. Däremot är jag ödmjuk inför det fact att det inte gäller alla människor (varken män eller kvinnor) som kan tycka att en person är snygg oavsett inre kvalitéer – oavsett vad den säger, gör, handlar, oavsett om det kan lablas ”bad guy” eller ”good guy”. Om jag ser en snygg kille på ett dansgolv tänker jag ”Bingo” börjar han närma säger tänker jag ”ta-chiiing!” och säger han typ världens sämsta raggningsreplik som känns som hans iq, uppfinningsrikedom och tankar är rätt låga/mainstream/intelligensbefriade/värderingslösa och tänker jag typ ”Usch, försvinn!”. Men, jag vet också att det kallas något, att det också kan beskrivas som en fetisch, att man mäste visa intelligens/bra personlighet etc. för att ha kvar attraktionen… Altså skulle man kunna se det som ”normalt” att ligga utan personlighetslikea och det jag tycker som ”abnormalt”. Men, i och med alla sånger på radio, alla filmer, alla böcker som handlar om hur förväntningarna bryts, drömmar faller om intet, känslor inte matchar när man håller på med något slags kk-spel och samlar ligg (alltså på brist på andra ord?). Hur många väninnor har jag inte som man har tröstat för att mannen de låg med utan känslor och de inte delade känslor fick känslor och det blev så jobbigt och allt? Sex har ju massa med feelgoodhormoner och ligger man kan man ju få känslor man inte hade också… Så även om man inte belönar en ”bad guy” så finns de ju de som får känslor efter att ligga och dela intimitet, så att efteråt legitimerar dåligt beteende – även om det är en psykopat som slår och hotar och begränsar. Kanske hör jag till en extra känslig kategori människor? Samtidigt tycker jag att den här krönikan är lite elak. Visst verkar han vara en douche, en riktigt tråkmåns, men, samtidigt så anser jag det elakt att bara ge bort hans skjorta till någon annan och inte vara rak? Varför inte bara avbryta honom och säga: Jag vill bara ligga, av med kläderna? Eller fungerar det inte? Var han för kär för de ordalagen? Och varför ligga med en tråkmåns som dessutom är skitintresserad av en och kommer gråtanatt och dag för att man hade sex men, inget mer?

  AN 2015-11-23 18:14:15
  Svara
 • Jag tänker såhär: är det tjejer som uttrycker sina tankar och åsikter i krönikor som ska flytta på sig för att grottmännen inte kan hålla sin skit för sig själva? Eller borde företagen som står bakom dessa krönikor och allt vad de kan vara stänga av kommentarsfälten så kan de sitta där med sin skit nedtryckt i halsen för att de inte har någon stans att spy ur sig alla dumheter? Vilka är det vi ska censurera egentligen???

  Lena 2015-11-22 20:58:41
  Svara
 • asså åh vad BRA!! Varit med om detta så många gånger. Sist en kille som var med i ett band (coolt tyckte han ju) han pratade om sig själv prick hela tiden. Tillslut sa jag ”är du medveten om att du kan framstå som lite självupptagen när du inte frågar mig något?”

  suck för sånna killar och heja alla som frågar saker tillbaka och inte tror att världen cirkulerar kring dem!

  malin 2015-11-22 18:54:29
  Svara
 • Alltså! Så fantastisk krönika! Skrattade högt och igenkännande åt sista meningen. Klickade mig sedan in på metro och läste kommentarerna… Slutade skratta. Herregud, det här behövs så jävla mycket!!!!!! <3<3<3 ALL kärlek till dig Sandra! Och alla andra underbara tjejer. PUSS

  Frida 2015-11-22 16:55:50
  Svara
 • Förstår inte att folk kan störa sig på det här. Jag vill bara säga att jag gillar ditt sätt att skriva och har följt dig ett tag. Fortsätt!

  Flashback-läsare 2015-11-22 14:11:46
  Svara
 • Underbar krönika! Fler både agera sådär.

  Lillabus 2015-11-22 10:57:39 http://lillabus.devote.se
  Svara
 • Tack för en alldeles utmärkt och rolig krönika. Gillar den skarpt fastän jag är man (kanske bra att lägga till eftersom du tydligen har fått kritik från många manliga läsare). Jag hoppas att du snart hittar en ny plattform för dylika texter. Nu avslutade du i alla fall med en riktig höjdare! Ha de gott

  Perry 2015-11-22 01:26:06
  Svara
 • Du ar sa jakla underbar o grym! Har foljt din blog sen 2006 tror jag o kommenterar aldrig men bara alskade denhar! Empowerment for alla kvinnor dar ute!

  Linnea 2015-11-21 21:11:03
  Svara
 • Hej där! Precis som alla som producerar något vill du kommunicera i de kanaler du tror är bäst (enligt din egen definition av bäst). Helt förståeligt.

  Appropå ”i tider som dessa känns det typ fel att skriva om tonårsångest och feelings i en så viktig nyhetskanal”, kom ihåg att just nu sitter säkert många med samma tvivel om det ämne de skriver om (”i tider som dessa känns det typ fel att skriva om i en så viktig nyhetskanal som ”). Dock kommer många skaka av sig tvivlet och fortsätta ändå. Och medierapporteringen kommer återgå till ”den vanliga blandningen” när flyktingsituationen stabiliserats och det inte skett något attentat i Europa på ett tag… som den alltid gör.

  Abd 2015-11-21 18:49:09
  Svara
 • Älskar den, kunde varit jag på 70- talet….Äntligen har kvinnor börjat ta för sig igen !

  Lena Andersson 2015-11-21 16:20:48
  Svara
 • Omg, denna krönika var sååå bra!!

  Jenny 2015-11-21 16:05:14
  Svara
 • Bästa jag har läst <3

  Susanna 2015-11-21 16:03:01 http://instagram.com/susannayh
  Svara
 • Alltså *applåder*! Cirka bästa krönikan du skrivit, LOVE IT! /känner mig smått i extas

  Cheapo 2015-11-21 15:46:44 http://cheapostarfighter.blogg.se
  Svara
 • Love this. Det är ett avsnitt rakt ur allas liv tror jag. Så bra skrivet

  Sophie 2015-11-21 14:23:21
  Svara
 • Så. Himla. Bra. ”Sedan ringer han mig i tre dagar och jag svarar inte en enda gång och ger bort hans skjorta till en annan snubbe.” Älskar’t <3

  Lo 2015-11-21 14:11:45 https://feministfasoner.wordpress.com
  Svara
 • Hahahah!! Sååå bra krönika! Jag tycker visst att du hade din plats på metro, har uppskattat dina krönikor. Metro är visserligen stor men jag ser den ändå som en tunnelbanetidning -som behöver sin underhållning och korta personliga betraktelser. Klart du ska göra vad du har lust med, önskar bara att fler män utvärderade sina insatser och sin plats lika noggrant som kvinnor har en tendens att göra.. Men, fett av avsluta så storstilat! 🙂

  Matilda 2015-11-21 13:46:59
  Svara
 • Alltså. Det är verkligen märkligt och stört att folk kommenterar att Sandra inte borde ha legat med killen för att hon ”uppmuntrar” hans beteende.
  Att hon ska uppfostra en vuxen människa som om hon var någon slags mamma.

  Alex 2015-11-21 13:42:25
  Svara
 • BRA SANDRA! fan vad bra!

  Nanó 2015-11-21 13:02:55 http://nano.ratata.fi
  Svara
 • Mycket bra

  Evelina 2015-11-21 13:02:03
  Svara
 • Fantastisk krönika, helt underbar! bland de bästa jag läst, bara SMACK on!
  And she left with a bang, kanon!! grymt Sandra!

  kan för mitt liv inte fatta hur folk ba ”men om du inte gillade honom varför låg du då?”
  Som om alla miljarder snubbar blir frågade det, när de går hem med en het brud som de själva beskriver som korkade. INGEN frågar ”men om hon var korkad varför gick du hem med henne då?”

  Ohh älskar denna krönika!!!! <33333

  Kat 2015-11-21 11:25:30
  Svara
 • Hej! Jag tycker det är toppen att uppmärksamma att kvinnor/tjejer ska få uttrycka sin sexualitet på samma självklara sätt som män/pojkar alltid fått göra. Att tjejer visst ska få ligga runt.
  Men jag tycker det är så synd att uppmuntra detta beteende, att ligga med någon man inte vill ligga med och att inte säga ”sorry snubben, men jag är inte intresserad av att ha dig i mitt hem och minst intresserad av att ligga med dig”. Och att inte svara när en ringer..
  Så många gånger jag varit på en dejt som jag tycker går bra, har sex med killen, och sen dagen efter haft fjärilar i magen, för att sedan aldrig mer höra av killen. Så många kvällar jag suttit och längtat efter ett sms och fått en förklaring till varför?
  Jag vill uppmuntra det ärliga. Att svara i telefonen och säga ”vi hade kul inatt men jag är inte intresserad av att ses något mer”.
  Jag vet inte, nu babblar jag kanske mest.
  Massor med kramar och tummar upp för att du väljer att följa ditt hjärta!

  Linn 2015-11-21 11:12:33
  Svara
 • ÄLSKAR detta.

  Sara 2015-11-21 11:05:47
  Svara
 • Läser man snubbars/äldre generationens kommentarer om krönikan på metro och flashback ser det helt annorlunda ut än vad det gör här. Det blir så lätt att ta avstånd från deras ofattbara syn på kvinnor och hur världen fungerar när de direkt börjar diskutera etnicitet på killen du låg med.
  Jag blir mörkrädd men samtidigt blir jag glad att du lyfter debatten om tjejer verkligen får göra vad de vill; något som en del verkar tro är självklart.
  Vill avsluta med att säga att du är grym, liksom dina läsare som håller med och peppar för ett bättre och mer jämlikt samhälle.

  Sandra 2015-11-21 09:52:43
  Svara
 • Jag tycker att fler kvinnor borde göra som du, att göra det som män har gjorde i all evighet. Prata om sin sexualitet. Det är viktigt att kvinnor kan uttrycka sin sexualitet öppet utan att dömas för att vara lösaktig eller kallas för en ‘kåt hora’ medan en man är en hjälte för att han har haft sex med fler än en kvinna på samma dag. Sexualitet är naturligt för ALLA, män och kvinnor. Män OCH kvinnor kan vilja ha säkert sex utan känslor inblandade. Män OCH kvinnor kan känna sig ensam ibland och vill ha närhet även om det är en stund med nån man knappt känner. Nu är det vår tur att prata HÖGT och STOLT om det.

  Leena 2015-11-21 03:10:37
  Svara
  • Svar på Leenas kommentar.

   Det vet finns en annan sida av det myntet där tjejer gärna suktar efter killar som många andra vill ha och ratar en man som är oskuld/sexuellt oerfaren – i synnerhet när det kommer till sex. Men då är ”jämställdhet” helt plötsligt inte lika intressant längre när man själv ska behöva göra avkall på fördelar.

   Farbror Einar 2015-11-21 19:02:54
   Svara
 • Denna krönika fick mig att skratta högt <3 kram!

  Kristin 2015-11-21 01:44:00
  Svara
 • Sandra, av allt jag har läst av dig så tycker jag om den här texten bäst. Den gick rakt in i hjärtat. Så. Jävla. Bra. Din röst är jävla bra och jag är glad att den blir hörd.

  Olga 2015-11-21 01:35:37
  Svara
 • Kan relatera till detta så himla mycket, är inne i en träffa-många-killar-och-tycka-alla-är-tråkiga-fas just nu och så många är exakt såhär och jag känner mig sån som du beskriver. har verkligen tyckt mycket om dina krönikor, hoppas du fortsätter med dem någon annanstans snart

  Viola 2015-11-21 01:14:14 http://ursaktaminsvenska.blogspot.se
  Svara
 • Heja dig!

  Johanna 2015-11-21 00:02:51
  Svara
 • HAHAHA precis så!!! Been there….
  du är BÄST Sandra! <3

  Marlene 2015-11-20 23:55:41
  Svara
 • asså hur bra är denna?! du är grym och fick gåshud av slutet. så jäkla mycket kraft jag fick av detta! du är grym!!

  kristina 2015-11-20 23:09:14
  Svara
 • Så. Jävla. Bra.

  Kahleesi 2015-11-20 22:55:16
  Svara
 • Jävla murklor på Metros kommentarer. Vi vet här att du behövs, men kanske det är på en annan plattform i så fall.

  E 2015-11-20 22:30:54
  Svara
 • Älskar att detta är din sista krönika om det är så att massa män varit tillrättavisande och hotfulla! Så jäkla bra skrivet och massa power. Så jävla bra Sandra, verkligen < 3 < 3 < 3 love you

  Fröken Cocco Sohl 2015-11-20 22:25:00 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Asså gud vilken igenkänning! Har varit på för många mansplaining dejter… Som vill ha ett jämställt samhälle – men inte om det innebär att dela spotlighten. Lol på dessa snubbar är allt jag har att säga.

  Emilia 2015-11-20 21:56:43
  Svara
 • Du raderar alltså inlägg som inte passar dig, där ser man. Var det avsaknaden av en sådan funktion som fick dig att lämna Metro?

  Farbror Einar 2015-11-20 21:24:06
  Svara
  • Svar på Farbror Einars kommentar.

   Men det finns ju en kommentar av dig högre upp. Är det den du menar? Det kan nog ta en bra stund innan kommentaren man skriver publiceras om jag minns rätt.

   Perry 2015-11-22 00:52:59
   Svara
 • Alltså denna krönika får mig att skratta av: rätt åt dig jävla töntkille!! Så bra skrivet! Älskar sånt!

  Klara 2015-11-20 21:19:56
  Svara
 • Vet du vad? Jag tror att du attraherades av just de egenskaperna du beklagar dig över och nu försöker bota dina egna komplex genom att intellektualisera det hela och framställa det som om du gjorde något slags statement. Det är väl så det blir när ideologi och handling inte går hand-i-hand och den där andra krönikan du skrev om dina yngre år där du suktade efter våldsamma killar är väl också exempel på detsamma.

  Så skyll du ifrån dig Breijer till ditt hjärtas belåtenhet för det tjusiga med Feminismen är just att man som kvinna aldrig förväntas ta ansvar för någonting 🙂

  Farbror Einar 2015-11-20 20:52:29
  Svara
  • Svar på Farbror Einars kommentar.

   Vet du vad? Jag tror att du är en bitter man som tycker att det är jobbigt att kvinnor väljer bort dig på grund av att du inte tilltalar dem. Hade du reagerat likadant om en man skrivit den här krönikan? Skrivit en lika otrevlig kommentar?

   K 2015-11-21 01:19:14
   Svara
 • såg att det finns en tråd dig och krönikan på flashback…

  M 2015-11-20 20:45:25
  Svara
 • Gud, jag blir alldeles käpp av att läsa kommentarerna på Metro. JAG mår dåligt av dem, så jag kan knappt tänka mig hur du känner. Jag tycker de verkar som en ypperlig idé att lämna den krönikeplattformen.

  Och ibland bara orkar jag inte med folk. Folk! Seriöst?

  Kram!

  Charlotte 2015-11-20 20:40:48
  Svara
 • Men vilka kommentarer du får av endel män! Det sorgliga är nog att endel inte är ironiska eller skämtar…

  Madeleine 2015-11-20 20:14:21
  Svara
 • Så bra.

  Tamina 2015-11-20 19:46:45
  Svara
 • YES! PRECIS SÅ!

  Människa 2015-11-20 19:44:32
  Svara
 • Haha, så himla on point. Det sorgliga är att män som runkar till idén av sin egen existens är så himla vanliga. Män som tror att det är attraktivt att berätta om hur fantastiska de är, och som inte känner till basregeln i att få någon att tycka om en: var intresserad av den andra personen. Även sorgligt att folk (i kommentarstråden på Metro) inte förstår vad sexism betyder.

  Amanda 2015-11-20 19:13:39
  Svara
 • LOVE IT!

  Sandra 2015-11-20 19:05:20
  Svara
 • Bästa krönikan Sandra! Du slutade verkligen på topp som krönikör på metro! Utan att sätta press måste jag ändå säga att jag längtar tills du postar din nästa krönika. Ha en fin helg!

  Anna 2015-11-20 18:46:02
  Svara
 • Heja heja!

  Melissa 2015-11-20 18:32:59
  Svara
 • ÄLSKADE denna krönika! Du är bäst! Mycket kärlek!

  Linda 2015-11-20 18:31:12
  Svara
 • Jag begriper verkligen inte, var träffar du alla dessa skitstövlar till karlar egentligen? Har liksom du dejtat ganska friskt i mina dar och känner inte alls igen mig i dina återkommande beskrivningar av killar som bara sätter sig själv i första rummet, men tyvärr är det den här bilden jag som läsare får av den sortens klientel du dras till att en stor majoritet av dem inte förtjänar dig men att du ändå väljer att ha med dem att göra (om än att du sedan valde bort just honom under de efterföljande dagarna).

  Mot bakgrund av att du är uttalad feminist förmodar jag att du söker dig till likasinnade dito, men dessa ungtuppar (min tolkning) kan ju knappast ge dig något tillfredsställande sex oavsett din vilja att ta för dig och strunta i de föreställningar som normalt råder för kvinnan i en sån här situation? Om han mot förmodan var orgasmkungen nummer ett, vilket jag inte får intrycket av utifrån hur du målar upp honom och mot hänsyn till hans närmast narcissistiska personlighet, skulle jag nog själv inte erbjuda en sån loser till kille skönt sex överhuvudtaget – oberoende om jag själv skulle få ut någonting av det. Det är i allra högsta grad att uppmuntra ett dåligt beteende, ungefär som fenomenet med att fejka orgasm.

  Många ryggar kanske lite tillbaka då jag beskriver mitt drygt 10 år långa fantastiska sexliv med olika äldre erfarna gentlemän (som dock sällan överensstämmer med era feministiska beskrivningar genom att de betalat båda drinkar och middagar och uppvaktat mig med det ena och andra och låtit mig prata till punkt ”prick varenda gång” men som sagt ofta är avsevärt mycket äldre än jag), fast frågan är om verkligen dessa hipsters beniga killar du går i lag med och ofta beskrivs som snygga är värda dig och din tid bara för att de passar in i den övriga mallen när det kommer till dekadensen i att hantera en cigarett på ett sensuellt sätt, besitta musikkunskaper från ”rätt” årtionden etc.

  Jag och du tillhör samma generation och jag träffade en del stolpskott under min tidiga ungdom men med mitt nuvarande register skulle jag aldrig underkasta mig på det viset du gjorde med den här killen. Hoppas han åtminstone var ”bra i sängen” och kunde tillfredsställa dig den vägen, men framöver råder jag dig till att bli lite mer selektiv i ditt dejtande (vet att du har Magnus idag och honom kan jag varken säga bu eller bä om då jag inte känner pojken) så inget ont om just honom.

  Blir ledsen av att läsa sånt här även om jag bevisligen missförstått poängen eftersom dina övriga kommentatorer verkar fullkomligt hylla detta beteende till skyarna. I min värld låter det dock som att du gav dig i kast med en snubbe som överhuvudtaget inte såg till dig och dina behov men trots det valde att ligga med honom för att han var ”snygg”?! Jag kan för allt i världen inte förstå hur en ytlig egenskap kan vinna över inre kvalitéter såsom respekt, lyhördhet och förmågan att för en stund åsidosätta sig själv i förmån för en annan människa.

  Jag säger inte att du har en skyldighet att i egenskap av kvinna göra om honom – verkligen inte! Hade bara önskat att fler kvinnor inte tillät dem få så stort utrymme överhuvudtaget… Det riskerar bara att ytterligare spä på deras redan väldigt egosinnade självbild.

  Förlåt om för jättelång kommentar.

  Karin 2015-11-20 18:27:50
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Gud vad jag får vibben av att det inte alls är en ”Karin” utan snarare en ”Karl” som skrivit den här kommentaren. Oavsett vad tycker jag du som många gör misstaget; att ha sex med den här killen= belöna honom, stärka honom i sitt beteende vilket är en helt vidriiig hållning. Som sex är någon fin present man uppoffrar sig till och inte får ut något själv av. Som att ge ett barn en kaka när den gjort något bra. Och ja, kvinnor ligger faktiskt med män bara för att man tycker att dom är snygga , hör och häpna! Helt galet jag vet, inte som att killar uttrycker detta varje dag i hela ens jordliga liv. Det är så mycket som är äckligt och skuldbeläggande i din kommentar så jag orkar faktiskt inte.

   Agnes 2015-11-20 19:23:40
   Svara
   • Svar på Agness kommentar.

    Ja, jag skulle nästan se det som en belöning i det här fallet, att uppmuntra ett dåligt beteende, och som jag skrev, _oberoende av_ huruvida killen i fråga hade något sexuellt att erbjuda eller inte. (Jag antyder nog visserligen att han inte hade särskilt mycket att erbjuda heller sexuellt, men det var just ett antagande för veta kan jag ju omöjligt göra!)

    Att många kvinnor går igång på bad guys är väl tyvärr inget nytt fenomen, men det försvårar för de verkligt goda killarna (jag har en manlig vän som har oerhört svårt att träffa någon kvinna enkom på grund av hur han ser ut, och skulle han läsa Sandras krönika hade nog inte heller han förstått poängen i hennes agerande). Han har ett hjärta av guld men inte tillnärmelsevis de yttre attribut som många tjejer söker.

    Instinktivt borde väl vi kvinnor undvika den typen av män som framgår av Sandras krönika och istället söka oss till de schysta exemplaren? Man kan faktiskt ha bra sex med en snygg OCH vettig kille utan att ödsla tid på att nöja sig med hälften…

    Vad sänder det ut för signaler, att en man kan få uppträda hur som helst och ändå ”få ligga” (i brist på bättre ordval)? Jag kan omöjligt se det som en känga eftersom den för mig är helt missriktad, snarare hade jag velat se att hon avvisade honom på något fyndigt sätt enbart för att markera att dessa skitstövlar inte ska få uppträda hur som helst och sedan förvänta sig att ett oemotståndliga yttre kompenserar för ett självupptagna inre.

    Sedan kan jag inte låta bli att tycka att sex som maktmedel för att ”bevisa något” är fel oavsett om det är en man eller kvinna det handlar om. Inte upp till mig att förstå, men hur är det möjligt att ens känna attraktion för en sådan människa?

    /Kvinna i allra högsta grad, åtminstone sist jag såg mig i spegeln 🙂

    Karin 2015-11-20 20:16:29
    Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Sjukt elak kommentar. Fundera över om du hade sagt så till en person irl

   Sofia 2015-11-20 18:53:25
   Svara
 • Det var en fantastisk krönika. Sluta aldrig skriva krönikor!

  Katja 2015-11-20 17:26:03 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • DENNA krönikan ägde fan!

  Hann 2015-11-20 16:47:19
  Svara
 • Alltså! Fy FAN, vad arg jag blir när jag läser de idiotiska kommentarerna på Metro. Mer än hälften verkar ju inte ens ha fattat vad den handlar om. Snälla fina du, ta inte åt dig. Du är briljant. Puss

  Daniela 2015-11-20 16:22:25
  Svara
 • Jag är 53 och väntade alltid på dina krönikor. Läste dem sedan med stor behållning.
  Synd att du slutar tycker jag.
  Som min mamma som är snart 90 brukar säga. ”- Vi har alla åldrar kvar i oss, alltid.”
  Lycka till med resten!
  Hälsn. Marie G

  Marie Gladh 2015-11-20 16:18:31 http://www.hemmasittare.se
  Svara
 • du var min favoritkrönikör på metro, så du vet. men förstår, palla vara kvar på en plats som får dig att må dåligt. kram

  Alicia 2015-11-20 15:48:55
  Svara
 • Något av det bästa du har skrivit! <3

  Tartdeco 2015-11-20 15:47:14
  Svara
 • SÅÅ bra känner att min ångest över en kille jag låg med i förrgår försvann. Det var ju precis detta som hände, men kände mig taskig sen då jag bara ville att han skulle gå på morgonen?? Ska sluta med det nu. tjejer e bäst.

  magda 2015-11-20 15:40:36
  Svara
 • Du är ett geni! Narcissistiska dudes kan gå och gömma sig.

  Elin 2015-11-20 15:25:26
  Svara
 • Åh önskar att jag inte vad så bakis just nu så att jag kunde formulera den här kommentaren ordentligt… Det som är så fantastiskt med den här krönikan är hur du gör kvinnan (dig själv) till ett subjekt som ligger för liggandes skull. Du krossar idén om att ligget skulle vara någonsorts belöning till snubben ”du var snäll och gullig som pris får du ligga” För den idén är ju så jävla wierd! Att man skulle utstå störig snubbe och sen skicka hem honom ”du var självupptagen, som straff får du inte tillträde till min kropp, priset” Kvinnan är inget pris, ingen belöning. Sex är sex. hoppas att min poäng kom fram nu trots bultande huvud. Är så jävla glad för att du ge börjat ta upp den kvinnliga sexualiteten mer och mer. Puss!

  Ella 2015-11-20 14:53:08
  Svara
 • Du är så så duktig på det där med att skriva. Kram.

  Saga 2015-11-20 14:33:25 http://www.sagalinea.forme.se
  Svara
 • Fantastisk 😀 Av og til vil man bare ha sex, så enkelt er det.

  mari 2015-11-20 14:21:53
  Svara
 • Tack för en fin krönika. Du skriver jättebra, men jag skulle förstås oxå vilja veta vem stolpskottet är.

  Lotta Blosse 2015-11-20 14:19:22
  Svara
 • Haha älskar den<3333
  Snubbar alltså. Man blir aldrig trött på att höra om asbra bruds som råkar ut för dem haha

  Emma 2015-11-20 14:11:36
  Svara
 • Tja Sandra! Fyfan vad härlig stil du har i den här krönikan. Gillar allt du skriver men här märks det att du är lite less, lite irriterad på de där jävla männen. Och jag älskar det såklart.

  Go Sandra! Gärna mer av det här!!

  Hanna 2015-11-20 14:11:06
  Svara
 • jag tycker också att det är synd att slutar, hoppas du börjar skriva krönikor igen på en annan tidning. Tycker att tonårsångest alltid är viktigt att ta upp, trots att världen är i kaos!

  Men över till dagens krönika: Jag fattar inte poängen? Har jag missat något alla andra snappat upp? För vad jag hör är att världens största egocentrerade asshole får ligga med tjejen i slutändan, och hon förklarar aldrig för honom att han är just det, vilket bara lär spä på hans redan monumentala ego????

  Edie 2015-11-20 14:04:48
  Svara
  • Svar på Edies kommentar.

   Fast det är ju exakt det den INTE handlar om. Han FÅR inte ligga, tjejen VILL. Trots att han är en douche, men hon har ju suttit och lyssnat på hans skit, men han är väl snygg och nån belöning ska väl hon få? Sen kan man väl bara hoppas att han fick sig en törn när hon inte svarar sen, men egentligen ska inte vem som får/inte får ligga vara en fingervisning om något förutom personernas lust i stunden…

   kissie 2015-11-20 15:31:49
   Svara
 • Hahaha, så bra krönika. Du är ett proffs Sandra.

  Ronja 2015-11-20 13:56:40
  Svara
 • äääääääälskar den här krönikan. men ah, jag fattar att du sa upp dig från det. alla de där männen som skrivit hotfullt har till och med fått mig att må dåligt. vill ju att den här peppiga relationen som du har till de som läser det du skriver ska hålla sig glad, positiv och ‘fuck it, vi tar över världen’-aktig. 😀

  linda 2015-11-20 13:51:55
  Svara
 • Hahaha bästa jag läst på länge, du är grym! ❤

  Sara 2015-11-20 13:48:23
  Svara
 • SÅ BRA håll-käften-nu-drar-jag-krönika!

  Johanna 2015-11-20 13:39:28
  Svara
 • Haha, så bra och rolig krönika! Heja dig för att våga lämna och göra det som känns bra i magen, också.

  Hanna 2015-11-20 13:08:13 http://helh.blogspot.se
  Svara
 • Men åh, det är ju just därför jag älskar krönikor i tidningar, för att få läsa något annorlunda från resten av tidningen.

  Läste kommentarerna nu på Metro, vad är det som driver folk att skriva elaka saker på nätet? Förstår de inte att det läses av andra?
  Har tänkt på det så himla många gånger i ditt bloggkommentarsfält, att folk ska kritisera på ett otrevligt sätt. Jag håller inte med om allt du skriver och vi har olika politiska åsikter, det är ju en del av varför jag läser. Vill jag läsa en blogg där jag håller med om allt så får jag starta en egen och inte läsa nåt annat. Hur kul är det egentligen?

  Som i ditt inlägg för några dagar sedan på kycklingreceptet, (såg huuuur gott ut som helst förövrigt!). Jag själv äter bara fågel och fisk, vilket gör att min köttkonsumtion ör ganska liten. Kommentarer jag fått om det från veganer är att jag likagärna kunnat äta kött varje dag? Eh, nej? Ett bättre svar, som jag tror fått fler att äta mindre kött är något i stil med ”åh, vad bra med minskad konsumtion, mitt bästa tips som komplement för fågel är….”

  Sedan tror jag också att det oftast är de som skriver elaka saker som skrivs och hörs. Om man håller med tenderar man ju att inte skriva något?

  Tack för en grym blogg!

  K 2015-11-20 12:49:47
  Svara
 • Den här kommentaren tar hela jävla prispallen för nedlåtande ton. Det är en välskriven krönika och efterföljande kommentarer som denna och även på Metro ramar bara in vikten av att förflytta fokus från hur kvinnor förväntas ta ansvar för mäns ignoranta beteende till det som borde vara den egentliga problemformuleringen: Beteendet i sig.

  S 2015-11-20 12:47:23
  Svara
 • Hahaha älskar den! Och älskar kommentarerna här.

  xyz 2015-11-20 12:42:42
  Svara
 • FUCKING YES!!! TUSEN APPLÅDER!!! HIGH FIVE!!! snacka om att lämna metro med stil!!!

  (och givetvis är hela metros kommentarsfält fyllt av idioti. fuck them all, du är grym.)

  julia 2015-11-20 12:22:42 http://ohhboy.blogg.se
  Svara
 • Hahaha, fyFAN va bra! Känner igen det där så mycket, varför saknar så många killar grundläggande social skills? Undrar hur det känns, att det är rimligt att BARA prata om sig själv?

  ebba 2015-11-20 12:21:29 http://sk8erdino.blogspot.se
  Svara
 • Genial krönika. Helt fantastisk. Läser också kommentarerna på
  Metro och det slår mig hur polariserad vår värld är. Som någon annan skrev, man vill gå in för försvara, gå in och förklara, men det är faktiskt inte vårt ansvar att andra ska förstå. Vi i det här kommentarsfältet förstår, och det är vi som är din målgrupp. Tyvärr BORDE ju även andra än din målgrupp ta till sig och FÖRSTÅ budskapet, men tyvärr är inte så fallet. Väljer att se detta som en pepptext till oss som förstår och inte ett lektionstillfälle för de utomstående. DU ÄR BÄST, keep on rockin!

  Bellatrix 2015-11-20 12:15:24
  Svara
 • Bästa du!!!!! Dina krönikor har varit underbara!

  Jasmine 2015-11-20 12:13:59
  Svara
 • Älskar krönikan! Så snyggt skriven och med en tänkvärd poäng. Förstår att du ville sluta på Metro. Hoppas dock inte att detta inte innebär att vi inte får läsa denna typ av texter? För jag älskar dem verkligen typ mer än din blogg i övrigt som jag också älskar! Kan du inte publicera krönikor på creative kanske? Om du har feeling för att skriva dem såklart.

  Till de som tycker detta är svinigt beteende, whatever det är konst! Ni vet inte ens om det hänt, det är till för att väcka känslor/väcka tankar/existera.

  Men jo till viss del håller jag med, om vi diskuterar att ligga med någon man inte är kär i – och som uppenbart har känslor för en själv. I en perfekt värld finns inga spel, man kan vara ärlig med vilka avsikter man har. Det är okej att bli hysteriskt kär på en första dejt, och det är okej att vilja avverka nya män med perfekta kindben på löpande band. Det är också okej att bara inte veta vad man vill. Och man kan vara ärlig med det.

  Nu ser det ju tyvärr inte ut så, utan det utgås från att tjejer bara vill ligga när de är <3 in love <3 och att de aldrig vill ha något casual med någon som är dryg men jäkligt het. Tycker denna krönikan är fantastisk i att sprida budskapet att tjejer ibland bara vill ligga.

  Sen är det inte någonsin någon kvinnas uppgift att uppfostra en man och visa att douchig personlighet = inget sex. Kvinnor ska ha sex för sin egen skull, för att de vill. Sex är inte en belöning för "duktiga män".

  Ida 2015-11-20 11:51:52
  Svara
 • SÅ bra, älskade den! För den som undrar hur man kan ligga med någon man inte tycker om så går det alldeles utmärkt om personen i fråga exempelvis är attraktiv eller en är kåt osv. Det är anledning nog att ligga med någon ibland 🙂

  B 2015-11-20 11:47:46
  Svara
 • Så himla synd, för dina krönikor är ju så himla bra! Särskilt denna dessutom.

  Maja 2015-11-20 11:44:22 http://majologi.blogg.se
  Svara
 • jaaaaaaa!

  dina 2015-11-20 11:40:30 http://www.foreverrryoung.blogspot.com
  Svara
 • Synd att du slutar – håller med om att det är en viktig nyhetskanal men det finns också plats för annat. Men skönt att slippa kommentarerna! Imploderade typ när jag läste dem. Älskade krönikan och känner igen mig. Fortsätt vara du. Kram!

  Emma 2015-11-20 11:39:37
  Svara
 • Jag brukar inte kommentera men nu måste jag! Det här är den bästa jävla texten jag någonsin har läst! Så många gånger jag har upplevt det här, fast på Malmös gator. Hatar killar! (Jag hittade ändå en fin som jag gifte mig med..). Shit Sandra, alla måste läsa den här krönikan!!!!!!

  Pauline 2015-11-20 11:39:10
  Svara
 • Sandra. FY…

  FAN VA BRA.

  Julia 2015-11-20 11:31:42
  Svara
 • Alltså, boo-yah!! Så JÄVLA bra Sandra! Out with a bang, bara! Alla kränkta små män i Metros kommentarsfält kommer sätta fredagsfikan i halsen 🙂

  Amanda 2015-11-20 11:29:03
  Svara
 • Måste tillägga att jag bara älskar hur din sista krönika är en fet jävla spark mellan patriarkatets ben. You go girl.

  Sofia 2015-11-20 11:23:37
  Svara
 • Så bra!! Läste den i mobilen i sängen imorse medan jag höll på att vakna och det kändes som en riktigt bra start på dagen. Bra pepp!!

  Haha, gud vilken dåligt formulerad kommentar.. Men vill bara APPLÅDERA DIG!! <3

  Sofia 2015-11-20 11:14:13
  Svara
 • Haha, älskar den här krönikan! Bara kör stenhårt!

  Anna 2015-11-20 10:58:35
  Svara
 • Så jävla bra! Och blir så trött på dem som tycker att det är kvinnors uppgift att uppfostra män, och att kvinnor måste vara sådana perfekta förebilder. Jag är inne i en period där jag raggar upp någon snygg kille som läser humaniora, ligger med honom hemma hos han och drar när han vill mysa (de tror att det är det jag har väntat på hela natten – eh nej jag vill bara komma?) Mycket skönare att vakna hemma och slippa knö i en 90-säng med snuskiga lakan.

  linnea 2015-11-20 10:49:13
  Svara
 • mkt bra krönika.

  puss <3

  Elin 2015-11-20 10:46:53
  Svara
 • Haha BAM! Älskart! Jag fattar att du inte pallar Metro, men politiskt och demokratiskt är det fruktansvärt att männen får makten att tysta. Varför ska bara manliga områden ha plats i ”vanlig” press och ”kvinnliga” (känslor etc) vara begränsade till att bara få existera på speciella ”tjejforum”? Det är en jävla skam att kvinnor som tar plats tystas av påhopp och oförstånd från män. Just precis den här krönikan visar så bra varför det personliga är politisk. Du beskriver ett scenario som, om könen varit omvända, inte ens blivit omnämnt, det är norm och vardag och en icke-grej. Det är ”så män är” naturligt. Nu när du är kvinna och gör samma sak, får det en enorm politisk sprängkraft. Därför önskar jag att du, eller någon annan som du, kunde vara kvar på Metro. För detta, högst politiska, budskap behandlar kärnan i hur vårt samhälle fungerar och det bör finnas på en plattform som når exakt alla. Det är normbrytande och uppmärksammar oss på skevheten i samhället och det är så vi kan förändra det. MEN med detta sagt, vill jag förtydliga att jag verkligen förstår att du inte orkar. Du gör redan jättemycket i den här frågan och ska absolut inte göra mer än vad som känns bra! Menar bara att faktumet att du inte orkar blir ytterligare ett bevis på varför kampen behövs 🙂

  Karin 2015-11-20 10:37:55
  Svara
 • Åh så bra krönika Sandra!! Älskar den. Kollade kommentarerna nu på Metro och det är bara män, män och män som inte fattar och ska kommentera nedsättande grejer. Vill bara försvara dig i kommentarerna, men samtidigt så är det kanske ingen idé. De brukar ofta vara troll som inte går att diskutera med, tyvärr. Men keep up the good work! <3 <3

  Erika 2015-11-20 10:30:40
  Svara
 • YES! är min känsla efter att ha läst denna krönika, så sabla nice!

  Nova 2015-11-20 10:25:59
  Svara
 • HAHAHHAHA Omg bästa någonsin!! Typ gråter sv skratt och att du är en så förjäkla bra kvinna!!

  Alexandra 2015-11-20 10:21:25
  Svara
 • Också sån där urgammal läsare som nästan aldrig kommenterar. Så himla tråkigt att höra att snubbar måste höra av sig och vara vidriga för att en krönika inte handlar om dem. Starkt och fint av dig att säga upp dig! Låter som att du hjorde helt rätt.
  Och till alla som tycker att det är fel att ligga med en snubbe som man inte gillar som person: lägg ned slutshamingen.

  Sofia 2015-11-20 10:15:32
  Svara
 • Helt rätt!

  Blir så irriterad på alla som skriver ”varför låg du med honom om du inte gillade honom?”. Att ligga med någon som är snygg men som man inte är intresserad av kan ju verkligen vara supergött! Man kan ge sig hän eftersom man skiter i om killen kommer vilja ses igen eller inte.

  Grym fredagsläsning, tack!

  Lisa 2015-11-20 10:07:14
  Svara
 • Yes! Sån jäkla befriande text. Och så skönt att läsa när man precis insett att killen man trånat efter är en douche som inte förtjänar mig. Tack puss och trevlig helg!!

  Anna 2015-11-20 09:59:19
  Svara
 • Jag vet ärligt talat inte varför du ens låg med honom när du inte tyckte om honom över huvud taget.

  L 2015-11-20 09:46:32
  Svara
 • Skönt för dig att du bestämt dig för att säga upp dig där! Har läst dina krönikor på Metro och sett vissa av de oschyssta kommentarer du fått. Men vet du, trollen frodas fan i de flesta kommentarsfälten där. Särskilt under kvinnliga krönikörers krönikor (särskilt män som skriver kommentarerna… :)). Därför tycker jag att det var kul att du avslutade med den här krönikan, gubbarna kommer att kissa på sig!

  Trevlig helg och tack för en krönika som beskriver ett sjukt välbekant fenomen (kultursnubbarna som anser att deras navelludd är så högintressant att det borde glasas in och ställas ut på typ Nationalmuseum).

  M 2015-11-20 09:46:28
  Svara
 • Jag är glad att det var du som tog beslutet, trodde först Metro sagt upp dig av ovanstående anledningar. Kändes inte som det var rätt forum för dina krönikor, med tanke på att de är så oerhört personliga. Vi som följer din blogg är ju vana men en massa osäkra dudes fattar väl förmodligen inte grejen.

  Linda 2015-11-20 09:13:39
  Svara
 • du är så himla bäst sandra!!! glöm aldrig det

  emelie 2015-11-20 09:11:51 http://nouw.com/exhalence
  Svara
 • Helt JÄTTEBRA krönika, haha! Ha en kul helg!

  S 2015-11-20 09:00:42
  Svara
 • Jeg synes også denne krøniken var veldig bra skrevet og synes du har fått til en god beskrivelse av den typen menn. Likevel, er jeg også delvis enig med en kommentar over; hadde det ikke vært bedre å la han være igjen på baren? Hva var vitsen med å ta et så dårlig manneeksemplar hjem for å ha sex med?

  Karina 2015-11-20 08:59:08
  Svara
 • Alltså!! Kommenterar verkligen aldrig trots att jag följt din blogg i säkert sex år (kanske lite märkligt nu när jag tänker på det iofs). MEN ALLTSÅ!! Bo-ya! Älskar detta Sandra, fy fasen vad du äger. Och son singel sen drygt ett år måste jag också bekräfta att yes, det är så här de ska tas. Absolut BÄSTA grejen med singellivet mvh fd förhållandetjej nr 1. Massa kärlek till dig för detta<3<3<3

  Rebecca 2015-11-20 08:41:40
  Svara
 • BAAM! Hahah älskar! Så bra!

  Camilla 2015-11-20 08:39:48
  Svara
 • Hej Sandra
  Det är fredag och det är tråkigt väder men vem bryr sig .. Fredag!
  Sitter i bussen på väg till jobbet och läser en massa tråkigheter och elände om allt möjligt i Metro.
  Sen kom till din kolumn .. Yes äntligen en avslappnade artikel !
  Början var jätte bra .. När läste färdigt tänkte ” Och?!!! ” .. 2 träffas i en bar som bl.a. The Great Bob Dykans favorit bar ( Note: du som är författare bäst att googla B.D .. Inte bara en snubbe fr 60-talet!).
  Hur som helst fortfarande förstår inte att du valde den löjliga artikeln som din Sista insats på Metro och de publicerade den :))))
  Och du satt och lyssnade sen köpte ni droger ( jaaaa grass är drog!) och har haft sex och du ville aldrig träffa honom och hans skjorta fick en annan snubbe ?!!!
  Och du vill ha unga som målgrupp ?:)
  Du skulle lämna din halv öl och killen redan i baren och försvinna och njuta av din fredag !
  Haaaaah ! Snyggt !
  Sorry din artikel är som en 15 -årig osäker flickas dagbok… Låtsas vara tuff och ha sex och dumpa killen!
  Smart väldigt smart!
  Lycka till och hoppas du får en bra fredag … What ever ” bra” är för dig!
  Hope

  Hope 2015-11-20 08:32:43
  Svara
  • Svar på Hopes kommentar.

   Den här kommentaren tar hela jävla prispallen för nedlåtande ton. Det är en välskriven krönika och efterföljande kommentarer som denna och även på Metro ramar bara in vikten av att förflytta fokus från hur kvinnor förväntas ta ansvar för mäns ignoranta beteende till det som borde vara den egentliga problemformuleringen: Beteendet i sig.

   S 2015-11-20 12:39:25
   Svara
  • Svar på Hopes kommentar.

   Vad är din poäng med denna kommentaren? Kände du ett så starkt behov av att klanka ner på någon för att du inte personligen hade agerat likadant? Fan, blir så less på sånt här. Det är Sandras blogg och majoriteten av oss älskar den just för att hon skriver så ärligt och inte behöver vara perfekta pk-bruden i alla lägen. Om du inte gillar det, så håll det för dig själv.

   G 2015-11-20 11:28:48
   Svara
  • Svar på Hopes kommentar.

   Alltså Hope du har helt missuppfattat poängen…. Och om du tror att Sandra inte vet vem B.D är så har du fel. Lägg av att sprida massa elakheter här!

   Alexandra 2015-11-20 10:28:50
   Svara
  • Svar på Hopes kommentar.

   Hehehe.. Om hennes krönika uppfattas som skriven av en 15-åring så uppfattas ditt svar som skrivet av en 12-åring som är så rädd så rädd att den inte ska kunna vara ”rätt” när den en gång också får bli 15, så den klankar ner på allt omkring sig, allt som den känner sig hotad av, trots att osäkerheten egentligen kommer inifrån.. Inte lite bully-feeling över din kommentar alltså.. Läs den en gång till, vänd och vrid lite på det, tänk efter vad det egentligen står. ”Låtsas vara tuff och ha sex och dumpa killen”.. mihihihi hur lik killen i texten är du? 😀

   Emilia 2015-11-20 08:58:14
   Svara
 • Så himla bra, så rätt och så bäst!! Får jag trycka ut den här och sätta upp på min vägg i mitt rum?? <3 <3 Du är bara bäst Sandra!! <3 <3

  Ebba 2015-11-20 08:31:03 http://ebbela.blogg.se/
  Svara
 • Heja Sandra!

  Carro Forslund 2015-11-20 08:23:41 https://www.instagram.com/carroforslund/
  Svara
 • Pang, boom, tack! Du slutade verkligen med stil. Så bra krönika (som tyvärr en del av ovan nämnda dudes säkerligen inte kommer gilla, hehe).

  Julia 2015-11-20 08:14:07 http://prick.blogg.se
  Svara
 • SÅ BRA!! Älskade denna krönika så mycket!

  Natalie 2015-11-20 08:10:09
  Svara
 • Kul att du har förmågan att ta för dig, även när kostnaden är några timmars tristess. Men du uppmuntrade hans beteende så han kommer nog att fortsatta i samma, lyckosamma, spår som du mötte honom i… jag menar, att du inte skall bli förvånad om du möter hans gelikar igen och betalar samma pris.

  Abc 123 2015-11-20 08:00:03
  Svara
  • Svar på Abc 123s kommentar.

   Och sen när är det hennes uppgift att uppfostra denna kille? Hur blev det hennes ansvar att inte ”uppmuntra” hans beteende? Hon ville väl ligga och han borde väl uppfostra sig själv. Blir så trött.

   Sofia 2015-11-20 09:04:37
   Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    Sen den dagen hon själv kom fram till slutsatsen att hans beteende var problematiskt och tyckte att det borde ändras. Det är egentligen ett väldigt simpelt koncept det här med varför ett ställningstagande innebär att man helst inte ska göra motsatsen och att detta urholkar ens trovärdighet men då det viktigaste är att Sandra Beijer gör det hon känner för så biter uppenbarligen inte sådana argument. Gå till ett veganmöte också och hävda att du drar nytta av djurprodukter för att du känner för det och det är bekvämt. Det kan tyckas chockerande för vissa men att förväntas vara konsekvent med sina åsikter är normen och inte något undantag. Vilken jävla lekstuga.

    Farbror Einar 2015-11-25 09:33:35
    Svara
  • Svar på Abc 123s kommentar.

   vrf ska kvinnor ansvara för mäns dåliga beteende? :))))

   A 2015-11-20 09:02:22
   Svara
 • Tack för denna krönika! <3 Har letat efter ett ord för detta och förstod nu att det varit mansplaining som jag letat efter. Satt på ett cafe och skrev förra helgen och fick ofrivilligt en redovisning av en berusad man om hans viktiga jobb som advokat. Jag nickade och log artigt fast jag egentligen bara ville be honom hålla käften och lämna mig i fred. Har ångrat mig så mycket i efterhand, vad ska han komma och tro att han kan stjäla min tid bara så där?!

  Sanna 2015-11-20 07:59:31
  Svara
 • Väldigt spännande krönika. Jag är glad att den fanns just i Metro, annars hade jag aldrig sett den.
  Apropå ”ingen politisk debattör”:
  Det personliga är politiskt, har det sagts.
  Hälsn

  Alexander 2015-11-20 07:45:49
  Svara
 • Vilken jäkla krönika! SÅ bra, och SÅ rätt!

  Puck 2015-11-20 07:45:33
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman