Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

i paris.

Paris.
Bonjour.

Jag är i Paris med min mamma. Vi bokade biljetterna i somras, innan allting hände. Det har inte varit ett helt okomplicerat beslut om vi skulle åka eller inte. Delvis såklart om det skulle vara farligt att åka, men också ur synpunkten om det är okej åka till Paris när den här staden bär på en så stor sorg just nu? Är det respektlöst mot de drabbade? Efter lite fram och tillbaka kom vi fram till (och det verkar som majoriteten känner samma) att det bästa vi kan göra är just att åka. Att inte låta terrorister skrämma iväg en och istället njuta av allt det som Paris är bäst på i hela världen. Tyckte min fina vän Ellen som bor i Paris skrev så bra i ett sms till mig,
hej

Så nu är jag alltså här och tänkte ära den här staden med allt vad den är bäst på: god mat, kärlek och röd vin. Bara i dagarna tre, men ändå.
Bilder från resan kommer förstås, men för småglimtar redan nu kan ni följa mig på instagram!

 

Translation. Hello from Paris. I’m here with my mom for a couple of days.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • <3 Tror detta är så klokt. Det kan ju verkligen hända var som helst och det terroristerna vill är ju just att skrämma och begränsa.

  Ha det härligt!

  Emma 2015-11-24 20:00:55
  Svara
 • håller med er!!! ha det jättefint på er vistelse. vill så gärna till paris också.

  amanda 2015-11-23 22:48:54 http://amandajnsn.se
  Svara
 • Ha det fint <3

  Carro 2015-11-23 21:08:16
  Svara
 • Åh. Jag står inför ett liknande dilemma. En termin av min utbildning, närmare bestämt nästa vår, har jag fått chansen att spendera i Paris. På ett franskt universitet där jag ska få plugga juridik. Det har alltid varit en dröm. Men efter den svarta natten är det bara ett ont-i-magen. Enligt UD’s rekommendationer ska man avhålla sig från att vistas på större offentliga platser och från att ta metron. Hur ska jag då leva det där Paris livet som jag alltid drömt om? Det känns som att mina 5 månader där kommer gå ut på att begränsa sin frihet och gå runt med ständiga oroskänslor i kroppen. Det är klart att inte terroristerna ska vinna och det är klart att Paris ska fortsätta vara festligheternas och kärlekens stad. Men hur mycket av sitt välmående ska man offra för det? Jag vet inte alls hur jag ska göra, tips mottages tacksamt.

  Tina 2015-11-23 19:48:22
  Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Jag förstår din rädsla till hundra procent och jag hade känt precis likadant som du men det här är en stor upplevelse för dig och en fantastisk möjlighet för framtiden – varför låta någon ta det ifrån dig? IS är fruktade i hela världen och människor är och kommer alltid vara rädda för terrorism och krig men vi kan inte sluta leva. Det viktigaste är inte var man befinner sig – det viktigaste är att man är vaksam på de platser där man befinner sig. Vända sig om en gång extra och inte åka vidare i tunnelbanan om någon går på som ser misstänksam ut eller som gör att man känner en klump av oro i magen. Det gäller överallt och inte bara i Paris så åk och njut av din dröm. Det kommer bli fantastiskt och du kommer aldrig ångra dig.

   Lev idag – inte imorgon. ❤

   Lisa 2015-11-24 13:11:31
   Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Hejhej,

   Vill bara inflika att jag var där förra helgen och ska dit nu i helgen (pluggar utanför Paris) och även om många frågade om jag skulle åka var det för mig inte en fråga om ja eller. Paris är en fantastisk stad med så otroligt mycket att erbjuda att det vore en sorg att gå miste om detta. Självklart bör man vara försiktig osv men för min egen del känner jag att det redan finns så mycket att var rädd/orolig för, att, att välja att inte besöka fantastiska platser skulle strypa min glädje till livet och att resa och upptäcka. Väldigt många svenskar har rest i andra länder där det finns säkerhetsrisker pga. politisk instabilitet osv, så som i Asien och Sydamerika men jag kan tänka mig att det känns läskigare för att Europa är närmre. Det jag vill säga är bara att mycket kan hända, var man en är. Om du verkligen funderar på att inte åka, fundera mycket och länge. Du vill inte missa Paris, det finns mer än rädslan och skräcken, och den kommer bara lägga sig om folk fortsätter att leva som vanligt. Plus, nästa vår är en bit framöver. Det har hänt liknande hemskheter i London och Madrid och folk åker fortfarande dit. Nu har du ju lite tid att se hur saker och ting ter sig de närmsta veckorna:) kram

   Hanna 2015-11-24 12:04:57
   Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Hej! Jag tycker absolut inte att du ska låta bli att åka till Paris och plugga! Jag bor i Paris just nu och förstår absolut oron men livet fortsätter trots allt. Självklart tänker man på det hemska som hänt och det går ju aldrig att utesluta att något mer skulle kunna ske men det gäller ju i vilken storstad som helst, speciellt när du ska vara borta flera månader. Nu en vecka efter attacken är folk ute ”som vanligt” på gator och restauranger och barer, museum, åker metron osv. Jag känner mig inte rädd när jag är ute i alla fall, sen beror det ju på hur man är som person men de flesta av mina vänner här verkar känna likadant. Kram!

   T 2015-11-24 01:20:41
   Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Men vi vet inte exakt hur morgondagen, nästa år eller nästa vår kommer se ut. Inte i detalj. Förstår oron men det allra troligaste är att livet för de flesta kommer flyta på mer eller mindre som vanligt. Det finns inga garantier. Att offra din dröm om Paris är kanske också att offra ditt välmående, iaf till viss del. Det som hänt och händer är HEMSKT men livet måste fortsätta, drömmar måste fortsätta uppfyllas. För vi vet inget om morgondagen. Vi har här och nu ❁

   Nathalie 2015-11-23 22:10:29 http://ginepro.tumblr.com
   Svara
 • Åh jag håller med er! Så fint sms! <3 Hoppas ni får det riktigt fint. :))

  Agnes 2015-11-23 19:17:18 http://agnesbox.devote.se
  Svara
 • Min spontana reaktion är att ni gör helt rätt. Jag bodde i London 2005 och min faster skulle komma på besök strax efter bombningarna i tunnelbanan. Hon funderade ett långt tag på om hon skulle åka och tog till slut beslutet att göra det. Och det kändes så rätt. Allt vi Londonbor ville var ju att inte låta terroristerna vinna och få tillbaka en känsla som liknande det London vi var vana vid. Och omvärldens stöd och besök var en stor del av det. Hoppas ni får en trevlig Parisvistelse!

  K 2015-11-23 18:43:36 http://www.stitched.blogg.se
  Svara
 • Be safe and enjoy Paris with your Mom

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2015-11-23 15:59:55 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Hey!
  I’m a parisian girl, and I’m happy that you and your mother are here for a few days. We need smiles from everybody!

  Marie.

  Marie 2015-11-23 15:58:57
  Svara
 • hej! vi bokade också biljetter till Paris i sommras, vi åker i december. Vi tänker precis som du, vägrar låta terroristerna vinna och sätta skräck i oss och Paris. Dessutom var de klara från Paris ganska snart efter att det hänt att de ville att livet skulle starta upp och vara så mycket ”som vanligt” det kan bli igen. Dessutom vinner ju inte Paris något på förlorad turism?

  linda 2015-11-23 15:37:04
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman