Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 serier att maratontitta på under jullovet.

Under julledigheten kan man ju, till skillnad från kanske sommarlovet, fullständigt gräva ner sig under sitt täcke och inte gå upp ens lite om man inte har lust med det. Därför passar det sig utmärkt att bränna en hel himla tv-serie och komma tillbaka i januari som en rik-på-ny-favoritserie-person.
Här kommer fem tips på tv-serier som är helt underbara men som bara gick en säsong och därför väldigt passande att sträckkolla och se klart på.
Freaks and Geeks
En fullkomligt fantastisk serie med genier som James Franco, Busy Philipps och Jason Segel i huvudrollerna. Serien är inspelad 1999 men utspelar sig under början av 80-talet. Handlar om ett nördgäng (geeks) och ett skolk-gäng (freaks) som går på en high school någonstans i en mindre stad i USA. Fantastiskt dialog, oerhört roligt och igenkänningsfaktorn att inte riktigt passa in någonstans är hög. Stort bonus för en megahunkig ung James Franco.
Mitt så kallade liv.
Claire Danes spelar huvudrollen i den här magiska serien om att vara 15 år. Den utspelar sig, och spelades in, under 1994 och vi får följa Angela Chase under sitt första år i high school. Serien är berättad som om hon läste ur sin dagbok och handlar om att hitta rätt, passa in, att vara tonåring och kanske framförallt allt att vara så fullkomligt jäkla pangkär i skolans outsiderhunk Jordan Catalano (spelad av Jared Leto). Den innehåller min absoluta favoritscen i en tv-serie:


Upp till kamp
Upp Till Kamp är en av de mest välgjorda svenska serier som jag sett och den utspelar sig under åren 1965-1976. Under tre avsnitt får man följa fyra unga människor under tio år som sammanflätas i olika konstellationer. Det första avsnittet när de ännu är typ nitton år är så jäkla drömmigt. Sextiotalet när det är som finast. Sedan blir allt rätt sorgligt och det är ju fint det med, men kanske på ett annat sätt. Plus för all fantastisk musik också. Tror denna finns på Netflix.


Wet Hot American Summer – First Day of Camp.
Ni vet kultfilmen Wet Hot American Summer från 2001? Om ni inte vet, se den bums, SÅ rolig. Filmen handlar om sista dagen på ett summercamp i USA år 1981. I somras kom Netflix ut med en Wet Hot American Summer-serie på åtta avsnitt om vad som hände den första dagen på campet.
Serien är fullsmockad med alla ens favoritamerikaner, som Jason Schwartzman, Kristen Wiig, Michael Cera, Amy Poehler, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Bradley Cooper, Jon Hamm ETC!
Finns på Netflix, både film och serie (se filmen först obs).


Flight of the Conchords
Okej. denna serie finns förvisso i två säsonger och inte en, men avsnitten är relativt korta och kommer vara det roligaste du har sett. Serien handlar om nyzeeländska popduon Jemaine och Bret som ska slå igenom i USA. De åker dit med stora förhoppningar och knagglar sig knappt genom dagarna. Mest drömmer de ärligt talat om att få hångla ofta och mycket. Serien är musikalbaserad, dvs att sångerna vävs in i handlingen för varje avsnitt. Jag har sett om denna serie säkert tre gånger i alla fall, och lyssnat på sångerna minst femhundratusen (typ). Jag ÄLSKAR Jemaine Clement, och i ett parallellt universum är vi gifta.
Kolla rolig.

Translation. Five series you should watch from beginning to end during your Christmas holiday.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Åh, My so-called life. Ja jädrar vilken bra serie det är!

  Ingrid 2015-12-30 18:30:33 http://ingbergman.blogspot.se
  Svara
 • Upp till kamp var mitt liv för några år sen, hjärtat slår fortfarande hårt för den serien. Men det är fyra delar!! Skriver inte för att rätta utan för att det är hemskt sorgligt ifall man missar någon del, eftersom alla avsnitt är otroligt välarbetade och fantastiska.
  Puss o kram

  Agnes 2015-12-20 14:51:20
  Svara
 • den scenen alltså från mitt så kallade liv. min mage sprängs just nu för att jag är så kär o se sånt gör det nästan än värre, haha! <3 älskade den serien när jag var yngre, claire danes alltså. åååh, ljuva kvinna.

  sara 2015-12-19 16:58:30
  Svara
 • Freaks and geeks har jag velat se länge men inte hittat, var finns den? Mitt så kallade liv – åh vad jag älskade den när jag gick på högstadiet. Tack för påminnelsen :)God Jul

  Ida 2015-12-18 14:15:28
  Svara
 • Simon J Berger i Upp till kamp är också ett hunk-deluxe-tips!

  Elin 2015-12-18 13:37:12
  Svara
 • En ting jeg virkelig undres over, hvorfor går alle menn i Stockholm med mössor som ikke en gang rekker dem over ørene? Jeg trodde det var et plagg man hadde på seg for å holde ørene varme når det er kaldt ute. Vet du svaret, Sandra?

  Armando 2015-12-18 01:03:14
  Svara
  • Svar på Armandos kommentar.

   Åh vilken söt fråga, nu när jag tänker efter har jag inte sett en enda hipster-mössa sen jag flyttade till Stavanger för ett år sen 😛 men de har det för att det är inne och en del av klädstilen 🙂

   Siri i Stavanger 2015-12-21 01:40:03 http://nouw.com/siri
   Svara
 • Mitt så kallade liv är en av mina favoritserier genom tiderna! Älskar den så himla mycket att jag inte ens vet vad jag ska skriva. SÅ många känslor man går igenom med Angela och de andra. Så mycket pinsamt, roligt, jobbigt, spännande och härligt. Får fortfarande fjärilar i magen av Jordan Catalano!

  Kolla in Sex, chips & Rock n´roll! Brittisk miniserie i 6 delar som utspelar sig på sextiotalet. Bra story, bra skådisar och himla fin musik 🙂 Ser den minst en gång om året 🙂

  Carro 2015-12-17 21:58:06
  Svara
 • OMG SANDRA, du MÅSTE kolla på Deadline Like Me, finns på netflix, två säsonger – så sjukt bra + rolig. Kom en film sen men den är hemsk 🙁
  Tack för tipsen, jag älskar serier med bara en säsong!

  linnea 2015-12-17 21:30:47
  Svara
 • Mitt så kallade liv kom nör jag var ungefär lika gammal som Angela var i serien. Jag blev som besatt av den serien, identifierade mig med Angela och drömde om ngn snubbe på skolan med Jared Leto-frisyr (men jag fick dessvärre vänta några år med hånglandet). Musiken i serien är också grym. Som när Angela dansar till ”Blister in the Sun”!
  Nu är jag snart lika gammal som hennes föräldrar och lär väl identifiera mig med dem… Isch. Ska se om serien i jul, 20 år senare 🙂 Tack för påminnelsen om denna grymma serie!

  Lisa 2015-12-17 20:15:03
  Svara
 • Alltså hur kam du se på My so called life? Jag såg den när jag var 13 år. Kollade på något avsnitt igen för något år sedan. Den är verkligen inte bra, tror jag redan då tyckte attskådespelar insatsen är tveksam. Jared Letos tråkiga karaktär. Han har aldrig en line som är mer än två meningar. Det enda han gör är att luta sig mot ett skåp, spela basket, röka eller sitta i sin bil. Verkligen larvig serie dock kanske gullig om man är 13 år… Har lite svårt att förstå hur man kan tycka den är bra som 31 åring… Typ som att dyrka American pie. Liksom inget man kollar man kollar på mer spänning om det inte är något annat på tv:n.

  Varför kollar du på sån skit? Beverly hills kan du väl åtminstone rekommendera i så fall. Det var ju ändå en helt okej serie… Med nostalgi minnen som man inte skäms för när man tänker tillbaka på det!

  E-tjänster 2015-12-17 20:01:22
  Svara
 • Alltså JA My So-Called Life! Min absoluta favoritserie ever och så mycket relate med Angela. Och favoritscenen. Dör varje gång även om jag maratonkollar serien minst 2 ggr/år.

  Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2015-12-17 19:48:17 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • Sandra! Du gillar ju snygga karlar, du bara MÅSTE se Peaky Blinders. Så fruktansvärt bra och mycket ögongodis 🙂

  http://www.imdb.com/title/tt2442560/?ref_=nv_sr_2

  Emma 2015-12-17 19:47:14
  Svara
 • Freaks and Geeks och Mitt så kallade liv – så mycket kärlek på dessa <3

  Caja 2015-12-17 19:35:37 http://cajacreations.etsy.com
  Svara
 • Men var kan jag hitta Mitt så kallade liv? Jag har letat överallt men hittar den inte. Någon som vet?

  E 2015-12-17 19:34:25
  Svara
 • älskar också jemaine och fotc!!!! <33333 de är så jä-ve-la söta

  Vicky 2015-12-17 19:23:39 http://vickys.se/
  Svara
 • Fler Jemaine Clement tips är Eagle vs Shark (så himla fin och knasig film om två outsiders som finner varandra) och What We Do In The Shadows (verkligen udda och knasig men så himla rolig film om ett gäng vampyrer som bor i ett kollektiv).

  Sara 2015-12-17 19:18:30
  Svara
 • Freaks and Geeks! Den och SPUNG är tonår för mig, och Skärgårdsdoktorn med!

  Karin 2015-12-17 18:54:30
  Svara
 • Hej!
  Vill börja med att tacka för en superfin blogg! Har följt dig länge och gillar att följa med på dina diverse upptåg! 🙂 Men till min fråga, är lite sugen på att åka till Marrakech tillsammans med sambon i vår, men skulle vilja ha lite tips kring hur det funkar och vad som är bra, har du några bra tips som har varit där ett par gånger?

  Tack på förhand!

  Veronica Einestedt 2015-12-17 18:41:18
  Svara
 • Red Oaks är ett rätt bra tips också! Craig Roberts from Submarine är fin att titta på och den är sådär 80-tals färggrann. Finns på amazon prime men säkert någon annanstans också.

  E 2015-12-17 18:10:32
  Svara
 • First day of camp ska jag kolla på när jag är ledig! Filmen är så himla knäpp men kul <3

  Klara 2015-12-17 17:13:30 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • FLIGHT <3

  Sofie Lundberg / Foodstories.se 2015-12-17 16:20:11 http://foodstories.se
  Svara
 • TRANSPARENT!

  Hanna Rosell 2015-12-17 15:47:38 http://hannarosell.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind