Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

the list of 2015.

rain rain rain

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Min roman kom ut i pocket, jag blev kolumnist i Metro, sa upp mig från Rodeo, blev redaktör på Metro Mode Creative, renoverade ett badrum (eller jag gjorde ju inte själva renoveringen såklart, men ni fattar). Typ så.

cap d'antibes.
Vilka länder/städer besökte du?
Nairobi, New York 2 gånger, Frankrike 5 gånger (!) och Italien.

Vad var din största framgång 2015?
Att min pocket sålde bra, att min blogg fortsatte gå bra, att jag vågade säga upp mig från kolumnistjobbet på Metro fastän det kanske inte var det ”smartaste” karriärstegsmässigt. Men framgång måste ju sitta i hur det ska kännas i magen antar jag. Hoppas det. Att skriva en novell för Vattenfallskampanjen var också väldigt roligt! Vill skriva fler noveller i mitt liv känner jag.

cap d'antibes.
Bästa köpet?
All god mat och resorna.

friday.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sommarljuset, hångel, att lägenheten nästan blev helt klar, när ni tyckte om det jag skrev, resorna, festivalerna, vår balkong, bra hårdagar.
Typ som vanligt alltså.

Och ledsen?
Nyheterna.

Årets låtar?
Backa Tiden med Joel Alme och Sommarnatt med Little Jinder.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mitt 2014 var ett fullkomligt knasår: jag köpte lägenhet, gav ut en bok, släppte en klädkollektion, spelade in TV, startade en podd och tusen andra grejer. Jag önskade mig ett mer chillat 2015 och så blev det. Men 2014 var så himla dödsroligt, men 2015 kanske var behövligt på andra sätt efter det. 

Favoritserie?
Bästa serien jag såg i år var nog Fargo säsong 1. Så HIMLA bra.

Bästa filmen?
Pride!


Bästa boken du läste i år?
Utan Personligt Ansvar, Kalmars Jägarinnor och För Lydia.

italy.
Bästa matupplevelsen?
Alla asmysiga middagar när vi hyrde ett hus i Italien och delade upp oss i matlag. Varenda middag pågick i så många timmar och det var alltid så gott.

Något du önskade dig och fick?
Ett nytt badrum var högt upp på min mål-lista för 2015.


Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Åt finlunch med mina kompisar på Wienercafét och födelsedagsmiddag med Magnus på Bleck. Det var t-shirtväder och väldigt somrigt alltihop.

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Japp. En vettig andra roman i ett Word-dokument.

Vem saknade du?
Michelle.

Nyårslöfte?
När jag var femton år fick jag en videokamera som jag hade med mig jämt under hela min tonår. Har säkert tio timmar av film. Mitt nyårslöfte är att lämna in kassetterna för att digitalisera dem, klippa ihop och sedan visa er!

Högsta önskan just nu?
Lite skrivflow idag vore fint.


(foto Rebecca Fexby)

Tidigare svar på samma lista:
2014.
2013.
2012.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Sandra. Jag behöver att du fixar ett frågeinlägg, bums. För jag har så jävla ont i hjärtat och jag vet inte vart jag ska ta vägen.
  Jag är dödskär i mitt ex och vi gjorde slut för bara 2 dagar sedan. Gemensamt och som vänner, men just nu känns det inte okej och jag vill bara dö. Vi insåg att saker och ting inte var som förut. Han har dragit sig undan och jag behövde mer av honom men han behöver få vara som han är. Varför ska det vara så? Varför ska två som vill vara med varandra, mer än något annat, inte få kunna det? Åh jag kan inte ta mig ur det här alls. Allsallsalls. Hjälp! Jag tänker att jag borde bara get out there, hångla med alla jag kan, för nu är jag ju singel. Men jag vill inte. Och vågar inte. Åh. Fan.

  Isabell 2016-01-09 01:20:32
  Svara
 • Sandra!! Du gick ju ett år i svenska skolan i london och om ja minns rätt har du nämnt att det blev lite din ”frigörelse”? jag har alltid tänkt att det vore så häftigt men varit osäker på om jag skulle fixa det. Nu sitter jag här och vet inte riktigt hur jag tänker. Jag är ganska innåtvänd (?) har absolut kompisar men är mycket själv och med familjen och ja typ osäker, på mycket, och vet inte om en sån här grej skulle hjälpa eller stjälpa mig om du förstår?

  Cornelia 2016-01-09 00:21:19
  Svara
 • sandra + alla coola läsare. hur gör man för att kontakta en kille man blivit betuttad i men inte känner överhuvudtaget? han är semi-offentlig…han är skribent men liksom en helt vanlig kille i en halvstor stad. jag verkligen tror att vi är fett kompatibla men jag vet inte hur jag ska få kontakt med honom utan att hamna i ”fan-girl-underläge”…? hur haffar/blir man vän online? ska man va lite sneaky och ha en flerstegsmetod eller bara gå rakt på sak? är en trygg och bekväm person men just dejtande gör mig fett blyg? han är typ 30 och jag 25, vi bor i olika närliggande städer.

  xx

  ebba 2016-01-08 23:49:24
  Svara
  • Svar på ebbas kommentar.

   Jag tycker du ska utnyttja internet och gå rakt på sak! Jag träffade en av mina bästa vänner genom att ha mailat henne efter att ha läst hennes blogg ett tag. Jag föreslog att vi skulle ta en fika då jag tyckte att hon verkade trevlig och att vi verkade vara rätt lika. Och det var verkligen en lyckoträff! Så skriv att du läst det han skriver, att han verkar som en trevlig person och att du tror att ni skulle klicka. Det värsta som kan hända är att han inte svarar eller säger nej men då är han ju antagligen inte intresserad av att träffas. Men tänk om han säger ja! Och det är förmodligen större chans att du lyckas få ut honom på en dejt genom ett sånt här sätt istället för att försöka stöta ihop med honom på stan och där fråga ut honom! Lycka till! 🙂

   Michaela 2016-01-09 19:42:14
   Svara
   • Svar på Michaelas kommentar.

    åh, tack för svaret och peppen! vad fint att du träffade din vän på det sättet. känner mig redan lite modigare! men som sagt, är rädd att per auto hamna i ett underläge som ”beundrare”. tack igen för att du tog dig tid att svara xx

    ebba 2016-01-10 13:45:27
    Svara
 • Takk for nok et underholdende og inspirerende år på bloggen, Sandra! <3

  Synne 2016-01-08 19:02:43 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • Tack för allt du delade med dig av under 2015. Du är bäst! <3

  Jos 2016-01-08 18:48:09
  Svara
 • Inspirerande att läsa om ditt år och hur du vågade ta steget att lyssna på dig själv och säga upp dig från något som du gjort så länge! Stor eloge till dig!

  Johanna 2016-01-08 17:49:33 http://www.signeratjohanna.blogg.se
  Svara
 • Hope you get to see more of Michelle this year!

  When are you going to Tokyo again? Are you planning on visiting other cities in Japan?

  -christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-01-08 17:25:25 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Vad hände med Michelle??

  Lina 2016-01-08 17:08:54
  Svara
 • Hej Sandra och alla andra fina!
  Nu är det så att jag och min närmaste barndomskompis, låt oss kalla henne A, har glidit ifrån varandra under ett bra tag, och båda har försökt ta tag i det flera gånger men vi har bara lyckats hålla oss på en vanlig kompisnivå och står inte varandra särskilt nära längre. Anledningarna är många, och jag har gjort mina fel, men från min sida handlar det mycket om att hon är ganska kritisk mot alla och vill hela tiden vara ”ärlig” vilket i praktiken betyder att hon säger vad hon tycker, ofta på ett ganska taskigt och sårande sätt.
  För ett tag sen fick jag reda på av min bästa vän att A hade berättat för henne och några andra att hon tidigare varit intresserad av min kille. Nu är det dels så att min bästa kompis och A inte står varandra nära alls, vilket gör att jag drar slutsatsen att detta inte är något hon har berättat i förtroende utan snarare bara hävt ur sig rent allmänt, + att jag har fått känslan att hon har framställt det som att hon ”lät” mig få honom. Jag vet att det inte stämmer då min kille och A bara snackade första gången vi träffades, och efter det så höll han kontakten med mig men inte med henne. Ändå så stör det mig att A inte har något problem att ta upp just min pojkvän i ett samtal som handlar om killar, det känns helt enkelt inte som något en kompis hade gjort.
  A hänger i mitt kompisgäng, vilket gör att det blir jobbigt att ta upp det med henne för det skapar dålig stämning i hela gruppen, men samtidigt känner jag att jag inte har ett dugg lust att hänga med henne längre. Vad ska jag göra?

  h 2016-01-08 16:10:05
  Svara
  • Svar på hs kommentar.

   Häng inte med henne! Du är inte skyldig någon något och man har faktiskt rätt att ta hand om sig själv. Folk som bara får en att må dåligt har ingen plats i ens liv! Kram!

   A 2016-01-08 20:23:17
   Svara
 • ”Men framgång måste sitta i hur det känns i magen” världens bästa och mest vettiga citat!

  Karin 2016-01-08 15:11:57
  Svara
 • guuud, kassetterna, l ä n g t a r !

  mimmi 2016-01-08 13:33:15
  Svara
 • Såg denna och tänkte på dig –
  http://www.stories.com/se/Sale/Recently_added_items/Faux_Fur_Peacoat/111790555-108724733.1
  Puss

  Anna 2016-01-08 12:55:22
  Svara
 • Syns du får til alt du vil! 🙂 Forstår at du savner Michelle, håper dere blir venner igjen! Klem

  Elise 2016-01-08 10:44:41
  Svara
 • Tack Sandra att du svarade på listan ändå <3 puss

  Linn 2016-01-08 09:18:53
  Svara
 • Den där listan är så rolig. Älskar när du svarar på listor! Alltid lika kul att läsa. Svarade också på den årssummeringen förra veckan.

  Endast Ellen 2016-01-08 08:49:05 http://endastellen.se
  Svara
 • Största framgång 2013? Vänta nu hänger jag inte med haha

  H 2016-01-08 08:21:09
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind