Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en lördag med ballonger, cava och japansk glass.

Saturday.

I lördags sprakade solen in i vardagsrummet och lovade om varmare dagar. Sådant kan göra vilken lite helgtrött person hur pigg som helst.

Saturday.

Dessutom hade jag ballonger i taket som jag hade fått i ett bud dagen innan från Marabou. En låda med deras nya smak Daim Saltlakrits, omnom säger jag bara.

Saturday.

Hur som helst dukade jag upp frukost och väckte Magnus. Det blev minibaguetter, juicer från Brämhults, olika pålägg och chokladcroissanter! Flott värre.

Saturday.

Sedan klädde vi på oss och gick ut i minusgraderna. Kolla, här är mina nya glasögon från Nividas btw! Ni kanske minns i november när jag frågade er vilket av två par glasögon jag skulle välja? Nividas hörde av sig och sa att jag kunde få båda! Så kul, bloggerperks deluxe. : D Det här är de som heter Nuuk.

Saturday.

Jag och M gick till Systemet och handlade min favoritcava: Privat. Prisvärd, knastertorr och nästan lite salt? Svårt att förklara men väldig god i alla fall.

Saturday.

Vi svängde förbi grönsakshandlaren och bunkrade upp med grönsaker och frukt.

Saturday.

Och så var vi på posten och jag hämtade ut ett paket med Duvchis album på vinyl.

Saturday.

Sedan var det dags för lunch. Vi åt börek som vi köpt på grönsakshandlaren. Det är spenat och feta i filodeg och trés bon.

Saturday.

Resten av eftermiddagen hängde vi i soffan och sysslade med egna aktiviteter. Magnus spelade dataspel och jag spelade Mario World på vårt Wii.

Saturday.

På kvällen tog jag en cava under armen och gick hem till Jenny. Där var också Nina, Cilla, Matilda och Bibi.

Saturday.

Hej Bibi!

Saturday.

Jag lagade middagen. Det blev en gräddig pasta med sparris, champinjoner, salvia och rosmarin och lite annat.

Saturday.

Den verkade gå hem, skönt.

Saturday.

Till efterrätt hade Nina med sig mochiglass, som jag tror heter bubbies i Sverige? Hade inte ätit det innan men shit pommes tyckte detta var toppen. Glassen har som ett degigt hölje så det nästan smakar som en slags marängglass. Två tummar upp.

Saturday.

Sedan hängde vi i soffan och drack vin till klockan slog halv två. Finfin lördag.

 

Translation. My Saturday contained shopping, food and relaxing with Magnus during the day and pasta dinner with mochi icecream at Jenny’s place at night.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej Sandra,

  jag har letat efter den perfekta sammetssoffan i något som känns som en evighet. Kan du snälla, snälla fråga var den gröna på sista bilden kommer ifrån? Så fin!

  Johanna 2016-01-23 20:50:36
  Svara
 • Vardagsrumsbordet! Kan du snälla, snälla fråga din vän Jenny var hon fått tag i det vardagsrumsbordet. Min mormor och morfar hade ett sådant bort och det försvann när de dog och huset blev rensat. Vill så gärna ha ett sådant bort hos mig. Tacksam för hjälp!

  Denice 2016-01-21 11:05:25 http://euphoriaa.blogg.se
  Svara
 • Mochi är såå gott <3

  Ninni 2016-01-21 10:21:42
  Svara
 • åh bibi var ju bedårande!

  ISA 2016-01-18 23:47:59 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Sandra! Kan du inte köra något tips-inlägg på ryggsäckar? Det är så praktiskt och preppy och fint men ack vad fula det finns samtidigt. Vore fint om du hade några tips. Kram

  Tua 2016-01-18 21:52:48
  Svara
 • Hej finis!
  Jag kör temavecka på min blogg denna vecka och temat är partnervåld och våld i nära relationer. Jag skriver om det i ditt kommentarsfält för jag vet att du och många av dina läsare är feminister och intresserade av genus och om de frågor jag kommer att skriva om. Jag vet också att du har en stor läsarskara och tänker att förhoppningsvis kanske mina blogginlägg leder till att den som är i behov av läsa och få hjälp, stöd och råd hittar till mig. I varje temainlägg bifogar jag också nummer ditt man kan ringa för stöd och råd oavsett om man är utsatt eller närstående till någon som är utsatt. Tack för att jag fick ta upp den här platsen i ditt kommentarsfält.
  Stora tusen kramar från mig!

  Frida g svensson 2016-01-18 21:25:55 http://www.fridagsvensson.se
  Svara
 • Åh! Soffbordet i glas på sista bilden, råkar du (eller någon annan) veta var det är ifrån?

  Malin 2016-01-18 21:05:13
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hejhej! Jag vet inte mycket om det där soffbordet men lite! Jag växte upp med ett sånt soffbord (är 21år). Pappa köpte vårt då han flyttade hemifrån på 70-talet så chansen finns att det är ett loppis-fynd! Frågar pappa mer imorgon.

   Maria 2016-01-19 00:09:52
   Svara
 • Åh älskar mochi, så himla himla gott!

  Linnéa 2016-01-18 20:26:49 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Måste bara säga att jag sträckläste Det handlar om dig idag. Hade bara läst den en gång tidigare men det är en sånhär bok som förföljt mig sedan dess. Jag tänker på den ibland och känner igen mig så mycket. Nu reagerade jag dock helt annorlunda på den än när jag läste den första gången. Då var jag fortfarande tillsammans med mitt ex och allt var frid och fröjd. Nu däremot är jag singel och olycklig sedan tre månader tillbaka och jag kände mig snanare gråtfärdig flertalet gånger när jag läste än glad. Kan inte sluta hoppas på att det faktiskt ska hända samma sak i mitt liv som i slutet av boken.

  Amanda 2016-01-18 19:49:57
  Svara
 • Åh har alltid velat prova mochiglass, de ser lite skumma ut, men samtidigt väldigt goda 😀

  Daniella 2016-01-18 18:51:55 http://daniellamaraui.webblogg.se
  Svara
 • Hej Sandra!
  Om jag inte missminner mig så har du varit i marrakech några gånger? Vi två brdar som åker dit i mars och jag udrar om du har några tips på saker man bara inte får missa. restauranger osv. Hur tycker du att stämmingen och folket verkade i marrocko och hur var det att resa som tjej?

  Anna 2016-01-18 18:50:23
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Jag var i Marrakesh i december med en tjejkompis och det var helt fantastiskt! Människorna är underbara, vi promenerade under hela våran vistelse, vi tog inte taxi någonstans och jag kände mig aldrig minsta otrygg. Vi vandrade i Atlasbergen(ett måste) och på stora torget så finns det så mycket matstånd. Vi gjorde misstaget att prova dom först sista kvällen och jag önskar vi hade gjort det tidigare för det var så gott och så himla billigt. Vi betalade tjugo kronor för större rätter och ända ner till fem kronor för saker som stekt spenat, bröd osv. Jag skulle skippa jardin majorelle, väldigt hypad och den var helt ok men pytteliten och inget speciellt. Efter maten sista kvällen gick vi till resturangen marrakeshi på stora torget och drack vin. De flesta ställen serverar inte alkohol men det finns undantag, om man nu vill dricka. Vi delade på en flaska vin för 160 kronor till levande musik och röda sammetstapeter. Jag gick i shorts en dag pga 27 grader och även om folk kollade så kände jag mig inte utstirrad. Boka för Guds skull bagage hem, det är så billigt och så fina handgjorda saker. Nu var det här lite mer allmänna tips kanske men säg till om det är något annat du undrar 🙂

   Annan Anna 2016-01-20 18:53:06
   Svara
 • Åhl dessa Böreks från den där grönsakshandlaren vid Nytorget är typ min tonår sammanfattad för 15 spene. Bästa som finns! Förr i tiden kunde man köpa med sig jättegoda sallader därifrån med värdigt billigt. Om de fortfarande har det, testa!

  Julia 2016-01-18 18:50:14
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag har funderat på en grej. Vad känner du att gränsen går för privatliv och ”bloggliv”?
  När du mår dåligt eller grejer händer som inte är så bloggvänliga hur förhåller du dig till det, försöker du anpassa dig efter dina följare?
  Frågar du alltid dina vänner om tillstånd kring att lägga ut bilder på de eller är det bara självklart att du gör det?
  Sista frågan haha, jag tycker verkligen om konceptet att blogga men i visa sammanhang så skäms jag (?) för min blogg. När folk frågar vad jag gör tänker jag ”bloggar” men sen så säger jag något annat. Vill kunna stå för det jag gör! Men hur kommer en dit? Har det alltid känts bekvämt att berätta och stå för din blogg?

  Kram o tack tack för att vi får ta del av ditt liv och dina tankar!

  Agnes 2016-01-18 17:30:19 http://agnesbox.devote.se
  Svara
 • Åååh, jeg blir så glad av ballonger! For en fin lørdag. Jeg har smakt mochi-is, og er ingen stor tilhenger, men det er jo alltid gøy å prøve nye ting!

  Synne 2016-01-18 17:16:51 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • Var har ni köpt ert fina soffbord? 🙂

  Moa 2016-01-18 16:08:05
  Svara
 • Hej Sandra!
  Fantastisk blogg, du är verkligen min favorit. Och tycker alltid du svarar så klokt när folk frågar om feminism och allt sånt bra.
  Jag har en fråga som jag funderat på ett tag. Jag upplever ofta det svenska språket otroligt mansdominerat, det är ju inte så konstigt eftersom patriarkatet har styrt Sverige i typ evigheternas evigheter och därigenom format språket.
  Men vad tänker du, som skribent och författare, kring ordet ‘man’? Till exempel ‘Man kan köpa, men man borde inte’. Går det att ersätta med ‘en’ eller är det bara knasigt?

  Julie 2016-01-18 15:57:40
  Svara
  • Svar på Julies kommentar.

   Hittade detta på Wikipedia:

   ”Pronomenet ‘man’ är inte i sin betydelse könsbestämt. I äldre tid har det också sin etymologiska grund i ett ‘man’ som bland annat användes om människor oavsett kön. Ordet är dock homonym till ordet för en mansperson, och har pekats ut som problematiskt ur könsneutralitetssynpunkt (som ett uttryck ”som pekar på mannen som den självklara utgångspunkten för alla”.) Pronomenet ”man” kan ofta uteslutas genom att den aktuella meningen formuleras om.”

   De verkar vilja få det till att det är en sorts sammanträffande att ”man” är samma sak som mansperson, vilket man kan påminna sig själv om om man inte riktigt hittat flytet med att använda ”en” än.

   Pam 2016-01-18 19:54:38
   Svara
  • Svar på Julies kommentar.

   Å andra sida så säger man hon om människan och klockan. Så jag tycker det jämnar ut sig 🙂

   K 2016-01-18 19:16:28
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman