Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en dagbok som sträcker sig över tio år.

diary
Är det någon som haft en sådan här bok? Jag fick en på julafton 1999 av min mormor. En milleniumdagbok där jag skulle skriva vad jag gjort varenda himla dag i 10 år. Så det gjorde jag. Typ i alla fall, slutade runt 2007 när denna blogg blev min day-to-day-dagbok på ett liknande sätt.

1
Åren som dagboken sträcker sig är från att jag var 15 till att jag blev 25. Åren då man blir vuxen och åren då väldigt många olika saker händer. Hur man uttrycker sig förändras ju också, vilket ni snart kommer märka : )

 

3
Som ni ser står dagen högst upp, och sedan skriver man vad man har gjort på varje rad som då är ett nytt år. År 2000 var jag alltså 15 år och gick i nian.

Så här kunde det då se ut:
2000: ”Var på café Alberts med Vippe och Nathalie. Sedan tog vi massa kort i fotoautomaten. Kul! Kom hem för en timme sedan.”
2001:”Lodade omkring hemma. Prata i tel, internet, tv och sånt. + att idag köpte mamma äntligen en hårtork!” (”lodade omkring…)
2002:  ”Första skoldagen. Har redan fått en hög med läxor *suck*” (Bodde i London höstterminen 2001 och vårterminen 2002)
2003: ”Fika med Jocke, Johan och Magnus på Saturnus.” 
2004: ”Hyrde film med Tobias. ”
2005: ”Fika på String, sen Metropolis med förkrök hemma.” 
2006: ”Åt lunch hos mamma med Tobias, Britt, Ove och Kristina”

2

Den tredje januari fyllde en Andreas som vi hängde med alltid år och hade fest. År 2002 gick det utför : )

4

Den 8 januari år 2000 kom jag inte in på Fight Club för att de inte trodde på min ålder :’). Annars verkade jag fika och plugga mest.

5
Den 11 januari 2001 var jag – ursäkta språket men jag var 16 och skrev bara för mig själv – ”så pissigt cp-kär i Tobias”. Han gick i min klass (gick första året på gymnasiet 2001) och var inte kär i mig.

6

14 januari år 2000 var jag okysst och längtade efter kärlek:
”Café med Vippe, Nath och Carro E. Träffa Filip och Jocke. Jag vill ha en kille förresten!!!”

7

Lite här och var i boken har jag klistrat in konsertbiljetter, klubbflyers och sådant. Här är klubbspelning från 2003.

8

Den tionde februari 2001 anordnade jag en överraskningsfest till Jonna som fyllde 17. Hånglade tydligen med halva festen men det gjorde alla andra också.

9

Den 16 februari 2007 påbörjade jag och Tobias (detta är alltså ej den Tobias som gick i min gymnasieklass) vårt 24-timmars breakup :*( Vi var ihop i tre och ett halvt år.

10

Den 17 februari:
2000: ”Bio med klassen. Schindlers List. Tragiskt. Måste plugga maaaatte. Pratar med Vippe. Björn frågade om vi kunde gå på bio. Svar: halv-nej.” (Blev förövrigt ett nej. Han var tre år äldre och inte särskilt söt)
2001: ”Fest på lidingö med Ådi. Tråkig fest”
2002: ”Åkte hem från Jonna klockan två. Kolla på film hemma, The Grinch, och pluggade lite.”
2003: ”Fika med Johan, Markus och Erik på Thelins.”
2004: ”Fika med Jonna och Tobias på String. Sen Tobias, Joakim och Johan på Mojo, sen drack vi öl på Treat.”
2005:  ”Restaurang med mamma, pappa och Jack. Sen Treat med Ea och Tobias.”  (Hängde så mycket på Treat i några år att vi hade med oss egna cd-skivor som de spelade när vi kom. Treat är ett sunkhak i Vasastan där en öl kostade 22 kronor.)
2006: ”Vi hade klubb på Trädgården”. (Jag, min kille Tobias, Erik och Daniel hade en vinterklubb på Trädgården som hette Touché. Vi var förövrigt de som kom på att man borde spela 8bitars Super Mario på klubben. Finns kvar än idag!)
2007: ”Puss. Avsked. Tårar” (Break-upet med Tobias red. anm)

11

Den här händelsen blev ett kapitel i Det handlar om dig. Hon kastar en tallrik pasta i golvet som går sönder när hon bråkar med sina föräldrar och rymmer sedan hem till sin kompis ett dygn och spelar Monopol med kompisen och hennes kille. Detta hände mig då på riktigt den 22 februari 2001 (jag var 16).

12

Den 8 mars 2000 skrev jag statusraden med agentpenna : )

13

En till flyer från klubben Indieägg som var under påsken 2003. Stockholm var belamrat av indieklubbar i min sena tonår, så himla bra grej var det, att klubbdansa sig genom tonåren till The Smiths och Pulp.

14

29 april:
2000: ”Lördag. Va på landet. Ivan ringde och fråga om vi skulle göra något i veckan. Jag sa ja. Glömde bort klassresan” (Ivan var en kille jag chattade med på Lunarstorm)
2001: ”Först fest på Lidingö och sen en på Karlaplan”
2002: ”Plugga plugga plugga till SH-arbetet”
2003: ”Andreas och Anders hade studentskiva med Carribean Team. Gick dit med Jonna och Filip. Dansa en massa och hångla med en Peter.”
2004: ”Vietnam”
2005: ”Fika på Soda med Filip. Satt på Mariatorget i solen med Filip, Oskar och Tobias. Träna, drack öl hos Jonnas vänner med Jonna och Tove.”
2006: ”Bakis hela dagen. Var på kinarestaurang med Tobias. Drack kaffe i Richards nya lägenhet. Jag och Tobias kollade på Wallace and Gromit”
2007: ”Va på bio med Maja och såg Min Granne Totoro. Så söt. Kolla på Spindelmannen 2 på TV med herr Joakim.”

15

 Joakim fyller år den 8 maj och jag har firat den med honom nästan varenda gång sedan han fyllde 16, då fick han tydligen en vodka av mig :/

16

Mycket teenage på 2000 och 2001 och 2002 här den 10 maj.

2000: ”Va på teatern. Sen träffa jag Jocke, Viktor och Filip. Vi stod och prata till elva”
Classic att bara gå ut och göra ingenting så länge men bara får va med varandra.
2001: ”Bråka lite med mamma och rymde en stund” 
Brukade dra till ett elskåp några gator bort och sitta där och lyssna på musik.
2002: ”Baka cocosbollar med Cissi. Carl var jättefull och somna på konstiga ställen”
Också en tonårsklassiker att somna på lite olika ställen!

17

Den 23 maj 2000 köpte vi märkliga armband gjorda av glas som man bara kunde få av sig om man slog sönder dem. Hoppas ej denna trend återkommer.

18

Den sista maj 2000, alltså bara några dagar innan vi slutade nian. Minns denna dag så tydligt. Det var några tjejer som hade ropat efter oss att vi lyssnade på dålig musik (vi spelade Kents Frank). Vi bestämde oss för att hämnas.
”Var på Vippes storebrors studentfest. Sen hade Vippe, jag, Amelie och Nadine picnic på Djurgården. Vi stal ett kassettband från några tjejer.”

Sammanfattningsvis kom jag fram till detta efter att ha hängt lite i dåtiden:
1. Jag hängde med min kompisar kon-stant.
2. Jag såg på film cirka varannan dag
3.  Hångel e livet.

Vad jag sysslade med juni till december kan ni förstås också få se någon dag om ni vill!

Translation. A diary from 2000-2007.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Va kul! Det är alltid kul att läsa gamla dagböcker eller almanackor. Jag minns att jag skrev dagbok när jag var liten, fram till början av gymnasiet. Sen tröttnade jag 🙂 Nu har jag bloggen som jag skriver, inte för privat. Utan saker som jag vill dela med mej till andra läsarna.

  Minns när jag var liten, att jag var sur på Stina på Saltkråkan Jag tyckte inte om henne. 😀 Haha! Skrev så här : ” och den där Stina.. >_< " Haha 😀

  ellenlundis 2016-01-31 15:56:27 https://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Påbörjade min andra 5-årsdagbok detta året! I min första var jag väldigt oflitig första tre åren men de två sista åren skrev jag om varje dag (skrev dock många gånger i efterhand, men känns väldigt bra att ha fått med varje dag). Många dagar står det bara ”var hemma hela dagen” eller ”gjorde inget särskilt” men de dagarna man faktiskt gör något känns det ju kul att ha det uppskrivet i boken. Gillar att sitta och läsa vad jag gjorde för några år sedan, inte för att jag har gjort särskilt mycket speciella grejer men för att det är väldigt kul att minnas även de där små grejerna. Så det kan verkligen rekommenderas att skriva sådan här dagbok!

  Sandra 2016-01-29 22:01:50
  Svara
 • Jag har! Jätteroligt! Jag är inne på min tredje 10-årskalender nu!!! Jag har skrivit sedan 1990.

  Nilla Tankebubblor 2016-01-25 17:30:48
  Svara
 • Funderar nu på att skaffa en såndan där liten dagbok. Verkar ju otroligt mysigt kunna läsa i efterhand 😀 . Vet du ifall man fortfarande kan köpa dem?

  Elsa 2016-01-24 23:07:06
  Svara
 • Gissa vad jag köpte idag?! En tio årsdagbok!! Blev så pepp så även som 26-årig tror jag det kommer vara SÅ kul att se tillbaka om tio år på allt o inget som hänt i mitt liv 😀 tack för ett gediget o inspirerande inlägg!!

  Delia 2016-01-24 15:41:47
  Svara
 • Mer av detta!! Så mysigt inlägg!

  Ingrid 2016-01-24 12:13:12
  Svara
 • Åh jag önskar att jag hade ett lika livfullt tonårsliv och att jag dokumenterade lite mer, du får allt att låta så fint!

  Sandra 2016-01-23 14:21:33 http://nouw.com/sugkatt
  Svara
 • Å, så gøy! skulle ønske eg hadde hatt ei sånn bok. (Men hadde sannsynlegvis kasta den, slik eg dessverre har gjort med nesten alt eg har hatt av dagbøker)

  Synnøve 2016-01-23 13:54:31 http://itadakimat.com
  Svara
 • åh, det här var jättekul att se 🙂 och som nån annan sa här i kommentarerna, man ser verkligen att du lagt ner mycket arbete på inlägget vilket är fint <3

  elsa 2016-01-23 09:57:09
  Svara
 • Så himla kul att se!

  Hanna 2016-01-23 09:01:15 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Och så Sthlmsnostalgiskt från mitten på 00talet! Metropolis! Lång Kalle! Shout out Louds!

  Sandra 2016-01-23 00:10:10
  Svara
 • Hvor hyggeligt, det er altid sjovt at kigge tilbage på den måde 🙂

  Anna 2016-01-22 19:54:13 http://www.annasteenberg.dk
  Svara
 • Så himla fint och roligt inlägg. Plus fint när man ser att det ligger så mycket tanke och jobb bakom det <3

  Josefin 2016-01-22 17:55:55
  Svara
 • Whoppa! Himla bra inlägg! I LIKE IT

  Maja 2016-01-22 17:47:41
  Svara
 • Påbörjade en 5-årsdagbok men gav upp efter 3 år, haha. Kändes som jag mest skrev samma saker

  Amanda 2016-01-22 16:01:03 http://momentswithme.blogg.se
  Svara
 • Sa himla genialt! Jaaa, snalla, visa oss resten ocksa!! <3

  nathalie 2016-01-22 15:45:22
  Svara
 • Vad kul att ha! Minnen att gå igenom 🙂

  Svara
 • så himla fin läsning. modigt att du delar med dig!! <3

  M 2016-01-22 13:18:18
  Svara
 • aa that’s superb <3 does anyone know how is it called in English and where can I find something similar?

  m. 2016-01-22 12:47:13
  Svara
 • Ok Sandra och alla andra!!! Behöver hjälp ASAP.

  Två dagar efter att jag gjort slut med min pojkvän som jag varit ihop med i över 4 år träffade jag en kille i klubben. Det blev lite hångel osv och vi bytte nr men jag var inte speciellt intresserad. Under ett par veckor smsade vi lite (mest han som drev grejen) och sedan bjöd han mig ut på lunch. Det var faktiskt riktigt trevligt. Hade liksom inga större förväntningar på en kille man träffade ute, men han var vettig och artig och en riktig gentleman så jag blev lite nyfiken. Ett par dagar senare bjöd han mig hem till sig för lite vin (och hångel och riktigt bra sex visade det sig…) men jag var lite småfull och sa lite saker som jag tror att han tolkade fel (typ att jag inte har dejtat på länge och att han var en trevlig överraskning. Alltså menade VERKLIGEN ingenting med det, vill inte ha något seriöst just nu men tror att han tog det som om jag börjat bli kär eller något…

  Jag ville åka hem så han beställde en taxi åt mig och var jättegullig osv och hörde av sig nästa dag men inte mer. Och i fredags när jag och min bästa kompis blev fulla tyckte hon att jag borde ringa honom, vilket jag gjorde, men han var på fest och kunde inte prata och hörde aldrig av sig efter det. TILLS jag nu fick en facebook-inbjudan till hans 30-årsdag (en flott fest på en av stadens högsta rooftop-bars med över 100 pers inbjudna) MEN jag ser att han har bjudit mig två dagar senare än sina andra vänner… Så kanske bara för att någon tackade nej eller så?

  Alltså vad ska jag göra? Egentligen skulle jag ju gärna vilja få ut lite mer hångel osv av honom men det kanske redan är kört? Alldeles för komplicerat och så? Vill ju inte heller verka ”too keen” etc. Ahhh kan verkligen inte det här med att play the game… Vad skulle ni andra ha gjort?

  Fett bra blogg btw! Läser varje dag : )

  Agnes 2016-01-22 12:18:57
  Svara
 • Alltså fick en sån här (5 år, inte 10) av min moster när jag var typ 8. Kommer ihåg att jag bara ehhh what’s this. Jag var ju för liten för att ha något intresse för det då, men önskar att jag hade haft en när jag var lite äldre. Jag har skrivit mycket dagbok men det här blir på något vis lite mer kort och direkt och inte 10 sidor av babbel (trots att det har en charm också) och det blir så tydligt. Runt jul stod jag och fingrade på en sån här i bokhandeln men köpte ingen. Men nu ska jag fan göra det.

  Ida 2016-01-22 10:34:44 http://idarehn.blogg.se
  Svara
 • Åh, vad kul att ha! Min hade nog blivit väldigt tråkig dock. ”Idag har jag läst matte hela dagen” ”idag har jag läst fysik hela dagen” ”idag är det kemiprov”, haha! Skolan och mina katter var livet för mig på högstadiet och gymnasiet, hade nästan inga kompisar och var verkligen inte bjuden på fester osv.

  K 2016-01-22 10:32:01
  Svara
 • Så himla fint! Och verkligen en skattkista att ösa roman-handling ur!

  H 2016-01-22 10:13:00
  Svara
 • Woow, så himla duktig som gjorde detta?! Känns som en typisk grej en slutar med efter några månader. Vad fint!

  Hanna 2016-01-22 10:00:25 http://helh.blogspot.com
  Svara
 • My best friend gave me a Q & A 5 year journal for my 25th birthday, so that I will complete it when I turn 30. Every page/day has another question. I’m about 3,5 years through now and I love to see the progress over the years. It is a great reminder of how much has changed (even though you sometimes think it hasn’t) and what is really important to you and doesn’t change over the years. It is a beautiful memory. (In case someone is interested: http://www.amazon.de/Q-A-Day-5-Year-Journal/dp/0307719774).

  jasmin 2016-01-22 09:31:12 http://forwardtoforget.com/
  Svara
 • Hej Sandra och alla niotillfem-lovers! Jag behöver VERKLIGEN eran hjälp här. Vill ut i världen. Är 22, har jobbat sen studenten och även pluggat en kurs i höstas. Så hoppade jag på en ny kurs nu i veckan och ba: nej. Jag har liksom lovat mig själv att resa. Så nu vill jag ha alla era tips på allt! Tänker åka själv, vill vara en del själv men också uppleva saker på riktigt och hänga med folk. Vill åka nu, nu, nu. Sitter ni inne på någon nice information? Tell me! Pusskram

  Laura 2016-01-22 09:22:43
  Svara
  • Svar på Lauras kommentar.

   ÅK!
   Jag är 30 år nu och har inte börjat resa ordentligt förrän nu, vilket jag ångrar starkt! Borde åkt direkt efter gymnasiet egentligen 🙂

   Emma 2016-01-23 14:24:47
   Svara
  • Svar på Lauras kommentar.

   Hej Laura! Råkade se det du skrivit här och alltså JA, bara åk! Du kommer ha det helt underbart, plugga kan du göra när du är tillbaka och redo för det 🙂 Jag har själv varit och rest i Östarfrika och Sydostasien med vänner men jag har alltid sagt att skulle jag resa själv så skulle jag alla dagar i veckan välja Australien och Nya Zeeland. Har hört av andra att det liksom liknar Europa lite men att det samtidigt finns så mycket häftiga och annorlunda saker att se och göra och du träffar hela tiden människor som också reser. Tror själv jag ska dit om ett år, som en paus i mitt plugg! Lycka till!

   Nanna 2016-01-22 09:38:25
   Svara
 • Fy fan vad kul inlägg!!!! Mera mera!! Blir typ aspepp på att köpa en sån här! Kram på dig!

  Moa 2016-01-22 08:15:43 http://WWW.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Å, värdefull bok<3 kul att läsa några rader ur! jag lever enbart på minnen, några få bilder. Hade gärna haft anteckningar från domdär vilsna men vackra åren. Tror det var mest Lunarstorm, att "gå runt" ute, att gå på hemmafester som var superhemliga men ändå kom det så mycket folk att det "spåra ur", och att hänga i kompisars rum på övervåningen i flera timmar

  A 2016-01-22 08:15:12
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström