Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

16 recept på 5 ingredienser och under.


photo source.

Är det något jag behöver i köket just nu är det verkligen inspiration. Vi äter mer eller mindre tre saker hemma hos oss just nu: pasta, cous cous och tacos. Oftast samtliga med räkor, ost och tomat. Jag kommer seriöst förvandlas till ett tortillabröd snart. Oh well. Här kommer 16 stycken enkla recept skapade av er från inlägget när jag bad om era bästa recept på fem ingredienser och under!
Samlingsinlägg del 1 hittar ni här och del 2 här!


ERICS BROCCOLIPESTO
Mitt bästa snabbrecept är pesto! Detta recept på pesto baseras dessutom på broccoli vilket ju passar rätt bra på hösten då det är säsong för broccoli, dvs bra för miljön! En bonus är att det är billigt också!

Gör såhär:
1 färskt broccolihuvud
½ dl nötter eller frön
1 vitlöksklyfta
Riven parmesan (eller annan smakrik ost)
ca ½ – 1 dl olivolja

Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare med nötter, 1 pressad vitlöksklyfta och riven lagrad ost! Mixa alltihop och tillsätt lite olivolja för att få en bra konsistens! Sedan är det bara att äta, med nykokt pasta eller på mackan! Om en vill så kan en blanda i lite basilika också som jag gjorde i det här inlägget.

 

♡♡♡♡♡♡♡
VERONICAS FATTIGA STUDENT-PASTA
2 dl kokta linser
En burk konserverade champinjoner
2 klyftor vitlök
Créme fraiche
Chilipulver

Stek vitlök tillsammans med champinjonerna tills dem fått en gyllenbrun färg,
Blanda sedan i linser och stek dem en stund, ta en klick créme fraiche och chilipulver efter behag och rör runt. Låt små puttra en minut eller så och servera med pasta.
Passar perfekt en fattig student som jag, blev dessutom två portioner, KA-CHING!


SOFIES GRILLED CHEESE BURGER
Inte för att va sån men min grilled cheese burger är TYP det godaste man kan äta i livet. Den innehåller bara (fyra om man räknar med smöret att steka i) ingredienser och är hur enkel som helst att göra : )

(4 personer)
800 g högrevsfärs (grovmalet)
12 ostskivor
8 brödskivor

1. Dela upp köttet i små högar. Varje burgare ska ha två köttpuckar med ca 100 g per hög.
2. Stek köttet genom smashtekniken, läs mer i inlägget här. De ska bli ganska tunna så att det får plats två stycken ovanpå varandra. Glöm inte att salta och peppra!
3. Lägg köttet åt sidan och torka av pannan på köttsaft. Lägg istället i en klick smör och börja steka brödskivorna, först en stund på ena sidan och vänd dem sedan. När ena sidan är stekt varvar du köttet med osten på varje skiva: ost, kött, ost, kött, ost. Lägg ännu en stekt brödskiva ovanpå som ett lock och pressa ihop med exempelvis en stekspade eller en hamburgerpress.
4. Vänd hela burgaren med bröd fram och tillbaka några gånger, tills osten har smält ordentligt och brödet har fått en fin krispig yta. Pressa lite då och då så att köttet, osten och brödet riktigt gojsar ihop sig.
Här finns en massa bilder!

 

♡♡♡♡♡♡♡
SARA GRÖNA ÄRTSOPPA MED CHILI OCH INGEFÄRA.
Världens godaste och lättaste rätt! Grön ärtsoppa med chili och ingefära. Får härligaste färgen dessutom.
Du behöver:
-Frysta gröna ärtor
– kokosmjölk
– ingefära
– chili
– vatten

Tina ärtorna i kastrull. Koka ihop allting. Ingefära och chili och övriga kryddor efter smak. När soppan kokat klart mixar du ihop. mmm så god <3 älskar denna


JENNYS RÖDBETSSALLAD
2pers.
1 påse med valfri salladsmix.
400g rödbetor.
1pkt fetaost.
Olivolja.
Pinjenötter.

Gör såhär:
Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Lägg dem i en ungsform och ringla över olivolja och havssalt. In i ungnen på 225 grader i ca 20 min. Låt svalna något. Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna (obs! var försiktig så de inte bränns) . Lägg upp salladsmixen på två tallrikar och toppa med rödbetor, smulad fetaost, pinjenötter, olivolja och lite extra havsalt. Enjoy!

 

♡♡♡♡♡♡♡
ALICE CHAMPINJONRIS
Detta är typ mitt godaste (förutom lasagne)
Tar dessutom ingen tid att laga och man behöver inte tänka så mycket

300 g champinjoner eller kantareller
3 dl ris
1 eller 2 svampbuljongtärningar
2 dl ost
3 schalottenlökar

1) Hacka, stek och krydda svampen och lägg den sen åt sidan
2) Hacka och stek löken (Koka upp ca 9 dl buljong under tiden)
3) Häll på riset, stek i nån minut
4) Häll på lite buljong under omrörning, fortsätt tills riset fått bra konsistens
5) Lägg i svampen och eventuellt lite kantarellfond
6) Rör ner osten
7) Klart!


SARAS BUTTERNUT SQUASH OCH SÖTPOTATISSOPPA
Åh vad perfekt! Har precis skrivit ett inlägg och recept om en fantastisk butternut squash och sötpotatissoppa, med bara fem ingredienser. Så himla gott nu i vintermörkret! Ett stort plus är att den är vegetarisk också : ) Jag bifogar länken till receptet HÄR, hoppas den uppskattas! : ) Kram

 

♡♡♡♡♡♡♡
TINAS PLUGGMOTIVATIONS-GODIS
Jag har ett jättegott tips om man är lite sötsugen!
Du behöver: mascarpone, 1 granny smith-äpple (eller valfri frukt), lite socker och kanel.

Börja med att hacka äpplet i små kuber, sedan häll bitarna i en skål och ta några skedar mascarpone och rör om. Ta i lite mer om äpplena inte är sådära täckta med mjuk vit ost. Strö över socker och kanel.
Et voilá, nu har du skapat världens smaskigaste äppelfikaröra! Äter detta typ jämnt, tröttnar aldrig på det! Bästa pluggmotivationen, vill jag lova. godare än bara frukt, men nyttigare än godis. Kanske t.o.m. godare än godis tycker jag. 


ANNA MARÍAS TORSK KOKT I CITRON
Hoppas det inte är för sent att skicka in mitt bästa recept med få ingredienser. Det är en torsk kokt i citron och smör. Vansinnigt god och enkel att göra. Här är beskrivning och tillvägagångssätt!

 

♡♡♡♡♡♡♡
MIKIS MAMMAS TONFISKRÖRA
Enklast någonsin. Mammas recept <3
1 burk tonfisk i vatten
1 burk (kartong? förpackning?) keso
valfri mängd persillade (fransk kryddblandning som finns i vanliga kryddburkar)
servera med precis vad som helst! på macka, med sallad, i bakad potatis, osv.


FRIDAS AUBERGINE I TOMATSÅS MED PASTA
JA! Jag har världens godaste enklaste billigaste italienskdoftande receptet, aubergine i tomatsås med pasta. Asså inte aubergine som stel och tråkig utan sån där supermjuk och saftig aubergine som en kan drömma våta drömmar om.
Allt en behöver är lök tomatsås aubergine pasta och olja. Helst olivolja men om en inte skvallrar till de som äter så funkar rapsolja med. Tricket är att skära auberginen supertunt och sedan steka i olja på låg värme, fixa ihop tomatsås med lök och sedan röra i auberginen medan pastan kokar. Klartt! Recept finns härrrr tillsammans med bild och idéer på hur en kan utöka receptet om en vill.

 

♡♡♡♡♡♡♡
LINNS MEGAGODA FRANSKA LÖKSOPPA
En fuskig men megagod fransk löksoppa!
Gul eller röd lök och vitlök om en gillar (ca 2-3 per person)
Grönsaksbuljong
Vitt vin
Ost
Baguette eller annat bröd en har hemma

Stek löken till den är mjuk, slå över buljong så det täcker löken och låt koka tills löken blivit megamjuk och söt.
Tillsätt vitt vin sista minuterna, dra åt sidan och låt svalna.
Stek under tiden baguette-skivor (med vitlök och salt om en vill).
Lägg krutongerna i ugnsfasta portionsformar och häll över soppan.
Täck soppan med riven ost och in i ugnen tills osten blivit gyllenbrun och soppan varm.
ASGOTTTTTTTTTTTTT


MALINS BOURSINPASTA
Det godaste jag vet är följande:
Pasta
Sparris
Körsbärstomater
Boursinost
Koka pasta, koka eller stek sparrisen, dela tomaterna. Blanda allt med boursinosten och ät!


JULES WHIPPED FETA
Whipped feta – bara två ingredienser! TVÅ! Kolla in här.


MYS KORVPASTA
Ojoj det här kan ju bli en kokbok : ) Här kommer en länk till ett inlägg med mitt bästa recept på fem ingredienser, en pastaröra som är enkel god OCH ser fin ut!


VIOLAS SÅ GOD ATT MAN RAMLAR AV STOLEN-PASTA.
jordens lataste maträtt men så god att man ramlar av stolen. innehåller hela 2 ingredienser:
Gorgonzolaost (använder sådana från galbani, ett paket räcker perfekt men ta mer om du vill!)
Grädde (ett litet vanligt paket räcker)

lägg i osten och grädden samtidigt i en kastrull, låt osten smälta. blandningen ska helst inte koka så låt det vara typ medelvärme. salta och peppra som du själv tycker är gott. Ät med pasta! min bästa är såna ”snäckor” som kan fånga upp såsen bra. KLART!
så himla gott och enkelt att lyxa upp med starkare ost. toppengod ihop med kalkon, och megagod ihop med vindruvor (eller granatäpple!) som du lägger på i vid servering. njuuuuut

 

 

Translation. 16 recipes with only 5 ingredients each created by you guys.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Auberginepastan var SUUUUUUPER GO

    linneawerme 2016-02-04 11:55:27 http://linneawerme.se
    Svara
  • Så många bra recept!! ♡ Och extra tack för att du tog med min fisk i citron.

    Anna María 2016-02-04 10:44:56 http://annamarialarsson.se/blogg
    Svara
  • Så härligt med så mycket matinspiration! För tillfället lever jag mest på en medelhavsinspirerad omelett och avokado.

    Ida 2016-02-03 21:52:23 http://tinysigns.wordpress.com
    Svara
  • Känner igen det där. Här är det avokadotoast, wook & tortellini som nödlösningarna cirka varje dag. Tack för matinspirationen, den behövdes!

    Emma Maria 2016-02-03 21:45:11 http://nouw.com/emzooh
    Svara
  • Rödbetsrisotto!!! Så himla, himla gott. Du behöver rödbetor, risotto-ris (grötris funkar lika bra om du har det hemma), lök, vitlök och grönsaksbuljong. Smör att steka i och salt/peppar att krydda med men det kanske inte räknas som en ingrediens?

    Du steker iallafall hackad lök, pressad vitlök, RIVNA rödbetor litegrann, häller på risottoriset och låter det gosa ihop sig lite innan du tar en skopa buljong i taget tills riset är genomkokt. Det tar lite tid, typ 30-40min kanske men är billigt (ris och rödbetor liksom) och är SJUKT GOTT. Rödbetor behöver ganska mycket salt för att smaka smaskens tycker jag personligen, så våga ösa på med kryddor.

    Jag körde i typ en lök, 3 vitlöksklyftor, 2 buljongtärningar i ca halvliter vatten (men behövs mer vatten för att på riset färdigt) och ca 250gram rödbetor. Och kanske 300 gram ris. Proportionerna är inte så noga. Ha i mer rödbetor än du tror att du behöver, och ät i flera herrans dagar eller bjud någon på middag och du får ändå leftovers.

    Vill man ha det som bjudmiddag lyxar man till det genom att toppa med ruccola, getost (eller fetaost) och rostade pinjenötter, men det behövs inte utan den är god som den är. Färgen är FANTASTISK!

    Smaklig måltid!

    TIPS 2016-02-03 17:36:56
    Svara
  • Haha, men pasta, couscous och tacos är väl typ allt som existerar?

    Men här kommer några saker som jag är extra sugen på just nu:

    3 soppor:
    -Sötpotatissoppa med grueyere
    – Avocadosoppa med chili tillsammans med nybakt olivfocaccia
    – bouillabaisse

    3 mackor:
    – banh mi 4-ever <3
    – po' boys
    – dom smarriga veganmackorna på katarina ölkafé

    3 nostalgitrippar från barndomen
    – korv stroganoff
    – raggmunk med stekt tofu/fläsk med lingonsylt
    – gryta med banan och curry (hehe, inte alla som är med på denna)

    3 mastiga rätter
    – panerad torsk, megasmörigt potatismos, gröna ärtor och gräddfilssås med dill, gräslök och citron
    – shepherd's pie
    – boeuf bourguignon

    3 asiatiska
    – vietnamesiska nudlar
    – miso-ramensoppa
    – gochujang tofu, sushiris, picklad gurka, shiitake och rostad lök (!)

    3 sallader (ja, jag älskar feta)
    – tomat, spenat, valnötter, feta
    – saffransbulgur, granatäpple, avocado, feta
    – grekisk sallad

    Annie 2016-02-03 17:21:12 https://www.instagram.com/vegokak/
    Svara
  • Vore faktiskt ganska kul om du (eller nån annan?) gjorde en bok av alla recept du fått in och lagt upp på bloggen. Superbra ju! Blir som en hommage till dina bloggläsare 😀

    Jonna 2016-02-03 17:13:27
    Svara
  • Torsk
    Soltorkade tomater i burk med olja
    Chevreost
    Creme fraiche
    Potatis/ris
    (Salt och peppar)

    Smörj en ugnsfast form. Skär torsken i tärningar, salta och peppra! Skär soltorkade tomater i mindre bitar, smula osten och blanda ihop tomater, ost och crème fraîche + lite av oljan från tomaterna. Blanda ihop med torsken. Grädda i ugnen i 225 grader. Servera med potatis eller ris.

    SÅÅÅ GOTT.

    amanda 2016-02-03 16:16:31
    Svara
  • Men hallå sandra!!!! Kenzas recept på en vegansk linagryta är på riktigt det godaste jag har ätit och räcker i en vecka!! Sen är mina favvosar grönkål och svampsoppa och jamie olivers vegan chili med sötpotatis. Googla det! Det är så värt att prova! Kram

    R 2016-02-03 15:59:51
    Svara
  • allt ser så gott ut

    joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom 2016-02-03 15:30:50 http://www.familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Man
Johan Hurtig
Creative
Sara Edström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emelie Wikström
Hälsa
Träningsglädje
Man
Philip Conradsson
Hälsa
PT-Fia
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Viktor Frisk
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Sandra Beijer
Home
Julia K
Creative
Flora Wiström
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Home
Sanna Fischer
Creative
Linn Wiberg
Creative
Sandra Hjort
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Kevin Triguero
Man
Marcus Schuterman
Home
Amelia Widell