Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

från södermalm till meguro.

stockholm

Igår packade jag ner prick allt smink jag äger plus ett gäng kläder och lite annat i en resväska.

tokyo

Det var nämligen dags att dra till Tokyo! Alldeles ensam!

stockholm

Det var årets hittills finaste dag i Stockholm och vid halv tio var jag framme på Arlanda.

stockholm

I Japan ska man ju helst ge varandra presenter hela tiden så jag tänkte att jag skulle hitta någon svensk present till killen som jag hyr airbnb-läggan av. Det fick bli tjusiga geléhallon.

tokyo

Två böcker till mig själv också. Snart klar med ena redan.

tokyo

Jag åkte Lufthansas nya Premium Economy-klass! Alltså extra stora säten, mat på porslin och annat flott som necessärer med toalettartiklar och apelsinjuice när man steg på planet. Lufthansa hörde av sig och frågade om jag ville prova deras nya Premium Economy nu när jag skulle till Tokyo och det ville jag ju såklart. Kan verkligen rekommendera att uppgradera ett sånt här lagom steg när man ska åka långt. Kostar inte särskilt mycket mer men är en enorm skillnad.

tokyo

Till middag åt jag wasabinudlar och japansk curry med jasminris. Och ett glas prosecco på det. Efter lite bokläsning och en poddlyssning sov jag sju timmar i sträck (!) och vaknade in time för landning. Sjukt smidig resa alltså.

tokyo

Killen som jag hyr airbnb-läggan av hämtade upp mig på flygplatsen! Väldigt snällt och gulligt.

tokyo

Efter att han visat mig hur allt fungerade i lägenheten bjöd han mig på lunch (!). Jag åt grön kokosmjölksoppa med grönsaker.

tokyo

Sedan hjälpte han mig att skaffa tunnelbanekort. Så himla snäll person alltså.

tokyo

Nu sitter jag här i lägenheten jag hyr (som förövrigt är så liten att det typ är ett skämt. Känns lite som att jag är i ett fängelse. Men man kanske vänjer sig. Gudars).

Är trött och nervös och lite oroad hur jag ska klara mig. Är så dålig på att vara ensam på platser där jag inte hittar och ändå envisas jag med att sätta mig i dessa situationer.. Jag har ju någon slags teori om att man måste göra allt som är läskigt för det är då man hamnar i de allra bästa ögonblicken. Förhoppningsvis har jag rätt.
Men också – Tokyo! Shit pommes! Imorrn ska jag ut och upptäcka staden.

 

(detta inlägg är ju delvis i samarbete med Lufthansa i och med att de gav mig flygresan!)

 

Translation. Yesterday I packed my bags, went to the airport, took a plane (flew Lufthansa Premium Economy) and arrived in Tokyo this morning. I’m staying in a little flat in Meguro and am currently a little bit nervous about how this month will be.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
50kommentarer
 • Sandra, känn dig inte ensam. Du kommer att träffa nya vänner vid varje gatuhörn i Tokyo när du väl kommit igång!
  Tro mig. Har aldrig haft så lätt för att skaffa vänner sedan jag kom hit.

  Btw, har du ingenting för dig på Lördag så föreslår jag att du kommer förbi på en 90’s klubb som jag och några vänner håller i.
  Eventet heter Flash Back och baren där vi kör på heter Enjoy House och ligger i Ebisu.
  Här är en länk till eventet.
  https://www.facebook.com/events/925427154219474/926710197424503/

  Vi kanske ses!
  Om inte, ha en bra vistelse i Tokyo!

  Sanna

  Sanna 2016-03-15 00:57:56 http://www.tokyoaspects.wordpress.com
  Svara
 • Heja dig Sandra! Jag var i Japan och Tokyo för första gången i somras – och har aldrig varit med om en coolare stad. Jag blev helt förälskad. Allt är så mycket mer levande och häftigare än hemma i gråa Sthlm??! Jag var snudd på att grina när vi åkte hem… Men jag tycker att man ganska snabbt märker att japanerna är ensamvargar, och Tokyo kan därför lätt bli en väldigt ensam stad – trots sin storlek och sina miljoner invånare. Men åååh, jag är så avundsjuk på dig! SÅ coolt att våga åka själv. Är fan sjukt imponerad.

  Vill bo i Japan innan jag dör, eller jag SKA!

  Stort kram M

  Mira 2016-03-11 01:00:30
  Svara
 • Åh hejja dig!! Förstår att det känns jobbigt i början när allt är nytt och du inte känner någon men det kommer gå över! Jag är just nu i San Francisco själv och känner igen mig jättemycket! Reste hit ensam och nu har snart två månader gått och jag ska åka hem till sverige igen imorgon. Är så glad att jag vågade åka och jag har träffat så många härliga människor! Så håll ut, jag hejjar på dig! Kram <3

  Christine 2016-03-10 20:57:22 https://hellosanfran.wordpress.com/
  Svara
 • De bästa upplevelserna händer utanför ens comfort zone, hur cheesy det än är! När du ligger där på din dödsbädd och raljerar över livet kommer DU OM NÅGON verkligen att kunna säga att fan vad jag levde i alla fall. Du är min bästa inspirationskälla till att våga i livet!

  Michaela 2016-03-10 17:08:18
  Svara
 • Känner igen mig i din känsla när en kommer till en ny plats så väl. Var nyligen ute och reste själv i sex veckor för första gången och sådär kände jag på mitt rum första kvällen i Havanna. Men. Allt kommer bli bra och hjälp vad jag växte som person av resan och fick dessutom uppleva en helt enorm romans med en amerikan på Maui. Dagar och upplevelser som jag aldrig kommer glömma och kommer ha kärt resten av mitt liv. Så du tänker helt rätt, du kommer ha det helt fantastiskt!

  Anne 2016-03-10 13:16:20
  Svara
 • Känner nog ganska precis samma som du just nu. Flyttade till Amsterdam för ett år sedan och kände lika då, kände inte en endaste människa. Och nu har jag precis bytt stad i Nederländerna och fast vännerna bara är kort tågresa bort kan det kännas så ensamt när en är klar med jobbet och sitter där ensam på sitt rum och inte längre har någon som man kan ringa och ba ”du, jag har hemlängtan, nu tar vi en öl tillsammans”. Fast samtidigt vet jag ju att jag kommer hitta nya sådana personer snart här också, som får den här staden att kännas hemma också. Men i början när det tar 40 minuter att cykla till centralen fast det ska ta tio för att man är så himla vilsen överallt och en inte kan namnet på en endaste gata känns det alltid lite ensamt och överväldigande. Men ibland måste en ju göra sånt som känns lite läskigt också, det är ju för det allra mesta värt det i slutändan. Om inte annat är det ju sånt som får en att växa och utvecklas.

  Johanna 2016-03-10 12:28:16 http://nameless.blogg.se
  Svara
 • Förstår att det kan kännas vilset och osäkert så långt borta, när man reser ensam! Jag har också rest ensam, så jag vet. Men det är modigt och du fixar det!
  Ofta är det just på ensamresorna de stora möjligheterna öppnar sig. Du kommer att träffa så många intressanta människor och uppleva så mycket.
  Man behöver nog möta den där vilsna känslan innan man landar mentalt. Sen blir du bara starkare och starkare.

  Tokyo står för övrigt på min bucket list. Men jag kommer aldrig iväg, för jag åker bara till New York hela tiden … 😉

  Ha en underbar vistelse!

  Anna, Travel on a Cloud 2016-03-10 10:27:41 http://www.travelonacloud.com
  Svara
 • När jag flyttade till Spanien helt själv var jag så livrädd för att komma vilse att jag inte vågade gå ut ensam på två hela dagar. Jag hade inget internet och kunde inte språket alls, men när jag ändå vågade ge mig ut på gatorna ensam trots mina rädslor var det liksom det bästa jag gjort nånsin. Heja dig heja heja!

  sophi 2016-03-10 09:46:37 http://www.sophi.se
  Svara
 • Fan vad bra att du är så tydlig med vad som är sponsrat och inte!

  MD 2016-03-10 09:04:28
  Svara
 • Ha så kul!

  Om du vill fika med någon säg: ”issho ni FIKA shima shou ka?”
  一緒にフィーカしましょうか?

  och så får du förklara vad fika är 😉

  Emelie 2016-03-10 02:00:13 http://tokyo-kitsune.blogspot.com
  Svara
 • Men åh va modig du e!! Är helt säker på att du kommer ha det skitbra.
  Jag har på senaste tiden, från ingenstans, börjat drömma om att längre in i framtiden ta alla mina saker och bara dra till typ new york (aldrig varit där ens?)
  Men så tänker jag men jaaag skulle aaaaldrig, jag e dålig på att va ensam, jag bara drömmer men gör inget, jag är
  dålig på att hitta runt osv osv. Men din Tokyoresa känns typ som något som visar att det visst går! bara man gör det så löser det sig.. Haha ingen press eller så liksom men ville bara säga det, ha det bäst nu!

  Maria 2016-03-10 00:19:59
  Svara
 • det är så himla ballt! modigt! du kommer utvecklas av detta, ensam är stark osv! åh, så peppad för dig <3

  ISA 2016-03-09 23:34:53 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så himla kul att du är i Tokyo! Ända sedan jag var där för drygt tre år sedan har jag längtat tillbaka. Ska bli spännande att få lite Tokyo-dos genom din blogg i alla fall. Ett litet tips som jag och min syrra fick av en svensk tjej vi träffade i Japan och som vi följde upp var att åka till Koenji. Finns en shoppinggata där med så himla mysiga små butiker, second hand-affärer, en frisörsalong som tagen ur 60-talet m.m. Ett riktigt litet hippstermecka 🙂 Kommer inte ihåg exakt hur man tog sig dit men har för mig att vi bara tog tunnelbanan till stationen Koenji och sen frågade oss fram. Lycka till i den stora stora staden nu, kommer bli alla tiders!

  Sanna 2016-03-09 22:42:29
  Svara
 • Du är jättemodig som reser ensam.
  Vad roligt att vara i Tokyo. Kram<3.

  torablogg@hotmail.se 2016-03-09 22:39:27
  Svara
 • Du er så modig, dette kommer til å bli så bra! Og du har jo alle oss som leser bloggen som heier på deg! 🙂
  Anbefaler forresten en tur til Kyoto, det er helt fantastisk der. Mange gamle fine templer og gamlebyen der er så fin!
  Bodde på en ryokan der for mange år siden, det var som å gå rett inn i en Myazaki film.
  For å komme til rommet vårt måtte vi gå over en liten bro som gikk over en karpedamm inni huset, helt magisk!
  Ha det så fint i Tokyo, gleder meg til å se og lese videre! (Og få dempet Japan-lengselen min litt)

  Cecilie 2016-03-09 20:58:53 http://www.madebycecilie.com
  Svara
 • Vad spännande att få följa din resa i japan 😀 har själv varit i Tokyo och älskar den staden! Alla var så hjälpsamma hela tiden. Modigt av dig att åka dit själv. Ibland måste man våga för att inte missa saker. Om du gillar Alice in Wonderland finns det restauranger med det temat 🙂 (har skrivit lite om det på min blogg ifall du är nyfiken)

  Ninni 2016-03-09 20:48:41 http://ninnidot.blogg.se
  Svara
 • Heja dig Sandra! Du är modig! I julas gjorde jag likadant, har alltid tänkt om mig själv att jag är en sån som reser bort själv, långt och länge men sen kom livet emellan och jag har aldrig kommit iväg, men hjärtat har längtat.Så! nu i jul fanns plöstligt den där tiden och lite pengar hade jag med lyckats spara. Jag frågade mina barn (16 & 21) om det var okej om jag åkte ifrån dem över julen och de svarade:ÅK, det är ju det här du velat i hela ditt liv. Jag bokade 2 veckor till Thailand och reste iväg alldeles själv och det var underbart. Vid 39 årsålder gjorde jag verklighet av min dröm och jag är så stolt över mig att jag vågade. Det var läskigt men samtidigt det bästa jag nånsin gjort: Hoppas din tid i Tokyo blir allt vad du drömt om, ha det gott. Kram Nina

  nina 2016-03-09 20:20:17
  Svara
 • som läsare tycker jag att du borde vara tydligare med reklam i bloggen!

  men önskar dig såklart en härlig tokyo-vistele, tror att du kommer greja solo-hänget galant.

  ebba 2016-03-09 20:13:56
  Svara
  • Svar på ebbas kommentar.

   Fast jag tycker inte Sandra kunde ha varit tydligare? Både i löpande texten skrev hon att Lufthansa bjöd henne, sedan längst ner står det även att inlägget är delvis i samarbete med dem. Delvis eftersom hela inlägget ju inte berör flygresan. Vad mer kan man önska sig?

   Sophie 2016-03-10 15:14:56
   Svara
 • Vad modig du är som ger dig iväg på sådana här resor! Det ska bli väldigt roligt att följa dig denna Tokyo-månad. Och vilken snäll person sen!

  Hey Emelie 2016-03-09 20:09:29 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Hej! Jag har funderat länge på en sak. Du verkar få väldigt mycket gratis, exempelvis glasögon och mat. Hur känns det att vara så priviligerad att du liksom inte ens behöver betala för sådana fundamentala saker som mat? Detta menar jag verkligen inte som någon kritik utan undrar snarare hur du ställer dig till detta. Det finns människor som inte ens har råd att äta mat varje dag men du gör reklam för en industri som ger mat gratis till de människor som behöver det minst. Jag vet ingeting om din ekonomiska situation men jag antar att du har råd med glasögon, mat och flygbiljetter själv. Hoppas att du kan svara på detta och inte ser det som en kritik mot dig personligen snarare bara en analys av ett samtida fenomen. Ha det bra!

  Alice 2016-03-09 19:51:20
  Svara
 • HEJA DIG!!! Det kommer gå super-bra!!!!!!! 😀

  elin 2016-03-09 19:09:46 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Waaaa!! Så jäkla modigt av dig! Du kommer ju såklart ha extremt kul!! Ser framemot roliga uppdateringar!!
  Kram

  Karin 2016-03-09 18:41:21
  Svara
 • jaaaaa SÅN PEPP du kommer ju älska varenda millimeter av tokyo och allt kommer kännas fantastiskt, lovar. bokade precis en ensamresa till portland (bara några dagar men ändå) och det är också lite kluvet. men mest bra!!

  Vicky 2016-03-09 18:26:18 http://vickys.se/
  Svara
 • Så avundsjuk! Men också inspirerad! Är så mycket mer ressugen än mina kompisar men har alltid tänkt att jag inte kan resa själv, vilket ju är jättedumt. Jag tror fan jag ska boka en resa nånstans och bara åka dit själv!

  elsa 2016-03-09 18:25:58
  Svara
 • Det är snart två år sedan jag själv var i Tokyo snart , lagom till körsbärsblomningen. En av alla magiska saker i det landet. Om du har möjlighet-åk till Kyoto och vandra i shintotempel bla. Ha en fantastisk tid, du är modig.

  Ida 2016-03-09 18:21:33
  Svara
 • SÅ AVUNDSJUK PÅ DIG!!! <3____<3

  Rebecka 2016-03-09 18:06:49
  Svara
 • Det kirrar du! Kommer bli lysande. Alltid lite läskigt i början men tänk vad mkt kul du kommer att ha! Kram!

  Ida 2016-03-09 17:37:34
  Svara
 • fina du!!! om det inte gör dig lite rädd så är det inte stort nog. det blir helt säkert jättebra när du har landat ordentligt. kramar

  emma 2016-03-09 17:32:54 http://eexx.blogg.se/
  Svara
 • Gudars så spännande och kul att få följa med på din resa! Och gudars så modig du är! Puss! <3

  Isabelle Pedersen 2016-03-09 17:20:12 http://isabellepedersen.se
  Svara
 • Kjempespennende! Bare nyt å kunne gjøre akkurat hva du vil hele tida!

  Synne 2016-03-09 17:15:43 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • Real Estate is crazy expensive in Tokyo and rooms are super small. I don’t know how my bf and I managed to fit into a tiny hotel room with barely room for our suitcase.

  Enjoy your stay in Tokyo! I’m sure you will have a wonderful time. Try visiting Kichijōji Station. It’s a great area for shopping and walking around. Not as busy as Shinjuku but you can find great shops! Go to Setou for beef balls. Really good meat and cheap street food 🙂

  Hatagaya area is small but cute neighbourhood feel to it. Good restaurants and less crowded. I stayed in that area last month.

  Any questions, you can email me at christinelovestotravel@gmail.com. Hope the weather is better in Tokyo now.

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-03-09 16:54:25 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har en kompis som bor i Tokyo som heter Juri. Vi träffades på en summer school i England 2009 och har skickat brev till och från sen dess och vi möttes upp i Tokyo 2014! Om du vill möta upp henne kan jag säkert ordna upp något! Puss

  Ebba 2016-03-09 16:35:02
  Svara
 • Hur blir man så modig att man vågar resa själv till ett helt annat land?? så coolt! Jag blir nervös av att bara råka kliva på fel spårvagn, och ändå planerar jag att (helt själv) dra till Irland efter gymnasiet, men men. Skall bli fint att följa ditt äventyr!

  Nea 2016-03-09 16:25:36 http://rudling.blo.gg
  Svara
 • Hej! Jag förstår att det känns läskigt att resa själv och utsätta sig för (frivillig) ensamhet. Jag är just nu i Nice i en månad själv, behövde en paus från Stockholm. Besökte igår Antibes och gick vilse på Cap d’Antibes, säkert i närheten av dina föräldrars hus. Gick runt i flera timmar och fick dåliga vägbeskrivningar av franska välvilliga men virriga damer. Fick verkligen pröva mitt tålamod, men det blev ett fint äventyr till sist.

  Nu när det gått en vecka av ensamhet så har jag lyckats koppla bort vardagen hemma och istället skapat en tillvaro här. Det är så himla härligt. Fint att få rutiner och känna att man styr allting själv. Visserligen är det svårt att inte kunna språket, men det är också ett sätt att vila från ständiga budskap och språkliga intryck. Istället fokuserar man på att titta på saker, lukta och känna. Man liksom koncentrerar sig på andra sinnen. Det är vilosamt.

  Det kommer att gå bra, du kommer dessutom ha dina kompisar och familj bara en chattråd bort. Skriv dagbok, det är alltid det bästa när man reser själv, så man kan kanalisera sina intryck. Annars får vi skaffa ett forum för alla oss ensam-resande där vi kan vältra oss i obegripliga kulturkoder och språkförbistringar. Men det kommer att gå bra! Lycka till!

  PS: Har du Nice- eller Antibestips så får du gärna dela med dig? Ha det fint!

  Tove 2016-03-09 16:24:55
  Svara
 • asså så modigt och roligt att bege sig ut på sådana äventyr!

  anna 2016-03-09 16:21:24 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Det kommer bli så bra! Ser fram emot att få läsa om dina äventyr. Vore himla kul med en liten house-tour! 🙂 Kram!

  Marie 2016-03-09 16:04:36
  Svara
 • Fast alltså att göra sånt en är rädd för är ju typ det bästa (kanske egentligen enda?) sättet att komma någon vart i livet. Eller så tänker jag. Tänker mest att gud vad häftigt att vara i Tokyo!!

  Kaneli 2016-03-09 15:47:12 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Åh! <3

  Jeg rejste til Tokyo aldeles alene som 22-årig og skulle bo der i 10 måneder!!! Døde lidt den første uge og græd mig selv i søvn hver dag/nat, men det endte med at blive fint. I know how you feel.

  Lykke til og ENJOY.

  K 2016-03-09 15:43:36
  Svara
 • Ja det är ju dom grejerna man växer mest på! Kom ihåg att jag hade samma känsla när jag reste själv och stog på en grusväg i Kambodja och har aldrig känt mig så liten. Men den känslan som infinner sig när man kommer över den största tröskeln är helt oslagbar. Att man kan göra vad som helst!

  Jeanette 2016-03-09 15:09:48 http://jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • gud, blir pirrig i magen av att läsa! så tufft! du har oss läsare alldeles bakom dig, lovar att hålla dig sällskap här : )

  mimmi 2016-03-09 15:06:28
  Svara
 • Åh vad I feel you håller i detta nu på att boka en öluff till västindien med airbnb-boende alldeles ensam. Så jäkla läskigt att jag får andnöd ibland. Men man måste göra det som känns mest och våga ge sig ut och ta världen i sin lilla hand och lita på att den är snäll mot en. För oj vad roligt det kan bli också och jag tror att när man vandrar ut i livet med sinnena på helspänn så känns varenda liten nyans BAM.

  Laura 2016-03-09 14:58:08
  Svara
 • Hoppas du får en fantastisk resa full med minnen till mindre skojiga dagar!
  Vill också göra något liknande i framtiden 🙂

  Karolina 2016-03-09 14:47:46
  Svara
 • Gudars vad avis jag är! Hoppas det blir supermagiskt… ät massa sushi 😀

  Julia 2016-03-09 14:42:05
  Svara
 • Älskar att se dig vara modig också!! Vilken himla gåva att få följa med på äventyren.

  Hanna 2016-03-09 14:27:49 http://helh.blogspot.com
  Svara
 • Vi hade exakt samma påslakan i airbnb-lägenheten vi hyrde i Tokyo! Det kommer gå superbra, det är alltid bra att utmana sig själv 🙂 Japan är mitt favoritland i hela världen, så avundsjuk på dig!

  ems 2016-03-09 14:26:53
  Svara
 • regnig ruta-bilden är den finaste jag sett på din blogg. pinnar den DIRR ;D

  rasha 2016-03-09 14:26:12
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind