Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tankar från tokyo.

tokyo
Hej från Tokyo!
Här står jag i trappuppgången i huset där jag bor.
Tack så väldigt mycket för alla fina kommentarer igår om att känna sig lite förlorad och ensam i en storstad man inte kan så bra. Så glad att ni finns och att jag har en plats där man får så mycket pepp. Så fint också att höra att många andra faktiskt gör precis samma sak som jag fast i andra delar av världen, även om man redan vet så känns det lite extra bra idag. <3 så tack för att ni tar er tid och skickar så mycket fint till mig.
Här är det nu torsdag strax efter tolv och jag har varit och handlat mat i mataffären, förmiddagsjobbat lite och försökt lokalisera mig lite på en karta.
Tänkte nu bege mig till tbanan och ta tåget till Shibuya som är stadskärnan i Tokyo kan man väl säga. Jag måste hitta en adapter för den jag hade med mig krånglar samt hitta en bank som tar internationella kort så jag kan ta ut lite mer pengar.
Så jäkla glad över denna japanska idé med pocket wifi. Har liksom som en liten internetdosa i jackfickan kopplad till min mobil så jag har wifi var jag än går. Det är ju guld om man tappar bort sig.
Ikväll ska jag inte göra något särskilt men imorgon ska jag äntligen få hänga med människor! Längtar.
Puss hoppas ni får en fin torsdag.

tokyo

 

 

 

Translation. Hello from Tokyo. I’ve been working from home this morning and made a visit to the grocery store and bought breakfast and noodles and other necessities. Now I’m off to Shibuya, cross your fingers that I wont get lost ^^ x

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Har du flyttat till Tokyo? Va roligt 🙂

  ellenlundis 2016-03-12 17:20:19 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Åh japan! <3 pocket wifi är guld! Om det skulle dö av ngn anledning är mitt bästa tips seven eleven. De har gratis wifi i/utanför alla sina butiker + bankomater för utländska kort. Tänker också att du borde älsks daikanyama t-site som är ett bibliotek/skivaffär/cafe/bar/restaurang/bokaffär/tidningsshop i ett! Där hänger folk hela dagarna och nätterna och jobbar och läser typ. Det är genialiskt! Kram!

  Linnea 2016-03-11 07:50:09
  Svara
 • Drömstället att åka till <3

  Daniella Caspian 2016-03-11 00:35:07 http://Vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Sett senaste GIRLS? Det heter ju till och med Japan

  Love 2016-03-10 21:01:02
  Svara
 • Är det inte dags för ett brevvännsinlägg snart? Jag är så sugen på att träffa nya fina människor men känns konstigt att kontakta någon från det senaste inlägget (augusti!!). Tack för bästa bloggen ‹3

  Mo 2016-03-10 20:28:11
  Svara
 • Hej Sandra! Lyssnade precis på din och Gustavs podd och föll direkt för första avsnittet om att träffa nya vänner. Jag personligen är ganska privat av mig och kan ha svårt att spontan-bonda med nya människor. Jag vet liksom inte vad man ska börja prat.a om och vill inte att personen jag pratar med ska tycka jag är för på eller fråga för mycket vilket resulterar i att jag oftast är tyst och istället uppfattas som dryg – vilket verkligen inte är meningen! När jag väl fått en ingång eller man hittat något gemensamt brukar dock allt detta släppa och samtalen rulla på. Undrar om du känner igen dig i detta eller hur du brukar tänka? Du som exemplevis är själv i en ny stad atm måste ju ha någon sorts strategi för att börja prata med nya personer tänker jag.
  Kram och lycka till i Tokyo!

  Sanna 2016-03-10 19:31:51
  Svara
 • När jag var i Tokyo funkade bankomater i postkontor och 7eleven bankomater med utländska kort. Jag tyckte det var enklare att hitta till 7eleven, så testa det!

  Nanna 2016-03-10 17:20:39
  Svara
 • Sånt där behöver man, sätta sig i nya skrämmande situationer, annars blir man för bekväm av sig och så tappar man modet som man fick av att göra dom där läskiga sakerna.

  Fanny 2016-03-10 16:45:06 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • När jag var i Tokyo för inte så längesedan kändes det som att det inte fanns några bankomater alls som funkade! Jag fick gå till postkontoret vid Tokyo station varje gång jag ville ta ut pengar.

  Amanda Gun 2016-03-10 16:02:26 http://www.cupcakesandeyelashes.com
  Svara
 • Min erfarnehet av att resa helt ensam är att just dom första dagarna är dom som känns jobbigast och läskigast, och så är det varje gång! hur många gånger man än reser iväg så. Jag tänker alltid att det borde ju vara i början när allt är nytt och häftigt som man minst känner hemlängtan eller ängslan, och att sen när man kommer in i det att det man saknar hemifrån gör sig påmind. Så kan det såklart vara också, men på nåt vis tar det lite tid att ställa om sig när man reser helt själv. Man tror att man kommer känna så hela tiden, inte prata med nån, aldrig hitta nåt kul etc, men det kommer, lovar. 🙂 Nu vet jag att det inte är första gången du reser själv Sandra, men pepp behövs alltid och jag tänker att det kanske är nån annan därute som känner sig lite ängslig och ensam på sin nya plats i världen.
  Det ska bli så kul att följa din resa, alltid velat åka till Tokyo, och nu tänker jag att jag reser med dig! 🙂 Har ju läst din blogg i 7 år nu så vi är ju kompisar. 🙂 <3

  Anna 2016-03-10 14:09:30
  Svara
 • Hej Sandra –
  jeg var i Japan i 14 dager ensam i sommer. HELT fantastisk ! Jeg har bligget litt om det så det kan du jo tjekke hvis du trenger gode ideer.
  http://ificouldchoose.blogspot.dk/search?q=japan

  Ellers er Japan / Tokyo deilig å være ensam i ! Det er digg å føle seh litt lost in translation og bare ose rundt og se på folk. Jeg er veldig dårlig på å finne vej så jeg lastet ned appen ”ULMON PRO” det er en karta som fungere med GPS – hver gang jeg var et sted som jeg synes var kool satt jeg er kryss på Kartet og kunne enkelt finne tilbaks.

  Kos deg masse – det er fantastisk.
  Hvis du er sulten – dra til Tokyo Central Station – mathallen i underetasjen er fantastisk ! Og hvis du er ensam og trenger selskap dra på Kaffe Fuglen i Shibuya. Det er litt Scandi away from home feeling.

  Ha en fantastisk tur !

  Karoline 2016-03-10 13:28:38 http://ificouldchoose.blogspot.com
  Svara
 • hej! pocket wifi är ju king! så jobbigt med japanska simkort och telefoner som inte går ihop med resten av världens…
  men du, 7/11 (7&holdings) tar ju utländska kort, och de finns ju lite överallt

  lisa 2016-03-10 11:22:50
  Svara
 • Men nytt är det väl inte även om det är grymt! Jag hade en wi-fi hotspot i fickan när jag bodde i Kanada 2011. Väldigt praktiskt precis som du säger!

  Frida 2016-03-10 11:00:54
  Svara
 • Så sugen på att se hur en vanlig mataffär ser ut där borta : ) kommer gå galaant detta! Kram!

  Mimmi 2016-03-10 10:56:15
  Svara
 • Deras seven eleven(?) har bankomater som tar internationella kort. Finns typ överallt ju

  Sara 2016-03-10 10:22:14
  Svara
 • Varför behöver du pocket wifi? Funkar inte 4g där? Och dela nät till en dator från telefonen går ju ändå? Alltså, pocket wifi låter gulligt men jag förstår inte vilket behov det fyller som en telefon inte gör ändå? Blir så nyfiken! 🙂

  Hanna 2016-03-10 10:18:14
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Japan är även lurigt på det sättet att man inte kan skaffa ett tillfälligt kontantkort som i de flesta europeiska länder, vet inte riktigt varför… så det är ny telefon eller hot spot som gäller!

   lilla S 2016-03-10 13:41:59 http://fruktklister.blogspot.se/
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Beror ju på vad för kontrakt hon har, men att används 4g utomlands kan snabbt bli väldigt dyrt. då är ju wi-fi billigare antagligen.

   Charlotte 2016-03-10 10:40:39
   Svara
   • Svar på Charlottes kommentar.

    Jag antog att man kunde köpa ett lokalt kontantkort, som i många andra länder. Det brukar löna sig även om man så bara är borta en vecka. Men nu förklarade ju lilla S att det inte går i Japan! Så då är jag med, och ja då låter ju pocket wifi fiffigt! 🙂 Tack!

    Hanna 2016-03-10 13:49:20
    Svara
 • åh alla dessa tips i kommentarerna är så himla bra! sandra du borde fixa ett tech-inlägg för när en åker utomlands. känner att jag behöver veta mer om pocket wifi och hur en laddar ner kartor offline. visst kan jag googla men det vore så smidigt (+intressant då) med ett eget inlägg och du är ju expert på att styra upp/organisera! 🙂 typ som ditt spotify-inlägg som är guld värt.

  kim 2016-03-10 09:57:51
  Svara
 • Pocket wifi, briljant ju!! Perfekt när man är turist. Borde finnas överallt. Är så taggad på att följa din resa där borta! Du är så modig och får nog många att våga lite till. Skönt att höra att du också är lite skraj, men man måste våga för att vinna. Kram

  Anneli 2016-03-10 09:29:49 http://anderssonkim.se
  Svara
 • Det går att ta ut pengar på alla 7/11! Och glöm inte att köpa nåt av alla crazy snacks när du ändå är där inne 🙂

  Sara 2016-03-10 08:47:29
  Svara
 • Sandra om du inte vet det så kan man ladda ner offline-kartor i Google, det är grymt bra när man är i en ny stad! Så kan man ha på platstjänster och då hittar man alltid 🙂 sen kan man lägga till stjärnor på kartan på platser man vill komma ihåg, tex var man bor. Tipstips!

  Camilla 2016-03-10 08:25:05
  Svara
 • Jepp, 7/11 funkar och även postkontor (yubinkyoku) går fint att ta ut pengar på. De har ett typ T som symbol.
  Pocket Wifi är så himla smart, har inte använt det själv, men de flesta AirBnB (som jag kollat på) erbjuder det och det är ju guld värt.
  Ser fram emot fler uppdateringar, typ första sushin i Tokyo och liknande. Åh!

  Tokyoyo 2016-03-10 07:40:02 http://tokyoyo.se
  Svara
 • Du är en inspiration för mig och har varit det sedan 2008. Snälla fortsätt vara du. Ville bara säga <3

  Emma 2016-03-10 07:21:53
  Svara
 • Hoppas du har kollat på girls-avsnittet Tokyo!!! Så fint. Förstår att det är läskigt men det kommer gå bra <3 det tar lite tid och det e okej 🙂

  Alice 2016-03-10 07:19:36
  Svara
 • Samma spår här, 7eleven har automater där internationella kort funkar. Typ alla 7/11 har atm och jag tog själv ut pengar på 7/11 vid den stora korsningen i Shibuya. Bankers automater funkar typ aldrig, testade så många…men de andra kedjornas kan funka, typ lawson’s och family Mart.

  Matilda 2016-03-10 07:12:43
  Svara
 • ett annat tips för att hitta: ladda ner maps.me eller annan kartapp som inte behöver internet för att fungera. den sparar önskad karta på mobilen och använder GPS istället. det gillade jag att ha för att spara på wifi (både mängden och batteriet på dosan!) samt vara extra säker på att alltid hitta *hängslen och livrem heheee*

  aina 2016-03-10 06:34:56
  Svara
 • exakt som tidigare nämnt: 7eleven är din vän!!! de brukar ha en ATM-skylt utanför om de har bankomat och annars finns det även några banker med seven & i holdings-skylt (med 7an från 7eleven loggan så lätt att känna igen) där det funkar fint att ta ut. men 7eleven finns ju lite här och var! tips när du har pocket wifi är att du kan söka i google maps (vet inte om det går i iphones egna kartor dock..) efter just seven eleven så kommer det ploppa upp vart det finns någonstans på kartan och jag vill minnas att det på vissa även stod att det fanns en ATM i butik. det kommer gå super!!

  aina 2016-03-10 06:27:40
  Svara
 • Tänkte bara tipsa om att det går att ta ut pengar på 7eleven och postkontor om du har VISA 🙂

  Sandra 2016-03-10 06:11:41
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind