Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tisdagspepp.

Hej  och god morgon! Eftersom igår var en röd dag så kör vi på en tisdagspepp denna vecka istället. Här ska det bli nästan 20 grader hela veckan så jag är väldigt lycklig över det. Åker hem om åtta dagar vilket känns lite konstigt, känns typ som att jag ska vara här ett tag nu? Men åtta dagar är ju ändå ganska lång tid, ska maxa och försöka hinna med allt jag har på min att-göra-lista för Tokyo. Koenji, Kiddy Land, hanami och Ramen Museum är mina största punkter som jag inte hunnit med denna gång än.
Här kommer iaf lite länkar och grejer:

Skärmavbild 2016-03-22 kl. 09.13.23

Senast numret av Metro Mode finns just nu ute (här kan man exempelvis prenumera gratis). Jag har gjort en plocksida igen, definitivt topp fem roligaste jobbgrej att göra. Att klura ut vilka färgtoner som är fina ihop, höga och låga priser blandat och ett fint tema. Japp, det och mycket annat finns alltså i nya numret.


Här är ett jättefint trädhus som någon borde bygga.


Vill tipsa om Gympaläraren på SVT Play som är ett så otroligt fint program där Kalle Wahlström åker tillbaka till sin gamla högstadieskola under några månader och försöker förstå varför gympa ofta känns så svårt/jobbigt/tungt/pinsamt. Själv gick jag ut gymnasiet med IG i gympa och skolkade från de flesta gympalektioner, så känner verkligen igen mig i det där svåra med gymnastiken. Ett jättefint program, gråtit typ varje avsnitt :’). Älskar tonåringar, de är så himla mysiga och knepiga på ett så älskvärt sätt. Förresten har min lillebror Jack varit med och gjort programmet, bara en sån sak är ju en anledning att titta på det.

IMG_9424

Har ju tjatat om hur fint japanskorna har sitt rouge. Ändå svår grej att förklara för er utan att ta en bild. Tog därför den här bilden i sminkaffären så ni skulle förstå! Så himla fint är det, ska alltid ha mitt rouge på detta vis från och med nu.

 

Translation. Some links to brighten up this Tuesday!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag tänkte just ”Undrar om Sandra ska till Koenji” – det är en Tokyofavorit! Ett tips är att försöka googla fram en vettig karta över butikerna för de kan vara lite svåra att hitta, men så värda! Ofta på andra våningen. Kolla in en som heter Spank!, är som att landa i ett flickrum från 80-talet. Får såna tokyocravings!

  H 2016-03-30 13:10:29
  Svara
 • Om ni är nyfikna heter sminktrenden Igari. Sök på detta på Pinterest så får ni upp massor av fina exempel 🙂

  Sandra 2016-03-30 06:54:07
  Svara
 • Hej! På tal om din bror Jack och tv, tyckte jag såg honom i Johan Falk-filmerna? Stämmer det? Skoj ändå! 🙂

  Fanny 2016-03-29 21:45:33
  Svara
 • Åh, började kolla på Gympaläraren nu (mitt i tentaplugget…) och blev helt fast. Så himla bra program! Jag hatade också idrotten i skolan och fick precis G, men MVG i allt annat. Var på lektionerna bara för att få godkänt, men egentligen kan man nog inte säga att jag var närvarande trots att jag var där. Drog mig undan så mycket och var liksom aldrig med i ”spelet”. Hatade det så mycket. Folk stirrade, knuffades, det var jobbigt att byta om och simningen var mitt värsta. Fy. Först efter gymnasiet började jag träna och uppskatta det.

  Malin 2016-03-29 19:43:15
  Svara
 • Älskar Gympaläraren! Så bra program. Tycker att Kalle tar lagom stor plats och att hela upplägget verkligen lyfter ungdomarna och står på deras sida. Deras röst kommer verkligen till tals och älskar att de får ta så mycket plats och bara vara ”sig själva”. Så heja alla som jobbar med programmet.

  Fröken Cocco Sohl 2016-03-29 19:05:57 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Snälla hjälp oss med att svara på vår enkät till vår D-uppsats! Som tack för hjälpen lottar vi ut presentkort på HM – glöm bara inte fylla i din mailadress i slutet av enkäten 🙂

  Enkäten hittar du HÄR: http://bit.ly/1MNSxKJ

  Tusen tack!!

  Anna 2016-03-29 13:10:19
  Svara
 • Lite sött var det med rouget sådär.. men tycker ändå mer att det ser ut som om att man fått allergiutslag eller så under ögonen :S

  Jenny 2016-03-29 13:01:47
  Svara
 • Jag gillar också Gympaläraren, och Kalle. Men nån på internet fällde en kommentar om att SVT har så svårt att tänka utanför ramarna utan använder de här humoristiska vita medelåldersmännen hela tiden utan att släppa in andra( Erik Haag var ett annat exempel och fen som skrev visste inte att de är släkt). Jag blev lite ledsen då det fick mig att tänka på det istället för allt bra med programmet. Har du tips på hur jag kan få bort de tankarna igen?

  Jenny 2016-03-29 10:04:43
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Jag håller med! Kollade precis klart på senaste programmet och det var mest killar som syntes. Killarna som först tar repet, killarna som först ska streta emot att pingisborden försvinner, killarna som är kalles wingmans(vilket stör mig allra mest), killar i spelgruppen, manlig spelstjärna och killen som är elevrådsrepresentant. Killarna kommer till tals hela tiden och tar plats. De kan komma undan med att vara så där sköna, precis som Kalle och Erik Haag/Filip och Fredrik. De är superhärliga och funkar bra i tv men varför kan en inte försöka arbeta emot patriarkatet? Varför ska det antas att tjejerna hellre vill dansa? Det är frustrerande att en ska behöva ta av sig genusglasögonen för att kunna uppskatta programmet men en måste liksom.

   kim 2016-03-29 21:24:21
   Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Håller med om att det oftast är vita medelålders män, men i just detta fall tycker jag att man ska tänka bort det och istället fokusera på att Kalle känner så himla passionerat inför detta och verkligen vill hjälpa alla dessa barn. Det hade kanske blivit helt knas med en annan som höll i programmet då den kanske inte skulle ha samma driv osv. Det är ju budskapet och Kalles passion och känslomässiga band till dessa elever som man borde fokusera på. Sen har ju Erik Haags senaste tv-succeer varit tillsammans med Lotta, så han är inte en ensam vit man som dräller runt i rutan och ska ta plats istället för en kvinna. Det känns ju som att svt iaf försöker vara lite mindre fast i denna vit-medelåldersmans-norm som tidigare regerat, Brita Zackari har ju oftast projekt på g och nu visas till exempel Bornebusch i tv-fabriken. Tänk så här: det finns mycket att önska, men det är på väg åt rätt håll!

   Cecilia 2016-03-29 15:55:35
   Svara
 • Älskar Gympaläraren! Så himla fint program.

  Amanda 2016-03-29 10:02:41 http://momentswithme.blogg.se
  Svara
 • Sandra! Du måste åka till Hiroshima och ön Mijayima som ligger i skärgården utanför staden om du har tid. Så fint och könslostarkt och en väldig kontrast mot Tokyo. Helt klart än av mina bästa platser i Japan och har hört många där som sagt samma 🙂 tar typ 4 timmar med tåg från Tokyo station och hotell är ganska billigt. Åk! Mejla gärna om du vill ha lite mer info så kan jag tipsa. Plus, de har Hiroshima-okonomiyaki som är okonomiyaki med nudlar 🙂 🙂 🙂

  Matilda 2016-03-29 09:05:36 http://Workwinesleepandrepeat.com
  Svara
 • asså shit! är sjuk och ligger hemma och kollar på gympaläraren (efter detta tipset) älskart!

  {"author":"linda" 2016-03-29 08:43:21
  Svara
 • Kalle är så jävla grym! Hans genuina människokärlek lyser igenom allt och det får ens hjärta att smälta. SÅ bra program 🙂

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-29 07:38:25 http://vegokak.se/2016/03/28/listan-om-mat/
  Svara
 • Åh ja alltså älskar Gympaläraren, så fint och vettigt och välbehövligt.

  Linnéa 2016-03-29 07:37:29 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind