Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

planering inför tågresan.

interrail

 

Nu är det bara lite mer än en vecka kvar till min och Floras tågresa som vi gör i samarbete med Interrail. Vi ska åka tåg genom ett vårigt Europa och det ska bli så oerhört fint. Vi fick önska prick var vi ville ta oss och valde således Barcelona → Toledo → Lissabon.

interrail

Det är alltså bara för mig att packa resväskan igen. Fast denna gång med somrigare grejer som badkläder, jeansshorts och magtröjor!

resa

Jag har aldrig varit i någon av städerna innan så är mycket peppad. Bardelonas kringelkrångliga gränder med cavabarer och paella. Toledo som är en stad byggd på en kulle och ser ut som något Belle i Skönheten & Odjuret skulle vilja rymma från. Och Lissabon som ska vara något slags hipstermekka med fantastiskt nattliv och människor man vill bli kompis med.

interrail

När resan drar igång kommer ni kunna följa den på europarunt.se och på Instagram under hashtaggarna #europarunt och #interrail. Och såklart här på bloggen också!
Har ni något absolut MÅSTE-tips i Barcelona, Toledo eller Lissabon så dela hemskt gärna med er.

 

I samarbete med Interrail.

 

.

image sources på stadsbilderna: viajarabarcelona, dan vaquerizo och carrie at wishwishwish.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • Dels som ett fan av serien Friends så tyckte jag det var kul att besöka Mount Tibidabo i Barcelona. Du vet, den lilla Europa-historian som bidrar till att lilla Emma blir till. Uppe på berget hittar ni Spaniens äldsta nöjespark som öppnades 1901. Rätt så turistigt men så himla vackert där med en helt otrolig utsikt över Barcelona. Ett annat tips är matmarknaden La Boqueria på La Rambla! Så sjukt mycket god mat där.

  Ha en fantastisk resa!

  Nina 2016-04-14 22:06:00
  Svara
 • Sandra! Bästa Lissabontipsen:
  – A Cevicheria (fantastisk mat, Pisco sours och en stor bläckfisk i taket): https://www.facebook.com/ACevicheriaChefKiko
  – Mini Bar Teatro (spännande avsmakningsmeny med en massa smått fint och menyn består av flera akter som servitörerna presenterar likt på en teaterföreställning): http://www.minibar.pt/pt/
  – Pavilhao Chinês (bar med tusentals små porslinsfigurer längs hela väggarna): https://www.facebook.com/pavilhaochineslisboa
  – Och du bör ju inte missa det fantastiskt färgglada slottet i Sintra, Moorish Castle. Googla! Helt fascinerande att vandra runt därinne.
  Ha en fantastisk resa! :))

  Ida 2016-04-12 08:47:20
  Svara
 • Meneghina i Barcelona! Spiste fersk pasta med reker der som fikk meg til å gråte pga GOD! Skalldyrsrisotto og røkt mozzarella bør også prøves!

  Starseed 2016-04-11 22:42:12
  Svara
 • Vad glad jag blev när jag ság att du kommer hit till Barcelona! Har länge hoppats pá att du skulle komma hitát! Jag heter Maria och har bott i Barcelona sedan 8 ár tillbaka. Jag har en webbsida med mina favoritställen i stan: www.barcelonafoodexperience.com och ocksá en Instagram med bara favoritrestauranger och barer i Barcelona. Kolla in dom om du har lust/hinner! Här är nágra favoriter i alla fall. Jag försöker undvika alla ställen där klientelet till största delen är turister.

  Raval och Gracia är mina favoritomráden i stan. Raval är lite som Kreutzberg i Berlin, multikulturellt och inte särskilt mycket turister. Det finns mánga autentiska, härliga barer och coola restauranger.
  Gracia är som en liten by mitt i centrum. Massor med gágator, just nu blommar apelsinträden och det doftar alldeles ljuvligt….. Och mánga mysiga barer och restauranger. Born och Gotico är mera turistiga, mysiga men med mycket turistfällor.

  Tapas:
  I Barceloneta finns ett härligt ställe som heter La Cova Fumada. Det finns ingen namnskylt, sá kolla upp stället I google maps innan. Kolla ocksá upp öppettiderna pá förhand. Menyn finns pá en griffeltavla, och allt är sá himla gott och billigt. Väldigt autentiskt och old school. Du máste äta deras bombas!

  I Barceloneta finns ocksá Vaso de Oro, min favorittapas där är ”solomillo con foie”, kött som smälter i munnen med foie gras. Stället brukar bli riktigt fullt men det är värt att trängas lite.

  Frukost och brunch:
  Skippa turistiga Brunch & Cake och gá till Tropico, sá trevligt och deras tropiska smoothies är fantastiska! Pá kvällen har de jättegoda och vackra drinkar ocksá.
  För en riktigt lokal och autentisk upplevelse är Granja M Viader the place to go. Det har funnits i säkert 100 ár, och herrarna som jobbar där har vita skjortor och fluga. Prova pá deras tjocka, varma choklad med churros att doppa i, eller bikinin (som en grilled cheese sandwich typ).

  Fisk och skaldjur:
  Min favorit är lätt La Paradeta. Det är inget jättevackert ställe, páminner lite om en skolmatsal, men OMG vad gott det är. När man kommer in stár man framför en stor disk med färsk fisk och skaldjur, och sen pekar man pá vad man vill ha och sá fixar dom. Välj mánga olika och dela, som tapas! Sá fár man prova pá sá mycket som möjligt. Sen fár man ett bordsnummer och dom ropar ut ens nummer vartefter det är klart. Köp en flaska iskall vino turbio till, kostar typ bara 7 € men smakar fantastiskt med skaldjur.
  Jag gillar ocksá Kiosko Universal i La Boqueria, jag gár ofta dit pá lördag förmiddagar för att äta en skaldjursbrunch. Man sitter pá höga pallar mitt i marknaden, ta gärna ett glas cava eller fler för att skölja ner det hela med.

  Kaffe:
  Det finns fantastiskt kaffe i Barcelona, kolla in hipstriga Satan’s Coffee Corner och Caravelle för att nämna ett par exempel. Maten pá Caravelle är ocksá riktigt bra. Kolla förresten in Chök pá samma gata, turistigt men deras cronuts och donuts är mästerverk!

  En gata för härligt barhäng och lunch/middag är Calle Parlament in Sant Antoni, sá himla mánga mysiga barer, caféer och restauranger. Fá turister ocksá.

  Craft beer:
  Om man är sugen pá riktigt bra öl finns det massor av coola ställen, men det nyöppnade NaparBar är ett craftbeer tempel. Deras mat är fantastisk ocksá, kocken har en Michelinstjärna.

  Pizza: ok, man kommer inte till Barcelona för att äta pizza, men Parking Pizza är lätt min favorit ever. Deras tryffelpizza med ägg är sagolik och oförglömlig. Restaurangen är cool ocksá, man sitter vid ”communal tables” pá paffládor.

  Favoritrestauranger: Jag har tre: Santa Gula som kör pá säsongsbetonad lokal mat, sá himla mysigt ställe, känns som om man sitter i náns kök. Mont Bar där man sitter lite tajt men tapasen är gudomlig, alla har en liten tvist. La Taverna del Clinic som är lite finare men är aldrig ”stiff”, bara riktigt trevligt och maten sá otroligt god.

  Barer: Du MÁSTE gá till Pastrami Bar/Paradiso, LOVA! Pastrami bar är en frimärksstor bar där man fár världens godaste grilled cheese/pastrami sandwiches. Sen när man är klar kan man öppna kylskápsdörren och man kommer in i en supercool speakeasy! Deras drinkar är fantastiska (cocktailchefen har vunnit en massa priser), testa pá drinken som är i en stor snäcka! En som kommer i en pipa är ocksá riktigt god.
  En annan halvhemlig bar är Pipa Club, där man kan festa till lángt, lángt in pá natten. Googla hur man hittar dit. Det ser ut som en lägenhet och ett pipmuseum samtidigt. Ibland har dom livemusik där ocksá. Mer divebarigt dock än Paradiso.

  En annan bar som jag älskar är Les Gens que J’aime. Man gár in genom en pytteliten dörr, nerför knarriga trappsteg till en sá mysig bar med massor av gamla tavlor pá väggarna och Duke Ellington som spelar i högtalarna. Pá helgerna har dom ibland en gammal dam som gör tarot och läser av ens händer.

  Áh förresten, är man stor vän av ost är Can Recasens fantastiskt. Lite utanför kärncentrum, men sá värt besöket. Osthimlen alltsá. Restaurangen är himla mysig, med mánga smá rum och tända ljus. Är man inne pá romantiskt är Bar Mut ocksá ett alternativ, lite franskromantiskt (man kan äta vid ett piano t.ex.) fast med tapas. Dom har ocksá en speakeasy som heter Mutis, härligt med mycket tjockt rött sammet och fantastiska cocktails.

  Jag har massor med ställen pá lager, där var nágra, hoppas dom kan vara till nán hjälp. Hör av dig om du har frágor eller sá! Välkommen hit! 

  Maria 2016-04-11 16:24:00 http://www.barcelonafoodexperience.com/
  Svara
 • Det finns så mycket att hitta på i Barcelona. Världens bästa stan. Men kontakta Karin på SiempreYo så kan hon säkert ge er flera heta tips (http://siempreyo.es eller https://m.facebook.com/SiempreyoBCN/)
  //Johanna

  Johanna 2016-04-11 15:03:11 http://Www.denarbetandemamman.com
  Svara
 • It sounds amazing! Here you can see my to do list&hipster places of Barcelona: http://matchupmag.com/barcelona-kesif-rehberi/
  We will go to Rome-Florence-Cinque Terre-Milano-Munich-Prag-Bratislava-Budapest-Zagreb-Sofia and back to Istanbul bu interrail on May. I’m so excited too! Have a great trip!

  Deniz 2016-04-11 11:08:38 http://matchupmag.com
  Svara
 • Men… hur kommer ni till/från Barcelona och Lissabon då? Ska ni flyga dit och hem? Känns som att poängen med Interrail försvinner då, haha!

  Linn 2016-04-11 10:38:12
  Svara
 • Parc Güell och La Sagrada Familia plus matmarknaden nere i Barceloneta (med fint tak) i Barcelona.

  Svara
 • Lissabon, gulbenkian museet. En oligark mer förkärlek för konsthistoria. Helt fantastiskt museum, du kan gå en dag och bara titta på historien

  Linnea 2016-04-11 07:38:14
  Svara
 • Här kommer mina barcelona-tips:

  Brunch & Cake för instagram-vänlig frukost/brunch (Ligger i X’iample, eller hur det stavas)
  Caravelle för frukost/brunch. (Kan verkligen rekommendera denna)
  Flax & Kale (Är okej, ser att många tipsat om denna, rekommenderar dock hellre Caravelle och Brunch & Cake för brunch)
  Bar Lobo för Tapas
  Federal Cafe

  Johanna 2016-04-10 21:00:27
  Svara
 • La Xampanyet i Barca! Ligger på Carrer de Montcada 22. Jag överdriver inte när jag säger att det är bland det bästa jag ätit. Tapas och pinxos i VÄRLDSKLASS, en av rättern fick jag tårar i ögonen av för den var så gudomlig. Lokalen ser inte mycket ut för värden, men maten och deras eget producerade bubbel (en blandning av cava och champange), har inga ord. Vi satte oss och sa: låt det komma, allt ni har. Slutade på 23 rätter och 2 flaskor bubbel för, håll i dig, 620kr. Tipsar alltid om den och ingen har varit missnöjd. Får inte missas!

  Matilda 2016-04-10 20:08:37
  Svara
 • Barcelona: Stadsdelen Born är såå härlig!! Gracia-området är också supermysigt med många sköna barer och restauranger (tbana les sepes)!! Härifrån kan man också få en fin promenad upp till Park Güell som är ett mååste, otroligt vackert! Norra Raval är också mysigt (ej kvällstid) med mycket vintagebutiker och cafeér om jag minns rätt!

  Tänk dock på att det är otroligt mycket ficktjuvar i Barca. Det vill säga ha inga handväskor på kvällen, bättre att stoppa fickorna fulla för att minimera risken. Detta är ingenting ni vill bli utsatta för, tro mig!

  E 2016-04-10 19:22:50
  Svara
 • Ett absolut matmåste i Barcelona är Cat Bar som ligger vid Jaume l. Dögoa burgare och massa olika sorters öl – allt väldigt billigt och allt är veganskt! Vad jag minns så drivs det av en typisk grumpy british boho-man också. Pangställe.

  Alva 2016-04-10 19:21:03
  Svara
 • Restaurangen (I love) TOTO som är helt fantastisk! Lokalproducerad- och säsongsbaserad mat som är to-die-for, en så himla vacker lokal och dessutom kypare som är sådär typiskt spanskt heta: långa med mörka ögon och mörkt lockigt hår. Bara gå dit, och glöm inte att beställa deras rostade kikärtor som är så så goda!

  Olivia 2016-04-10 17:26:10
  Svara
 • Åh, var kommer de fina badkläderna ifrån? Baddräkten och bikinin?

  L 2016-04-10 17:09:52
  Svara
 • Massor med tips i alla städerna, grattis till flott resa!
  Barcelona:
  Cavabarerna vid Santa Maria del Mar.
  Trädgården / innergården i Biblioteca de Catalunya.
  Bakgårdspoolen Torre de les Aigües.
  Mies van der Rohes Barcelonapaviljong.
  Smala gatorna, söta husen och tapasbarerna i Barceloneta.
  Parc Güell (+ andra Gaudískapelser: Pedrera, Batlló, Sagrada Familia..)
  Marknader (Santa Caterina!)

  M 2016-04-10 15:38:56
  Svara
 • Ta en tur till Sintra strax utanför Lissabon! Drömmigt slott på ett berg som ser ut att vara taget ur en Disneyfilm.

  Hna 2016-04-10 15:33:38
  Svara
 • i Barcelona MÅSTE ni till La Luna http://www.lalunabcn.com, asgod mat (fast hittar inte margarita-pizzan på hemsidan men ta den om den finns!!!) (ps vet ej om dom har något veganskt men du får gå dit ensam annars) och sen har Nomad mkt gott kaffe testa tex cold brew! PLUS! glass på Gelaaati di Marco måste ni verkligen prova tex kokos/choklad eller nåt knäppt som basilika, persika/cava har dom med ser jag ja men du hör ju. Sen var ju även Flax & Kale en fröjd för ögat o har en jättefin takterass med gullig utsikt över torget, bra veg-utbud ska dom ha!

  sara 2016-04-10 15:24:05 http://piratn.blo.gg
  Svara
 • Bairro Alto i Lissabon på kvällen! Massa små barer och alla dricker och festar på gatorna i de små gränderna, kanonkul.

  Sara 2016-04-10 14:30:30
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Vill också tipsa om bairro alto i Lissabon. Sintra som någon tipsade om är också helt fantastiskt!

   Agnes 2016-04-10 19:28:19
   Svara
 • Hej Sandra!
  Vill tipsa om en liten men supermysig cocktailbar i gothic-området i Barcelona! Collage heter den och det som gör det speciellt är att bartenderna gör drinkarna med väldigt mycket kärlek och passion, så det är kul att bara sitta och titta på dem. Ett plus är att dom är extremt goda också såklart! La Luna är en bra tapas-resturang i samma område.
  Ha det bra!
  Kram

  Kajsa 2016-04-10 14:23:32
  Svara
 • Åh älskade Lissabon! Här kommer min och min kompis guide: Områden att kolla in: Bairro Alto – hipster, massa barer osv. Bra restauranger här: Casa da India, Calhariz – båda två är busy och har skitgod portugisisk mat. Ät vitlöksgrillade räkor. SÅ JÄVLA GOTT. Båda ligger på Largo Calhariz typ.
  Principe Real – ligger upp för backen från Bairro Alto. Ett mysigt litet torg/park och Lissabons gaykvarter (så SJUKT mycket bear-barer!!) Bra resturang här: Tascardoso på Rua Seculo tror jag. Världens BÄSTA jävla bar: på Rua dom Pedro nästan framme vid Principe Real, när ni går mot Principe Real är det på vänster sida och heter Pavilhão Chines. Dyrt men sjukt värt! Alfama – gamla stan som är värd att kolla in en dag.
  När man går från Bairro Alto ner mot Cais do Sodre går man förbi en bar som heter Pensao amor som är sjukt värd också. Det är typ en gammal bordell så det är sex-tema (låter tacky men är fint!). På gatan nedanför finns en massa najs barer, bland annat en som har fiske-redskap och bar i samma lokal. Där i området ligger också ett café som har bra brunch; café tati.
  Najs stränder: cascais som ni tar tåget till från cais do sodre. Tågen går typ hela tiden och är billiga. Det finns en liten strand som är bäst, gå bara in mot centrum och följ folkströmen så hittar ni nog.
  Annars är costa da carparicas strand magisk. Ta båten från cais do sodre till cacilhas och ta sedan buss 35 (tror jag det var) till costa da carparica. Stranden där tar aldrig slut. Tips är att stanna till solnedgång (men kolla när sista bussen går!!) för då glesar besökarna ut och ni kan kolla på fiskebåtarna som kommer med massa fisk. Åk till Sintra en dag och titta på en förkrossande vacker utsikt och häftiga borgar. Vi gick överallt där för bussarna var skitdyra och det var fruktansvärt fin skog där.
  Annars tycker jag man ska dricka ginjinha i skuggan och äta pastela del nata till. Man kan även få vinbärssnäckor att äta, värt att pröva men satsa då på en liten skål.
  De flesta ställen ställer fram lite ost och bröd innan maten, den tar det betalt för OBS men osten är god.
  Det moderna konstmuseet som ligger en bit ut är värt att besöka, bra samlingar och så. Då kan man också titta på det sjukt kitschiga Vasco de gama monumentet och fnissa.

  {"author":"Agnes" 2016-04-10 14:16:25
  Svara
 • Veggie Garden och Gopal i Barcelona är båda så bra! Massa godheter att äta, och för så billigt också.

  Karoliina 2016-04-10 14:13:24
  Svara
 • Fantastisk resa för er! Vill verkligen inte lägga sordi på tillvaron, men ta med varma kläder oxå! Var i Barcelona i helgen och det var mer jeans, skjorta, tröja, jacka, scarfs, vantar väder. Iaf så fort det var skugga, regnade eller var kväll. Skjorta o jeans funkade i solen mitt på dagen 🙂

  Nina 2016-04-10 14:04:32
  Svara
 • Okej, jag bodde i Barcelona förr och ska dela med mig av mina smultronställen, trots att jag svurit att det ska vara mina hemliga ställen tills jag dör. Men nu kör jag: Gå till Cosmo som är café/galleri med spännande inredning och seriöst världens godaste veggi-mackor! Och Gopal som ligger i Gotic med superdupergoda veganburgare. Där finns inga sittplatser men ligger på ett torg där en kan slå sig ner och se på alla intressanta människor som hänger där. Saknar dem och det varje dag alltså!

  Madeleine 2016-04-10 13:59:40
  Svara
 • Hoppas ni får det skoj! Det låter onekligen som att det kan bli en bra resa! 😀

  Patrik at Brass&Gold 2016-04-10 13:45:21 http://brassandgold.com
  Svara
 • Bairro alto i Lissabon på kvällen är <33333 Alltså, det är så galet mysigt med små restauranger och barer i varje hörn på de små trånga gatorna. Älskar att bara strosa runt och sätta sig och äta/dricka. Gå dit!

  julia 2016-04-10 12:56:36
  Svara
 • Åkte till Barcelona i september förra året och älskade det!
  Mina favoriter på vår lilla resa var: Mount Tibidabo- turisitigt men så härlig utsikt över Barcelona!
  Hitta mysiga restauranger och barer bland alla små gränder och gator runtom Ramblas
  En bar som heter Metric Market, låg lite utanför centrum men har en bartender som vunnit många internationella priser och gjorde helt gudomligs drinkar till oss!
  En resturang som heter Arume- jättegod mat och svingod svartvinbärs mojito. Man måste bols bord men så värt 🙂

  Charlotte 2016-04-10 12:41:27 http://Cizzim.blogg.se
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Ville också tipsa om Arume! Härlig stämning, god mat och efterrätter i spännande smaker. Ja, lite ”dyrt” för att vara Barcelona, plus poppis så boka bord 🙂

   Charles 2016-04-13 18:26:58
   Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   ah nice att du gillar arume. bor granne, och har hört endas gott. dock rätt så dyrt (iaf för att vara i raval) k

   alex grannen 2016-04-11 16:27:15
   Svara
 • Hej, arbetade i Lissabon under ett år, älskar staden. Oslagbara cocktails har baren Bistro 100 Maneiras. Litet ställe, marmor, ursnygga bartenders och fullt med hipster aristokrater 😉 dont miss!

  Marie Lindström 2016-04-10 12:38:12
  Svara
 • Tågluffa kan ju vara bland det bästa som finns! Åkte själv sommaren efter studenten, dock helt oplanerat och helt härligt oförberett!

  Mathilda 2016-04-10 12:29:15 http://www.mathildaahlberg.se
  Svara
 • YOU’RE COMING TO BARCELONA!! I really would LOVE to meet you and being your guide around the city, but you know that, right? <3 <3 <3

  Btw the place Anna said above, La champagneria, IT'S AMAZING, yeah <3 Also near Sagrada Familia there's an amazing (and cheap!) place for lunch called Tasca i Vins that you should try too!

  Oh my, after all these years you're coming here! I really really hopewe could finally meet in person! <3

  Libertad 2016-04-10 11:25:19 http://www.sahakiel.blogspot.com.es
  Svara
 • HEJ! såååå kul med tågluff! Är himla avis faktiskt!

  lite tips till Barcelona:
  1. Bar Lobo, tapasbar (ligger vid las Ramblas vilket är lite av en varningsklocka pga finns mycket turistfällor där, men på Bar Lobo finns en GUDOMLIG tonfiskrätt)
  2. La Boqueria, matmarknad (ligger också vid Las Ramblas, finns en man som säljer superb crepes och har massa foton med nöjda gäster på väggen, här kan man även köpa MASSA frukt, ostar och Jamón Serrano=VIKTIGT)
  3. Parc Güell, Gå av vid Lesseps, Metro (Himla ball park, gratis inträde Gaudi är den som har ritat och konstruerat hela parken med massa olika mosaik och fina former, jag tycker denna park är coolare än La Sagrada Familia där man måste stå i kö och betala)
  4. Gamla stan i Barcelona. Gå av vi Plaza Catalunya och därifrån gå till det som klassas som gamla stan. Mysigt och jättefina byggnader.
  5. Gå in på barer och olika gosiga restauranger som ni ser, finns en sån restaurang där man får förbundna ögon och allt är HELT mörkt, alla servitörer/servitriser är blinda. Ganska coolt. Kommer ej ihåg namn eller adress, men det var ett ganska populärt ställe/finns kanske flera osså.

  Bara lite tips från mig till er!

  Ha en superfin resa!

  Jenny 2016-04-10 11:22:15
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Vissa delar av parken är gratis men ja, man måste köpa biljett för inträde till den mer intressanta delen.

   Charlotte 2016-04-10 23:14:23
   Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   De har dock infört inträde på Parc Güell nu också :/ iallafall när jag var där sist, sommaren 2014.

   Amalia 2016-04-10 12:24:46
   Svara
 • That’s indeed a wonderful train route! We live in Barcelona, it’s a very lively city full of great spots. To eat a delish paella in La Barceloneta you may like to check out ”Ca la Nuri” to avoid the tourist traps in Las Ramblas (check how the Ca la Nuri paella looks in our pics here: http://www.thecatyouandus.com/paella-sunday/). If you fancy a brunch, one of the best in the city is Picnic (http://www.thecatyouandus.com/brunch-at-picnic/). For Catalan tapas one of my favorite places is called ”Velódromo”, the food is yummy and decor is vintage-y spot on (check some pictures in this post: http://www.thecatyouandus.com/deniz-turker/), we also like the trendy ”Fábrica Moritz” at the city centre. For shopping my favorite streets are Avinyó (at Gothic quarter), Tallers (at Raval quarter) and Verdi (at Gracia quarter) streets. For sights, of course don’t miss Gaudí modernist goodness, and also less known is the Sant Pau Hospital, near Sagrada Familia, is the biggest modernist complex that used to be a hospital (we have some phone pics here: http://www.thecatyouandus.com/orange-wonder/). Oops too long my comment already! We have other Barcelona tips in our blog under the Barcelona tab, if you fancy to check it: http://www.thecatyouandus.com/category/barcelona/ . Have tons of fun Sandra!

  Damaris | The cat, you and us 2016-04-10 11:19:00 http://www.thecatyouandus.com
  Svara
 • Ta med varmare kläder också! Är jätteskönt att dra på sig en varmare tröja på tåget, och kvällarna kan också vara kyliga! (Och insåg precis att jag låter som min mamma… haha!)

  Anna 2016-04-10 11:14:10
  Svara
 • Oh vilken fin illustration till er resa. Vem har gjort den? Tips till Barcelona: la champangneria, ligger i Barceloneta nära vid havet, här kan man dricka billig cava och äta tapas. Stället är pyttelitet och svintrångt och en del av charmen med stället, många går dit på eftermiddagen på väg hem från stranden. Stans bästa mexikanska restaurang är definitivt Rosa Raval som ligger mitt i stan, där kan man dricka asgoda mojitos och äta vegetariska burritos (kommer inte ihåg om de till och med var veganska men går säkert att få dem så eller med kött om man hellre vill ha det). När ni har ätit kan ni gå på barrunda på smågatorna bakom plaza real, finns hur många roliga ställen som helst. Där träffar ni med allra största sannolikhet någon som tar med er till klubben dit alla går just den veckodagen.

  Eftersom ni åker nu undviker ni den mest tryckande värmen och de allra galnaste turistströmmarna. Men blir ni ändå trötta på det så ta en liten utflykt till Gracia, som någon annan tipsade om. Det är bara att promenera paseig de gracia rakt uppåt så är ni där på kanske 20 -30min här är det lugnt och skönt och det känns som en stad i staden vilket det egentligen också är, Gracia var en egen stad/by tills Barcelona expanderade dit.

  P.S. Glöm inte att testa clara, som är öl blandat med citronläsk, tillsammans med oliver och salta chips på valfri bar/uteservering.

  Mia 2016-04-10 10:52:33
  Svara
 • Åh Toledo skulle jag gärna vilja åka till! <3

  Svara
 • Hej! Vad kul det låter. Tågluffade på 90-talet som 18-åring och har burit med mig den resan resten av livet.
  Några tips för Barcelona jag tror att du skulle gilla. Kolla up:
  la champagneria
  L’eggs
  Pipa club
  /L

  Lisa 2016-04-10 10:41:40
  Svara
 • Men ååh så kul! 😀 Ska bli spännande att följa ert äventyr.

  TIDSTJUVEN 2016-04-10 10:39:44 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • Hej! Mitt bästa tips i Toledo är en bar med namnet ”El Rus”. Här är den på Tripadvisor: https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g187489-d7304126-Reviews-El_Rus-Toledo_Province_of_Toledo_Castile_La_Mancha.html

  De har otroligt gott rödvin, främst ett som kallas ”Manon Manon”. Det ingår supergod tapas till varje glas rödvin som beställs in och det är så billigt. Det finns även en bar bredvid ”El Rus” där bartendern/ägaren är en så härlig person som älskar att berätta om sitt liv!

  Njuut av denna resa! Toledo är helt fantastiskt! Och ett sista tips är att se filmen ”Don Quijote” innan ni åker 🙂

  Lina 2016-04-10 10:31:37
  Svara
 • Åk till akvariumet i Lissabon! Det är det största i Europa, och är lätt att ta sig till. Man tar bara metron till hållplatsen Oriente.

  Frida 2016-04-10 10:27:51
  Svara
 • Hej hopp! Kul det ska bli att följa er resa! Jag bor i Barcelona och det är en mysig stad men fylld av turistfällor så planera matställen noga! Blir ni sugna på underbar Mexikansk mat rekommenderar jag Cantina Machito i bästa området Gracia! Gå dit tidigt i Barcelona mått mätt (alltså runt åtta) och ta ett bord på den lilla uteplatsen (om det redan sitter folk där med drinkar kan en vänta ett tag), beställ deras egna Margaritas (så goda!) och dela på en nachos med guacamole till förrätt. Ta en Moritz öl sen på Placa del sol där ungdomarna sitter på marken mitt på torget och vi andra sitter vid borden under stora träd.

  Försök gärna testa riktig Katalansk mat eftersom Paella och tapas egentligen kommer från södra Spanien och katalanerna är väldigt stolta över sin kultur. Överallt kommer det finnas ”pan con tomato” på menyn, vilket är mycket gott om en gillar bröd 🙂 Och drick vermut med aperitivos till innan lunch. Finns massor av mysiga små vermut barer.

  Vill ni få bonuspoäng av lokalbefolkningen kan ni slänga till med lite katalanska uttryck. ”Merci” för tack ”Mol bo” för mycket gott (om maten) och ”bona nit” för god kväll/natt. OBS det stavas inte så men uttalas så 🙂 ha det super kul!

  B 2016-04-10 10:20:01
  Svara
 • Ni måste besöka Flax & Kale i Barcelona! De har världens godaste vegetariska mat och en supermysig takterass!!

  Mikaela Danielsson 2016-04-10 10:19:33
  Svara
 • Hello Sandra. I live in Spain and the first thing I would advise you is to pack something warmer for night time as temperatures are not so so high at the moment.
  You must rent a bike in Barcelona, the city is very well prepared. The ”Granjas” (farms) is something very typical to enjoy breakfast or a sweet during the afternoon. I recommend you to go to the Granja Viader, famosa for creating the Cacaolat.
  As for Toledo, you can’t leave without visiting the cathedral and the synagogues. And of course try the typical sweet Toledana.
  In regards Lisbon, you are going to love this lively city. The most beautiful and Instagrammable neighbourhood is Alfama. One of my favorite bars is Sol e Pesca, an old fishing store that has kept all the original stuff and that now serves beers and canned food (very common and so so tasty!) the Jeronimos monastery is a must and of course riding the tram number 28.
  Really looking forward your pics!!!

  Barbara 2016-04-10 10:16:28 http://www.wanderer-diaries.es
  Svara
 • Ni MÅSTE äta på taberna da rua das flores i Lissabon. Gå dit och skriv upp er på listan, ta en drink i närheten medan ni väntar och ät sedan livets bästa middag! Litet, ser inte mycket ut för världen men helt fantastiskt.

  Siri 2016-04-10 09:51:19
  Svara
 • Se till att läsa på lite om Toledos historia innan ni åker dit, blir sååå mycket mer spännande då! Hur det länge var en supermångkulturell stad där judar, muslimer och kristna levde med varandra (under en tid av religiös fanatism) och vad som hände där under spanska inbördeskriget!

  Hanna 2016-04-10 09:43:23
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind