Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

en lista om maten jag älskar.

pasta with safron and summer truffle
Vilken är den godaste pastarätten?
→ Carbonara är nog min godaste pastarätt. Fast också skaldjurspasta…eller en krämig saffranspasta med mycket chili, eller tryffelpasta gudars skymning. Hmm. Egentligen kan nog vilken pastarätt som helst både lyfta och platt falla till marken beroende på hur den är tillagad. Det viktigaste för mig är att pasta är al dente (överkokt pasta är livets sorgligaste grej), att såsen inte är rinnig (den ska bara lägga sig fint runt pastan som ett extra lager och knappt synas på tallriken tycker jag) och mycket parmesan. Gillar att laga alla pastarätter med en bas på citron, vitlök och chili, då blir det nästan alltid gott! : )

when I was a little girl.
Hur var du med maten som liten?
→ Jag tyckte att det var dötråkigt och jätteonödigt att äta fram tills jag fyllde 17 ungefär. Hade nog helt skippat mat om jag hade kunnat, för mig var det bara något som tog tid och förstod inte alls poängen. Åt hellre ostbågar till middag. Älskade dock potatis- och purjolökssoppa samt snabbnudlar.

Den bästa smaken på chips?
→ Grillchips!

pasta with asparagus and chanterelles.
Topp 3 bästa produkterna eller råvarorna?
→ 1. Solvarma tomater
2. Ägg
3. Vitlök
(bubblare: Färsk basilika! Parmesan! Mozzarella! Citron!)

Om du var tvungen att bara äta mat från en matkultur resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
→ Italien förstås.


Vad tycker du att den ultimata tacon ska innehålla?
→ Okej, om jag måste bygga en själv prick nu så skulle jag ha i avokado, koriander, silverlök, granatäpple, räkor, mango, lime, tomater och grön habanerosås. Typ en taco-ceviche är mitt godaste.

I vilken form är potatis som allra godast?
→ Färskpotatis med smörklick. Är ingen potatisälskare och är inte jätteförtjust i varken pommes frites eller potatis i ugn eller vanlig kokt potatis etc. Men färskpotatis! Omnomnom.

Har du någon dyr matvana?
→ Fin buffelmozzarella kanske. Och så överkonsumerar jag kronärtskocka på sommaren, men när de är i säsong brukar de inte vara så jättedyra. Färska räkor är ju en hit också.

Vad lagar du om du har minimalt med tid i köket?
→ Pasta med vitlök, parmesan, god olivolja och någon grönsak till, varierar beroende på vad jag har hemma.

pasta vongole.
Vad är din paradrätt?
→ Spaghetti är min paradrätt i olika former. Är en jäkla pangkock när det handlar om att laga en pasta med bra balans på smaker och koktid. Har övat mig fram till någon slags perfektion om jag får säga det själv : )

Topp 3 restauranger i staden där du bor?
→ (Utan inbördes ordning)
1. La Vecchia Signora för pasta
2. Ramen Ki-Mama för ramen
3. Delicatessen för romantik.

breakfast.
Vad består den bästa helgfrullen av?
→ Frallor, löskokt ägg, avokado, god ost och nypressad juice!

Vilken är den senaste råvaran eller maträtten som du lärde dig att tycka om?
→ Både avokado och koriander har jag haft som nyårslöften tidigare år att lära mig tycka om. Nu älskar jag båda!

Finns det någon mat som du inte skyltar med att du gillar?
→ Verkligen inte. Finns väl ingen pinsam mat?

Din bästa budgeträtt?
→ Jag har alltid tortillas och lime hemma så man kan svänga ihop en tortillas av det man har hemma.

Vad brukar du käka till lunch?
→ Jag brukar äta lunch hemma. Äter tacos typ fyra dagar av fem… Är även ett fan av Picards crêpes!

paris.
Vad är det bästa att äta och dricka på en fredagkväll?
→ Torrt kryddigt rödvin och rotisseriekyckling på någon asmysig liten fransk bistro.

Dela med dig av något smart matlagningsknep!
→ Ni kan få tre: ha en buljong i pastavattnet, använd färska kryddor så mycket du kan och ha alltid parmesan hemma.

Vad lagar du om du ska laga mat åt många personer?
→ Ceviche, carbonara, vongole, burgare eller tacos är goda grejer många gillar!


Vilken maträtt tycker du att fler borde upptäcka?
→ Bánh mí definitivt. Det är en smakupplevelse utöver det vanliga. Här är ett recept. Om man inte orkar laga själv rekommenderar jag tofu-historian från Bun Bun Truck!

Vilken är den godaste såsen?
→ Hollandaise kanske?

Vilken råvara önskar du vore i säsong jämt?
→ Kantareller och kronärtskockor.

Lista från Vegokäk!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Maten på första bilden såg så god ut :)

    ellenlundis 2016-05-07 19:16:09 http://finlandsgullet.wordpress.com/
    Svara
  • jag älskar att du låter så stolt när du skriver att du behärskat pasta till perfektion! :)

    Svara
  • haha jäklar vilken märklig taco du slängde ihop då 😉 Men man blir ändå så sugen på middagsdejt med dig alltså!

    ISA 2016-05-05 23:35:10 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • tycker det är såå skönt att du är 30 men ändå inte hetsar kring barn och familj. hur gör du för att vara så självständig, om du förstår vad jag menar. jag tycker själv att jag blir otroligt påverkad av min omgivning och även fast jag är rätt nöjd som jag har det (26 år, barnlös) så stressas jag otroligt så fort jag får höra att ännu en person är gravid. känns som att man ”halkar efter” om man inte gör som alla andra, men önskar att jag inte kände så. samma sak med jobb. går en utbildning som jag trivs okej med men ibland känns det som att det inte räcker för så många av mina vänner vet exakt vad de ska bli och vad de strävar mot. själv har jag ingen aning om vad jag vill jobba med eller vad jag vill ”bli”… hur ska man göra för att inte jämföra sig? jag känner lätt att jag är ”misslyckad” även fast jag kanske egentligen är nöjd, men för att jag inte presterar lika högt som alla andra.. kram

    Nina 2016-05-05 22:45:44
    Svara
    • Jag fick barn när jag var 22 (är 27 nu) och jag känner att jag halkar efter. Det finns inga rätt och fel, försök att inte stressa! Kram

      Anneli 2016-05-06 17:28:25 http://anderssonkim.se
      Svara
  • Bästa listan [och svaren] NÅGONSIN <3

    Holly Golightly 2016-05-05 22:28:35 http://thenordicprincess.blogspot.com
    Svara
  • Blir så intresserad av att äta en perfekt balanserad pastarätt à la Sandra! Har du lagt upp något veganskt någon gång, som ändå känns Sandrig fast den inte har parmesan eller så?

    Hanna 2016-05-05 22:02:55 http://helh.blogspot.com
    Svara
  • Hej Sandra! Här kommer en fråga till q & a! :) Dina vita Reebok-sneakers, vad är det för modell på dem? Så fina och somriga! Puss!

    Maja Li 2016-05-05 17:55:18
    Svara
  • Åhh, vilken rolig lista!

    Daniella Caspian 2016-05-05 17:48:03 http://vapenbroder.blogg.se
    Svara
  • Åh kul med dina svar! Blir på riktigt ARG när jag tänker på osaltad och överkokt pasta! Det är en sådan misshandel av en prima råvara. Skönt att vi är flera där som känner ungefär så :)

    Måste säga att grillchipsen var oväntade! Jag gillar nästan allt vego du lägger upp på bloggen, så tänker att min smak är ganska lik din. Men grillchipsen är ju topp 3 sämst skulle jag säga 😉

    Annie lättlagat vegokäk 2016-05-05 15:54:07 http://vegokak.se/
    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Man
Johan Hurtig
Creative
Sara Edström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emelie Wikström
Hälsa
Träningsglädje
Man
Philip Conradsson
Hälsa
PT-Fia
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Viktor Frisk
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Sandra Beijer
Home
Julia K
Creative
Flora Wiström
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Home
Sanna Fischer
Creative
Linn Wiberg
Creative
Sandra Hjort
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Kevin Triguero
Man
Marcus Schuterman
Home
Amelia Widell