Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

djungel på balkongen.

wednesday

Nu börjar det hända grejer på balkongen hörrni. Välkommen in till vår oas! Fick ett mail från Plantagen om det inte var dags att göra balkongen till en djungel snart? Eh jo. Vi åkte dit och fick hjälp att plocka sådant som blir lycklig på en balkong i stan med sol från morgon till sen eftermiddag ungefär. Sedan byggde vi (mest Magnus) detta lilla mysiga hörn.

wednesday

En lavendel förstås. För att de luktar gott, är fina och drar till sig fjärilar.

wednesday

I vår stora bytta adderade vi ännu mer smultronplantor. Förra året hade vi smultron fram till slutet av september, så lyxigt.

wednesday

På en piedestal eller vad det heter (från Urban Outfitters) står en enorm basilikakruka. Älskar denna. I framtiden skulle jag kunna fylla mitt hem med enbart basilika. Tänk vad gott det skulle lukta.

wednesday

En tomatplanta står ett trappsteg ner från basilikan.

wednesday

I den stora blå krukan har vi vildkaprifol som tycker om att snurra sig kring räcket. Vi planterade ännu mer kaprifol, hoppas den tar över hela huset.

wednesday

Bredvid den hängde vi plantor med mynta och salvia. Salviapasta är en av mina godare pastor, kan laga den till er någon gång.

wednesday

En liten olivbuske.

wednesday

På den andra sidan vid grillen hängde vi murgröna och en fin blomma som såg ut som mini-blåklockor i stegen.

wednesday

Fint det blev va! Undrar du vad balkonginredningen kommer ifrån har jag ett inlägg från förra året som du hittar här.

Tack Plantagen för att vi fick så fina växter, sjukt drömmig grej.

 

Translation. Balcony jungle!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Så härlig balkong! Brukar också få ett ryck varje år och handla massa växter men sen dör ju alla bara en åker bort typ en vecka? Eller är det bara på min balkong? Hur lyckas ni hålla liv i plantorna hela sommaren? Har ni nån som kommer och vattnar eller nåt bevattningssystem? Tips mottages tacksamt. Kan tillägga att jag har en balkong i söderläge så det blir vaaarmt och soligt.
  Tack för en toppenblogg!

  Marie 2016-06-04 16:53:51
  Svara
 • Vilken dröm att får göra det! Ska flytta ihop med min kille om två veckor och han har verkligen en djungel nu med cirka 40 växter i ett ca 13kvm rum:)

  Jeanette 2016-06-04 14:01:59 http://jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • Hej Sandra! Jag tycker du ska kika in Blomsterboxen.com och beställa lite färgglada och pampiga begonior och planta dem för ännu mer djungelkänsla. Kram och lycka till!

  Cecilia 2016-06-04 13:52:38 http://Blomsterboxen.com
  Svara
 • Åh, jag vill också ha en djungel på min balkong..!

  Idas skönhetsblogg 2016-06-03 16:51:48 http://spindelsven.com
  Svara
 • Jag får krupp av er..liksom, kan ni inte ta 5 min och kolla upp hur det ligger till innan ni kommenterar? Ni vill att bloggare ska vara välinformerade men startar diskussioner på felaktiga grunder. Moralen kan ni däremot få diskutera hur långt som helst.

  L 2016-06-03 11:43:55
  Svara
 • Gudddddd vad fint!!! Letar överallt efter hängkrukor men jag verkar inte vara den enda, heh. Sen undrar jag dock om jag är den enda som inte stör mig på spons/reklam/gåvor etc jag…bryr mig ej. Kanske slappt av mig att inte vara kritisk men aja. I vilket fall som helst, vi läser ju bloggen gratis? Den här bloggen levererar så BRA kvalitet på allt! Bilder, texter, guider till massa ställen Sandra varit på osv! Välarbetade och genomtänkta inlägg. Till och med ett reklaminlägg är ett välgjort inlägg. Heja heja!

  Karolina 2016-06-03 10:11:15
  Svara
 • oh my Sandra! The best looking jungle I’ve ever seen! I love how much edibles you have growing, bravo!

  Melly 2016-06-03 09:37:53 http://greenlaundry.net/blog
  Svara
 • tycker det låter konstigt av plantagen att ge dig en djungel och att de inte kräver något tillbaka, i detta fall ett inlägg. vad skulle de annars tjäna på det? då kan de ge bort växter till vem som helst som inte har en blogg också liksom

  isa 2016-06-02 23:49:11
  Svara
 • Hallå!! Serien SKAM som du tipsade om (såå bra, tack så mycket!) det går ju att få den textad på norska iaf! Då förstå jag typ 80% exakt vad de säger och typ 95% på det totala vad det pratar om ungefär liksom, sammanhang och sånt! Så det tycker jag är värt! Plus att norska är så gulligt och man lär sig lite!

  Ellen 2016-06-02 21:32:31
  Svara
 • Åh så fint! Och ja – laga Salviapastan! Blev fruktansvärt nyfike på den! 🙂

  Ebba 2016-06-02 20:24:25
  Svara
 • Blä blä blää så himla tråkigt att läsa allt detta gnäll om spons. Vi alla vet ju hur det ligger till och snacka om att vi läsare har vant oss vid att bli bortskämda med jordens lyxigaste och mest väluppdaterade ”magasin” med dealen att ni bloggare inte ska få några förmåner så som bidrag till innehåll. Gah lång mening men jag blir så förundrad?!

  Gabriella 2016-06-02 18:47:11
  Svara
 • Jag håll med ovanstående. Gillar din blogg men det börjar bli alldeles för mycket spons. Känns plastigt och är allmänt konstigt att du får hemskickat en massa prylar som blir blogginlägg. Att konsumtion och reklam blir en del av innehållet i t.ex. artiklar och bloggposter (istället för bara banners t.ex) är en utveckling som är trist i allmänhet.

  Har en fråga i samma härad förresten. För ett tag sedan skrev du att du inte skattade för saker du fick hemskickade ”för att de var gåvor” och att det inte är någon skatt på gåvor. Jag reagerade på detta då eftersom jag upplevde attt det var fel. Skatteverket har nu skrivit om detta och du kan läsa om detta här: http://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteinkomst/inkomster/internet/blogg.4.2132aba31199fa6713e800017239.html

  Dvs får du hem ett par reebokdojor för tusen kr så är de inte gratis, utan kostar några hundra kr i skatt. Värt att tänka på eftersom du verkar få allt fler och dyrare saker.

  Undrande 2016-06-02 17:30:55
  Svara
  • Svar på Undrandes kommentar.

   ”…skulle det kunna innebära att det ses som en ersättning du fått för utfört arbete” om förtaget förväntar sig att du bloggar om det. Rätt diffust tycker jag? Varför är folk så himla arga när det är så luddiga gränsdragningar? Man borde specificera reglerna istället, exempelvis skulle man kunna slå fast att det är skattepliktigt ifall det faktiskt hamnar på bloggen? Dvs att man definerat motprestationen. Men i Skatteverkets text är det ju himla luddigt.

   men självklart kan inte bloggare skatta för alla hundra grejer de får hembudade dagligen, utan att ha bett om det.

   i samarbete med/ sponsrat inlägg tolkar jag som att bloggaren fått betalt för att skriva om något. Inte att man fått produkten gratis och frivilligt bloggar om det, eller låter bli ifall man inte har lust. Tycker skillnaden är tydlig, och framgår det var som är gåvor så finns det ju inget att vara osäker på som läsare. På vilket sätt skulle vi få mer info av att de stod sponsrat i inlägget? Det står tydligt att hon fått grejerna, vilket är hela informationen, sponsrat antyder att man fått betalt dör att blogga om det.

   Tove 2016-06-02 19:15:32
   Svara
  • Svar på Undrandes kommentar.

   Okej, om alla ska skrika spons/köpt så kan det vara bra att kunna skillnaden. SPONS: är när man kommit överens om att bloggaren SKA skriva om produkten/erna och eventuellt får ersättning ( även utan ersättning är det spons om man avtalat om ett inlägg), då måste man skatta. Om det inte finns ett avtal (muntligt eller skriftlig) om att bloggern ska skriva om det då är det ett pressutskick/PR.

   Finns inget krav på text? INTE sponsring/intäkt/ersättning. Däremot är jag helt med på att det är skitsvårt som läsare att veta om det fanns en förväntan av företaget att det skulle skrivas nåt. Klart som fan företaget skickar utskick för att de vill ha uppmärksamhet, men säger de att det är kravlöst, ja då är det så det är.

   L 2016-06-02 19:13:58
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Allt med spons/reklam/pressutskick känns så himla luddigt. Vanliga arbetstagare förmånsbeskattas ju så fort de får ”betalt” i något som inte är deras lön om det inte är av ringa värde. Känner spontant att små pressutskick som t.ex. ett par juicer inte borde beskattas, men handlar det om saker som har ett värde över en tusenlapp borde man väl rimligtvis betala skatt?

    Anna 2016-06-02 20:17:27
    Svara
  • Svar på Undrandes kommentar.

   nja det är ju inte riktigt så. jag kan reglerna, ganska bra iaf! Plantagen har inte begärt ett blogginlägg av mig mot att jag får grejer av dem. Hade det varit så hade det varit ett samarbete (pga motprestation). Nu var upplägget så att jag kan plocka grejer där när jag vill, som till exempel till min balle som jag ändå planerade att fotografera. Det finns ingen deal mellan mig och P att jag måste göra inlägg mot grejer. Men det blev så nu för att jag har ju lovat er en balkonguppdatering, och jag har ju också varit tydlig med exakt hur det ligger till, vilket är det viktiga.

   Jag hade ändå handlat allt på Plantagen även om jag betalat för det själv förövrigt, och inlägget hade sett precis likadant ut. Att jag fick växter var ju lyckosamt för mig och kanske inte så konstigt eftersom jag har många besökare, men det gör egentligen inte inlägget mer köpt än om jag köpt grejerna. Men jag ville vara tydlig att jag just fått detta gratis eftersom jag inte gillar att ljuga. Men det verkar ju inte ni uppskatta alls. så. jaa. what to do. Kanske köra den stajl som de många storbloggare gör då istället, att inte säga något alls när det handlar om gåvor.

   sandrabeijer 2016-06-02 17:54:46
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Fast du kunde väl skrivit att du fick växterna av en blomsteraffär. Om de inte krävde något i gengäld, varför nämna deras namn när du vet att du har många läsare? Nu fick de ju reklam värt sjukt mycket pengar och om du gav dem det utan att få mer än några blommor så känns det nästan som om du blir utnyttjad. Visst, schysst av dig, men känns onödigt. Blir produktplacering av hela inlägget.

    Mia 2016-06-03 07:31:10
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

     För att Sandra ska slippa svara på tusen ”VAR I ALLSIN DAR har du köpt tomaten/olivträdet/lavendeln” kanske?

     Julia 2016-06-03 09:55:49
     Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Tack för svar Sandra! Jag gillar din blogg, att du svarar och att du vinnlägger dig om att göra tätt föt dig! Och det är helt klart svårt med gränsdragningen. Grejen är att jag tror att det inte behövs något uttryckligt samarbete/avtal utan att det räcker med att de ger något i syfte att du ska skriva om det, och att du sedan realiserar det genom att de facto skriva om det.

    Förlåt om jag lät negativ, inte min mening!

    Undrande 2016-06-02 20:20:35
    Svara
 • Borde ju skriva att det är sponsrat inlägg eller i samarbete med plantagen, speciellt när det är så viktigt numera.

  Anna 2016-06-02 16:59:37
  Svara
 • ÅH VAD FINT!!! Jag vill också hänga på er balkong <3

  Elin 2016-06-02 16:52:34 http://devote.se/elinsparis
  Svara
 • Gud vad fint ni har fått!! Dröm att få botanisera på Plantagen. Tips tips! Om du vill att din lilla tomatplanta i tomat-burken ska bli större: plantera den djupt i en större kruka! Då kommer den få fin stam och ge den tomater sen :)))) Kram

  Alexandra 2016-06-02 16:48:57
  Svara
 • Så ljuvligt – vem drömmer inte om en djungel?

  Och förlåt på förhand för följande fråga, men räknas inte detta till reklam…?

  Jennfier Svensk globetrotter i Helsingfors 2016-06-02 16:42:37 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Ännu ett sponsrat köpt inlägg. Det är ju minst ett i veckan numera. Hela bloggen känns som reklam.

  F 2016-06-02 16:30:54
  Svara
  • Svar på Fs kommentar.

   Seriöst? Sandra är väl föredömlig när det gäller att välja relevanta samarbeten. Vi får se nya spännande prylar, hon får pengar. Win win! En anledning till att jag läser bloggen är ju för att få ta del av ett glamouröst bloggliv med lyxiga middagar, kläder, resor och spännande upplevelser. Ett sådant liv/blogginnehåll kostar pengar. Sluta klaga på att Sandra drar in kosing, det blir ju fly-vardagen-härligt innehåll för oss läsare i slutändan. Hur kul vore det att läsa om en bloggare som måste vända på slantarna? Eller ja, en sån blogg kan säkert vara intressant, men inte om ALLA lyxiga livsstilsbloggar plötsligt fylls med nudlar och slitna hyresrätter. Vi gillar ju att läsa Sagan om Sandra. Att klaga blir som att gnälla på apanaget samtidigt som man njuter av diverse sändningar från prinsessbröllop.

   Julia 2016-06-03 10:08:34
   Svara
  • Svar på Fs kommentar.

   Herregud, gå inte in och läs då om innehållet inte passar. Det är ju det som är så jäkla fantastisk med internet och bloggar — en får välja själv vad en vill läsa och inte

   Lotta 2016-06-02 16:53:57
   Svara
   • Svar på Lottas kommentar.

    Du läser bara det som inspirerar dig i tunneln ocb gör dig? ???? kul att höra att det finns människor som har sådan disciplin!!???

    M 2016-06-04 07:19:12
    Svara
 • Så himla fint, grönt och härligt. Älskar att ha växter och grönt i olika nivåer. Gör det mer djungligt liksom. Jag har byggt ett bord som är perfekt att ha på balkongen. Här kan du hitta det. http://annamarialarsson.se/blogg/2016/06/diy-granitbord-av-stenskiva/

  Anna Maria 2016-06-02 16:12:20 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Vad mysigt med så mycket växter 🙂

  Jeanette 2016-06-02 16:01:18 http://happilycooking.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind