Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

maträtter och recept från den senaste veckan.

Låt mig berätta om de senaste dagarna i mitt liv utifrån vad som legat på min tallrik.

food.

I onsdags hade jag middag på balkongen. Mina två middagsgäster önskade sig våfflor eftersom jag och Magnus nyss skaffat ett våffeljärn. Så, så fick det bli.  Jag gjorde våfflor efter classic recept jag hittade på nätet (men adderade kolsyrat vatten för extra frasighet. Det har jag lärt mig av Underbaraclara). Till våfflorna serverade jag kräftstjärtar, stenbitsrom, gräslök, gräddfil och smörstekt sparris. Gott, enkelt, somrigt!

food.

Fick ett kycklingbud förra veckan av Reko med ekologiska kycklingklubbor. Dom grillade Magnus på balkongen medan jag gjorde en enkel pasta. Detta recept funkar alltid tycker jag, man kan också använda det som pastabas och lägga till det man är sugen på:
1. Finhacka vitlök, hacka en halv chili, zesta en halv citron. Koka upp pastavatten i en kastrull.
2. Fräs vitlök, chili, citronzest i stekpanna på låg värme i cirka tio minuter tillsammans med olivolja och en skvätt citron. Salta pastavattnet och ha i pastan.
3. Vänd över al dente-pastan i stekpannan med en matsked pastavatten, massa parmesan och persilja. Rör om, salta peppra.
4. Klart. Servera.

food.

I lördags åt jag och Magnus en flott lunch i solen på vår kvarterskrog Vina. Hur fin charkuteribricka? Som gjord för att instagrammas.

food.

I söndags blev det detta till middag. Kanske världens mest perfekta smakkombination, särskilt nu när tomaterna smakar godis. Buffelmozzarella + basilika + körsbärstomater. Strösslade även på lite granatäpplekärnor. Ringla över olivolja och lite balsamvinäger + havssalt och peppar.

food.

Idag blev det en klassisk Sandralunch (pga äter detta cirka 3 gånger i veckan). Tortillas med det som fanns hemma. Idag blev det med taco-ost, avokado, silverlök, granatäpple, paprika och gurka. Samt habanerosås och gräddfil. Gott gott.

 

Translation. Food I’ve recently cooked and eaten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Våfflorna!! Fanimej va gott. Kan en använda något annat än vanligt vetemjöl för en lite matigare känsla tror du?

    Jorunn Lavonius 2016-06-15 09:38:09 http://www.jorunnlavonius.forme.se
    Svara
  • Hej Sandra!!
    Från en matfantast till en annan: Ett tips till en mozzarellasallad liknande din. Istället för olivolja så kan man sätta över brynt smör och citronsaft samt pinjenötter. En smakupplevelse från paté paté i Köpenhamn och HERREGUD så gott!!
    Här finns även ett recept: http://recept.se/recept/sallad-med-tomat-buffelmozzarella-brynt-smor-och-basilika

    H 2016-06-14 09:58:53
    Svara
  • Everything looks so tasty and easy recipes for summer!

    -Christine
    http://www.christinelovestotravel.com

    Christine 2016-06-13 23:29:05 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • Tacos/Tortillas förhöjer vilken veckomatsedel som helst! Själv ska jag testa att göra tacos med quinoa istället för kött i veckan.

    Jenny 2016-06-13 21:14:27 http://bitaravberlin.wordpress.com
    Svara
  • Hej Sandra!

    Jag tävlade nyligen i interrailkortstävlingen, när kommer den att avgöras?

    Stor kram, din blogg är fantastisk!

    Gabriella 2016-06-13 18:27:44
    Svara
  • Åh mmm..

    Hanna 2016-06-13 16:10:36 http://ackribi.blogspot.com
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger