Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

2 köksmanicker.

lemon thingie

Förrförra veckan åt jag lunch hemma hos min mormor. Vi åt räksallad och drack champagne och som en typisk mormor hade hon massa olika manicker till det hela som jag aldrig sett förut. Eller – egentligen bara de här två den här gången. Jag tyckte de var så fina så jag fick dom av henne!

Vad sjutton kan det vara kanske ni undrar?

lemon thingie

Jo! Små citronpressare!

lemon thingie

Att pressa över lite räkor, eller en sallad eller varför inte en pasta. Kanske inte hundra procent livsnödvändiga, men definitivt hundra procent gulliga.

 

Translation. Vintage lemon squeezers my grand mother gave me last week.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • åh så sött! min mamma har också en som, fast en liten fågel (typ såhär: http://www.ebay.de/itm/like/310285504638?lpid=106&chn=ps&ul_noapp=true)
  älskar den och ska få den en fin dag! <3!

  Martha 2016-06-15 21:46:37
  Svara
 • åh, sådana där manicker hade min mormor och morfar också. nu finns de, tror jag, hos min moster och de är så himla geniala! älskar’t <3

  Svara
 • Åh men så fina! Tror jag sett dim innan men inte tänkt att de är så effektiva, men de ser ju riktigt bra ut. Smarr med citronjuice!

  Tokyoyo 2016-06-15 04:19:52 http://tokyoyo.se
  Svara
 • HEJ! Jag behöver stockholmsecondhandshoppingexperthjälp. Jag och min pojkvän ska till Stockholm om ungefär en vecka. Vi har tänkt att INTE shoppa på de vanliga kedjorna utan riktar in oss på en second hand-runda (och lunch, mat är viktigt) på söder. Nu till frågan. Finns det någon bra runda att gå? Alla butiker ser ut att vara så utspridda? Tänker att du Sandra (eller någon annan som är här och läser) har bättre koll än vi. Vad får vi inte missa? Alla tips och råd mottages med tack och bock. Kram och trevlig sommar!

  Lina 2016-06-14 21:40:27
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   jag skulle tipsa om Sofo, gå södermannagatan upp, även tvärgatorna där typ Bondegatan, Skånegatan, åsögatan och ja, däromkring nytorget. Myrorna på Götgatan och röda korset på Östgötagatan. Fika eller luncha på Lilla cafeet på söder (Ringvägen)!! Finns även en del second hand vid Mariatorget, Hornsgatan, som brandstationen, Judit, myrorna, stadsmissionen.

   K 2016-06-15 22:50:57
   Svara
 • Åhh min mormor har också hundra småmanicker för allt möjligt. Ett litet mått för att skilja ut äggvita från äggulan är min favorit.

  Fröken Cocco Sohl 2016-06-14 21:05:32 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • åh! vill ha!

  Hanna ackribi 2016-06-14 20:27:43 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Behöver råd från kärleksgurun. Min bästa vän ringde just och sa att hennes kille varit otrogen mot henne och som bästs bän vill jag typ hälla ner en skorpion i hans kalsonger. Inte effektivt då det inte kommer göra henne lyckligare. Hur ska jag på bästa sätt stötta peppa och vara där för henne? Några råd?

  Madeleine 2016-06-14 18:48:35 http://Whitemaskgirl.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Som person som själv råkat ut för liknande skit kan jag ju bara utgå från mig själv – men det kanske går att applicera på din vän också?

   Jag kände bara att jag behövde spy ut allt jag tänkte, prata om hur arg och irriterad jag var. Hur smutsig och elak killen var i mina ögon och hur mycket jag hatade min före detta vän som kunde vara så falsk och lurig efter att jag tröstat henne innan allt detta – när hon råkat ut för samma sak! Jag festade, grät, pratade pratade pratade, kramades, skällde, sov sov sov, festade lite till, grät lite till och till slut kändes det bra igen. Det enda som jag behövde av mina vänner var bara någon som lyssnade, som höll med och sa ”mm, jävla svin” när jag behövde det och som tog mig under armen och följde med mig på vad jag än behövde göra. Och som också sa ifrån – med kärlek men ordentligt – om jag betedde mig alldeles för destruktivt i allt kaos.

   Din vän kanske behöver något helt annat, då får du försöka lyssna till det istället. Den kanske bara vill att du ska skeda, äta och kolla film. Eller gå ut och krossa saker. Eller så. Bara ”var där” liksom – finns nog inget gyllene recept.

   PS. Angående skorpion-hälleri, så ville i alla fall inte jag att mina polare skulle göra något – det var ”min” fight och jag ville ha kontroll på vad som skedde. Ville bara att de skulle ge svarta mördarblickar om de såg någon av de två. Vilket de gjorde! DS.

   Felicia 2016-06-15 07:43:42
   Svara
   • Svar på Felicias kommentar.

    Kom på min pojkvän med att vara en notorisk lögnare (dock inte otrogen, vad jag vet) och dumpade honom. Håller med ovan, det man behöver är vänner som är där oavsett om man vill sitta inne och gråta, skrika rakt ut, prata dynga om honom, gå promenad, festa, whatever – så säg bara till henne att du är där för henne oavsett tidpunkt och vad hon än vill hitta på. <3

    Linda 2016-06-15 08:25:15
    Svara
 • Okej, vill haaaaaaa

  Idas skönhetsblogg 2016-06-14 17:26:35 http://spindelsven.com
  Svara
 • åh så smart!

  Linda 2016-06-14 16:51:38 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Men åh min mamma körde stenhårt på dom där små citronpressarna! Hade glömt bort att dom fanns 🙂

  Jeanette 2016-06-14 16:40:13 http://jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • !!!

  http://the-toast.net/2015/07/16/tom-hardy-boyfriend/

  Alex 2016-06-14 16:21:57
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind