Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp

b

Hej! Hoppas ni hade en fin midsommar. Man blev ju helt överrumplad av vädret, kändes som att vara vid Medelhavet hela helgen. Jag har haft en panghelg, bilder kommer strax.
Men att vakna upp till Brexit på fredagen var ju däremot mindre roligt. Blev helt chockad, sen ledsen, sen arg och nu bara typ trött och maktlös över hela grejen. Jaa, ni. Världen alltså, förvånar mig negativt dagligen nuförtiden. Om Trump blir president får vi byta planet.

Här kommer i varje fall lite måndagspepp, denna sista veckan av sommarens första månad:


Satt i juryn för Modettes tv-program It Girls under en vintagetävling, vilket jag skrev om för några veckor sedan. Nu är i alla fall programmet uppe och här kan ni titta på det direkt om ni vill.


Sweet Corn Pesto Pasta
Tycker det här receptet med pasta, zucchini och färsk majs ser helt magiskt ut. Det ska i alla fall jag försöka mig på att laga inom närmsta framtiden.


Fresh Caprese Salad with a twist
Okej ett recept till, men hur god ser inte den här mozzarellasalladen ut hörrni.


Är med i senaste programmet av Vecko Revyns ”Snack” och pratar olycklig kärlek i årets sämsta frisyr. Nej, men ärligt alltså. Det här är dagen innan jag gick till frisören och inte okej. Försök tänka bort den om ni kan, om inte så fattar jag : )

dolce

Är så kär i Dolce & Gabbanas palmkollektion. Inte för att man har råd med något, men tycker allt är som godis.

 

Translation. Some links to brighten up your Monday!

 

(First image source unknown)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Men å, så gullig i Snack! Tycker att du pratar asbra om olycklig kärlek, jag tror att det finns några brustna tonårhjärtan där ute där skärvorna liksom limmas ihop litelitegrann för varje gång du berättar om att det blir bättre, de inte är ensamma och att det är okej att vara ledsen 🙂 Pusshej!

  Ellen 2016-06-27 22:48:03 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Då måste jag ju tipsa om palm-lookaliken från ivyrevel, inte riktigt lika fint godis men ändock
  http://www.ivyrevel.com/se/collection/sale/palm-shorts-monstera-print/B000095-075.html?cgid=sale

  Elin 2016-06-27 21:53:52
  Svara
 • Vilket fint samtal hos Veckorevyn, kändes så avslappnat och stor igenkännings faktor. 🙂

  Agnes 2016-06-27 14:16:27 http://www.devote.se/agnesblixa
  Svara
 • Fint snack hos Veckorevyn! Blev dock stressad av att du sitter i mitten av dem, det blir så utsatt och hoppigt? Hade videon öppen i en flik medan jag pysslade med andra grejer, kändes lugnare att bara lyssna och inte titta, haha

  Pam 2016-06-27 13:45:01
  Svara
 • Är också ledsen över Brexit. Jag röstade för att stanna, så som majoriteten av dom unga. Det jobbigaste är ändå splittringen av hela landet, och allt bråk runtomkring det hela som suger upp min energi och jag blir så less på det. Hoppas vi kan tillsammans ta oss igenom detta nu och sluta med smutskastningen av varandra.

  Charlotte 2016-06-27 11:12:50 http://cizzim.blogg.se
  Svara
 • Varning för långt inlägg. Men det verkar finnas så många vettiga personer här. Jag tänker att någon kanske känner igen sig eller sitter inne på ett klokt ord eller två.

  Jag och mitt ex var tillsammans i ungefär fem och ett halvt år. För oss båda var det första riktiga förhållandet, vi var tonåringar när vi blev ihop och det höll tills vi var 24/25 år. Vi hade distansförhållande, både inom Sverige och utomlands, började plugga i en annan stad, blev sambos osv. Överlag en väldigt bra och viktig relation i en period i livet då det händer mycket. Vi bor båda kvar i staden där vi pluggade, men gjorde slut för drygt 1,5 år sedan. Den främsta anledningen var att han inte var säker på en långsiktig relation med mig. Det gjorde såklart väldigt ont att göra slut av den anledningen för vi tyckte båda mycket om varandra fortfarande, men jag orkade helt enkelt inte leva med den vetskapen, så jag flyttade ut. Efter vårt breakup var det lugnt i ca ett halvår, vi båda hann testa att dejta andra, men insåg sedan att känslorna inte var helt borta. Det följdes av månader av frustration och ledsamhet från min sida, jag mådde så dåligt och kunde helt enkelt inte fatta hur han kunde känna något men ändå inte veta om han ville ha mig eller ej. En jäkla gråzon med andra ord. Det hände att vi sov ihop, vi låg med varandra några gånger, och hängde en del. Men det blev ingenting (såklart, för grundproblemet kvarstod ju). Under denna period pratade jag mycket med en gemensam vän till oss, som också gjorde slut med sin pojkvän i ungefär samma period i livet. Vi umgicks mycket och blev väldigt nära. En vän jag verkligen är glad att jag lärde känna. Kanske min närmaste vän i den staden där jag bor.

  Sedan för ungefär ett halvår sedan träffade jag en annan kille. Han är helt fantastisk, jag älskar honom så himla mycket och hoppas få hänga ihop med honom länge, länge. Vi har nu varit tillsammans i några månader och det är jättebra. Bara någon vecka efter det att vi blivit tillsammans träffade jag mitt ex (efter att allt lagt sig mellan oss har vi kunnat bli ganska bra vänner igen, vilket är skönt eftersom vi till stor del har gemensam vänskapskrets) och han berättade då att han dejtar den vännen som jag berättade om ovan. Jag blev ganska chockad, men sa att det kändes okej. När jag några dagar senare träffade den kompisen kändes det inte alls bra. Och det gör det fortfarande inte! Jag är inte avundsjuk, för jag vet precis vilka commitment issues mitt ex har, jag vill inte vara tillsammans med honom och att han träffat någon annan är helt okej. Men det stör mig något otroligt att det är hon, att steget från att inte veta om han ville försöka med mig till att vilja försöka något med någon behövde vara med en av mina närmaste vänner. Jag känner att jag blir arg på dem pga det. Mest känner jag mig arg på henne, vilket är jättetråkigt för jag vet ju innerst inne att det är en bra person. Men hon vet verkligen bättre än de allra flesta hur dåligt jag mådde pga honom och hur rörigt och osäkert allt var efter vi gjort slut. Jag har pratat så himla mycket om honom med henne. Att känslor växer fram kan man ju såklart inte rå för, men trots det känner jag mig så besviken! Jag önskar att hon hade pratat med mig om det.

  Nu blir jag illa till mods av att se dem tillsammans. Jag har lust att bara be min kompis dra åt helvete. Samtidigt är jag ledsen, för jag vill inte känna så. Jag vill att vi ska kunna vara lika nära som vi var innan detta hände. Men jag vet ju hur otillräcklig jag kände mig i situationen med mitt ex och det gör det svårt att inte jämföra sig med henne, trots att det är helt över mellan mig och exet.

  Ingen av oss två är dramatiska tjejer. Vi kan snacka med varandra om detta, och det har vi gjort flera gånger. Hon förstår varför jag är arg och tycker också det känns jobbigt. Men jag har svårt att känna sympati för henne.

  Summa summarum: jag är sjukt besviken på min kompis för att hon gjorde så, samtidigt som jag är ledsen och känner mig ensam utan henne. Jag vill att det ska gå över, men det känns som jag bara går runt och väntar och det blir inte ett dugg bättre.

  Är så less. På hela situationen, på henne, på mig själv. Ville mest bara få det ur mig.

  T 2016-06-27 10:23:05
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Jag blev arg bara av att läsa ditt inlägg. Jag förstår att det inte är ur illvilja som din vän blev ihop med ditt ex, men som du säger så undrar man ju om hon bryr sig om dig så mycket som hon borde om hon ändå väljer att agera på sina känslor? Att hon väljer att vara med någon som har orsakat dig så mycket smärta, jag skulle också vilja be henne att dra åt helvete. Jag förstår att du är mest arg på henne då det är ni som har en nära relation idag, ditt ex kan kanske inte förväntas ta samma hänsyn till dina känslor som din närmsta vän. Även om de båda inte verkar ha tagit hänsyn till alla involverade i er bekantskapskrets.

   Jag tycker inte du är skyldig någon någonting, du behöver inte vara förstående och det ÄR en svinig grej att göra och du har rätt att vara arg. Jag tycker att de båda har agerat respektlöst mot dig och borde avlägsna sig från den krets de och du umgås i, för om du bara går och väntar på att du ska sluta känna dig sårad och det aldrig händer tror jag det är bäst att ta avstånd från dom tills vidare, kanske kan du då undvika att fortsätta känna dig lika sviken om du inte hela tiden måste bli påmind om deras svek.

   J 2016-06-27 14:55:19
   Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Hej,

   Jag vet inte om jag har något råd egentligen, men jag tyckte bara så synd om dig, pga sådan omöjlig situation (iaf i mitt huvud). Hade det varit bättre om kompisen hade berättat om sina känslor till ditt ex redan från början? frågar då jag undrar om sveket du känner beror på att hon inte har varit helt ärlig mot diig. Om det inte hade varit bättre, eller bara lite bättre så tror jag tyvärr att din frustration ligger i att du önskar att det inte hade hänt. Dvs att hon inte hade fallit för ditt ex. Och det är nog svårt att hantera känslomässigt. Man fattar att man inte kan bestämma vem som ska tycka om vem, men man blir ju så ledsen oavsett. Jag tror också att mycket kan bero egentligen på att du känner att hon har valt honom istället för dig? För det är ju nånstans så att hon visste attt det skulle vara jobbigt för er att fortsätta en sådan nära relation när hon dejtar ditt ex. Samtidigt som man blir ju knäpp om man blir kär? Så det finns typ ingen att klandra egentligen? Samtidigt som det känns skit?

   Äh, jag vill ju bara säga att jag förstår dina känslor och det är klart du känner så. Jag är alltid för att prioritera kompisar och vårda relationer, men vet du vad, du är också bara en människa. Du kan inte gå runt och försöka överatla dig själv om att du inte har rätt att vara sur på henne och att du ska försöka tycka om henne lika mycket som innan. Jag föreslår att du prioriterar dig själv istället. Dvs, att göra det som känns mest dåligt just nu. Även om det innebär att ni glider ifrån varandra lite. För ni kanske behöver en paus? Ni kanske hittar tillbaka till varandra igen? Hon kanske gör slut med ditt ex?

   Undrar också hur hon ser på detta. Och hur mycket hon viill kämpa för att ha dig i sitt liv? För du kan inte försöka ensam.
   Sen måste jag säga att det är dåligt av henne att inte berätta det för dig utan att du fick veta det av ditt ex? hade kunnat sköta det snyggare.

   Och btw – vad härligt med en ny fin relation med din nya kille! Grattis!

   Lycka till och va inte för hård mot dig själv!

   V. 2016-06-27 11:49:17
   Svara
   • Svar på V.s kommentar.

    Det hade nog känts bättre om hon hade berättat om sina känslor, ja. Och det har vi också pratat om. Hennes förklaring var att det inte skulle hända nåt, hon skulle aldrig agera på dem. Sedan visade det sig att han också var intresserad, och då blev det så i alla fall. Hennes ex finns också i vår gemensamma bekantskapskrets, så de berättade för sina respektive ex liksom. De gjorde det tidigt, vilket ju i sig var schysst. Men som du ör inne på handlar det nog inte så mycket om vem man får känslor för, det går ju verkligen inte att styra, utan snarare att hon valt honom fullt medveten om risken att förlora mig. Efter att vi verkligen hjälpts åt att hantera sorgen då vi båda blev dumpade, haft så jävla mycket kul ihop och det verkligen blivit en av mina närmsta, så drömmer jag om hur jag skriker och slår på henne. Klart man känner sig sviken, dum, lurad på nåt sätt.

    Det enda man kan göra är ju att låta tiden gå. Det är bara tråkigt att gå runt och känna att någon man litade på och tyckte om är orsaken till det. Det är som ytterligare ett heartbreak.

    T 2016-06-27 12:21:36
    Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Vill mest bara säga att det är okej att vara less! Och arg och besviken och allt annat. Alla dåliga känslor måste ut, annars stannar de kvar på insidan och blir till en stor ångestklump.

   Anna 2016-06-27 11:00:59
   Svara
 • hallå VÄSKAN i D&B kollektionen var ju skitsnygg också, men antar att man inte har råd med den heller 🙁

  Lovisa 2016-06-27 09:07:29 http://www.wildisland.se/
  Svara
 • Jag må älska din blogg. Men blir rädd av din skrämselpropaganda för brexit? Varför tar du inte upp båda synvinklar? Väldigt onyanserat. Som vänster är det en självklarhet att länder ska frigöra sig från EU. EU är och förblir ett odemokratisk koncept vars huvudmål är att gynna kapitalism, stora företag och fascism. Står till och med i deras grundregler att deras huvudsakliga politiska ståndpunkt är höger orienterat. Ett utträde ur EU kommer således hjälpa alla Europas arbetare. All underklass. Varför nämner du inte detta?

  Madde 2016-06-27 08:13:04
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Håller med. Har sett så mycket fel på Facebook när det kommer till detta. Visste inte att hela Sverige blivit ett gäng okritiska nyliberaler med förkärlek för icke-demokrati och att minska arbetares rättigheter. Globalisering och fri rörlighet är en fantastisk sak men herregud va det finns andra saker som är förkastliga med anti-feministiska, odemokratiska, korrupta EU där gubbarna får styra och ställa. Debatten var FEL i Uk. Rasisterna höll leave-sidan som gisslan och de kapitalistiska packet med de stora företagen bakom höll fast i ”remain”. Smutskastningen har inte gynnat någon men snälla ta reda på fakta. EU är inget fredsprojekt utan var skapat för länder i Europa att kunna handla med varandra billigare. EU är den fria marknaden och människor måste sluta tro att det är ett gäng i blommiga kaftaner som håller hand och spelar let it be. Det finns positiva saker men det finns också den andra sidan. Så ja, nyans tack.

   Linnea 2016-06-28 14:53:32
   Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Tack vare EU kunde jag få jobb. Tack vare EU har jag mitt drömyrke som advokat i ett land jag inte föddes i (England). Tack vare EU får jag bo ihop med min livs kärlek trots att vi inte kommer från samma land. Tack vare Brexit är min framtid nu oviss och plötsligt bor jag i en värld där man inte kan se förbi landsgränser och jobba för en förenad, fredlig och globaliserad värld tillsammans. Plötsligt bor jag i ett land jag kallat mitt hem i 6 år där 52% inte vill att jag skall ha samma rättigheter som dem.

   Fyfan för kommentarer så som din. Låt folk vara ledsna över det här. Jag har gråtit hela helgen.
   Och kom igen när du har en bättre idé som skapar fler jobb (för ARBETARNA) än EU har gjort.

   Frida 2016-06-27 12:38:05
   Svara
   • Svar på Fridas kommentar.

    Hej Frida! Vill bara säga till dig, snälla var inte orolig och var inte ledsen. Brexit må ha vunnit men det är inte dom som bestämmer i detta land – och jag tror verkligen inte regeringen kommer skicka hem någon! Min pappa flyttade med enkelhet till Sverige innan Sverige gick med i EU till exempel, och det kommer inte vara någon fara för dig att stanna här i England. Jag röstade för att stanna, men nu blev det tyvärr inte så. Det betyder inte att jorden går under, ingen kommer kastas ut ur landet bara för att vissa få människor vill ha det så. Och snälla känn dig inte ovälkommen här, dom flesta jsg känner som röstade ut (iofs var det inte många alls) gjorde så av helt andra anledningar och vill inte alls att du inte ska få bo här! 🙂 var hoppfull! 🙂 kram på dig!

    Charlotte 2016-06-28 10:17:24 http://cizzim.blogg.se
    Svara
   • Svar på Fridas kommentar.

    Fast samtidigt medför EU många nackdelar och deras regler har blivit slappare därav den stora folkomröstningen. Självklart är det otroligt tråkigt för dig och alla andra som hamnar i den här oroliga situationen men du får även se det lite utanför dig själv.

    Lisa 2016-06-27 22:10:55
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

     Jag kan givetvis se förbi mig själv – det jag ifrågasätter är hur det krävs att Sandra skall göra ett ”nyanserat” inlägg på det här sättet när det är ett såpass känslosamt beslut. Det är väl för fan inte något ansvar som ligger hos henne!

     Frida 2016-06-28 00:25:49
     Svara
     • Svar på Fridas kommentar.

      Åh men stackars lilla advokaten då. Du går säkert en mycket mörk framtid till mötes! 🙁

      Mia 2016-06-28 01:02:13
      Svara
      • Svar på Mias kommentar.

       Återigen handlar det inte bara om mig. Jag fattar att jag är sjukt priviligerad – oroa dig inte för det!
       Ger upp nu. Men kommer fortsätta låta mig själv vara ledsen att Europasamarbetet, byggt på en ide om fred osv, håller på att kollapsa.
       Ha de!

       Frida 2016-06-28 11:35:53
       Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Av ren nyfikenhet, vart hade ”arbetarna” jobbat om det inte vore för stora företag? Många av de som har fördel av den fria rörligheten inom EU är just arbetare. Det är dessutom bara en liten del av vad EU-samarbetet innebär. Konstig kommentar att lämna på en personlig blogg.

   Avslutningsvis tycker jag det är ganska fint att populistiska högerextrempartier och den vänster du säger dig tillhöra har hittat en gemensam hjärtefråga att kämpa för <3

   Julia 2016-06-27 12:12:37
   Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    Visst att Maddes kommentar själv var rätt onyanserad, men din sista kommentar om vänstern/extremhögern är så jävla onödig.

    Alex 2016-06-28 02:02:27
    Svara
    • Svar på Alexs kommentar.

     Håller med dig om att min sista kommentar inte är nödvändig ur en ”jorden kommer gå under om jag inte skriver det”-synpunkt, men det fina är att alla får använda sarkasm om man känner för det. Ledsen att du inte kan se på det med lite mer distans.

     Julia 2016-06-29 12:40:00
     Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Haha, men alltså, hur kan du först säga att det Sandra säger är onyanserat och sen säga att det som vänster är självklart att man är för Brexit? Jag säger inte att det Sandra säger är nyanserat, men ta en titt i spegeln!

   Josefin 2016-06-27 09:37:02
   Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   alltså, blir så provocerad av en sådan kommentar. vadå varför hon inte tar upp ämnet och berättar ur alla synvinklar? det var ju inget debattartikel?
   en person bara beskrev en känsla som man fick efter beskedet?Och du kom hit och sa ”väldigt onyyanserad”?. det är ju trevligt? jag fick också samma känsla. många av mina komisar som bor i London fick samma känsla. vi är lesdna. kan vi inte få säga det utan att direkt vara så insatta i politiken? de röstade ju trots allt. så vår åsikt är ju viktig utan att vi kan allt om politiken? finns gott om politiska artiklar om detta. kan läsa någon annanstans, tänker jag?

   V. 2016-06-27 09:34:34
   Svara
 • ÅÅÅÅH, älskar palmkollektionen, så himla snygg!!!

  Ljuva Julia 2016-06-27 08:11:48 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • alltså palmerna, dör.

  Linnea 2016-06-27 08:01:41 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind