Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

10 matfrågor.

sandwiches.

Blev utmanad av Lovisa att svara på tio frågor om mat. Challenge accepted.

saturday.
Tre ord som beskriver mig i köket.
Koncentrerad, ensamvarg och fantasifull.

 

provence
Vad äter jag helst till frukost.
Allra allra helst, om man liksom fick födelsedagsfrukost på sängen typ: en avokado med citron och salt, ett mörkt bröd med mozzarella, basilika, olivolja och körsbärstomat och ett löskokt ägg. Drycken: pepparmintste och ett glas hälften äppeljuice/hälften bubbelvatten.

Men min bästa och vanligaste vardagsfrukost är två knäckebrödsmackor (wasa frukost), en med hushållsost och en med kaviar, löskokt ägg och pepparmintste.

 


Tre köksredskap jag inte klarar mig utan.
✗ En bra kniv. Våra kommer från Tamahagane och är jäkligt flotta men gör stor skillnad.
✗ Osthyvel. Hyvlar allt: vitlök, citron, ost osv. Alltid något som ska rivas när man ska laga lite.
✗ En liten kastrull (även kallat mjölkkastrull) att koka mitt morgonägg i. Jag har en från Chasseur.

 

may
Två köksredskap jag skulle vilja ha.
Hmm kan inte komma på något just nu. Köpte ju ett våffeljärn tidigare i somras som jag trånat efter ett tag, och en pastamaskin fick jag i julklapp för två år sedan. Kanske skulle vara en brödrost, man har egentligen inga problem med att steka brödet i stekpanna. Eller våffla!

 

candy
Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök.
Är ganska säker på att det är vår godislåda.

 

july in stockholm
Fyra råvaror som är ett måste på min pizza.
Om jag är bakis och beställer från pizzerian nere på hörnet:
✗ lök, ananas, räkor och bea.
Om jag ska laga en fin pizza hemma:
✗ mozzarella, tryffelolja, ricotta, pinjenötter (vita pizzor älskar jag)

 


Favoritdessert.
Lösgodis om det var legitimt. Annars jordgubbar&hallon med grädde.

 

food.
Något jag skulle kunna äta varje dag.
Kombinationen mozzarella, basilika, tomat. Annars pasta såklart.

 


Det lagar jag helst nu för tiden.
Pico de gallo, ceviche i tortillas samt räkpasta (hittade ingen recept på bloggen så löser ett snart).

 

tokyo.
Något jag tycker om men inte lagar så ofta.
Det handlar mest om att jag inte är något bra på att bemästra det, men till exempel ramen och indiskt. Men vem vet, snart så?

Annat om mat:
En annan lista om mat.
Ingredienser jag alltid har hemma
Godislådan
Mina 14 somrigaste recept

 

Translation. A list about  food.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Sandra! Jag har en fantastisk Ramenkokbok, men otroligt många och sjukt goda Ramen recept. Tove Nilsson är författaren och boken heter Ramen. Puss!

    Rebecka 2016-08-07 12:13:23
    Svara
  • Challenge accepted heter det… :)

    Maria 2016-08-03 22:31:40
    Svara
    • haha såklart. spanx!

      sandrabeijer 2016-08-03 22:53:58
      Svara
  • perfekt! Jag har mitt inlägg tidsinställt här framöver – jag blev också utmanad av Lovisa :)

    Ljuva Julia 2016-08-03 22:05:05 http://ljuvajulia.se
    Svara
  • åh er godislåda!! vill bara *botanisera runt* i den. Spännande!!

    ISA 2016-08-03 20:06:13 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • I love eating basil, tomatoes, and cheese combo during summer too :) It’s too delicious!

    Your post reminded me that I have to buy a rolling pin. Been using wine bottle as alternative, haha.

    -Christine
    http://www.christinelovestotravel.com

    Christine 2016-08-03 15:52:44 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • Vänta nu, menar du hyvla eller riva? I’m confused.

    Also: när kommer inlägget om behåar??? Längtar!

    julia 2016-08-03 14:10:32
    Svara
  • Asså er godislåda är ju en rena drömmen? Haha vill också ha en sån 😀

    Daniella 2016-08-03 10:50:42 http://daniellamaraui.weebly.com
    Svara
  • Fin lista! Men HUR hyvlar man vitlök utan att hyvla sig i fingrarna? :)

    moa 2016-08-03 10:14:49
    Svara
  • Älskar att du tipsar om Apfelschorle till drömfrukosten! Det här med hälften bubbelvatten – hälften äppeljuice är ju sjukt utbrett i tysktalande länder men finns knappt här. Loka Crush är det närmsta vi kommer. Önskar det alltid fanns apfelschorle att beställa på alla restauranger och att köpa på flaska i alla affärer!

    Ann 2016-08-03 09:59:01
    Svara
  • Att laga mat – I try men jag finner det inte så kul…. Och rentav meningslöst nu när jag är gräsänka ett par veckor. Ansträngde mig och gjorde en nyttig sallad, resultat? Matförgiftad… Hehe.

    Och alltså godislådan, jag älskar den!!!!!! Jag kanske måste skaffa en sån och lära mig att behärska mig och inte äta upp allt på en gång 😉 Var du ett sånt barn som fick godis bara på lördagarna hemma?

    Jenn - forever abroad 2016-08-03 09:47:40 http://jennifersandstrom.se
    Svara
  • Vilket drömmigt kök du har! Verkligen superfint med marmorbänken :)

    Rebecka 2016-08-03 09:26:56 http://www.nouw.com/hellofebruary
    Svara
  • Blev himla nyfiken på ditt kök, och undrar lite vad det är för bänkskiva? Är det riktig marmor eller laminat? Vi går i renoveringstider här hemma och jag röstar marmor och killen laminat och vi är båda rätt dåliga på att kompromissa.. Men skivan ni har var ju fantastisk!

    Kram

    Amanda 2016-08-03 09:19:04
    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Man
Johan Hurtig
Creative
Sara Edström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emelie Wikström
Hälsa
Träningsglädje
Man
Philip Conradsson
Hälsa
PT-Fia
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Viktor Frisk
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Sandra Beijer
Home
Julia K
Creative
Flora Wiström
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Home
Sanna Fischer
Creative
Linn Wiberg
Creative
Sandra Hjort
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Kevin Triguero
Man
Marcus Schuterman
Home
Amelia Widell