Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 fina platser i början av internet.

2002

Internet för sisådär 15 år sedan var en plats för mig att försvinna iväg till. En hemlig koja, en annan planet där man kunde vara precis den man ville vara. Ens namn gick inte att googla (fanns ens google?) utan istället hade man pretentiösa screennames. På de få ställen som krävde pixliga profilbilder valde man en där man dolt majoriteten av ansiktet bakom svart lugg
Typ såhär:
hej På internet blommade jag ut som trulig tonåring, där skrev jag av mig, hittade ny musik och brevväxlade med poppojkkar (och ibland mötte upp vissa för att hångla).
Här var mina favorithäng när det begav sig:

sockerdricka
Sockerdricka.nu
Sockerdricka.nu var min bästa plats på internet i början av 00-talet. Från att jag var 15 till att jag fyllde 22 ungefär publicerade jag noveller och poesi här – och läste och favoriserade hundratals verk av andra unga med teenage-angst och skrivintresse. Händer fortfarande ibland att jag träffar folk som säger ”jag har följt dig sedan sockerdricka!”.
På den tiden var mitt screen name antagligen (obs viktigt med liten begynnelsebokstav). En fantastisk plats som betydde mycket för mig, flera jag lärde känna här kändes som mina extrabästisar på internet då, man kunde prata av sig om allt som kändes.

 

mettan
Metropolis.se
Stockholms bästa (indie)klubb i början av 2000-talet var allt. Varje fredag var som nyårsafton, man hånglade bakom draperier, snodde öl, blev kär, glömde bort, dansade dansade dansade. På deras hemsida kunde man önska musik, efterlysa förra veckans hångel i gästboken samt det allra viktigaste: titta på bilderna från förra fredagen för att se om man var med.

 

2003
Skunk.nu
Lunarstorm var för mainstream, Helgon för gothigt och Playahead fanns inte ens. Skunk däremot – det perfekta indiecommunityt. Här byggde man sin egen profil med hemmasnickrad html, skrev dagbok och var med i grupper som ”rör inte min lugg”, ”vi citerar aladdin-citat” och annat som skulle definiera vem man var. Självklart stalkade man folk man tyckte var söta också, så inget har förändrats på den fronten. Skrev ett inlägg om Skunk på bloggen 2009, men tråkigt nog är alla screenshots borta och jag har inte kvar dom :/

 

livejournal

Livejournal
Livejournal var kanske den internationella versionen av Skunk kan man väl säga? Här hade jag en blogg och var med i massor av roliga forum om musik, kläder, feminism och annat man var intresserad av (som franskt sextiotal, nicole richie och japansk popkultur typ). En hel del av mina internationella läsare här på bloggen har hängt med mig ända sedan mina livejournal-dagar och när jag bodde i New York (och hängde ibland i LA) träffade jag ändå relativt ofta läsare som kände igen mig därifrån. Fint ju.  Här hittar ni min gamla livejournal.

midsummer 06
Blandband.nu
Blandband.nu fungerade som ett forum där man skrev in vilken musik man hade i cd-samlingen hemma och vilken musikstil man önskade sig. Sedan kunde man teama ihop sig med någon som hade det man önskade och som önskade sig det man själv hade. Man pratade lite, bytte adresser och vips dök ett omsorgsfullt pysslat blandband hem i brevlådan i vadderat brunt kuvert. <3

 

Tror det var ungefär det? Och myspace kanske också, men det kom ju först senare. Är du sugen på fler nostaligtrippar kan du läsa:

Min skivsamling 1998 – 2005

Mina fotoalbum 1997 – 1998

Mina fotoalbum 1998 – 1999

Mina fotoalbum 1999 – 2000

En film från sommaren 2001, när jag var 16 år gammal.

 

Translation. Places on the Internet where I used to hang around 98-2006.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Älskar detta! Internetarkeologi, så mycket som hänt på ändå så få år alltså < 3

  Fröken Cocco Sohl 2016-08-16 22:59:33 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Alltså Sockerdricka!!!! Det var ett av mina bästa ställen. Skrev super-känslosamma och pretentiösa dikter där anonymt och älskade det. Det var mitt fönster mot en annan omvärld som tonåring i en by i Dalarna. Jag hittade äldre brudar i större städer som hade coola stilar vi inte en kände till där jag bodde. Åh alltså – tidiga internet!!! Vilken magi det var!

  Finns något kvar av sockerdricka nu? Måste undersöka det.

  Elin Häggberg // Teknifik 2016-08-15 16:52:58 http://teknifik.se
  Svara
 • sockerdricka …. ja. gudars så mkt minnen. har dock glömt bort mitt lösenord och det finns ju ingen glömt lösenord-funktion!? har dock några screenshots, bl a ett som är ett meddelande mellan dig och mig (detta var dock rätt sent när jag typ nästan slutat hänga där, upptäckte din sockerdricka rätt sent, efter att jag började läsa din blogg alltså). puss

  Vicky 2016-08-15 05:31:40 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh, Livejournal. Försökte hitta min men den har blivit raderad. 🙁 Internet var fint och lite mindre där i början.

  La Linda 2016-08-14 23:25:59 http://lalinda.se
  Svara
 • Hej Sandra! Tänkte bara tipsa om The Get Down på Netflix om du missat det. SÅ himla fantastiskt att se.

  Linda 2016-08-14 19:51:09
  Svara
 • Åh! Minns och hade konto på samtliga med undantag av Stockholmssajten. Alla hade ruskigt stor betydelse på sitt sätt <333 Är dessutom en av dem som följt dig (sporadiskt) sedan Sockerdricka-tiden.

  V 2016-08-14 19:27:44
  Svara
 • Åh, blir supernostaglisk! Min typ lyckligaste internet-minne (i början typ 00) var när jag ar 12 och lyckades ladda ner Mirc som en riktig jävla hacker! Förstår fortfarande inte hur jag kunde installera det med typ dial-up internet. Massa coola människor i min skola typ hängde där och helt plötsligt kunde jag vara ngn annan. Dvs. inte en 12-åring som kändes sig typ utanför och konstig och typ ful och ja (det man typ känner sig som då oftast).

  MEEER SÅÅÅNT HÄÄR NOSTALGI 😀 Var askul!

  Tinis.me - en blogg som vill göra dig glad! 2016-08-14 18:23:10 http://www.tinis.me
  Svara
 • HELT OFF TOPIC

  men, det är så att jag är ensam i San Diego denna hösten för att plugga och jag gör en shout- out till om någon annan också är här och vill ses, hänga på stranden, dricka öl or whatever (vet att det några som gjort så förut hos dig Sandra, så jag hoppas du tycker det är ok).

  min mail är annaskanbeck@gmail.com – feel free att ta kontakt!

  och, kul att se hur din resa på internet varit Sandra!! jag minns också skunk 🙂 Kram!!

  anna 2016-08-14 18:05:14
  Svara
 • Ååååh, livejournal. <3 Alltså det var tider det. Glömmer aldrig dina posts där, exempelvis en som bara hade foton från Marie Antoinette-festen du var på. Gillade hur du redigerade bilderna dåförtiden (gillar hur du gör nu också, så du vet) med väldigt skarpa kanter och varmt ljus, går ibland tillbaka och kollar på de inläggen fortfarande för att få inspiration.

  Rebecka 2016-08-14 17:10:47 http://pinterest.com/onils
  Svara
 • vilket gulligt inlägg. blev nostalgisk och glad!

  jonnie 2016-08-14 15:04:32
  Svara
 • Har för mig någon gång att du skrev att du hade en hemlig blogg på engelska, eller blandar jag ihop dig med någon annan? Var det livejournal du menade eller har/hade du en faktisk blogg som vi inte vet om? 🙂

  B 2016-08-14 13:56:09
  Svara
 • För mej som är ganska ny på Internet är det här ett toppen inlägg av dej Gärna fler. Undrar har blivit chockad av hur hemskt tonen kan vara inne bland bloggare har det blivit värre tycker du med nätmobbning? Jag menar inte här och därför så skönt o få kika in här. Men hur dåligt kan ungdomar må när dom skriver så hemskt till vissa bloggare. Jag är över 30 men i verkliga livet alldrig hört så rå ton. Varför tror du dom måste ju må dåligt. Så jag håller mej till plus 30 bloggare. Ha det fint söta.

  Maria g 2016-08-14 12:49:09
  Svara
 • Ååh bli alldeles tårögd, så fint! Skulle verkligen behövas fler indieklubbar som Metropolis i Sthlm 🙁 ♥

  Sara 2016-08-14 12:15:51
  Svara
 • Jag har också följt dig sen sockerdricka, kan sakna dina noveller.

  Sandra 2016-08-14 09:40:43
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind