Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Hej!
Måndag igen och jag reser hem från New York idag. Detta inlägg är tidsinställt men jag antar att jag är väldigt trött idag för i söndags var jag på bröllop. Älskar när ens kompisar gifter sig! Det är så jäla gulligt.
Jag hoppas jag kommer hem idag, för en tropisk storm ska vara påväg in mot New York och då kan inga plan lyfta. Vi får se helt enkelt! Nu är det bara två veckor tills Allt som blir kvar kommer ut. Är så nervös att jag känner mig helt känslolös, dessutom har mitt öga ryckt i över en vecka och jag antar att det är pågrund av den. Oh well, här kommer lite måndagspepp:

frage
Hanapee skrev ett bra blogginlägg om att frågestrejka när det gäller män utifrån en krönika i DN (som nu tyvärr är låst, har ej läst den själv). Patriarkatet och den ojämna maktbalansen smyger sig in precis överallt det är så viktigt att konstant komma ihåg det. En sak jag brukar göra förresten när jag inte får frågor tillbaka är att be om det. Alltså bara säga: Hallå? Är du inte intresserad av vad som hände sen/hur det blev/hur jag mår etc. Kanske inte en taktik för alla, men för någon som älskar att prata ganska ofta och mycket skulle jag aldrig klara av att frågestrejka ehm.


Det här klippet från när Amy Schumer uppträdde i Stockholm förra veckan är så underbart (i sin deppighet). Hon är så bra.

 


Chinese Green Onion Pancakes. Ser sjukt gott ut.

 

3

Som vanligt finns det ett gäng fina artiklar på Metro Mode Creative.
6 veganska frukostar
Här är de bästa skrivpoddarna.

2

Har hittar du poké bowls i Stockholm
Kläm ur det sista ur Stockholm nästan gratis

1

Mina bästa kantarellrecept.
Så råder du bot på din prestationsångest.

Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Kan tipsa om att man visst kan läsa dn-artikeln utan att prenumerera på dn: när sidan fortfarande laddar (så att man ser texten) så trycker man på avbryt hämtning (i firefox det lilla krysset till höger om webbadressraden). Då kan man komma undan problemet med låsta artiklar.

  Elvira 2016-09-06 21:47:17
  Svara
 • grät typ när jag såg amy-videon för första gången. jisses asså. och lite ledset att min artikel på metromode ramlade bort här, fast kul att den fick vara på creative såklart. ❀

  Vicky 2016-09-06 06:15:34 http://vickys.se/
  Svara
 • Älskar det klippet med Amy! Men guu vad ledsen jag blir när jag ser kommentarsfältet under videon… alla som attackerar henne för att hon står upp för sig själv. I stand with her!

  Pia 2016-09-05 19:34:00 http://bookrelated.wordpress.com
  Svara
 • Jag har så oerhört svårt för folk som inte är intresserade och ställer frågor. I min familj har vi alltid ställt varandra frågor, varit intresserade och gett varandra ordet. När jag träffade mitt ex spenderade jag rätt mycket tid med hans familj eftersom jag flyttade hem till honom, och hans familj var så himla olik min. Där tog man ordet om man ville ha det, pratade för att man ville prata – det var ingen som lyssnade!
  Hans pappa frågade mig frågor ibland, men lyssnade aldrig på svaret. Hans mamma frågade frågor, men aldrig om mig utan allmänt om Sverige (mitt ex bodde i ett annat land). Hon undrade till exempel när kvinnor fick rösträtt i Sverige, och när jag svarade sa hon att det var fel. Då hade hon blandat ihop Sverige med Schweiz (vilket vääldigt många människor gör utomlands). Usch, den familjen alltså… Fick mig att uppskatta min egen så mycket mer!

  ems 2016-09-05 13:57:24
  Svara
 • Jag brukar också ställa såna frågar. Tex ‘är du inte nyfiken på vad jag gjort idag?’

  Carro 2016-09-05 13:23:43
  Svara
 • alltsåååå amy schumer! <3 <3 <3

  e 2016-09-05 12:47:57 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Hmmm det här med frågestrejken. Först kände jag inte igen mig, men sen började jag fundera på det… Fast jag insåg att jag känner igen mig med både män OCH kvinnor. Människor överlag är rätt usla på att ställa frågor kan jag tycka – medan jag är motsatsen, håller konversationen vid liv och är dessutom genuint intresserad av andra. Medan de tycks verka för upptagna med sig själv för att öht fråga mig något? Detta gäller både gamla vänner och nya människor. Och det är inte för inte som ett av tipsen för att bli omtyckt när man möter någon ny är just att ställa frågor – för de flesta älskar att berätta saker om sig själva.

  Någon som har tankar på det?

  Jenn - forever abroad 2016-09-05 12:18:40 http://jennifersandstrom.se
  Svara
  • Svar på Jenn - forever abroads kommentar.

   Jag håller med dig. Är allergisk mot folks som bara babblar om sig själva utan att visa nåt som helst intresse i MIG. Inte för att jag vill enbart prata om MIG – men jag vill att personen iaf undrar, och då genuint. Blir så tomt annars. Fan så tråkigt liv, att bara prata om sig själv. Vad nytt lär man sig då?

   Cykelkatten 2016-09-05 12:49:18 http://cykelkatten.cc/
   Svara
  • Svar på Jenn - forever abroads kommentar.

   Sen hoppas jag att jag slipper få ett Hanapee-svar på den här kommentaren: ”Kram! Va härligt!”.

   Jenn - forever abroad 2016-09-05 12:23:44 http://jennifersandstrom.se
   Svara
   • Svar på Jenn - forever abroads kommentar.

    Sjukt dryg! (Hanna alltså). Jag håller med dig.

    Alexa 2016-09-05 12:48:10
    Svara
    • Svar på Alexas kommentar.

     Tycker det är mer drygt med alla de som alltidALLTID när någon gör en reflektion kring hur vi påverkas av att leva i ett patriarkat ska rycka ut och försvara de _stackars männen_: inte-alla-män-, kvinnor-är-minsann-inte-bättre-, en-gång-var-en-tjej-taskig-mot-mig- och det-är-faktiskt-inte-så-lätt-att-vara-kille-heller-kommentarerna haglar..
     Förstår verkligen att Hanna inte ser poängen med att ‘ta diskussionen’, något hon absolut inte är skyldig att göra heller.

     M 2016-09-05 14:29:17
     Svara
     • Svar på Ms kommentar.

      Håller med!

      Nora 2016-09-06 21:30:23
      Svara
     • Svar på Ms kommentar.

      Fast att säga att precis ALLT och alla problem beror på patriarkatet är ju sjukt naivt – därför också viktigt att kunna diskutera. Men det verkar väldigt lätt att säga ”jaaaa, killar ställer aldrig frågor” och så nickar alla instämmande och reflekterar inte ens över att det skulle kunna vara ett människoproblem…? Det är ju skillnad på vilket ämne man diskuterar.

      Jenn - forever abroad 2016-09-06 08:57:52 http://jennifersandstrom.se
      Svara
      • Svar på Jenn - forever abroads kommentar.

       Fast att tro att inte patriarkatet genomsyrar det mesta är ju sjukt naivt. Det finns ju forskning som visar att pojkar står för 70% av det som sägs i klassrummet, det vill säga redan där hörs deras röster mer än dubbelt så mycket som flickornas. Forskningen visar också att detta är mönster som tas med vidare. Mer naivt att tro att de helt plötsligt skulle sluta ta plats på flickors/kvinnors bekostnad tycker jag.

       Så ja, jag håller med Alexa om att vissa inte ‘ens reflekterar över att deras upplevelser kanske inte är helt överensstämmande med verkligheten.’ – men skulle kanske inte gå så långt som till att kalla dem ‘gnällspikar’ även om deras derailande av viktiga, forskningsunderstödda, frågor som tas upp är tröttsamt och tar fokus från diskussioner som skulle kunna föra oss vidare.

       M 2016-09-06 11:37:36
       Svara
     • Svar på Ms kommentar.

      Drygast är nog ändå dessa gnällspikar som aldrig kan se andras synsätt eller ens reflektera över att deras upplevelser kanske inte är helt överensstämmande med verkligheten.

      Alexa 2016-09-05 16:54:09
      Svara
 • Åh gud, hög igenkänningsfaktor ang. killar som inte ställer frågor.
  Och Amy Schumer är så himla cool!

  Vill också tipsa om Jonas Gardells klipp på Metro’s ”Fråga mig”. Tycker det var väldigt intressant!

  E 2016-09-05 11:07:39
  Svara
 • Va mycket fina länkar du delar med dig av.
  Hoppas resan hem gick bra. Kram

  Finurliga fröken 2016-09-05 10:12:14 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Veganfrukost! Whop whop!

  Evelina 2016-09-05 09:08:40 http://foxface.blogg.se
  Svara
 • Ät magnesium mot nervryckningarna i ögat!

  Johanna 2016-09-05 08:46:35
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   I second this! Muskelryckningar beror i princip alltid på magnesiumbrist. Äter man dessutom D-vitamin så behöver man extra mycket.

   Anna 2016-09-08 10:20:38
   Svara
 • Amy Schumer <3
  selv om det er frustrerende at verden er så fucka…

  marire 2016-09-05 08:34:58 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind