Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

10 saker jag rekommenderar just nu.

☆ Låten Barely 21 med Seth Bogart och Tavi Gevinson. Jag älskkkar den.

@Bonappetimag på instagram. Matmagasinet Bon Appétit har en så god insta.

☆ Restaurangen Duck & Crab på Rådmansgatan. Pytteliten, helt i rosa och serverar olika rätter med anka eller krabba.

☆ Lancome’s läppglans eller ”juicy shaker” Berry in Love. Ser ut som en lavalampa och ger
blänkande glossy lips utan att vara klistrigt alls.

Den här asfina ljusblå bomberjackan från Missguided. Jag har köpstopp på korta små jackor men nån av er både gå runt och äga stan i denna.

☆ Min smartaste kompis Nina Åkestam har en facebooksida där hon delar med sig av feministiska tankar, funderingar och åsikter mm. Följ och gör ditt facebookflöde vettigare.

Här är två mopsar som är livrädda för en liten kattunge.

Det här caféet på Bali. Inte för att jag någonsin varit där (eller på Bali) men jag hittade det på instagram och nu vill jag bara åka dit och äta frukost där varje dag.

☆ Spelet Lumino City på mobilen. Det finaste mobilspelet jag sett. Allt är förövrigt handgjort förutom karaktärerna. Obs beroendeframkallade och går ej att sluta spela.

☆ Kakan Hermanssons skönhet & hudvårdspodd Under Huden. Lättsamt, feministiskt, lärorikt och roligt på en och samma gång.

 

Translation. 10 things I recommend right now.

 

Läs också: Tidigare 10 saker jag rekommenderar just nu.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Var på Bali i somras och vet inte hur många gånger jag var på café organic. Bästa någonsin. Åk dit. Alltså både för caféupplevelsen och för att Bali är underbart.

  Anne 2016-09-17 08:43:49
  Svara
 • Älskar mopsarna!

  Cykelkatten 2016-09-14 11:53:06 http://cykelkatten.cc/
  Svara
 • På tal om mobilspel så började jag spela ”Two dots” efter att du rekommenderat det och har inte kunnat sluta sen dess. Spelar varje dag och har kämpat mig fram till level 618. Vilken lever är du på hehe?

  Inez 2016-09-14 09:00:07
  Svara
 • Låten. 667902:e lyssningen nu.

  mimmi 2016-09-13 22:00:33
  Svara
 • Alltså mopsarna<3

  EMMA ❀ MARIA 2016-09-13 21:35:41 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Vilket härligt inlägg! Jag vill också till Bali, eller Bora Bora. Vilket som funkar bra. Jag är inte kräsen, hehe.

  Christine's Stories 2016-09-13 20:21:26 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • JACKAN. Hjälp. Måste. Ha.

  Isabelle 2016-09-13 18:42:37
  Svara
 • Hej Sandra (och alla andra som evt, vill hjälpa)

  En liten ovanlig fråga, men min kompis vill fria till sin kille i början av nästa år, under en resa till New York. Hon är rätt romantisk av sig och vill gärna göra det ”rätt”. Hon frågade om jag kyunde hjälpa henne med att komma på ideer på var, hur och när. Men jag har aldrig varit i New York, och kan mest komma med abstracta idéer som SKYLINE(!!!!)

  Så jag undrade på om du (eller någon annan) har några tips på några romantiska ställen att fria. han är rätt privat så det ska inte vara en flashmob eller likande. Men han älskar design, skylines, att gå på koncert (typ postpunk, blues, m.ia och nick cave-aktig musik). Har du några tips på ställen, typ barer med utsikt och bra musik, ställen som brukar ha bra koncerter etc.

  Det vore så himla fitn att få några insider tips 🙂

  Martina 2016-09-13 18:36:55
  Svara
 • Hur ställer du dig till smink som testas på djur? Lancome ägs av Loreal som är med på PETAs lista över företag som testas på djur. Du är väldigt vettig i många frågor och verkar älska din familjs husdjur och andra djur, men du har aldrig nämnt eller visat hur du tänker kring denna fråga. Eftersom du tipsar om en vara från Lancome antar jag att du 1) inte är insatt eller 2) bryr dig inte om det är testat på djur eller ej.

  För flera år sen tipsade du om ett dataspel som jag ÄLSKADE!! Men kommer inte ihåg vad det hette och kan inte hitta det på din sida. Det var en liten figur man gick runt med i en fantasivärld, man spelade det över nätet. Vet du vilket jag menar!

  Tack för en bra blogg!

  Emma 2016-09-13 17:52:49
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag undrar detsamma. Det är så många som vettiga människor som tipsar om märken som säljs i Kina (=djurtestas, och i Kina dessutom; de är ju inte mästare på djurskydd tyvärr). Är det för att ni inte vet hur det funkar (förståeligt) eller för att ni struntar i det? Jag tänker detsamma med tipset om ankrestaurangen – vet att du lagt upp bilder på gulliga ankor och sedan äter du dem? Förstår inte och du svarar aldrig på hur du tänker kring detta. Kram

   Linda 2016-09-14 08:37:23
   Svara
   • Svar på Lindas kommentar.

    Man kan gilla djur och äta dem med. Så är det bara, jag vet att ni får slag när ni hör det men jahapp.

    mvh
    Växte upp på landet och har haft höns och kaniner, några som sällskapsdjur och några på middagsbordet.

    L 2016-09-14 09:06:35
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

     Om man äter djur eller produkter (ägg etc.) från djurindustrin så tycker man inte om djur, man tycker möjligen om vissa utvalda djur som vi människor har bestämt är värda att tycka om. Resten skiter man i eller så sätter man på skygglappar och lalalallar sig genom livet (alla vet ju att det man inte ser finns inte). Speciesism.

     Linda 2016-09-14 10:19:58
     Svara
     • Svar på Lindas kommentar.

      Tycker det är orättvist sagt att man inte tycker om djur för att man konsumerar ägg,mjölk osv. Det är som att säga att man inte bryr sig om miljön om man väljer att flyga. Min kärlek till djur kan ingen säga är på riktigt eller inte oavsett vad jag äter eller inte äter. Jag kan ju logiskt sett förstå att vara vegan är det absolut bästa för djuren + naturen men kanske för stunden känner att det inte är någonting jag klarar av. Blir faktiskt sjukt provocerad när folk säger att man inte gillar djur för att man inte följer alla de rätta principerna. Hoppas du förstår vad jag menar..

      I 2016-09-14 23:33:37
      Svara
      • Svar på Is kommentar.

       Jag förstår vad du menar, men jag tror att många inte kopplar att de faktiskt bidrar till djurplågeri och djuruttnyttjande genom att äta kött, mjölk och ägg från konventionell uppfödning. Många vet kanske rent logiskt, men väljer att tänka bort det för att det blir enklast så. Jag har varit på gårdar av olika storlek, i olika delar av Sverige och jag har varit på slakterier både i Sverige och utomlands, och jag skulle aldrig bidra till detta genom att äta något animaliskt. För mig är djur lika mycket värda som människor och vi har ingen rätt att utnyttja dem och döda dem – det är helt barbariskt hur vi beter oss. Äter du ägg bidrar du t.ex. till att hankycklingarna gasas ihjäl sitt första levnadsdygn – det kan du aldrig motivera som djurvänligt. Jag tror att många väljer att blunda för att de faktiskt äter någon som har varit levande, med känslor, någon som kunde känna glädje, rädsla, stress, en levande varelse med personlighet, för att det blir dem överväldigt att sluta äta kött etc. Men för sjutton – ta det stegvis då. Tänk efter en gång extra och tänk på vad du bidrar till utan att bara köra på för att köttätande är standard. Jag började som vegetarian för längesen och gick gradvis över till vegan ju mer jag lärde mig eftersom jag insåg att det var hyckleri. Numera är det inga problem alls, det är en ren vanesak och jag mår mycket bättre när jag vet att jag faktiskt gör vad jag kan för att inte bidra till skiten. Mår även bättre rent fysiskt, men det är en positiv bieffekt. Och man bidrar till en bättre miljö eftersom veganmat är mer miljövänligt! 🙂 Kram och förlåt om jag låter hård, detta ämne är min absoluta hjärtefråga och då blir det lätt så.

       Linda 2016-09-15 14:34:33
       Svara
       • Svar på Lindas kommentar.

        Förstår verkligen vad du menar och att det är någonting du brinner för. Jag har inte ätit kött på två år och väljer många gånger veganska alternativ. Jag har sett filmerna och läst artiklarna men väljer ändå att ägg, mjölk emellanåt. Kanske är det både ologiskt och ”hyckleriaktigt” enligt många. Men för det första vill jag säga att ingen någonsin kan säga hur jag känner inför djur oavsett vad jag stoppar i munnen. Den känslan tillhör mig och behöver inte vara logisk. För det andra tycker jag vi ska försöka peppa varandra till att göra så bra val som möjligt istället för att säga att ”du kan inte göra si om du gör så”. Alla har inte kapaciteten att göra allt, men så länge alla gör något. Jisses vilken lång kommentar det här blev haha. Men heja dig som klarar veganlivet så bra och som brinner för att ta hand om våra djur :))

        I 2016-09-15 21:09:32
        Svara
       • Svar på Lindas kommentar.

        Förstår absolut din poäng, men en till sak jag tycker är viktig att ha i åtanke är att många inte har en helt oproblematisk relation till mat och då är det inte alltid det bästa att blanda in ännu en komponent i det hela. Om man har lätt att hamna i negativa tankebanor av att tänka för mycket kring vad man bör och inte bör äta (även om det handlar om vad som är bäst för naturen, djuren, ekonomin, hälsan osv) så kan det vara bäst att försöka undvika allt sånt tänker jag, och bara äta det man tycker är gott helt enkelt. Det borde inte göra en till en icke-djurvän

        N 2016-09-15 20:50:29
        Svara
        • Svar på Ns kommentar.

         Såklart, det finns alltid undantag. Jag generaliserade lite och mitt inlägg gällde folk i allmänhet. Finns så väldigt många som inte vill se för att det är enklast så och de flesta har ingen problematisk inställning till mat. Har man det ska man såklart inte ställa ännu högre krav på sig själv. Finns även många veganer som t.ex. inte använder livsnödvändiga läkemedel och även om jag förstår dem så tycker jag att det är ett svårt ämne och man ska inte ha dåligt samvete för att man är egoistisk ibland. Folk som däremot påstår sig älska djur men inte slutar äta bacon bara för att de tycker det är gott har jag ingen förståelse för. Tack för diskussionen och igen förlåt om jag lät hård i tidigare inlägg. Kram♡

         Linda 2016-09-16 09:06:40
         Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Samorost! Så fint spel

   Hilde 2016-09-13 19:04:09
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Machinarium kanske?

   S 2016-09-13 18:52:52
   Svara
 • Åh va mycket bra saker du tipsar om. Jag som är galen i mobilspel måste kolla in lomino city. Kram

  Finurliga fröken 2016-09-13 17:40:58 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra! Kan du inte berätta vad det är för hemlig grej du ska göra i höst som hindrar dig från utång? Blev så nyfiken! Tack för en bra blogg, kram

  Katarina 2016-09-13 17:13:20
  Svara
 • wonderful article! 🙂 love it! color of your eye is amazing:)!

  alissa 2016-09-13 15:52:27 http://wearingcasual.com/
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind