Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

böckerna på mitt nattduksbord just nu.

night stand.

Böcker är kul och bra och spännande och livet tycker jag. Men efter en sommar när man kanske varit superbra på att läsa i en solstol någonstans kan det ibland bli så att man tappar läsgnistan när hösten tar fart. Helt plötsligt ska man vara på ett kontor, eller en skola, svara på massa mail, gå upp tidigt, skriva listor etc.
Därför tänkte jag att ett inlägg med lite lästips kunde vara på sin plats. Dessa böcker bor på mitt nattduksbord just nu och väntar på att bli öppnade.

IMG_4932 copy

1.
Jag försöker läsa en klassiker iaf var tredje till femte bok eller så. Just nu läser jag Sylvia Plath första och enda roman Glaskupan från 1963. Hon tog livet av sig bara några veckor efter att boken kommit ut. Har bara läst ungefär hälften men hittills är den så så bra. Mer om den snart!

2.
Nästa bok som står på tur är Maja Lundes Binas Historia. En roman som utspelar sig under tre tider i historien: 1852, 2007 och 2098. Handlar om det som faktiskt och skrämmande nog närmar sig en sanning, nämligen bidöden. Boken är såld till 15 länder och ska vara en bladvändare, mycket pepp på denna.

3.
Den tredje boken i högen är en utgåva av Lewis Carrolls Alice i Underlandet med illustrationer av Tove Jansson. Kan ni tänka er något finare eller!

4.
Bok numero 4 i min bokhög är Tone Schunnesons debutroman Tripprapporter. Den kom ut bara i förra veckan eller så men har redan hajpats rejält. Handlar om en kvinna som reser runt i Asien, knarkar och försöker komma fram till något (om jag förstått det rätt). Tycker den verkar befriande och väldigt annorlunda mot vad som brukar komma ut i Sverige.

5.
Sist men inte minst ligger Ernest Hemingways mer eller mindre självbiografiska roman Och solen har sin gång. Läste ju Hemingways En fest för livet i somras och tyckte så himla mycket om den. Ser framemot att läsa denna och tänker att jag nog ska göra det på min nästa resa för att vara lite extra koncentrerad (meningarna är väldigt långa nämligen).

Glad läsning och glad torsdag hörrni.

 

Translation. 5 books currently on my nightstand.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Alice i underlandet har jag, en gammal, gammal version som jag fått från farmors samlingar. Så himla fin!

  Ida 2016-09-19 17:32:56
  Svara
 • Wow, vilken inspirerande läshög. Älskar verkligen Glaskupan <3 och blev sugen på både Tripprapporter (efter att Sigge Eklund pratade om den i förra podden) och Alice i underlandet med Tove Jansson-illusar. Jag läste din första bok häromveckan och ÄLSKADE den, bloggade om den idag lite kort. Ser otroligt mycket fram emot nya boken. <3

  Jessicas viktiga mål 2016-09-16 23:13:11 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Jag läste Glaskupan som 17-åring, är 36 år idag. Den gjorde verkligen intryck på mig, kan minnas små detaljer som avokados i en koffert på en tågresa, den heta sommaren, meningen om paret Rosenberg i inledningen, psykologens fråga om hon föredrar landet eller staden och svarar typ både och.
  Jag älskar Sylvia Plaths sätt att skriva, kan inte riktigt sätta fingret på det, men liksom mjukt och strävt på samma gång.
  Ryan Adams har skrivit en fin låt om henne, ”I wish I had a Sylvia Plath”. Lyssna på den!

  Lisa 2016-09-16 20:26:50
  Svara
 • TONE!!!!!!!!!!!!!!!! wiii va glad jag blev
  ps detta är första gången jag kommenterar i din blogg fast jag läser den varje dag 🙂

  Tommie 2016-09-16 13:08:27
  Svara
 • Till ditt ögongodis med GIF från freeks and geeks:
  http://rebloggy.com/post/my-gifs-james-franco-jason-segel-seth-rogen-freaks-and-geeks/38537920030

  <3

  Emma 2016-09-16 00:07:30
  Svara
 • Glaskupan…SÅ bra! Jag hade (av någon anledning) ganska låga förväntningar,
  men himmel vad jag älskade den! Ska bli kul att höra vad du tyckte när du läst ut den <3

  Heidi 2016-09-15 22:11:40 http://heidilindquist.se
  Svara
 • Glaskupan är väldigt bra men är också en jobbigt trovärdig beskrivning av en depression. Jag ångrar att jag läste den när jag var nere, så tips är att sparar den om man känner sig skör!

  Viktoria 2016-09-15 21:35:23
  Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Håller med! Har läst den två gånger, en när jag mådde bra och en när jag mådde kass. Älskar boken, men den var väldigt jobbig att läsa när jag liksom var i samma sinnesstämning. Och bara bra (och sorglig då) när jag själv mådde bra och läste den.

   Sara 2016-09-15 21:58:31
   Svara
 • Alltså, vilka böcker är klassikerna? Ibland tänker jag iaf att jag vill läsa dessa, men så tänker jag på de ”klassiker” som jag känner till och 95% av dessa är skrivna av män. Känns tyvärr lite som att många av de böcker som uppnår ”klassiker”-status är det. Men inte denna! Vilket gjorde mig mkt glad å inspirerad. Tänk om du skulle lista ett gäng klassiker av icke-manliga författare? Pga vill också att var femte av mina böcker som jag läser ska vara en klassiker! Puss

  Tina 2016-09-15 20:48:08
  Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Jag lägger mig i lite här och tipsar om klassiker som inte är skrivna av män och som är SJUKT läsvärda!
   Stina Aronson – Feberboken
   Moa Martinson – Kvinnor och äppelträd
   Virginia Woolf – Orlando
   Selma Lagerlöf – Kejsaren av Portugallien
   Selma Lagerlöf – Gösta Berlings saga
   Stina Aronson – Tolv hav (poesi)
   Moa Martinson – Klockor vid sidenvägen
   Kan tipsa om många fler men detta är några åtminstone 🙂 Skön läsning!

   Jessicas viktiga mål 2016-09-17 08:51:13 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
   Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Ja, kvinnor är så underrepresenterade 🙁 men här är några välkända kvinnliga författare jag kom att tänka på som skrivit otroliga klassiker: Jane Austen, Charlotte Bronte Emily Bronte, Virginia Wolf, Mary Shelley, Louisa M Alcott, George Eliot (Mary Ann Evans), Daphne duMaurier, Harper Lee 😀

   Charlotte 2016-09-15 23:06:07 http://cizzim.blogg.se
   Svara
 • ÄLSKAR TONE!!!!! Har inte läst boken än men tänker att den för mig kanske kommer förmedla lite samma känsla som Lollo? Obs menar detta som en komplimang, älskar Lollo.

  xyz 2016-09-15 20:38:28
  Svara
 • En heelt orelaterad och specifik råga! Hade inte du et par chanel creepers? Av någon anledning kan jag inte sluta tänka på dom, var är dom nu? Hur mår dom??

  J 2016-09-15 20:36:48
  Svara
 • thought of you when I saw Anna Sui’s SS2017 collection – cheerleader jackets and skirts <3
  http://imgbox.com/APVF8iD2
  http://imgbox.com/icxGSXEK

  dee 2016-09-15 18:47:32
  Svara
 • Varför läser du aldrig böcker på engelska även om det är orginalspråket? Du har ju bott i USA så antar att det inte är för att du inte förstår 🙂

  Emma 2016-09-15 16:24:19 http://emmasjoblom.devote.se
  Svara
 • Jag köpte orginalversionen av the girls efter ditt tips. Mycket bra hittills – tack!

  Nu till något helt annat: jag har snart använt sönder och fläckat sönder din jeansjacka :'( Det är ju DEN perfekta modellen + färgen. Jag vet att du själv hade svårt att få tag på en ny, men nu tycker jag att det är dags för jc att komma med en ny omgång jackor! Hur många fler där ute lär inte vara intresserade att få tag i en?!

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-09-15 16:16:24 https://vegokak.se/2016/09/14/10-veganska-matlagningstips/
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind