Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

saker jag vill göra i höst om man får önska.

new york

De bygger om fasaden på huset där vi bor. Det innebär att min balkong varje morgon är fylld av byggjobbare som hamrar och spikar och att vardagsrumsfönstrena är inplastade med blå plast. Balkongens alla växter, stolar och bord har fått flytta in och det tillsammans med fönsterplasten har gjort att lägenheten förvandlats till ett växthus. Det är så varmt, så dålig luft och så värdelös feng shui att leva med grejer prick överallt.
För att inte gå runt och vara småirriterad över detta (en av mina mindre mysiga drag) planerar jag bra och fixiga grejer jag vill göra framöver:

Ha kräftskiva med Magnus.
Köpa hem en bunke svenska signalkräftor innan det är försent (hoppas inte än!), tända ljus, dricka kall öl och äta kräftor tills vi dör typ.

  Besöka Adlibris fysiska butik.
För att jag inte gjort det och alla som varit där talat så fint om den!

Äta svampfyllda kroppkakor på Pelikan och dricka rödvin.
Pelikan är en restaurang vid Skanstull som funnits sedan forever typ. Det är SÅ fint där och SÅ gott och jag tänker alltid att jag måste bli stammis varenda gång jag är där.

Byta ut våra gardiner i sovrummet.
Spontanköpte tunna vita gardiner från Ikea till vårt sovrum i våras. När vi satte upp dem hemma insåg jag att de inte nådde ner till golvet. Fönstret för långt för gardinerna helt enkelt, ett glapp på cirka 20 cm. Detta har stört mig i månader utan att jag gjort något åt saken. Så det ska jag kirra!

Fucking rensa hemma.
Saker jag gör: trycker in grejer i lådor och tänker att jag kan sortera det sen. Saker jag aldrig gör: sorterar sedan. Vill bli av med grejor, skänka bort, rensa ut, göra fint. Andas lätt. Alltså! Varför är det så lätt att skjuta fram tråkigheter? Hoppas verkligen jag tar tag i det här inom en månad.

  Måla om dörrarna i hallen i vitt.
Trött på våra trädörrar. Här ska det bli vitt.

Äta på B.A.R.
För att det är skaldjurssäsong just nu och jag har på riktigt deras meny sparad som en pdf på mitt skrivbord på datorn. Så fort det blivit den 25:e igen tänker jag boka bord där för date night.

Göra min egen tonkotsu-ramen.
Tove Nilssons ramen-bok ligger söndertummad i mitt kök och jag är mer redo än någonsin att göra min favoritramen: Tonkotsu. Det tar drygt en vecka att laga den och innebär bland annat att jag måste köpa några kilo grisfötter att göra buljong på (antar att risken finns att det blir grisfötter-gate på bloggen då, men jag tar risken), så man behöver lite tid. This is the time, ska bli ramenproffs.

Gå långt, långt ut på skogspromenad
Gå och lägga sig i tid på fredagar och lördagar någon himla gång, så man orkar gå upp och kanske ta en båt eller en buss någonstans där det mest är natur. Få kalla kinder, bli trött i fötterna, dricka varm dryck och kanske ha med sig en hund. Önskar att jag var en sån person lite mer faktiskt. Får bli.

new york.
Translation. Things I want to do this fall.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag har också Tove Nilssons bok! Gjorde Tantanmen Ramen förra veckan, så jääädrans gott!

  Julia 2016-09-21 08:54:34
  Svara
 • Den där långa skogspromenaden borde vi göra ihop. Jag bidrar med hund. Och kanske naturreservat.

  La Linda 2016-09-21 00:27:31 http://lalinda.se
  Svara
 • åh jag vill följa med på skogspromenaden <3

  ISA 2016-09-20 20:20:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Ja ja ja ät på B.A.R!!! En av mina favvisar, tips tips gå dit pronto, är lika skaldjurslover som du.
  Puss och tack bästa Sandra, följt dig i evigheters evigheter, din blogg är lika mysig som de ulligaste små kaninöronen på en liten luden bebiskanin <3

  ia 2016-09-20 20:08:23
  Svara
 • Härligt inlägg!

  Carro 2016-09-20 17:22:46
  Svara
 • oh no! Hope they renovate quickly!

  I have a million things I have to do this fall but I just don’t have the same energy after a busy summer 🙁

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-09-20 15:51:51 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • gjort prick samma gardinmisstag så om du eller någon har tips på var en kan hitta längre vita gardiner får ni gärna dela med er :’)

  mimmi 2016-09-20 15:05:05
  Svara
 • Men hallå!! Har tänkt fråga dig om bra ställen i Stockholm med just riktig hushållsmat pga saknar de som tusan! Du skulle rekommendera detta då alltså?

  Jennifer 2016-09-20 13:36:25
  Svara
 • Alltså ÅÅÅÅÅÅh. Inatt drömde jag att vi sprang runt på trottoarer, skrattade jättehögt, gick på klubb och drack öl – Förstå min besvikelse när jag vaknade och insåg att vi inte är kompisar på riktigt. Är så avis på alla vänner som får skratta med dig för du verkar så vettig och bra

  Isabelle 2016-09-20 13:33:59
  Svara
 • Rensa ut saker man inte längre vill ha/tycker om eller inte behöver är som att rensa ut huvudet också.
  Jag har nu under tidig höst rensat ut min garderob och min klädkammare och jag vill verkligen ”ha mindre”. Leva med mindre saker men med bättre. Slippa köpa saker hela tiden.
  Om jag köper något måste något annat ut.

  Maria A 2016-09-20 12:55:45 https://mariasrum.wordpress.com/
  Svara
 • Är också duktig på att prokrastinera. Hade man bara gjort allt tråkigt på en gång så hade man ju kunnat fokusera på det roliga. Istället för att gå runt och störa sig på det som är ogjort. Men man vill ju hela tiden smita ifrån det där. Jättekul att din bok kommit ut nu. Ser verkligen fram emot att läsa den. Tyckte så mycket om den förra!

  Rebecka 2016-09-20 09:29:59 http://Www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Låter som en bra To-do-list!! 🙂

  Ekenäsliv 2016-09-20 09:16:04 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • Ska en nödvändigtvis äta djur så är det väl SÅ mkt bättre att äta hela djuret, även fötterna. Tycker jag. Tycker alla som inte tycker det är dumma i huvudet, hehe.

  M 2016-09-20 09:15:54
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Eller hur! Mer inälvsmat till folket också! Billigt och så mycket godare och bättre än en torr”filé”.

   L 2016-09-20 12:05:03
   Svara
 • Brace yourself…Grisfots-gate is coming. 😀

  L 2016-09-20 07:20:11
  Svara
 • Önskar också att jag liiite mer var en friluftshurtis. Gillar ju stadsliv, men det skadar ju inte att andas frisk luft och vila ögonen på natur då och då. Blev så sugen på att göra egna kroppkakor nu! En gång gjorde jag med skogschampinjoner och shiitake och det blev ju dögott så klart. Nu har istället siktet inställt på att laga veganska kantarellkroppkakor <3 <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-09-20 06:59:53 https://vegokak.se/2016/09/14/10-veganska-matlagningstips/
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind