Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

frågor och svar om bokmässan, boken, resväskor och romankaraktärer. etc.

bok

Kan en köpa boken på plats på bokmässan?
Ja! Såklart! Min bok finns i Natur & Kulturs monter. Så här såg det ut igår när de fortfarande höll på att bygga montern. Så leta efter en stoooor bild på mig (hehe) eller natur&kulturs-logga (ett träd). Där finns boken! Och jag ibland! Man kan sitta i trappen och dricka kaffe om man vill. Obs att boken kostar 100 spänn på Bokmässan också, megakapet.

Måste man köpa boken på bokmässan för att få den signerad eller kan man ta med en redan köpt bok som du kan signera? Kram
Går såklart att ta med din bok! kram

Alltså SÅ kul med boken, grattis! Kan inte tänka mig en bättre känsla och hoppas jag får känna den en dag. Får man fråga hur många sidor/tecken boken är?
Tack! Boken är 206 sidor. Minns inte exakt tecken men inte supermånga, runt 230 000 tecken tror jag det slutade på. Obs dock att jag i processen skrivit långt mycket mer, dubbelt kanske trippelt som jag strök allt eftersom. Så jobbar nog de flesta författare, man blir en hejare på att stryka.

Grattis grattis grattis! Ska bli så himla kul att läsa. En liten fråga: Varför är den så billig? 120 spänn är ju ingenting med tanke på tiden och arbetet som lagts ner. Är det något du, redaktören och förlaget kommer överens om eller hur har ni satt priset? *nyfiken*
Tror att det är för att det är en bok i unga vuxna-genren. De priserna ligger lägre för att just unga personer ska ha råd. kram.

Handlar den om ludvig?
&
Ok, så Matilda är du, Miron är Joakim och Oliver är… Tobias?
Min bok är inte självbiografisk utan skönlitterär och påhittad. Inte en enda scen i boken har hänt mig på riktigt. Däremot är det klart att jag plockat av känslor jag känt, men det som händer i boken är karaktärernas historia och inte min. kram.


Jag måste bara fråga var dina skor kommer ifrån, de är alldeles underbara! Om du inte vet så kanske du vet vad den typen av sko skulle kunna kallas mvh sko-noob. Tacktack!!
De är från Asos men för länge sedan. Köpte dem februari 2013. Men finns dock säkert liknande på Asos nu!

En heelt orelaterad och specifik råga! Hade inte du ett par chanel creepers? Av någon anledning kan jag inte sluta tänka på dom, var är dom nu? Hur mår dom??
Haha, de mår bra! Jag använde dem ju väldigt mycket under 2013 och 2014 men sedan så gled vi ifrån varandra. De dyker säkert upp igen när man minst anar det. Tills dess bor de i min garderob! Här är ett inlägg från när jag köpte dom.

Varför läser du aldrig böcker på engelska även om det är orginalspråket? Du har ju bott i USA så antar att det inte är för att du inte förstår
Det är en skillnad på att förstå och ha ett språk som första-språk tycker jag. Det är ett faktum att drygt 30% faller bort av texten när man läser på ett språk man inte kan hundra procent. Jag läser engelska böcker ibland men vill helt slukas upp av en text, och det gör jag enklare på svenska. När jag läser på engelska så översätter jag till svenska huvudet och då gör jag ju det jobb som en översättare redan gjort, fast säkert sämre? Stor skillnad för mig i varje fall att läsa på engelska och svenska.

Vet du redan nu när din bok kommer i pocket?? Vill himla gärna läsa både din och Floras men blir alldeles för dyrt med inbunden. Har ändå fullt upp med kurslitteratur så får hålla mig till i vinter, minst. Men det kanske tar längre tid innan den blir pocket?
Det brukar ta ett år för en bok att bli pocket (om den blir det). Det är ju i hårdbok som jag tjänar pengar på mitt författarskap egentligen, samma sak med förlaget, så man brukar vilja vänta med pocket. 120 kronor är ju en lunch ute typ! Eller alltså, respekterar ju såklart att du inte tycker att du har råd, men 120 spänn för något man väldigt gärna vill ha tycker jag man kan unna sig! ^^ kram.

Hej! Här kommer en till fråga (som jag alldeles förstår om den är för privat, såklart såklart). Jag är tjugotre på mitt tjugofjärde och jag är säker på att jag inte vill ha barn, planen är att sterilisera mig sen om några år. BOKSTAVLIGT TALAT är det ENDA jag får höra ”bara du träffar den rätta så” (märkligt pga har fin partner redan), ”du kommer ångra dig”, ”den biologiska klockan kommer ticka” o.s.v., samt har en mamma som säger grejer som ”när du får barn, då…”. Tacklar du detta ofta, och har du några bra tips på lagom arga svar på tal? Menar inte att jag tror att du vill sterilisera dig, utan bara hur fan dealar man med barnhetsen som man ska få uppkörd i ansiktet som vore man nån slags grönsak som inte kan fatta egna beslut?
Hej! Oj! Vet inte! Jag skulle typ inte snacka om det, om det är ett svar? Jag tar aldrig själv upp barnfrågan och om någon frågor så markerar jag med ”nej inte intresserad just nu. punkt.”. Att berätta som tjugotreåring att man vill sterilisera sig är ju ändå ganska speciellt och ovanligt, så om du inte orkar skulle jag hålla det för mig själv tills vidare. Du behöver inte ens berätta om/när du gjort det för någon alls ju (alltså i ett samtal). kram.


Hej hej Sandra! Var kommer din resväska som ser ut som en gammal kappsäck ifrån? Den som finns på din snapchat idag. Dör vad fin! Kram
Den är från Alstermo Bruk, men jag tror att det företaget inte finns kvar än? Håll utkik på Ebay etc? kram! (Floras bild)

Sandra, vingummin brukade också vara min favorit, men nu har de ändrat receptet och det smakar skit :'(
Håller du med eller gillar du dom fortfarande? </3
Vilka vingummin menar du!! Finns så många ju. Menar du Bassets: ej märkt. Favoriter just nu: Gott&Blandat Giants.

Alltså, vilka böcker är klassikerna? Ibland tänker jag iaf att jag vill läsa dessa, men så tänker jag på de ”klassiker” som jag känner till och 95% av dessa är skrivna av män. Känns tyvärr lite som att många av de böcker som uppnår ”klassiker”-status är det. Men inte denna! Vilket gjorde mig mkt glad å inspirerad. Tänk om du skulle lista ett gäng klassiker av icke-manliga författare? Pga vill också att var femte av mina böcker som jag läser ska vara en klassiker! Puss

Hej! Du fick jättefina svar av två personer som jag vill lyfta i detta inlägg. Förutom de författare de nämner skulle jag även vilja lägga till Bodil Malmsten, Kerstin Thorvall och Gun-Britt Sundström.

Jessica svarar: Jag lägger mig i lite här och tipsar om klassiker som inte är skrivna av män och som är SJUKT läsvärda!
Stina Aronson – Feberboken
Moa Martinson – Kvinnor och äppelträd
Virginia Woolf – Orlando
Selma Lagerlöf – Kejsaren av Portugallien
Selma Lagerlöf – Gösta Berlings saga
Stina Aronson – Tolv hav (poesi)
Moa Martinson – Klockor vid sidenvägen
Kan tipsa om många fler men detta är några åtminstone. Skön läsning!

Charlotte svarar: Ja, kvinnor är så underrepresenterade. men här är några välkända kvinnliga författare jag kom att tänka på som skrivit otroliga klassiker: Jane Austen, Charlotte Bronte Emily Bronte, Virginia Wolf, Mary Shelley, Louisa M Alcott, George Eliot (Mary Ann Evans), Daphne duMaurier, Harper Lee

 

Translation. Answers to past week’s comments. Please read by clicking ”in engelish” below my blog header.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
45kommentarer
 • Hallå! Karin Boye också! Ang kvinnliga författare!

  C 2016-09-23 19:54:15
  Svara
 • Själv kan jag inte minnas senast jag lade 120 kronor på en lunch ute. Kanske förra året…

  lisa 2016-09-23 19:52:01
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   förlåt men denna fråga har växt på ett så konstigt sätt. klart jag fattar att folk inte äter lunch ute ofta. inte jag heller! det var ett random exempel av vad 120 kronor kan vara bara, satt inte och vände och vred på svaret i en timme utan skrev det på 5 sek. klart jag förstår att 120 kronor kan vara väldigt mycket för vissa. Vissa yrken är lågavlönade, hyror höga, man kan vara sjukskriven, arbetslös, ensamstående med barn, livet kan vara sjukt tufft. Man kan behöva vända och vrida på slantar och ett nöje kan vara en lyxprodukt, trots att det bara handlar om en hundralapp. jag förstår. men denna fråga var ställd av en universitetstjej, och jag tror att ibland kan folk tänka att böcker är dyrare än vad de är. eller ställer inte det i relation till vad man får. därför lyfte jag frågan och skrev svaret, för jag tror att man har en idé om att böcker och litteratur (särskilt när man pluggar på universitet och tvingas köpa massa studentlitteratur som alltid kostar helt orimliga summor) är dyrare än vad det är. Det handlar inte om att jag inte respekterar att hen inte har råd, om hen inte har det så är det ju bara så. Men en hundralapp för något en ung studenttjej uppenbarligen verkligen verkligen VERKLIGEN önskade sig, det borde man unna sig om man kan, spara lite, annars blir livet astråkigt, även på en tajt studentbudget!
   Dessutom, om man vänder på frågan: man får ju också sjukt mycket av en person som suttit i år, som suttit i tusentals timmar och vänt och vridit på bokstäver, svettats för att någon ska tycka om och uppskatta. Böcker är typ det billigaste som hänt mig efter att jag förstått hur mycket tid varje författare lägger på att någon ska uppskatta. Och – det är inte så att jag uppmuntrade till en partytopp på Gina Tricot. Det var ju en frikkin bok. Läs hörrni! Läs ofta och mycket, det gör en både klok och glad. Och om det blir dyrt i längden: låna böcker av varandra, det gör jag jämt med kompisar. Och biblioteket! En panggrej.

   sandrabeijer 2016-09-24 09:32:49
   Svara
 • Förstår att du inte menar illa, men alla har verkligen inte råd med en bok på 120 kr (eller med att äta lunch ute). Det handlar inte om att man ”tycker” att man inte har råd, de pengarna finns liksom inte på kontot. Värt att tänka på!

  Hanna 2016-09-23 15:05:44
  Svara
 • ”Att du inte tycker att du har råd”. Du vet att 120kr är mycket pengar för många? De flesta kan inte unna sig en utelunch för 120 spänn… De flesta äter sin trista lunchlåda på sina trista jobb varje dag. Många, många kan inte ”unna” sig din bok så att du ska kunna leva på författarskapet. Många, många är undersköterskor, lärare, poliser, assistenter, studenter och helt enkelt fattiga.

  Linda 2016-09-23 14:32:32
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Många fördomar om hur ”fattiga” människor lever i den här kommentaren tycker jag. Visst att poliser mm har dålig lön för sitt arbete, men att de skulle leva i så djup fattigdom att de inte skulle ha råd att lägga ned en engångskostnad på typ 50 spänn (pocketböcker kostar ju också pengar så det är ca vad man sparar) för en bok de verkligen vill läsa var en nyhet för mig. Vill man ytterligare berika sitt liv genom litteraturens värld finns ju alltid bibliotek. Tråkigt också att du kände dig tvungen att förminska författaryrket för att få fram din poäng.

   Julia 2016-09-23 23:27:46
   Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    Instagramtips: ”Klasshat”. För en del är även 50 kronor mer pengar än man har råd att lägga på en bok.

    Elvira 2016-09-24 08:29:15
    Svara
    • Svar på Elviras kommentar.

     Jo men nu ville ju frågeställaren köpa den som pocket? Så uppenbarligen var hon beredd att lägga det.
     Kul konto btw

     Julia 2016-09-27 02:29:34
     Svara
 • Alberte-trilogin av Cora Sandel är obligatorisk klassiker. Och Kerstin Ekmans Vargskinnet-böcker.

  Elin 2016-09-23 12:53:06
  Svara
 • Sandra! Jag jobbar som lärare i en skola i Sthlm (är 27 Barre) och vandrade ner till bibblan med mina andraklassare här om dagen, där fann jag din bok! Alltså ”det handlar om dig” givetvis. Läste ut skiten på två dagar??? Kände igen mig i prick allt du skrev? Det var som att uppleva mina tonår en gång till. Du är fantastiskt!

  Hanna 2016-09-23 09:07:02
  Svara
 • Åh vad fint att mina klassikertips kom med i ett inlägg, jag skulle nog kunna tipsa om massa mer. Men alltså, om du inte har läst ”Feberboken”, gör det. Bara lyssna på detta citat: ”Min hjärna kan inte skära små nätta borgerliga fasoner – den vill klyva i rättvisa hälfter som en slaktarkniv…”
  Jag kom även på Djuna Barnes, så cool författare! (bildgoogla, please) Boken ”En farlig flickas dagbok” är helt fantastisk, lyssna bara på detta citat (ok sorry för massa citat)
  ”Jag blev gammal sittande på en hästrygg mellan klockan tolv och en minut över”
  <3

  Jessicas viktiga mål 2016-09-23 07:41:57 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Hej Sandra! 120 kronor må vara en lunch ute men inte alla har råd med en lunch ute. Nu tycker jag definitivt att din bok är värd allra minst 120 kronor (har själv köpt två; en till mig och en att ge bort) men: vissa har inte ens råd att köpa hem all den mat de skulle behöva, än mindre att någonsin äta ute. Nu menar jag inte att det behöver vara fallet i den här frågeställarens fall men kanske någon annan som läser här och får litet ont i magen av ditt käcka och tyvärr något naiva resonerande om ”uteluncher”. Skrivet i all välmening. Stort grattis till den nya boken (som jag med största sannolikhet kommer att läsa med stor belåtenhet precis som den förra).

  Maria 2016-09-23 04:01:11
  Svara
 • På tal om klassiker av kvinnor: Marguerite Duras, Karin Boye, Simone de Beauvoir, Cora Sandel. Så så bra <3.

  A 2016-09-22 23:31:20
  Svara
 • 120 spänn är en lunch ute typ? Att du tycker att du inte har råd?
  Klassperspektiv snälla

  ER 2016-09-22 22:59:40
  Svara
 • Fast mycket av berättelsen försvinner i översättningen om det inte är en väldigt bra översättare (vilket det sällan är), säkert 30 %. Man vänjer sig vid att läsa på engelska efter ett tag och då slutar man översätta mening för mening. Så är det för mig iaf 🙂

  Anna 2016-09-22 22:58:51
  Svara
 • Men Sandra 😛 märks ganska tydligt att du själv inte har knapert med pengar i ditt svar. Absolut inte självklart att kunna springa o luncha på stan, eller att unna sig det man vill ha, det finns ju saker man måste ha som kommer före. Till den som frågade så har jag iaf tipset att kolla på biblioteken. De brukar också vara villiga att köpa in böcker som efterfrågas, så kolla det också 🙂 eller låna av en kompis ^^
  Och alla borde läsa Fredrika Bremer <3

  Mickis 2016-09-22 22:39:08
  Svara
 • Tipsar aven om Edith Wharton! The House of Mirth har lite Great Gatsby kansla fast MYCKET BATTRE (enligt mig da)

  Nicole 2016-09-22 20:22:13
  Svara
 • Fin blogg 🙂

  design blandare 2016-09-22 19:56:18 http://www.nivito.se/k%C3%B6ksblandare
  Svara
 • Beställde allt som blir kvar idag! Längtar så!! Har varit inne på adlibris fysiska bokhandel några dagar denna vecka för att köpa den men den har inte hunnit komma dit än, så nu blev jag allt för otålig och klicka hem den istället! Kommer det finnas någon möjlighet att få den signerad vid något annat tillfälle? Hade varit fint! Ville så gärna gått på bokmässan men är Stockholmsbo (tyvärr i detta sammanhang…)
  KRAM på dig<3

  Emelie 2016-09-22 19:46:54 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • Haha så världsfrånvänd igen. Om man tycker att 120 är för dyrt och vill vänta på pocket pga det så kanske man inte har som vana att äta lunch för den summan heller?
  Men visst alla har råd att ”unna sig” en bok för 120:- hur som helst. Att den som ställde frågan inte tänkte på att hen kan ta från sitt unna sig-konto istället för att vänta till ett billigare alternativ!
  Har du ingen uppfattning alls om hur samhället ser ut och vilka olika ekonomiska situationer folk lever i?

  Micha 2016-09-22 19:32:17
  Svara
  • Svar på Michas kommentar.

   Herregud. Om man verkligen verkligen vill KÖPA boken och kan betala för pocket (dvs 60-80kr) så kan man då spara i 2 månader och spara för boken man vill KÖPA. har man inte råd, då lånar man boken på biblioteket. Visst, har inte alla råd. Men 120kr för en bok är ju inte så mycket i sig. Så författaren ska kunna leva på det. Hallå.

   V 2016-09-27 18:12:50
   Svara
 • tack för alla de fina tipsen! kan du (eller någon annan 🙂 svara på vad det är för låt? den verkar så bra o min shazam hittar den inte 🙁

  Sara 2016-09-22 18:51:21
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   alltså oj, lite virrig person en är ibland.

   alltså låt som spelas i introt till din Q&A på denna länk 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=qnqMBwZr6QU

   Sara 2016-09-23 02:24:42
   Svara
 • Jaa, menar Bassett’s :'(
  Ska testa ditt tips!

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-09-22 18:29:07 https://vegokak.se/2016/09/14/10-veganska-matlagningstips/
  Svara
 • Om någon är intresserad så har jag precis dessa skor från ASOS i storlek 39 som aldrig är använda då de var för små för mig. Sulorna inuti har jag dock slarvat bort! Om någon skulle vara intresserad av att köpa så släng ihop ett mail till Honeydew@live.se!

  Linda 2016-09-22 18:11:39
  Svara
 • Helt fascinerad av att du översätter i huvudet – det gör inte jag. Alla språk jag kan bra bor i sina egna fack i huvudet. Kanske för att jag vuxit upp med två språk – var jag bor i Helsingforstrakten talar man både finska och svenska så jag har alltid kunnat många språk. Jag läser gärna översatta böcker – om det är en bra översättning.

  Fager Dam 2016-09-22 18:09:16 http://fagerdam.ratata.fi
  Svara
 • Klassikernas klassiker (typ) ”Frankenstein” av Mary Shelley!!

  Jeanette 2016-09-22 17:17:12
  Svara
 • Ställde en fråga till dig i ett tidigare inlägg, men inte fått något svar. Kopierar den rakt av och hoppas på bättre lycka i nästa frågor och svar 🙂

  ”Hur ställer du dig till smink som testas på djur? Lancome ägs av Loreal som är med på PETAs lista över företag som testas på djur. Du är väldigt vettig i många frågor och verkar älska din familjs husdjur och andra djur, men du har aldrig nämnt eller visat hur du tänker kring denna fråga. Eftersom du tipsar om en vara från Lancome antar jag att du 1) inte är insatt eller 2) bryr dig inte om det är testat på djur eller ej”

  Emma 2016-09-22 17:05:44
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Lancome må vara ägt av L’Oréal men de testar inte på djur. Det är det enda sminkmärket jag kan använda på grund av allergi och det står att de inte är testade på djur. Har även ringt och kollat upp dem. Sedan får inte djurtestat smink säljas i Sverige.

   Lisa 2016-09-22 17:13:34
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Ganska säker på att Lancome säljer på den kinesiska marknaden (om de ägs av L’oreal) vilken kräver djurtester, så även om den specifika produkt du köper här i Sverige inte är djurtestad så är det fortfarande ett företag som tjänar pengar på produkter som blivit testade på djur. Så indirekt djurtestar de – vilket är tråkigt för man blir ju lurad som konsument när de säger att de inte gör det.

    Rebecka 2016-09-22 18:56:44
    Svara
 • Hej du som vill läsa klassiker: läs allt av Doris Lessing (jag älskar henne) och Marguerite Duras. Två fantastiska författare.

  Anna 2016-09-22 16:29:03
  Svara
 • Så roligt att träffa dig på bokmässan!
  Hoppas du får en fin helg i fantastiska Göteborg!

  Ida 2016-09-22 15:43:51
  Svara
 • Klassiker av kvinnor (alla utländska titlar jag inkluderat i listan finns på svenska också, om man föredrar det):

  ”Aprilhäxan” av Majgull Axelsson
  ”To kill a mockingbird” av Harper Lee
  ”Bonjour tristesse” av Francoise Sagan
  ”Jane Eyre” av Charlotte Brontë
  ”Beloved” av Toni Morrison
  ”Wuthering Heights” av Emily Brontë
  ”Pianolärarinnan” av Elfride Jelinek
  ”And then there were none” av Agatha Christie
  ”Bestiarium” av Mare Kandre

  Rebecka 2016-09-22 15:42:49 http://pinterest.com/onils
  Svara
 • Meeeen Gott&Blandat är väl inte vingummin??? Tänker jag, haha.

  Jenn - forever abroad 2016-09-22 15:41:54 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • mer kvinnliga klassiker: Doris Lessing!! Memoirs of a survivor och The golden notebook är mycket mycket bra. Mandarinerna av Simone de Beauvoir är typ det bästa jag har läst, en lågmäld välformulerad bok pm kärlek och politik. Kärlek i Europa av Stenberg och kanske ännu mer Creme Fraiche av Brögger (med danskt ö) är lite som en 50-tals version av Tripprapporter (fuck att folk ska jämnföra den med on the road som verklige är KASS) Århundradets Kärlekssaga av marta tikkanen som är en självbiografisk diktroman.

  anna 2016-09-22 15:33:07
  Svara
 • Kerstin Thorvalls ”När man skjuter arbetare” borde vara obligatorisk att läsa i skolan

  K 2016-09-22 15:26:56
  Svara
 • Oj haha, borde specificerat att jag inte tar upp planerna på sterilisering i samtal, utan får barngrejerna på mig eftersom folk frågar aktivt om mitt barnavlande av någon anledning. Men ska väl försöka köra bara kort och markera att diskussionen är slut. Tack!

  Barnhetsen-tjejen 2016-09-22 15:24:07
  Svara
  • Svar på Barnhetsen-tjejens kommentar.

   Hej!
   Jag är 30+ och får samma frågor. Jag brukar svara att den rätta för mig inte vill ha barn och att jag tror jag ångrar mig mer om jag skaffar några+ att jag inte är intresserad av den sortens liv.,Det är kämpigt att tackla allas åsikter så ibland lägger jag bara ner diskussionen pga de kommer ändå aldrig acceptera mitt val.

   Anna 2016-09-23 09:12:15
   Svara
  • Svar på Barnhetsen-tjejens kommentar.

   Jag tyckte sandras svar var lite fegt. Bara för att ingen annan pratar om det så måste inte du också vara tyst! Det är ju därför det finns tabu-ämnen och det tycker jag är trist. Finns säkert flera som känner som du och som känner stöd av att du och andra pratar om det. Men ta inte åt dig av folks dumma kommentar, försök tänka att det inte är personligt riktat mot dig.

   Anna 2016-09-22 22:55:46
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Åh, najs med lite mer input, tack! Och jag kan förstå Sandras svar 🙂 vill inte vara tyst om det just för att bryta tabut och göra det lättare för andra som tänker samma som jag, men det var ju ”om jag inte orkar”; jag har ju ändå ingen skyldighet att ”ta debatten” jämt och ständigt liksom.

    steriliserings-tjejen 2016-09-23 15:31:46
    Svara
 • Klassiker av kvinna om kvinnor som jag iof läste på gymnasiet men älskade den: Constance Ring av Amalie Skram

  Ida 2016-09-22 15:17:46
  Svara
 • Alstermo bruk finns, men som nystartat bolag (efter konkurser) i samma gamla lokaler nere i Småland! Det är min förträffliga bästis som är CD, så kolla för sjutton upp dem, är helt säker på att deras nästa kollektion kommer bli guld :):):)
  Vågar ej pastea in länk här med risk att bli klassad som spam, men hemsidan är ej svår att hitta genom en googling!

  Frida 2016-09-22 15:15:53 http://fridalunden.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind