Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

min första dag på bokmässan.

bokmässan.

I torsdags började Bokmässan och jag vaknade upp på mitt hotellrum fit for fight.
Hade på mig en ny stickad piké som jag fått av Gant Rugger. Hur fin?

bokmässan.

Jag tog hissen ner (bor på Gothia Towers där mässan är) och besökte mitt förlags monter. Kolla vad flott! Jag är en av fyra författare de valde att lyfta på stora monterbilden.

bokmässan.

Sjukt mäktigt ju.

bokmässan.

Mitt första seminarium hade jag tillsammans med Jenny Jägerfeld. Hon intervjuade mig om Allt som blir kvar. Så flådigt att bli intervjuad av en författare man ser upp till.

Förresten – FÖRLÅT för bildkvallen på mina Bokmässanbilder. Det är inte enbart för att kameraljuset är sisådär på mässan, det är också för att mitt braiga objektiv pajjat och jag släpade runt på ett som sjunger på sista versen.

bokmässan.

Vid lunchtid tog jag hissen upp till mitt trygga hotellrum och åt en mastodontstor räkmacka i sängen. Man måste äta en räkmacka om dagen när man är i Göteborg, det är lag på det.

bokmässan.

Efter lunchen hade jag och Patrik Lundberg ett samtal i Aftonbladet Kulturs monter om författarkläder, om man klär upp sig för att passa in i olika kulturella rum och om Göran Greiders skjortor. Bland annat.

bokmässan.

Mässdagen avslutades med att jag och Jessica Schiefauer intervjuades om Tonårsflickan i litteraturen – objekt eller subjekt? Det var så himla roligt att prata om, särskilt med Jessica som är så briljant.

bokmässan.

Sedan kutade jag upp till mitt hotellrum, piffade till mig och promenerade bort till Park där mitt förlag hade en stor middag.

bokmässan.

Vi åt trerätters och talade om skrivande och annat fint.

bokmässan.

Och så spelade & sjöng ett knippe från förlaget lite Bruce Springsteen-låtar för att de snart kommer ut med en bok av honom.

bokmässan.

Vid tiotiden började efterfesten men då tackade jag för mig och promenerade hemåt för att jag hade ett seminarium tidigt nästa morgon.
Och ungefär så såg min bokmässedag ut.

Idag signerar jag böcker i Natur och Kulturs monter mellan 13 och 14 och klockan halv fem har jag och Flora ett seminarium om bloggande och skrivande (Ung Scen, A-hallen, Monter A03:22), kom!

 

Translation. First day at the Gothenburg Book Fair.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Va roligt du hade det. Fina bilder 🙂

  ellenlundis 2016-09-25 19:40:45 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Fina bilder!

  www.jaggerdigminmorgon.blogg.se

  Maja 2016-09-25 17:44:48 http://www.jaggerdigminmorgon.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra!

  Första gången jag kommenterar tror jag. Måste bara säga att boken är så hjärtskärande, fantastiskt bra. Gillade ”Det handlar om dig” mycket och trodde den skulle bli svår att toppa, men ”Allt som blir kvar” känns så djupt och starkt hela vägen ner i djupet av magen. Sträckläste hela idag och funderar på att läsa om den igen imorgon bara för att se om jag kan hitta något nytt eller känna samma sak igen. Karaktärerna är så ”välskapta” och du använder det svenska språket som ingen annan.

  Ps. Tack för att du signerade min bok på bokmässan igår. Tyvärr, var jag alldeles för blyg/starstruck för att vara en typ vuxen människa, så en vän fick köpa och få den signerad åt mig haha 🙁 men jag blev väldigt glad i alla fall.

  Elvis 2016-09-25 15:56:48
  Svara
 • Hej! Jag har börjat läsa din bok och stötte på faktafel som du kanske är intresserad att ändra om boken ska skrivas på engelska eller någon annan upplaga ska göras 🙂 Menar alltså inget elakt alls men vill minnas att du var tacksam över samma sak med förra boken då det hade blivit fel med någon låt som sjöngs av ett annan band?
  Jaja, jag skriver i alla fall ang. när Oliver babblar om ”självklara grejer som alla vet” t.ex att vattnet snurrar åt fel håll på andra sidan jorden.
  Detta är alltså inte sant.
  Denna myt brukar förklaras med Corioliseffekten (går att läsa om på internet om du är intresserad av naturvetenskap” men denna kraft påverkar endast STORA massor. Lite vatten i toalettstolen kommer alltså inte påverkas av denna och det går att förstå om man är någorlunda insatt i hydraulik och mekanik (vilken självklart alla inte är).
  De flesta läsarna märker säkert inte ens av felet men det kan se lite dumt ut att det ska vara en ”självklarhet” att veta den faktan när det inte stämmer.

  Sandra 2016-09-25 15:19:36
  Svara
 • Hej Sandra! Vill så gärna klicka hem din bok men undrar om den går att köpa signerad? Har precis flyttat upp till Åre för att studera annars hade ja tagit första flyg ner till Gbg i helgen. <3

  Isabelle 2016-09-24 20:42:24 http://www.devote.se/isabelleostenius
  Svara
 • kan inte ens ana hur fett det är att se sig själv sådär på en storbildsplanch. HJÄLP! WOW!

  ISA 2016-09-24 20:33:15 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Bokmässan verkar så himla, himla fin. Hade verkligen velat vara där för att höra dig prata om boken och bara säga hej. Om en inte bodde mitt i smålands djupa skogar.. även om det också har sin charm. Ibland.

  Ellen 2016-09-24 17:10:00 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Love that shirt on you! The books fair looks exciting!

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-09-24 16:16:03 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Typ dör fangirl döden. De två finaste skrivarna jag vet just nu, tillsammans, på bokmässan. (Patrik Lundberg) Typ inte varit så här uppspelt sen jag var liten och Hansons var det finaste som fanns. Ville liksom bra säga att om det är några som jag ser upp till skrivarmässigt, så är det er två. Om du någonsin kommer tillbaka till Tokyo igen, så hoppas jag att jag får tillfälle att säga hej personligen. 🙂

  Emma 2016-09-24 13:24:39
  Svara
 • Du signerade din bok åt mig i torsdags fast det inte var tid för signering egentligen, tack så mycket!!! Jag läste ut den på bussen hem och oh my god. Dina böcker känns som att dom handlar om mitt liv, aldrig hittat någon bok som gör samma sak (och jag läser väldigt väldigt mycket). Till exempel att könet på den man ligger med inte är något man direkt tänker på, alltså för mig och mina kompisar är det så men känt mig lite ensam i det.

  Också att den lärde mig något nytt om mig själv, saker som kanske varit för jobbigt för att tänka på men som känns hela tiden – tänker på avundsjuka inom mitt kompisgäng, och hur det alltid känns som det är det destruktiva som för oss närmare varandra. Alltså typ att vi alltid peppar varandra att göra sjuka saker och sen bondar över det och stöttar varandra när det fick jobbiga konsekvenser. Vet inte om det är hälsosam vänskap?? Men det är det som gör att livet känns värt att leva.

  Idk blev lite rörigt men vill bara säga att det var en oförglömlig läsupplevelse! Och att jag ska tvinga mina vänner att läsa den så att vi kan reda ut vår relation haha.

  Elin 2016-09-24 11:26:46
  Svara
 • Det bästa med att bo på hotell är att man kan äta i sängen och att det inte gör så mycket om man fläckar ner dem med mat, hehe.

  Christine's Stories 2016-09-24 10:10:26 http://finest.se/christinestories
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind