Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Hej alla gulliga därute. Vi går in i sista veckan i september och det är fortfarande VÄRLDENS BÄSTA VÄDER. Tycker ni att jag är väderbesatt? Det är för att jag är.
Har aldrig mått så bra så genomgående en höst som denna (hittills), och jag vet att det är på grund av temperaturen. Den har liksom kontroll över hela mitt mående? Borde egentligen bara dra från norden men då förlorar jag ju liksom..Stockholm? Så bra stad på så många sätt. Tänk om Stockholm låg på samma bredgradd som Rom, då hade det varit livets stad. I en spegelplanet någonstans i universum kanske det är så.

Tack till er förresten som redan (!) läst ut Allt som blir kvar och hör av er och skriver så fint. Vill att ni ska veta att det betyder SJUKT mycket för mig, tar skärmdump på allt! Och tack till alla ni som jag träffade på mässan, ni var så snälla och gulliga, tack för alla kramarna och fina ord. Och till er som var på mitt sista seminarium med Flora på lördagen, förlåt för att jag bara kutade därifrån, men det var för att jag skulle hinna med mitt tåg!
Hur som, här kommer lite måndagspepp för att dra igång veckan.

bladenbrinner
Minns ni att jag skrev om en bokpodcast jag peppade på för typ två månader sedan? Nu har Bladen Brinner en podd för vuxna om barn&ungdomslitteratur med författarna Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck haft premiär. Den är sjukt välproducerad och i första avsnittet intervjuar de bland annat Barbro Lindgren som man älskar ju.

alltsomblirkvar

Och! Inte för att skryta (men jo): när de blev intervjuade i SvD om podden fick de frågan vilken den bästa bok de läst på sistone var och då sa Johanna MIN. Min!

buzzfeed

Denna artikel i Buzzfeed om Rorys pojkvänner i Gilmore Girls är så spot on. Och typ viktigare än man tror pga man ska aldrig vara ihop med as. Om man då följt GG, annars fattar man nog ingenting. Obs förresten på att journalisten ifråga typ skrivit exakt samma sak om Jess som jag gjorde i ett blogginlägg i somras. Så sjukt ju.

rela

Upptäckte denna strålande Spotify-tjänst i helgen! Release Radar, en spellista med nya låtsläpp men bara med musik man själv gillar. Så bra! Finns under ”discover” på Spotify.

3274003_2048_1151

Genom Release Radar upptäckte jag nästa måndagspeppiga tips: Thomas Stenströms nya singel. Allt jag har heter den och den är så SJUKT BRA. Ska aldrig mer lyssna på något annat. (bild: sr)

2

Som vanligt finns det mycket fint på Metro Mode Creative. En intervju med skönhetsbloggaren Whinar, en stilintervju med Groovy Nickz.

1

3

Chiapuddingsrecept, Tv-serier-i-höst-pepp, DJ-tips för dig som drömmer om att spela skivor och fem viktiga feministiska frågor! Följ Creative på Bloglovin här vetja.

IMG_5158
Har ni förresten uppdaterat till de nya emojisen? Det är så kul nämligen att de äntligen fixat emojis som föreställer mig, Gustav och Magnus.

 

Translation. Some Monday links!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Jag såg alla säsonger av Gilmore Girls nu eftersom att alla pratade så mycket om det och serien liksom blev väckt från de döda. Ok, säga vad man vill om Rorys pojkvänner (jag gillar dem inte), den sunkiga synen på kvinnor och sex generellt (känns som serien utspelar sig på femtiotalet), och de hemska morföräldrarna som de aldrig lyckas klippa banden till trots otaliga bråk och vidrig behandling – men är det ingen som reagerar på Lorelai?? Visst, hon verkar vara en fin mamma stundtals, Rory och hon har ett fantastiskt band osv, men allt som oftast beter hon sig som en barnunge. Väldigt oansvarig, rörig och barnslig. Det kanske är det överdrivna skådespeleriet/tydligt inlästa replikerna som var vanligt tidigt 00-tal som stör mig… Men jag kan liksom aldrig ta henne på allvar. Är det någon annan som förstår vad jag menar? 😛 Haha, gud, som ni kan förstå är jag sjukt förvånad över att jag klarade alla säsongerna då jag uppenbarligen tyckte att serien var rätt kass..

  Em 2016-09-27 09:26:21
  Svara
 • Bästa måndagspeppinlägget ever! <3

  johanna 2016-09-26 19:29:15
  Svara
 • Okej alltså de där emojisen ser ju EXAKT ut som ni!!! Roar mig mkt!!

  Josefin 2016-09-26 16:28:36
  Svara
 • The seasonal transition is always hard. I am trying to find ways to better cope with it like doing home improvements to distract myself.

  Hope you feel better! I hate the long nights and cold weather too.

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-09-26 15:55:54 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Hej Sandra! Du nämns i veckans nutidsquiz på blogg.se. Kika gärna det här: http://blogg.se/article/2016/september/quiz-har-du-koll-pa-vad-bloggarna-gjorde-under-vecka-38.html
  Ps. Härligt med måndagspepp, du är grym!

  Sunniva 2016-09-26 14:02:19 http://sunniva.blogg.se
  Svara
 • Åh jag är så väderbunden. Både i kropp och själ. Med fibromyalgi blir höst och vinter väldigt jobbig. Så jag är väldigt lycklig över att det är så varmt än. De underlättar för min kropp. Och själsligt blir jag orkeslös och deppig. Inte deprimerad men mer ledsen och fundersam.
  Så ett varmare land vore inte alls dumt. Kram

  Finurliga fröken 2016-09-26 13:30:04 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Hur känner du inför att bokmässan bjöd in nazister som nya tider till bokmässan? Samtidigt hade de en panel där de diskuterade om n-ordet fick användas (helt sjukt!) där inga svarta var representerade och den enda icke-vita personen var din kompis Patrick? Som jag förstått det satt du även i den publiken. Att man ens har en diskussion där man diskuterar om n-ordet får användas men inte skriver ut ordet är väl för tusan svar den idiotiska frågan?!

  gullan 2016-09-26 12:16:02
  Svara
  • Svar på gullans kommentar.

   Vi har yttrandefrihet i Sverige som innebär att alla har rätten att yttra sig så länge som man inte kränker någon och det gäller tråkigt nog även dem.

   Lisa 2016-09-26 16:13:23
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Ja, Lisa, det är nog ingen som har missat att vi har yttrandefrihet i Sverige. Men det är inte absolut yttrandefrihet och det finns flera undantag, exempelvis hets mot folkgrupp. Att Bokmässan fick kritik beror på att det är en högerextrem tidning som förresten bjöd in en Förintelseförnekare. Antisemitism är hets mot folkgrupp, hur svårt ska det vara. Varför försöker du ens försvara nazister på en feministisk blogg? Skärpning för tusan.

    E 2016-09-27 00:34:46
    Svara
    • Svar på Es kommentar.

     Jag börjar fundera på om du inte kan läsa. Var försvarar jag dem? Vad jag vet har ordet tyvärr som jag skrev en negativ klang. Jag har ingen sympati för nazister och kommer aldrig någonsin ha det och jag blir jävligt förbannad när du antar att jag försvarar dem. Ska du lägga dig i en diskussion bör du förstå vad vederbörande har skrivit. Dra inga egna slutsatser och lär dig be om ursäkt annars bör du gå en kurs i hur man gör det.

     Lisa 2016-09-27 16:26:30
     Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    ”Så länge man inte kränker någon”? Well, att ha en diskussion kring huruvida n-ordet får användas eller ej är nog jävligt kränkande för hmm låt oss se typ alla svarta?!

    Jasmine 2016-09-26 23:50:32
    Svara
    • Svar på Jasmines kommentar.

     Finns ingen lag som säger att man inte får kränka någon, hetsa mot folkgrupp däremot är en annan sak.

     Julia 2016-09-27 02:05:20
     Svara
 • Här kommer ett till tv-serietips inför hösten: Good Girls Revolt, utspelar sig på 1960-talet och handlar om ett gäng unga kvinnor som jobbar inom den då mansdominerade tidningsbranschen. Är så peppad på den, hoppas innerligt att den kommer vara bra!
  http://www.imdb.com/title/tt4687892/?ref_=nv_wl_img_1

  Cecilia 2016-09-26 12:10:37
  Svara
 • Alltså jag älskar buzzfeed artikeln. Jag personligen hatade logan. Fattade inte grejen alls med honom. Jag tyckte han var ett bortskämt oförskämt as. Han var inte ens snygg. Och på att hans föräldrar var mega as också. Resten av snubbarna var väl normal as. Dock snygga as.
  Stör mig lite på att alla verkar vara så himlans stylade i nya avsnitten. Typ 18 lager smink och hårspray. Vilket är väl fine men olikt från orginalserien.

  Agnes 2016-09-26 11:49:21
  Svara
 • Och fortfarande har de inte tagit tillbaka några rödhåriga emojis 🙁 Så ledsen att de tog bort dem för några år sen.

  Amanda 2016-09-26 11:45:01
  Svara
 • Eftersom du har koll på Buzzfeed har du kanske redan sett den här: https://www.buzzfeed.com/hannahjewell/things-feminism-has-killed?bffbmain&ref=bffbmain&utm_term=.mk79Bme5q#.db7yzwDYK

  Kommentarerna på inlägget är en liten guldgruva!

  Frida 2016-09-26 11:33:00
  Svara
 • Hej Sandra! Jag vill så hemskt gärna plugga utomlands, det har varit min dröm sedan länge och nu känner jag att det är dags, men jag har ingen aning om hur jag ska berätta detta för min kille?! Hur gjorde du när du bestämde dig för att flytta till New York och Tokyo? Vad är de rätta orden och hur gör man? Vad säger man för att inte bli dumpad på direkten för att man vill dra iväg utan den personen? Kram!

  Anna 2016-09-26 11:19:32
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ta upp det försiktigt och inte som världens grej. Säg att ”jag har funderat på en sak som jag eventuellt skulle vilja göra” och poängtera att det jobbiga är att du inte skulle vilja vara ifrån honom (om det nu är sant). Du kan också förklara att det är en dröm du har och att du hoppas att ni alltid kommer kunna stötta varandras drömmar. Kanske behöver han smälta det först, men om han inte stöttar det du vill göra så är han inget att ha!

   Jenn - forever abroad 2016-09-26 14:43:54 http://jennifersandstrom.se
   Svara
 • Älskar när en hittar en låt som en älskar så mycket! Förra veckan blev jag helt såld på Frida Hyvönens nya ”imponera på mig” lyssna!! Jag fullkomligt älskar.

  Johanna 2016-09-26 11:11:55
  Svara
 • Älskar artiklar som trashar tv-pojkvänner som annars hyllas. Klockrent exempel är Chuck från Gossip Girl. Av någon anledning verkar hela världen älska honom trots att var ett vidrigt as mot Blair och de andra kvinnliga karaktärerna i serien.

  Karin 2016-09-26 09:43:42
  Svara
 • Älskar artiklar som tar upp trashiga tv-pojkvänner som annars hyllas. Annat exempel är aset Chuck i Gossip Girl, klarar inte av hur folk älskar honom trots allt han gjorde mot Blair.

  Karin 2016-09-26 09:40:51
  Svara
 • Ser på riktigt verkligen ut som du och Gustav?! Sjukt.

  moa 2016-09-26 07:47:51
  Svara
 • Hur uppdaterar man emojisen? Det står inte att det behövs i appstore. 🙁

  Ulrika 2016-09-26 07:41:10
  Svara
 • Bokmässan verkar ha varit så fin! Kul att läsa om från olika håll. Och vad extra kul att se att min kompis Michaela här från Helsingfors tog en selfie med dig 😉 (Här är hennes inlägg om det: http://michaela.fi/blogg/2016/9/25/bokmssan-i-selfies )

  Älskar för övrigt också release radar, gotta love hur Spotify utvecklar sin tjänst. Spännande dock att se var framtiden med Spotify bär, på Breakit förra veckan spekulerades det om ifall de ska droppa sitt Gratis-alternativ eller möjligen bli uppköpta av Facebook…. Det senare vore ju lite av en tragedi.

  Jenn - forever abroad 2016-09-26 06:45:58 http://jennifersandstrom.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind