Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

unnamed


Hej hörrni och välkomna till oktober. Hoppas ni mår bra. Här är en bild på från bloppisen i lördags, tack alla som kom och var så gulliga. Hoppas ni trivs i era nya plagg! (bild tagen av marika tedroff)
Jag börjar bli riktigt trött på fasadrenoveringen av huset där jag bor i, det är så stökigt hemma hos oss och så kvavt. Går inte att vara hemma längre perioder under dagarna utan att bli helt sänkt och det är ju typiskt för någon som jobbar ganska mycket hemifrån.
Oh well, värre skit har ju hänt så ska sluta klaga. Den här veckan ska jag göra nästan bara roliga saker: äta goda grejer, ha en fest, gå på finrestaurang och har till och med avsatt ganska mycket tid för att skriva på nästa skrivprojekt. Kewl.
Här kommer veckans måndagslänkar,

14469573_10154621131011789_4449197621577349834_n

Såg ni debatten mellan Trump och Clinton förra veckan? Jag såg delar av den, tyckte denna tweet summerade det hela bra. Jag är så himla stressad över att Trump knappat in på Clinton. Tänk om han vinner? Vad gör vi då? Tänker att världen kommer bli som i The Lorax :/

hagga
Att hagga sig ur kvinnofällan. En fantastisk krönika om verbet ”hagga” och hur man kan använda det i den feministiska kampen. Obs, fattar att alla inte kan känna igen sig i just denna krönika och ingen tvingar någon att bli såhär, men jag tror personen verkligen behövs. Att kvinnorollen i sig breddas och får vara avig är så viktigt. Jag själv – särskilt som 30+ kvinna som egentligen borde avla barn och settle down enligt den traditionella bilden – kunde se mig och mina tjejkompisar i detta. Mer skamlöshet och besvärlighet, mindre klädsam tystnad tack.

Symbol_lasarnas_val
Akademibokhandeln har nu en tävling som heter Läsarnas Val där man kan utse årets bästa böcker. Ni får såklart gärna rösta på min bok om ni vill 😉 men tror inte direkt att jag har en jättestor chans, men det är hursom en massa fina bokpriser och en kul tävling!

bunny
Bunnies eating berries look absolutely terrifying. Denna video får avsluta inlägget. Mer bär-ätande kaniner åt folket <3

 

.

Translation. Monday links on a Monday, as usual. : )

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej Sandra! ?
  Visst var du i Budapest för inte så länge sen!? Jag har letat mig blind på bloggen och jag hittar inte inlägget från resan.. ? Jag skall åka till Budapest med min mamma om två veckor och jag vill ha alla tips jag kan få! Det hade varit så font om du kunde länka inlägget till mig!
  Måste också säga att du är så himla bra!! ????

  Malin M 2016-10-17 17:30:25
  Svara
 • Hei! Jeg ville bare fortelle om en kul norsk blogg apropos varierte kvinneroller. Den heter http://tarapi.no/ og er skrevet av Lene Wikander under paraplyen til damebladet Tara. Hun beskriver seg sånn her: ”Jeg er dama du aldri har drømt om å bli. Jeg er 46 år, singel, barnløs, frilanser, forfatter, skribent og eier ikke nåla i veggen.

  Jeg fikk førtiårskrisa allerede som trettiåring, sa opp jobben og emigrerte til Jamaica i panikk for at livet skulle gå meg forbi. Jeg kan fint lite om makeup, hår og hudpleie og har datet både menn og kvinner uten å finne den rette. I 2013 fikk jeg diagnosen brystkreft og har blogget åpent om alt fra puppeklukking og cellegift til livet med døden innabords, noe som endte med boken ”Fuck tante Augusta” i 2014.”

  Jeg synes hun er så kul og at hun er en viktig stemme i den norske offentligheten 🙂

  Ingeborg Korme 2016-10-04 15:27:17 http://blog.bulldozerborg.com
  Svara
 • flere forskjellige kvinneroller og kaniner som spiser bær… mandagen er komplett. takk! <3

  marire 2016-10-03 22:03:10 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • hade så svårt att hitta din bok bland kategorierna, men skrev in den för hand liksom? hoppas det funkar puss

  Vicky 2016-10-03 14:24:27 http://vickys.se/
  Svara
 • sandra!!!
  jag och mina två bästa vänner ska (nästa år) åka utomlands i en vecka. då har vi fyllt 18 och allt vi vill är att ligga i en solstol, dricka paraplydrinkar och läsa böcker. ingen av oss har varit utomlands innan och jag har googlat mig galen på vilka länder som skulle passa men det är alltid typ länder där de erbjuder äventyr? men vi vill ju ba sova. har du några tips??? ställen som är bra för såna där ungdomar som är 65 bast i själen. kram 🙂

  linnea 2016-10-03 12:53:40
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Jag skulle testa Kroatien! Har inte varit där själv, men tror verkligen att det skulle kunna funka om ni letar upp ett lugnt ställe! Det är billigt, vackert och har bra områden för både kust och lyx och ja, vackert helt enkelt!

   Beatrice 2016-10-04 19:24:11 http://herbariumet.blogg.se
   Svara
 • Alltid roligt med måndagspeppen, behövs då måndagar i regel är dom sämsta dagarna 🙂

  Rebecka 2016-10-03 11:06:00 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Hoppas att det här kan lugna Trump-ångesten något:
  http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/
  http://www.nytimes.com/interactive/2016/upshot/wisconsin-election-forecast.html

  A 2016-10-03 10:55:21
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Problemet är att Trump är bra på att slå tillbaka. Även om Hillary leder i mätningarna går det inte att utse vem som är den starkaste kandidaten och har störst chans att bli usas nya president. Trump är även stark på att ta fram de sidor Hillary har som gör henne mindre omtyckt och som gör att hon har många osäkra väljare vilket bland annat är att hon har en attityd som kan tolkas som att hon ser ner på medelklassen och endast kommer bry sig om de amerikaner som har gott ställt.

   Men förhoppningsvis vacklar väljarna som föredrar Trump över hans senaste fadäs om att han inte har betalat någon skatt på över 18 år.

   Lisa 2016-10-03 12:06:31
   Svara
 • Sandra, det är säkert fler som sagt detta men jag saknar dina feminism-inlägg supermycket? Dom gjorde jättemycket för mig, så jävla GULD att en vettig person redan sållat bland allt. Och jag vet att måndagpepp är istället för dom (typ?), och jag gillar ju måndagspeppen också, men är det helt säkert att man inte kan få båda?

  N 2016-10-03 10:46:53
  Svara
 • Trump är ett sexistiskt och rasisiskt asshole. Men jag fattar inte att folk inte ar livradda for vad som hander nar Hillary vinner, ocksa? Hon vill ju fortsatta dra fram som USA gjort tidigare, dvs bomba = mer terrorism i Europa. Det ar laskigare for mig an en clown som inte tanker gora ett skit.

  lil 2016-10-03 10:09:18
  Svara
  • Svar på lils kommentar.

   Folk är ju inte jättenöjda med Hillary heller. Och hon kanske är inte den bästa kandidaten av alla möjliga. Men hur kan man ens jämföra henne med Trump. Eller att det skulle vara svårt att välja mellan de två. Hörde nyligen att en person sa ”men hon verkar ju vara så jävla vit feminist pch bryr sig inte om svarta”. Och man ba.. Kanske det. Men vad är alternativet? Är Trump feminist? Och han är inte bara en idiot, han är extrem läskig. Vet vi att han inte vill bomba?

   Jag skulle kunna dra en parallel mellan sverige och usa. Som i att tänk dig att du röstar rött vanligtvis. Men tyvärr kom ingen röd-person till sista steget och du får välja mellan en blå kandidat och en sd-are. Vad väljer man??

   Man kan INTE rösta på trump bara för att man tycker att Hillary har brister. Det får man släppa. Trump ör rasist, mobbare, lögnare och extrem rik person som har alldeles för stort inflytande pga just pengar. Han har ingen vision för det landet (förutom rasism). Så nej. Valet är inte så svårt. Även om det hade kunnat bli ännu bättre men en anann kandidat än Hillary. Men så är det inte. Så det ät bara välja rätt 🙂

   V 2016-10-03 14:11:32
   Svara
   • Svar på Vs kommentar.

    Bingo. Och Donald Trump har verkligen en petsonlighetsklyvning. Han beger sig till Mexico och berömmer dess hårt arbetande invånare och sedan åker han tillbaka till USA och pratar om muren som ska byggas mot Mexico. Och inte nog med det sedan skryter han om att han utrotar IS på 30 dagar. Och om Hillary skulle ha något emot svarta varför arbetade hon då bredvid Barack Obama när han blev vald som president 2008?

    Lisa 2016-10-03 16:16:49
    Svara
  • Svar på lils kommentar.

   Det är pest eller kolera utan en chans att säga ”Nää, jag vill inte välja”. Då är det ju solklart vem man väljer att rösta på.

   L 2016-10-03 11:06:56
   Svara
  • Svar på lils kommentar.

   I det här fallet är det mellan två onda ting och Hillary är den minst onda. Donald Trump ser både Kim Jong Un och Vladimir Putin som två starka individer och om han vinner kan hela världen hälsa hem.

   Lisa 2016-10-03 10:20:38
   Svara
 • Jag har varit så orolig över Trump och bestämde mig för att inte vara det längre men det går inte. Även om han hela tiden sätter krokben på sig själv tror jag han kommer starkare in i den andra debatten nu på söndag. Jag hoppas innerligt att alla personangrepp han planerar gentemot Hillary om bland annat Bill Clintons sexskandaler minskar andelen röster på honom
  🙁

  Lisa 2016-10-03 08:01:05
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind