Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vad jag beställer på pizzerian.

Pizza är något av det bästa vi har här på jorden. Snittar i alla fall på en pizza i veckan, särskilt sedan Magnus kom in i mitt liv.
Jag skriver detta inlägg när jag är ganska hungrig så det hade nog inte kunnat handla om något annat än just mat.
Här kommer mina bästa pizzeria-beställningar!

venezia

På sunkpizzerian är det här min eviga go-to-pizza. Lök, räkor, ananas, sparris och bea som side. Det kan ju möjligen tyckas som en knäpp kombo men ropa inte hej förrän ni provat. Denna är inhandlad på Pizzeria Venezia, en favorit i vårt hem.

gbg

Här har jag beställt samma topping (minus sparris) från något ställe i Gbg. Så ni ser ju om man jämför att Venezia verkligen är en level upp. Här ser ni även Magnus favoritsunkpizza: Bussola.

pizza

På lite finare pizzerior brukar jag oftast beställa vit pizza. Vit pizza är alltså en pizza utan tomatsås. Här en med basilika, mozzarella och färska körsbärstomater från Gino på Sveavägen.

pizza

Ännu en vit pizza! Denna från Omnipollos Hatt som alltid har innovativa kombos på menyn. Denna hette typ sommarsallad och bestod av en jäkla massa machesallad, tomater, honung och två olika ostar.

ciao

Vår finpizzeria som vi brukar beställa hem ifrån ibland är Primo Ciao Ciao på Bondegatan. Där vill jag rekommendera deras ‘Pecorino’ som består av mozzarella, ruccola, rostade pinjenötter, marinerade kronärtskockor och just pecorino.

pizza
Taverno Brillo har också riktigt goda pizzor. Denna till exempel, med karl-johansvampscreme, lufttorkad skinka, fikon, parmesan och tomat.

wednesday.

Avslutar med en höjdarpizza! Pizzorna på Bananas påminner om en riktigt bra New York-pizza i degen och min favorit på deras meny är ‘Bimi’. Det är en vit pizza med buffelmozzarella, borgholmsost, sparrisbroccoli och citron som toppings. OM. NOM.

Glad pizzatisdag, vet inte om det är ett begrepp men det borde bli.

 

.

Translation. My favorite pizza toppings!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
42kommentarer
 • Nu är det ju ett tag sen du skrev det här inlägget, men jag är på semester och catchar upp i perioder. Måste tipsa dig om Pizzeria Corner! Den ligger på Renstiernas gata nästan nere vid folkungagatan, och har sjuuukt god pizza. Det är typ sunk men de har även fin (då man får välja ost och sånt). De har en aaaasgod ”grön pizza” som har pesto istället för tomatsås. Nu var det visserligen 4 år sen jag flyttade därifrån så någonting skulle potentiellt ha kunnat ändrats, men hoppas inte!

  Sara 2016-10-18 04:35:02
  Svara
 • pizza <3

  marire 2016-10-09 17:56:51 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Åh! Har aldrig hört talas om ”vit pizza” tidigare, men tänker genast att jag nog skulle gilla dessa så mycket bättre än vanliga. Jag är nämligen personen som skrapar bort tomatsåsen så gott det går, iallafall där det blir ett litet lager, hehe.

  Ellen 2016-10-05 23:11:06 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Neste gang du kommer til København må du prøve å spise på Neighbourhood! Byens beste pizza, og beste cocktails! Se hvor fine pizzaene er (obs obs hvis du er hungrig burde du vente med å klikke): www.neighbourhood.dk

  Hilsen Julie! 🙂

  Julie 2016-10-05 16:17:08
  Svara
 • Alltid så roliga och nytänkande blogginlägg!!!!

  carro 2016-10-05 15:35:34
  Svara
 • Åt mitt livs godaste pizza i en liten by nedanför Stelvio i norra Italien. Kantareller och mascarponeost. Den var så god att jag beställde den varje dag i tre dagar, och sedan åkte vi därifrån. Ryser fortfarande av godhetstanken!

  Cykelkatten 2016-10-05 12:49:55 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Om du vill ha bra lite lyxigare pizza i Stockholm rekommenderas Il Forno på Atlasgatan vid St Eriksplan starkt om du ej varit där. Flyttade till atlasområdet i augusti och har ätit så mkt pizza där mvh föredetta pizzaskeptiker.

  jennifer 2016-10-05 09:26:00
  Svara
 • Kan rekommendera pizzorna (gjorda på sju år gammal surdeg!) på Brewers Beer Bar om ni ska till Göteborg. Himmelskt goda.
  http://brewersbeerbar.se/sourdough-pizzas/

  Kaykay 2016-10-05 06:27:34
  Svara
 • Asså GRINAR va gott!! Pizza i Sverige är lite oslagbart ändå. Bor i NY och tkr alla pizzor är så tjocka och ”mackiga” här :// vet du nåt ställe som har svennepizza?? Puss älskar din nya bok! <3

  Ella 2016-10-05 00:04:41
  Svara
 • Jag har nästan samma sunkpizza som du!! Förutom att jag har champinjoner istället för sparris och ananas. Bara störigt att denna fantastiska kombo inte finns på någon meny utan man måste säga vad man vill ha på.

  moa 2016-10-04 22:33:30
  Svara
 • men hallå, Tinto ligger asnära dig ju??? Dit MÅSTE du gå Sandra!!

  Nenne 2016-10-04 22:24:39
  Svara
  • Svar på Nennes kommentar.

   Tinto är så himla bra! Men de har stängt för renovering och ägarbyte så hur det blir sen vette tusan…

   Cissy 2016-10-05 10:03:04
   Svara
 • Hej fina Sandra!! Jag ska till New Orleans med min bf under julen och jag undrar vad man inte får missa att göra/äta/hänga där?? Och kanske tips på generella saker i USA man inte får missa, då det här är första gången jag (vi) ska dit! Kram <3

  Clara 2016-10-04 20:56:26
  Svara
 • Tack för föreläsningen du hade i Täby Centrums bibliotek idag! Det var väldigt inspirerande, speciellt eftersom jag själv tittar på olika utbildningar just nu. Jag har alltid haft en känsla av att utbildning är så definitivt och att det aldrig går att ändra inriktning i arbetslivet efter det. Så det var skönt att höra att du inte gått en spikrak väg och endast jobbat med det du utbildat dig till. Det ger mig hopp för egen del.

  Det var också intressant att höra om skrivprocessen med dina romaner. Hur du du tänkt, planerat, skrivit och hur otroligt mycket jobb som faktiskt ligger bakom.

  Jag tog studenten 2013 och under min gymnasietid läste jag ofta din blogg och drömde mig bort. Du bodde i New York och det gav mig en drivkraft att vilja resa och bo utomlands också. Sedan att du för inte så länge sedan mer eller mindre spontant åkte till Tokyo är så himla häftigt. Jag får lite ångest för att jag nog aldrig kommer bli så modig själv. Men får ändå lite hopp om att man inte behöver ha ett nio till fem jobb och leva i ett ekorrhjul när man är över 30.

  Folk brukar säga att jag skriver så rörigt att de inte förstår vad jag vill få fram. Men jag hoppas du förstår att jag menade allt jag skrev som en komplimang iallafall!

  Tack!

  malin 2016-10-04 19:57:47
  Svara
 • Mmmm. Jag är så lyckligt lottad att min pojkvän älskar att baka pizzor här hemma! På vår pizzasten i ugnen! Blir oftast tomat, mozzarella och parmaskinka! Så snittar också en pizza i veckan, men oftast hemmagjord 😉 Skiffer är annars en bra restaurang i Helsingfors som serverar pizzor som är liksom ovala och har massor av spännande på dem.

  Jenn - forever abroad 2016-10-04 19:46:41 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hej, jag vill tipsa om programmet Chelsea som finns på Netflix. De diskuterar massa om det amerikanska valet och annat som är intressant, som t.ex valet att inte ha barn, rasism, droger. Massa. Just nu äter jag middag i min ensamhet och tittar på avsnitt 51! Handlar om kvinnoröttigheter i USA. Eller snarare – obefintliga kvinnorötigheter. Patricia Arquette är gäst och berätta sjuka grejer. Jag blev så arg!!! Värt att se. Aja, blev live-sändning här. Men kolla! Meow meow

  V 2016-10-04 19:43:50
  Svara
 • Åh måste rekomendera en utav mina bästa kompisar vara bror Gustav har öppnat ”meno male” på Roslagsgatan. ????
  http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4145612.aos

  Anna 2016-10-04 19:33:19
  Svara
 • Men varför dela upp det i fint eller inte fint?? Istället god eller godare är bättre. Sånt där är så onödigt. Allt är väll fint. Även en vanligare pizza änn en dyrare. Gillar inte uppdelningar. Tyvärr finns det i många kategorier.

  Maria 2016-10-04 19:00:13
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Fast sunkpizza är ju typ ett väldigt vanligt använt uttryck bland folk. Det är ju verkligen inget negativt! När jag och mina kompisar pratar om sunkiga pizzerior så anser dom flesta ”ju sunkigare pizzeria, ju godare pizza”.

   Anna 2016-10-04 20:35:37
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Herregud..
   Hade Sandra inte skrivit fin-pizza men tipsat om det hade någon direkt skrivit ” vem har råd att äta pizza som kostar 150-200 spänn? Är du helt borta?”. Typ när hon nämnde lunch för 120kr. Säker på att hon inte skrev finare pizza pga av det. Menar bara att sådan ”kritik” är så onödig bara, då man kan aldrigtillfredställa alla.

   Och sunkpizza är inte fint. Allt är inte fint!!! Men god däremot.

   Vai 2016-10-04 19:52:18
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   sunkpizza är alltså en speciell typ av pizza med en viss typ av deg och ost! Därav namnet. gillar typ sunkpizza mer än ”finpizza” (= italiensk pizza snarare), så är verkligen ingen nedvärderingsgrej. Sidenote: Obs att sunkpizza är stort hos turister! Den speciella ”swedish sunkpizza” hittar man bara i sverige och ingen annanstans!

   sandrabeijer 2016-10-04 19:51:32
   Svara
 • Alltså pizza<3 gjorde en vit med päron, grönmögelost, valnötter och honung i fredags, det var en jäkla dröm.

  Linnea 2016-10-04 18:49:18 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • ”särskilt sedan Magnus kom in i mitt liv”… spännande tanke. Kan du inte göra ett inlägg om hur andra grejer förändrats sedan M kom in i ditt liv (förutom pizzaätandet och de mest uppenbara förändringar)? Typ, finns det vanor, intressen, värderingar, rutiner som han medfört in i ditt liv och vice versa? Finns det grejer ni kompromissat bort? eller lever ni ungefär som ni gjorde innan fast med varandra? Vore kul att läsa från bådas vinklar.

  amanda 2016-10-04 18:28:07
  Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Det här tyckte jag lät intressant! För jag funderar ofta på hur sjutton en gör för att leva ihop med en annan person, om en någonsin träffar någon att dela sitt liv med alltså 🙂 Går det så smärtfritt som jag ofta upplever att andra framställer det som? OBS, menar inte detta som kritik mot någon alls, utan är bara nyfiken, och tror att Sandra skulle kunna föra en mer konkret diskussion på ämnet!

   Svara
 • Pizzaaaa <3 min favorit är alla varianter med minst tre ostar (gärna fyra), antingen med eller utan andra toppings. Men då gärna lite sås, eller något litet grönt kanske som ruccola! Eller som när jag åt galette och det var ett stekt ägg på med rinnig gula = genialt!

  Beatrice 2016-10-04 18:00:29 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • haha annars är det ju kanelbullens dag idag 🙂

  Astrid 2016-10-04 17:34:04
  Svara
 • Kan tipsa om pizzor från Dolce Vita på Kungsholmen. Det är en restaurang, men de har också en separat pizzera för endast avhämtning om man vill. Pizzorna är så himla stora och så galet goda! Min favoritpizza är med tomat, spenat, feta ost och vitlök. mm! Blir sjukt sugen bara att tänka på det haha

  Bella 2016-10-04 17:27:03
  Svara
 • åh, tusan vad sugen man blev nu. min absoluta favvopizza är margherita. deg, sås, ost och kanske lite ruccola. MUMS. så simpelt men åh så gott.

  Bernadett 2016-10-04 17:15:15 http://dottes.blogg.se
  Svara
 • Now I want pizza! Everything looks good 🙂

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-10-04 16:46:42 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Pizzatisdag känns ju väldigt rimligt eftersom onsdagar är lillördag och då blir tisdagar lillfredagar. Fredagar är ju eminenta att äta pizza på om det inte vore så att fredagar redan var bäst. Medan tisdagar är veckans tråkigaste dag då i princip hela veckan är kvar och en får inte ens njuta av att det åtminstone är premiären av en ny vecka, som en gör på måndagar!

  m 2016-10-04 16:33:54
  Svara
 • nu ska jag gå och köpa pizza! älskar pizza!!!! <3<3<3

  Emelie 2016-10-04 16:24:52
  Svara
 • Har du testat Il Forno? Belägen i pittoreska Atlasområdet i Vasastan. Utan tvekan Stockholms bästa pizzeria!

  Jill 2016-10-04 16:24:50
  Svara
 • Generellt bra grejer tkr jag, men tycker att du MÅSTE testa potatispizza om du inte redan har gjort det. Café dello sport (drivet av en italiensk familj) i Hornstull har min favorit: kronärtskocka, spenat, champinjoner och tunt skivad potatis och sen rosmarin och parmesan. SÅ GOTT!

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-10-04 16:17:38 https://vegokak.se/2016/10/02/skitenkel-one-pan-gnocchi/
  Svara
 • äh nä men va sugen jag blev nu!!

  Emilia 2016-10-04 16:03:23 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Sen om nån kan tipsa om bra pizzerior i Gbg vore det gudomligt, för det är fanemig den värsta pizza-staden nånsin? Ev att infödda Götebrogare inte ska tipsa, kan vara så att ni är helt felprogrammerade, iom att det finns så dåligt med bra pizzor här 🙂 Jag gillar hittills Cyrano (dock lite dyra och så tunna att man knappt blir mätt) och Götas vid Mariaplan är helt ok.

  Helena 2016-10-04 15:57:30
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind