Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Glad måndag! Jag drar till Los Angeles i övermorgon så det är ju en extra bra vecka för mig. Och förvirrande. Va? Ska jag till LA i övermorgon? Så sjukt ju. Borde tvätta.
Här över är en fin bild på mig och min förläggare som Sofie tog på min bokreleasefest i onsdags! Mer bilder från den kommer snart.
Först lite måndagspepp,

Johanna Bradford har lagt upp ett pastarecept som lätt så gott: Spagetti Aglio e Olio med långsamt rostade tomater och svartkål. Det vill jag testa. Hur redigerar man bilder såhär förresten? Skulle så gärna vilja, mitt största störningsmoment i photoshop är att röda element i mina bilder blir så jäkla röda och ljuset så o-matt. Oh well.

topp
Alla som var med på loppisen förrförra lördagen har lagt upp en auktion på Tradera där pengarna går till välgörenhet. Jag säljer en cos-topp i ull från 2010 som jag transformerade om till en tajt magtopp hos skräddaren. Så obs är nog inte en 38 som det står utan en 36:a. Här är ett inlägg när jag använder den.

kent
Till alla Kentfans där ute: på denna sajt kan du se hur stort Kent-fan du är ”på riktigt”. Jag fick 20% ”Lagom stort Kent-fan”. Då hade jag ändå lyssnat på Kent i 226 minuter den senaste halvåret. Nästan bara från Hagnesta Hill-skivan om någon undrade.

När vi ändå pratar om Spotify-grejer fick jag två fina Spotifytips i kommentarerna förra veckan:

Isabelle tipsar:
hallå! du som tipsat om spotifys *hemliga* applikationer så är här ännu en du kanske missat så lika bra jag skriver det. man kan högerklicka på en lista och trycka på ‘skapa en liknande spellista’ så gör spotify en lista på två sekunder med liknande låtar du hade i originalspellistan. hur bra??????? upptäckte idag och så enkelt att hitta sån typ av musik man gillar ju!!! tips tips tips

Ellen tipsar:
Hallå Sandra! Du har väl sett att Spotify har hittat på världens bästa uppfinning – Daily Mix! De gör liksom några blandband åt en i olika genrer – lite sådan musik man knarkar för tillfället, några låtar man glömt bort och så några nya! Det är genialt när man vill lyssna på trygg musik men inte orkar tänka ut vad! Bara sätt på en mix tape så får man rätt stämning men slipper bestämma så mycket  Pusshej!


Bloggläsaren Moa tipsade om att Kirsten Dunst håller på att regissera en filmatisering av Glaskupan med Dakota Fanning i huvudrollen. Så peppigt! Skrev ju om den boken förra veckan om ni minns.

 

camilla

Ni hittar tre finfina intervjuer på Metro Mode Creative just nu: En med instagramstjärnan Babe Ebba, en med möbelformgivaren Camilla Ödmo och en med skribenten och programledaren Brita Zackari.

 

Translation. Some Monday links as usual!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Lätt, det är allt för människor. Bilderna är ganska trevliga.

  Prisluskivaci 2017-09-28 00:26:15 https://www.slusalica.net/prisluskivaci.html
  Svara
 • You have to feel it this monday

  Svara
 • På tal om Kent, har du sett den nya hemsidan kentipedia.se? Fantastisk fin sida där folk får dela med sig av sina egna minnen. Superfint! gå in och titta, det är små dikter från vem som helst.

  Malin 2016-10-11 16:35:28
  Svara
 • men fan va najs! hur länge blir du kvar i staterna? åker nämligen till LA jag med, den 20de(-; puss

  julia 2016-10-11 13:00:59
  Svara
 • Wow, det første bildet. Så utrolig vakker du er.

  Frøydis 2016-10-11 12:55:35
  Svara
 • Ha så HIMLA kul i LA! Tror ”svensk-festen” kommer blir galet bra! Flyttade nyligen ifrån LA och halvgrinade när jag såg att jag skulle missa den. Och – leta upp en Green Truck (http://www.greentruckonthego.com/) och käka en Mother Trucker burger, drömmer om denna superba veggoburgare.

  Madeleine 2016-10-11 02:47:07
  Svara
 • hehe jag har lyssnat på kent i 10577 minuter de senaste 6 månaderna. tillhör 1% Störst Fans-gruppen tydligen. fett rimligt!

  sofia 2016-10-10 17:23:28
  Svara
 • Såg en så så så himla fin film igår som jag tänkte ”den här tror jag Sandra skulle ÄLSKA” Den heter equals och handlar om hur vi i en futuristisk framtid är känslokalla men vissa börjar känna igen och allt är så där on the edge när de förälskar sig!

  ovitaskor - skrivig teckenspråkare 2016-10-10 14:18:09 http://ovitaskor.blogg.se
  Svara
 • Jag blev topp 5% av alla fans och har lyssnat på dem i 1414 min senaste halvåret. Älskar dem!

  Felicia 2016-10-10 14:02:49
  Svara
 • Åh, tack för Spotifytipsen! 😀 Så bra!

  TIDSTJUVEN 2016-10-10 13:07:15 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • Jag fick också svaret att jag var ett 20% kentfab, em då har jag ”bara” lyssnat 137 min senaste halvåret…Kul grej ändå, att spotify kan räkna ut så mycket om ens lyssnarvanor!

  Ellen 2016-10-10 12:54:59
  Svara
 • Dina måndagspepp-inlägg är så himla bra. Brukar börja dagen med att läsa dom, när jag ännu ligger under täcket och precis vaknat. Känns liksom mer värta tt gå upp sen.

  Kaneli 2016-10-10 09:16:38 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • För att dämpa det röda, i ”mättnad/saturation” kan du välja vilken nyans du vill justera specifikt. Jag brukar ofta tona ner rött och magenta lite extra. Och ett snabb/fulknep för att mätta ljuset är att välja ”exponering” och sen dra i reglagen där, kanske främst i det som heter ”förskjutning”. Ha en fin måndag!

  Julia 2016-10-10 07:20:05 http://prick.blogg.se
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Jag hade lagt på ett rätt mörkt grått lager ovanpå med 100% opacitet men metod Lighten. Blir likt bilden 🙂

   Malin 2016-10-10 15:27:39
   Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   så gör jag också! jag går dock gå in på selective colour för att välja ”färgkanal”.

   sara 2016-10-10 08:04:00 http://sara.metromode.se
   Svara
   • Svar på saras kommentar.

    Redigerar alltid i lightroom där jag har laddat ner alla hundratals VSCO filter som gör bilderna magiska på ett kick. Finns massvis med ”filtermappar” att hämta och flera ger liknande effekter som på bilden. Hett tips!!

    Klara 2016-10-10 16:02:58
    Svara
    • Svar på Klaras kommentar.

     Jag redigerar också i Lightroom och vill så gärna ha VSCO-filter. Men hur får jag dem? Det kostar, right? Och så finns det bara begränsat antal filter i varje ”paket”. Hur vet man vilket man ska välja? Så många frågor!

     Stella 2016-10-11 20:19:53
     Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström