Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Hej allihopa! När detta inlägg publiceras sitter jag ännu på ett plan från Los Angeles. Kommer antagligen landa dödens trött och sova bort dagen och sedan vara tidomständligt (yes nytt ord) förvirrad i några dagar. Fast man vet ju inte! Ta i trä etc. Denna vecka är ganska lugn i varje fall, ska mest vara ifred. Skönt. Hoppas ni mår bra, att folk är snälla mot er och att ni har tillräckligt varma halsdukar. Jag har haft en del ångest på sista tiden, de senaste veckorna egentligen, jag hoppas så att den försvinner snart. Så trött på må sådär. Här kommer lite måndagspepp i varje fall!

westworld-on-hbo-there-aren-t-any-crazy-orgies

Har ni hunnit se HBO’s nya serie Westworld? Jag och M såg avsnitt 1 & 2 förra veckan och det fucking BLEW MY MIND. Det är skaparna bakom Interstellar och Pushing Daisies (!) + Lost som slagit sina kloka huvuden ihop. Har seriöst inte sett något liknande på TV på flera år. Handlingen är typ som ett Jurassic Park om dinosaurierna varit människor kan man kan säga. Eh, ni fattar om ni ser. Se det.


Både Emily och Emma tog fina foton på min bokreleasefest förrförra veckan! Tack för att ni kom och för att ni e gulliga!

be
Lady Dahmer skriver så befriande (som vanligt) om att frossa och att njuta. Ordet frossa! Det är ett så skämmigt och dåligt ord och det borde inte vara det. Jag är så trött på att det är så många som skriver att de njuter med måtta när de ska njuta. Eller gör som ni vill, men det känns som att denna sägning är så jäkla legitim och normaliserad nu att det känns som mitt huvud sågas itu om jag läser om en till raw food-kaka. Är också helt förundrad hur LD orkar med sitt kommentarsfältet där folk liksom ska konstant undervisa och sällan ser saker i fler nyanser. Blev iaf glad av detta inlägg för jag är så van vid att läsa om att ”unna” sig grejer för att man förtjänar dom. Man behöver inte alls förtjäna. Jag äter till exempel alltid chips på måndagar för att måndagar är så jäkla sorgliga och chips är kul.
Och javisst, ”lätt för dig att säga detta pga smal” kanske någon tänker, men jag tänker önska ändå att det fanns femhundra till LD som kämpar för kvinnors rätt att inte känna skam jämt och ständigt över grejer.

divo

En annan ny bra HBO-serie är Divorce med Sarah Jessica Parker i huvudrollen. Handlar om ett par som skiljer sig och det är mycket bra dialog och mycket bra skådisar som är med. Molly Shannon exempelvis! Älskar henne, allt hon är med i är bra. Har bara sett avsnitt ett av detta men tyckte det var toppen.

Bilder från H&M’s Kenzosamarbete har kommit och jag vill ha den här miniklänningen. I butik 3:e november. Dock är allt svindyrt, kostar flera tusen kronor. Men det kanske H&M’s samarbeten alltid har varit? Har ingen koll känner jag. Hur som helst. Denna klänning. Himla fin. Flera bilder här.

 

Translation. Some links to brighten up this Ocotber Monday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
 • <3
  takk for at du deler både angst, mandagspepp og tanker om bra innlegg fra lady dahmer.
  kjære Sandra, du er toppen. håper du har det bra. klem!

  marire 2016-10-25 22:47:34 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Kram på dig! <3 Här kommer lite gulliga djur att titta på för att kanske må lite bättre en liten stund iaf. Du kanske redan har sett dem, men chansar 🙂 http://www.expressen.se/omtalat/livet/allan-aker-jorden-runt-for-att-ta-roliga-selfies-med-djur–har-ar-hans-17-basta/

  Michaela 2016-10-20 10:42:35 http://ellestad.blogg.se
  Svara
 • Åh, serietips är alltid mycket uppskattat!

  Fanny 2016-10-18 11:31:01 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Kram på dig finaste ❤️

  Hibo 2016-10-18 08:27:08
  Svara
 • Håller på att läsa din bok nu Sandra – och jag känner igen mig själv så mkt i den! Var själv med om ett uppbrott för några år sen och den där känslan tiden efter, vill aldrig vara med om den igen. Hur gör du? Blir du någonsin rädd för att bli lämnad igen? För det blir jag.

  Felicia 2016-10-18 08:18:02
  Svara
 • Hej! När finns din nya bok tillgänglig igen? Vill läsa ?

  Sara 2016-10-18 07:54:33
  Svara
 • Tycker att måtta-hatet är en sån himla konstig attityd. Jag ser det som en sak som kan hjälpa en att njuta mer, inte mindre! Om vi tar alkohol som exempel kan ju några drinkar här och där absolut vara något som höjer livskvaliteten (OBS för vissa) men det finns väl ingen som tycker att det är bra om man ba ”jag dricker tills vinet står som en fontän ur öronen, här ska ingen komma och moralisera!”? Och jag tänker lite liknande med mat. Blir man verkligen gladare om man bakar en hel sockerkaka och äter upp hela än om man tar en bit och sparar resten till senare eller delar med sig? Tycker citatet från Cissi i LDs text låter jätterimligt och blir snarare orolig över att det är något som vissa tar som nån slags uppmaning till ätstörningar? Det om något låter ju ätstört.

  Amanda Gun 2016-10-18 05:36:40 http://instagram.com/unbornunicorn
  Svara
 • Den där ångesten ja. Ett gissel att försöka tygla den. Haft återkommande ångest sedan min pv bröt upp så det är väl kroppens sätt att deala med känslorna. Hur gör du för att hantera ångesten? Mitt bästa är att träna så känns det lite lättare i kroppen sen.

  Var ser du HBO-serierna? Finns dessa på le webb?

  Lärkan 2016-10-18 00:02:06
  Svara
 • Kom att tänka på att du för ett tag sen sa att du inte skulle vara ute och festa så mycket o så i framtiden men inte kunde berätta varför då. Kan du berätta nu?:)

  Juli 2016-10-17 20:50:03
  Svara
 • hej sandra, också haft ångest den senaste tiden. I en månad ungefär. Mår så dåligt och ibland är det riktigt mörka stunder. Iaf, tack för att du är så pass ärlig att du skriver ut det i din blogg. Jag vet inte, men det hjälpte lite att veta att någon man ser upp till också kan må dåligt eller också mår dåligt just nu. Känns mindre ensamt.

  b 2016-10-17 18:33:48
  Svara
 • Kram Sandra. Kram kram kram kram kram kram kram kram.

  A 2016-10-17 18:27:14
  Svara
 • Ångest drabbar oss alla någon gång och det är inte alls roligt men det beror absolut inte på att vissa kroppar är mer mottagliga än andra. Ångest bildas i kroppen när man tänker hotande tankar och tankarna förstoras upp. Jag hoppas verkligen du mår bättre snart och försök att tänka positiva tankar och var snäll emot dig själv. Positiva tankar är svårt ibland men tänk då istället neutrala tankar så inte ångesten bildas inom dig. Undvik negativa tankar ❤

  Lisa 2016-10-17 17:49:48
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Jag fick lära mig nästan tvärt om när jag hade problem. Inte försöka unvika de negativa tankarna utan snarare tänka dem, acceptera dem och sen släppa dem. Det är ju svårt att sluta tänka på något genom att tänka ”nej det där får jag inte tänka på”, blir lätt tvärt om och man upplever tankarna som farliga och då får man mer ångest.

   Bara min upplevelse 🙂 men vetefan hur mycket såna tips hjälper om man mår ordentligt dåligt.

   Tove 2016-10-18 21:31:25
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Fin kommentar. Hjälpe mig lite <3

   Lärkan 2016-10-18 00:03:13
   Svara
 • Hej! Läser din bok nu och blev en aning irriterad när du skrivit att sverige har näst högst självmord i världen. Vi ligger på plats 60, undrar var du får din fakta ifrån.

  sandra 2016-10-17 17:41:10
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Tror inte det är menat som fakta utan sånt folk ofta säger och tror? Vattnet snurrar inte åt andra hållet söder om ekvatorn heller, och finskan dricker mer kaffe 😉

   Tove 2016-10-18 21:36:07
   Svara
 • Fan hoppas ångesten går över snart! ? Skickar good vibes your way ✨

  Johanna 2016-10-17 17:21:00
  Svara
 • Jaaa Westworld!! Så bra! och hon på bilden (glömt namn) har ett så spännande ansikte, kan inte sluta titta.

  Julia 2016-10-17 17:19:45
  Svara
 • Alltså åh ja, Westworld!! Jag och min kille har också sett två avsnitt och jag älskar den samtidigt som den är så himla knäpp. Liksom, underlig. Men tänker att jag absolut vill fortsätta se pga har inte sett något liknande innan och är väldigt spännande att se hur den bär hän längre fram.

  + vill passa på att nämna att jag verkligen hoppas att dina orosmoln försvinner snart. Jag har haft en tryckande känslan över mitt bröst de senaste veckorna också, och det måste ju fasen vända till det bättre någon gång.
  <3

  Ellen 2016-10-17 16:17:56 http://lindbergellen.com
  Svara
 • I am also hooked on Westworld! Such a good and exciting show! Can’t wait to see how this season unfolds.

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-10-17 16:14:07 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Det du skriver om Raw-food tex och att omgivningen bidrar till hur man ska tänka. Beror ju mkt som sagt på ens omgivning, var man bor, vad man läser för tidningar osv. Tex är Stockholm den staden som har mest antal veganer och vegetarianer. Umgås man i den miljön så tycker man kanske själv att det formar en. Medan om man umgås med andra människor bor i en annan stad, kanske tex som inte är just hipsters så har man andra värderingar. Säger inte att något är rätt eller fel.
  Men, tex åt jag rätt annorlunda när jag bodde i Stockholm jämfört med hur och vad jag äter nu. Berodde bland annat på de jag umgicks med, utbudet och trender i staden samt min tid. Att du nu pratar om Raw food, för mig är det bara ett ord som jag inte ens orkat ta till mig. Kanske för att jag inte läser exakt samma bloggar och tidningar som du osv…

  Det blir lätt att man är väldigt uppslukad av sin nuvarande situation och endast ser det…

  m 2016-10-17 12:26:51
  Svara
  • Svar på ms kommentar.

   Jag tror absolut inte att Stockholm är den stad som har mest antal veganer och vegetarianer? Det lät konstigt. Ta och kika på exempelvis Indien där det inte alltid allt handskas hygieniskt = människor väljer ofta vegetariskt pga säkrast.
   Det som dock kan stämma är att det finns ett större utbud av olika produkter och trender i större städer. Det är väl självfallet att inte en liten by i Dalarna säljer de ”hippaste” raw-food kakorna – rätta mig om jag har fel då jag inte ens bor i Sverige. Det är enligt olika gallupar sant att personer mellan 20-30 år är som mest intresserade av kost och vill prova på olika saker, det är även i detta åldersspann som de flesta vegetarianer går att placera i (självklart finns det vegetarianer i alla åldrar…) vilket går att koppla till det jag precis skrev. Nyfikenhet, testa olika livsstilar, trender.
   Hur som helst, är man en person som kanske inte är så värst intresserad av sådant är det väl självfallet att detta går förbi en ganska lätt, men jag tänker mig att många andra, och speciellt Sandra som rör sig i bloggvärld, instagram, pinterest etc. lätt kommer i kontakt med detta.

   E 2016-10-17 15:44:39
   Svara
   • Svar på Es kommentar.

    Jag tror inte alls att de mellan 20-30 är mest intresserade av kost. Då de mellan 20-30 har mindre pengar, lägger därav inte lika mkt tid på att laga mat. Mellan 30-50 har folk generellt mer pengar, du vet vad du vill, du kan resa mer och köpa mer kvalitativ mat samt gå ut och äta mer!

    m 2016-10-17 20:59:42
    Svara
   • Svar på Es kommentar.

    Jag menar alltså i Sverige! På grund av ”trenden” 🙂 Nu tror jag inte den butiken som råkar sälja raw food i dalarna är en generell beskrivning för liknande svenska städer. Det var inte menat att du skulle ta det personligt. Men, för all del allt kan man tydligen ta personligt! och misstolka/snedtolka. Ni får väl mäta Falun med Stockholm då! 🙂 Så får vi se! varför inte Piteå, annars där måste det ju vara mest vegetarianer i hela Sverige tror jag. Speciellt i fanskaran runt Älgkötts campet på Operabaren. fan, att jag inte tänkte på det! Även Samebältet inte att förglömma! OBS, varannan vegan minst tror jag.

    m 2016-10-17 20:47:04
    Svara
   • Svar på Es kommentar.

    tycker också det låter konstigt med Stockholm som veg-tätaste staden? var kommer de uppgifterna från?

    S 2016-10-17 17:53:03
    Svara
    • Svar på Ss kommentar.

     Tror vi ska jämföra med Luleå och Piteå ändå. Alla veganer runt renskavskön och älgköttstjorren slår helt klart veganerna på Operabaren i Piteå! SÅKLART!!

     m 2016-10-17 20:50:00
     Svara
     • Svar på ms kommentar.

      obs! Det var lite av ett skämt, jag är inte på något vis matrasist 😉

      m 2016-10-17 21:01:49
      Svara
      • Svar på ms kommentar.

       eh va? vad snackar du om? undrade bara var du fått din info från. jag har inte pratat om nån jämförelse ens mellan städer, tyckte det bara spontant inte kändes som att Stockholm är veg-tätast.

       S 2016-10-17 23:59:36
       Svara
    • Svar på Ss kommentar.

     men å, hen menar väl vegtätast i sverige

     Lou 2016-10-17 19:56:38
     Svara
     • Svar på Lous kommentar.

      ja, det förstod jag! och jag tyckte det lät konstigt, även jämfört med bara svenska städer

      S 2016-10-18 22:18:52
      Svara
 • Åh Sandra så bra sagt om måtta/frossa/äta-vad-man-vill-när-man-vill. I dagens hälsosverige spelar det väl ingen roll om man är smal eller inte, att äta chips anses väl lika ohälsosamt oavsett. Men jag bryr mig verkligen inte heller. Min pojkvän lagar ofta mat med mycket carbs, jag tränar lite på gym och så, försöker att inte lägga för mycket vikt vid något. Lägga energi på sånt som känns bra istället. Pasta är gott och det är skönt att träna, typ så.

  Men det viktigaste är nog att lära känna sig själv och veta vad man mår bra av. För mig är balans viktigt.

  Jenn - forever abroad 2016-10-17 12:22:20 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Min kille och jag har också börjat kolla Westworld. Bästa bästa bästa!

  Klara 2016-10-17 11:59:35 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Älskar Kenzo x H&M-kollektionen! Det bästa samarbetet på länge tycker jag. Håller dock med om att det känns dyrare än vanligt men man kan ju alltid hoppas att det betyder bättre kvalitet på plaggen också.

  Julia 2016-10-17 11:57:50 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Ångest har man nu kunnat länka till inflammation i kroppen. Det är alltså inte nåt som bara händer, eller som är naturligt förekommande (man behöver alltså inte stå ut med det). Tänker att du äter väl en del pasta och socker? Jag vet, svintråkig hälsokommentar här haha.. men kanske testa glutenfri pasta ett tag och ät mer granatäpple (både antiinflammatoriskt och mastcellsstabiliserande – alltså inflammationscellerna i kroppen har svårare att gå sönder och släppa ut inflammatoriska substanser som ex histaminer). Viss mat innehåller ju mycket histaminer, och har kroppen svårt att bryta ner det pga enzymbrist så får man överskott och ångest. Typ räkor, fisk, tomater, citrus, choklad, fermenterad mat.. Då kallas det histaminintolerans, men då har man oftast andra besvär också, typ rosacea, röda ögon, nysningar, uppsvälld mage, gaser, muskelryckningar, etc. Mvh / en som har histaminintolerans men blivit av med ångesten

  Anna 2016-10-17 11:53:32
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Har du någon källa på det där? Att ångest endast skulle bero på vad man äter låter högst otroligt.

   H 2016-10-18 16:04:54
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Alltså, vad intressant? Jag har typ allt det där. Är svullen hela tiden, har myrkrypningar och konstiga ryck i benen ibland, nyser jätteofta och har eksem. Måste kolla upp mer om detta. Finns det någon bok att läsa eller så? Ska googla också, tänkte bara om du hade något tips. <3

   henrietta 2016-10-17 12:03:36
   Svara
   • Svar på henriettas kommentar.

    Kan tipsa om den här boken https://www.adlibris.com/se/bok/hotet-mot-din-hjarna-den-overraskande-och-skrammande-sanningen-om-hur-vete-kolhydrater-och-socker-langsamt-dodar-ditt-mest-kansliga-organ-9789163612879
    Skriven av en hjärnforskare och läkare. Lite svår att ta sig igenom + ångest om man som jag älskar bröd, godis och pasta. Men kanske kan vara värt om det gör att en kan må bättre i sitt liv? Puss

    Lizzy 2016-10-18 11:17:55
    Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Alltså va? Nej ångest är en naturlig reaktion som ligger kvar från vårat grottmänniska beteende. Det finns ingen vetenskaplig bevisning att ångest är korrelerat med kost!

   Sofie 2016-10-17 11:59:38
   Svara
 • Åh, jag gillade också divorce! Det fram emot nästa avsnitt. Ska börja kolla på westworld nu också, har hört så mycket bra! Men har du sett stranger things? Så sjukt bra!!!

  Charlotte 2016-10-17 10:55:38 http://cizzim.blogg.se
  Svara
 • mmm håller med allt! Alltså jag tkr du alltid ger ett så himla stabilt och moget VUXET intryck, i 100% positiv mening! Men som att du vet vad du vill och känner, och låter dig inte rubbas. Och det är så skönt att läsa texter och inlägg från en sådan person, för man som läsare blir liksom också lugn i sig själv. Bästa!

  Men jag hade en önskan om ett inlägg som jag ville bring up, om du nu inte gjort det redan. Det är att du gör ett inlägg där du skriver om olika saker du gör om dagarna och visar vilken låt du brukar lyssna på när du gör de sakerna! en låt per aktivitet! Det behöver ju inte vara stenhårt den låten alltid, gosh man fattar ju att det varierar haha, men ändå! Som: när jag borstar tänderna lyssnar jag på denna låten, när jag kokar ägg, åker tunnelbana, dansar, sminkar, städar, betalar räkningar elr skriver (?) ja detta är bara förslag, har ju inte hundraprocentig koll på allt du gör hehe du väljer ju själv! tkr det är ett roligt koncept:) puss!

  emma 2016-10-17 10:36:28 http://nouw.se/emmamedentrefemma
  Svara
 • Sandra. Jag tror att du har skrivit alla meningar värda att skriva. Din bok var så himla fucking bra.

  Tara 2016-10-17 10:16:52
  Svara
 • NEJ, vi tänker inte alls ”lätt för dig att säga detta pga smal”, måndagschips är ett fantastiskt koncept! 😀
  Samma sak där, folk som ba ”mat ska inte göra dig lycklig, mat är bränsle för din kropp”. Ehhh? Choklad och chips gör mig lycklig och därför tänker jag äta det och vara lycklig.

  Sandra 2016-10-17 09:10:43
  Svara
 • Hoppas flighten hem går fint!
  Å himla så bra att du vågar skriva om hur du mår, för många gå¨nger är det så tabu idag, FAST så många går omkring och mår dåligt.
  Så BRA tycker jag! MEN så klart hoppas jag du mår bättre snart!
  Kram Anna

  Ekenäsliv 2016-10-17 08:54:20 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • Tycker det är så bra att du skriver om att du har ångest, även om du utåt sett ser ut att leva drömlivet. Jag har också haft mycket ångest senaste tiden, mest över att jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv och jag går runt med en känsla av att allt är grått och meningslöst. Vet inte hur man blir av med känslan? Kanske bara ska ge det tid. Och Westworld omg, det är det mest uppslukande jag sett på så länge! Kram och tack för måndagspeppen!

  Mymlan 2016-10-17 08:13:42
  Svara
 • Håller verkligen med dig om raw food och LD Sandra! Är sååå trött på allt hälsohetsande. Livet är alldeles för kort för raw food och kvarg </3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-10-17 08:09:13 https://vegokak.se/
  Svara
 • Hej. Här också haft oro kommer mer ibland sen mamma dog. Men det är ju något man vill bli av med oron o va som man är i vanliga fall. Tycker också man ska njuta mer. Känner man för något ja unna sej. livet ska levas. Vintern är inte min tid. Lång o kall. Mamma kom från Haparanda o där basta man mycket härligt.ha en fin vecka o mår alltid bra av din personliga blogg. Kram.

  Maria 2016-10-17 07:05:47
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind