Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

bokrecensioner x 4 och en intervju.

Jaha, lärde mig idag av er att man INTE kan vaccinera sig mot vinterkräksjukan. Bra att veta, segt att det var så. Jag hade den vintern 2014 och önskar inte ens min värsta fiende denna vidriga sjukdom. Ta i trä etc.

Över till något annat – nu har det verkligen börjat rassla in recensioner på Allt som blir kvar! Läser dem med skräckblandad förtjusning. I överlag är recensionerna väldigt fina men när de påpekar det som skaver är det faktiskt det som jag själv också har känt. Vilket jag tror är bra? Att jag på något vis har ett korrekt utifrånperspektiv som jag måste öva mig på att känna mig tryggare och starkare i, och lita på när jag skriver mer grejer. Denna bok var det svåraste jag gjort typ. Jag borde kanske backat mer, pausat mer, skrivit om mer och strykt mer, för himla svårt ska väl grejer inte va. Tänker jag.
Ja, detta kanske inte är intressant information för någon annan än mig själv men tack för att jag får skriva av mig.

stockholms fria
I tidningen Stockholms Fria fick jag en genomgående pangrecension!
”Sandra Beijer beskriver med stor skicklighet dekadensen och självdestruktiviteten som det enda botemedlet mot krossade hjärtan”
och
”Det finns en frenesi och driv i texten som bultar i takt med Matildas puls.”
och
”Romanen är en bladvändare full av djup och vackra formuleringar”.
Till exempel!

SvD
I lördags fick min bok en helsida (!!!) i Svenska Dagbladet. Detta är mycket stort för mig. Boken fick både ris och ros.
Exempel:
”Den här bokens största styrka är också dess stora svaghet – den är hela tiden fokuserad på att fånga och beskriva det pågående ögonblicket och på att riva läsaren med sig i festens virvel. Det är en styrka som framförallt finns i Beijers språk, som lever upp i beskrivningarna av lägenheterna, ansiktena och av staden på natten.”
och:
”Jag kan intyga att det finns en styrka i den här texten inte bara som Stockholmsskildring utan också som en både realistisk och romantisk bild av hur det är att vara ung i den här staden”

Det roligaste är dock avslutet för jag känner att recensenten inte bara beskriver min bok här utan typ även hur jag ÄR som person:

”På sätt och vis är ”Allt som blir kvar” som en fantastisk gäst på en hemmafest, som bara råkar stanna kvar lite för länge för att det ska kännas riktigt bekvämt. Hen äger dansgolvet i flera timmar – men hittar inte skorna när det är dags att gå därifrån.”

 

litteratur

I Litteraturmagazinet fick jag också en väldigt fin recension. Recensenten tyckte den var lite väl utmattande att läsa, och det är den nog. Den är väldigt mörk rakt igenom och mörkare kommer nog mina böcker bli, hmm. Eller man vet ju aldrig, men min tredje bokidé (om den nu blir av) är verkligen ingen happy-go-lucky-grej heller. Men man kunde nog ha strukit några kapitel av total sorg som recensenten skriver.
Iaf:
”Beijer har nu förfinat sitt språk, vridit upp känslorna, plussat på ett fåtal år på målgruppen och siktat rakt på läsarens hjärta.”
och
”Det är en häftig bok, minst sagt. Den poetiska slagfärdigheten i språket är uppvriden till max. Kapitlen är stapplande på ett både frustrerande och eggande sätt. Ingenting existerar förutom trasigheten inom Matilda. Boken är närmast brutal i sin skildring av uppbrott.”

Läs hela recensionen här!

allt som blir kvar. Gp

I Göteborgsposten förra veckan hade de valt ut 16 böcker för bokälskare varav min var en av dem. De skrev såhär fint om den!

dagens media

Slutligen något som inte har med böcker att göra.
Man hittar ett tre-sidigt långt reportage om mig och hur jag jobbar med samarbeten på bloggen i mediebranschtidningen Dagens Media. Tips till alla pr-byråer, reklambyråer och företag som vill veta mer hur det funkar att jobba med influencers!

Translation. Some recent reviews on my book.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Woho!!! Ballt!!! Stort grattis! Jag blir helt rörd av recensionerna till och med.

  Rebecka 2016-12-20 02:57:45 http://www.insta/glittergreens
  Svara
 • Du är värd varenda liten hyllning du får, grattis till alla fina ord Sandra!
  Ps, inledningen är visst inte bara intressant för dig, jag älskar när du skriver om skrivande.

  Julia 2016-12-19 22:48:56
  Svara
 • Jag läser boken just precis nu och jag älskar den! Jag läste även din förra och den har fortfarande en hedersplats på min byrå. För mig är läsning just nu lite problematiskt eftersom jag är sjukskriven för utmattning, så jag har sparat Allt som blir kvar hela hösten för att kunna läsa och känna varje ord istället för att tappa fokus och behöva börja om hela tiden. I förra veckan kände jag mig pigg nog att börja läsa igen, och din bok var den första jag plockade upp.

  TACK för att du skriver <3

  Ellen 2016-12-19 22:46:19 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Härligt med fina recessioner!! Din senaste bok är så bra 🙂

  Ingrid 2016-12-19 22:04:49
  Svara
 • Vad kul sandra! Du är en finfin författare vare sig med eller utan recenssioner. Avskyr när man ger poäng 1-5 på böcker, sådana recenioner behöver man inte ta på alvar.
  Tycker det du gör är fab!
  Kram

  agnes 2016-12-19 21:44:29
  Svara
 • Läste din bok och den är grym! Den känns unik, även om temat ”bli dumpad” är så lätt att känna igen sig i. Så så bra. Du e en tru författarqueen! Sluta inte och fortsätt inspirera andra till att skriva. Berätta gärna meeeeer om din skrivprocess!!

  Sara 2016-12-19 21:20:26
  Svara
 • Fina recensioner du fått 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-12-19 20:28:11 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Vet du vad jag har tänkt. Att det är så satans svårt för människan att komma ihåg och minnas hur ont saker gör. Av ren överlevnadsinstinkt. Vi måste glömma för att orka leva vidare. Därför minns inte särskilt många hur ont det gjorde när de blev lämnade. Eller ens några känslor i närheten av hur ont det gör. Kanske är det därför många recensenter tycker att din bok är väldigt mörk. De kan inte riktigt hitta dit, och försöker de så blir de lite obekväma. Eller så blir de plågsamt ångestfyllt påminda. Det tror i alla fall jag. Puss!

  JENNIE 2016-12-19 19:58:14
  Svara
 • Så glad för din skull!! Läste ut din bok förra veckan och verkligen tyckte om den! Älskade hur konsekvent du var med den mörka stämningen. Man kunde VERKLIGEN känna allt!! Jag tyckte att det kanske var lite för många detaljerade beskrivningar av varje scen och varje känsla att det var ibland lite svårt att läsa. Men samtidigt, hur vet jag att inte just dessa beskrivningar som gjorde att man kunde liksom ta på känslorna? Så jag kanske uttrycker mug klumpigt. Dock vill jag verkligen att du hör när jag säger – jag gillade boken! SPråket och vissa uttryck var liksom direkt en citat på min vägg. Seriöst! Och jag har även köpt ett ex till min kompis! Så bra jobbat! (star)(clap)(clap)

  Vee 2016-12-19 19:49:06
  Svara
 • Sandra hjälp! Har du tips på hur man kan tänka kring titlar på saker och ting?

  Jag har ett instagramkonto där jag delar med mig av ett specialintresse jag har och på kort tid har jag redan 800 följare. Jag tänker att det kan bli något stort! Jag anstränger mig hårt för att få till mina bilder och allt möjligt och det ger resultat – får flera nya följare varje dag fastän jag inte lägger upp bilder dagligen. Men mitt konto har just nu ett slumpmässigt valt namn där jag slängt ihop nåt som jag tycker är ok men det säger inget om mitt innehåll. Jag behåller det ändå för vill inte byta förrän jag kommit på ett pangnamn. What to dooo??? Och om inte du vet kanske någon som läser detta kunde komma med tips??

  Glad för alla dina recensioner! Du är bäst.

  Mona 2016-12-19 19:24:28
  Svara
  • Svar på Monas kommentar.

   Hej!

   Till att börja med: om du vågar kanske du kan länka till ditt konto här så kan det vara enklare att ge respons <3 Alternativt skicka ett meddelande till mig på insta (vegokak).

   Jag (som själv har en hyfsat stor insta) tror att det är viktigt, men inte avgörande att ha ett catchigt namn, som gärna har något med din nisch att göra. Jag kan kanske hjälpa dig att spåna lite. Och heja dig! Klart att det kan bli något stort! Har du hört talas om Influencers of Sweden? Det är en branschorganisation för dig som vill satsa på att bli en internetprofil. Går du med där finns det också en stängd fb-grupp för medlemmarna där du kan diskutera frågor som dessa. Det är sjukt peppig stämning där!

   Svara
 • Hej Sandra!
  Kul att träffa dig idag.
  Vill önska dig en riktigt God Jul!
  Ser fram emot när mitt inre ljusnar lite så jag kan läsa din bok 😉
  Kram
  Klippoteket-Petronella

  Petronella 2016-12-19 19:21:26
  Svara
 • Åh vad roligt med recensionerna! Grattis!

  Frida 2016-12-19 19:05:52
  Svara
 • Å jag älskar mörker i kombination med bra språk. Det är de bästa böckerna!

  Milly 2016-12-19 18:50:50
  Svara
 • Så kul för dig. Storr stort grattis 🙂 det förtjänar du

  Jonna 2016-12-19 16:36:32
  Svara
 • åh, vi är inte rädda för mörkret! bara KÖÖÖR

  Elise 2016-12-19 16:25:10 http://instagram.com/eliselisenslice
  Svara
 • Hej finaste Sandra! Jag ville bara säga att nya boken är helt fantastiskt bra!!! Kan inte vänta på fler. Massor av kramar, Moa

  Moa 2016-12-19 15:56:02
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand